landy 17.01.06, 19:22 ma racje pan omc posel szkoda ze nie on wygral tylko zych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oleś - barbarzyńcy z Żar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:02 Barbarzyńcami są ci którzy wykorzystując gry polityczne załatwiają swoje sprawy. Może mi powiesz frajerze czym wasz projekt z Żar był lepszy od pozostałych 13 projektów podobnie ocenionych? Tylko tym że macie czerwonego burmistrza czerwonego starostę i marszałka przymierzającego się do startu z waszego okręgu. Gratuluję samopoczucia uczciwości i barbarzyństwa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funo z Żar Re: - barbarzyńcy z Żar IP: 80.51.166.* 18.01.06, 08:32 Po pierwsze nie frajerzy, bo sobie nie życzę, po drugie nie my rozdawaliśmy pieniądze tylko wy, bo to wy go wybraliście do sejmiku, po trzecie to,że nie był lepszy wcale nie oznacza,że był gorszy, a po czwarte to nie nasza wina,że wasz prezydentowa jest nijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: - do funo z Żar IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 11:22 napisałeś że "nie był lepszy wcale nie oznacza,że był gorszy" myślisz trochę człowieku czy poniósł Cię socjalistyczny pęd ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie myślę Re: - do funo z Żar IP: 80.51.166.* 18.01.06, 12:36 Jak Wy nie musicie to ja też nie muszę, a co do socjalizmu to kiedy on wam się skończył,że nagle wszyscy zapomnieli,że większość waszej rady jest z SLD, w Żarach na 21 radnych tylko 10 jest "czerwonych", zresztą nazywajcie sobie to jak chcecie ale korzenie polityczne pani prezydent to Unia Wolności przez pewien okres nawet jej mąż był szefem UW na województwo, teraz troszkę się przebarwili ale wam w Zielonej to nie przeszkadza bo metanol z motorów przyćmił wam umysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Oleś IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 02:48 Mam wrażenie że zazdrościsz Żarom czerwonych, z zakomleksiony jesteś niemocą swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 20:04 histeryczny wywód... Wiele osób przyniosło prl-owskie książki, a te chyba nie są najcenniejsze... Poza tym książki nie zostały zniszczone - ich los należy teraz do marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 17.01.06, 20:16 widac w ZG sa jacys inni ludzie, bo dla mnie kazdej ksiazce nalezy sie szacunek, tak mnie w domu nauczono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:52 Masz rację Kolego. W miejskim szambie wywalił granat i zawartość wylała się pod UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś Re: - barbarzyńcy z Żar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:33 Wsiuchu z czerwonych Żar przytoczę ci słowa marszałka: wzsystkie wnioski które otrzymały powyżej 60 punktów są dobrze przygotowane i spełniają wszystkie wymogi. Ostateczną decyzję podejmuje zarząd województwa. To po co ten cyrk z punktacją? Skoro komuniści podejmują jedynie decyzje polityczne wygodne dla nich? Weź ciołku dwa inne projekty i udowodnij że Żarski jest lepszy. Jesteście politycznymi czerwonymi śmieciami załatwiającymi swoje brudne sprawki wg klucza partyjnego. Żary powinny się wstydzić. Jedno z bogatszych miast a łupi innych dzięki politycznym czerwonym koneksjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: - barbarzyńcy z Żar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:37 Gość portalu: Oleś napisał(a): Wsiuchu z czerwonych Żar Od teraz to jesteśmy stolicą SLD w Lubuskim?? Jedno z bogatszych miast a łupi innych > dzięki politycznym czerwonym koneksjom Oj pewnie na dodatek łupi biedną ZG. Napisz coś ciekawszego człowieku z biednego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender widać czerwony czerwonemu nierówny, smutne dla ZG 19.01.06, 11:49 po pierwsze (zanim mnie obsobaczycie) - jestem z Zielonej i podobnie jak reszta mieszkańców winnego grodu - zazdroszczę prężnego rozwoju Żar - mają cool basen, kręgielnie, nowe sale gimnastyczne, miasto się rozwija, pełno nam grubych dobrych firm #2 widać czerwoni w Żarach, jacyby nie byli - rozwijają to miasto. Albo potocznie rzecz ujmując - kradną mniej, niż to zielonogórskie LSD - a jak nie może ukraść w trakcie budowy - to zablokuje - vide budowa basenu w ZG #3 Podobnie rzecz się ma z Gorzowem - możemy psioczyć na czerwonych, ale w GW powstał basen jak ta lala, mają ponoć plany budowy stoku ze sztuczną nawierzchnią... a o obwodnicach, które powstały w parę lat - to nawet nie wspomnę, bo sie łza w oku kręci... Dlatego sugerowałbym nie czepiać się ludzików z Żar... bo co to za ich wina, że Bochen woli wleźć w dupsko burmistrzowi z Żar, niż zafundować nam jakąś inwestycję.. nam, zielonogórskim kmiotkom, którzyśmy wybrali takie beztalencie organizacyjne... - toż sami sie prosimy o brak szacunku ze strony władz, które wybraliśmy... Ja też bym wolał lepszy stadion w ZG, JAKIKOLWIEK porządny basen w ZG... ale jak widać, nie za obecności LSD w zielonogórskich władzach... Dlatego nie widze powodów, dla których tak się obszczekujemy - teraz z Żarami, od zawsze z Gorzowem - nie ma to najmniejszego sensu, a jak jest coraz gorzej - to tylko wygrywa na tym LSD, bo zamroczy przed wyborami udowadniając, że to wina prawicy - i znowu głupie kmioty ich wybiorą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Uderz w stół a żaraz zając wychynie zza miedzy!!! IP: *.ztpnet.pl 17.01.06, 20:53 Dziki ten królik zwany zającem. Nieustająco pretensjonalny,narzekający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 21:36 Panie kolego sekretarzu Jacku. Kampanie czas zacząć.Wstyd że wykożystuje pan sprawę do kampani do Sejmiku.Bo jak tłumaczyć list sekretarza gminy trzebiel, czy wręczane podziękowania za pomoc w kampanii do parlamentu, po kilku miesiącach,że o pieczątce sekretarza nie wspomnę.Ciekawe za czyje pieniądze.Co na to wójt Olejniczak.Żekomo sekretarz gminy to stanowisko apolityczne.A od kibiców Falubazu wara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Obraza osoby publicznej!!! 17.01.06, 22:48 croolick napisał: > A ZG i kibice Falubazu beda dla mnie najgoszym typem prostaka, na czele z Babka Kiepska vel. Ronowitz. Zenada totalna, mam nadzieje, ze cala Polska widziala,jakie buractwo rozplenilo sie w ZG. __________ Naruszyłeś netykietę, poraz kolejny, a na domiar złego obrażasz na łamach forum osobę publiczną jaką jest prezydent Zielonej Góry Pani Ronowicz!!! Nie jestem zwolennikiem obecnej Pani Prezydent, ale nie podoba mi się jak ktoś obraża ludzi. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale autorzy obraźliwych wypowiedzi pod adresem osób publicznych ścigani są przez prokuraturę! Także Panie Rafale Szymczak (crooliku) proszę na przyszłość troszeczkę bardziej się pilnować. Z tego co pamiętam Pani Ronowicz ma już doświadczenie w ściganiu osób które ją obraziły w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Obraza osoby publicznej!!! 17.01.06, 23:07 marekkl napisał: > osobę publiczną jaką jest prezydent Zielonej Góry Pani Ronowicz!!! > Nie jestem zwolennikiem obecnej Pani Prezydent, ale nie podoba mi się jak ktoś > obraża ludzi. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale autorzy obraźliwych > wypowiedzi pod adresem osób publicznych ścigani są przez prokuraturę! O tak pani Ronowicz lubi scigac internautow, to juz wie cala Polska. Hmmmm to bedzie piekny proces - pani Ronowicz (no wlasnie nie wiem dlaczego uznales, ze Ronovitz znaczy tyle samo co Ronowicz, czyz nie znasz Eddiego Ronowitza, czy Keitha Ronowitza amerykanskich pisarzy? ;-) ) bedzie musiala udowodnic, ze okreslenie "Babka Kiepska" jest obrazliwe, choc odnosi sie do najsympatyczniejszej postaci serialu Swiat wg. Kiepskich :-) Zycze powodzenia, polec jutro z rana z donosem do Urzedu Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Obraza osoby publicznej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 23:24 Czy ona jest Żydówką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: Obraza osoby publicznej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 07:14 Gość portalu: e napisał(a): > Czy ona jest Żydówką? nic o tym nie wiem. A czy to powod do ujmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funo z Żar Kapuś!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.166.* 18.01.06, 08:36 Brawo obrońco czci i wiary kobiecej, tylko kiedyś to robiło się za pomocą odwagi i honoru, a teraz donosami, ciekawa ta moralność w ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl funo z Żar, czytaj ze zrozumieniem, to nie boli... 18.01.06, 18:47 Gość portalu: funo z Żar napisał(a): > Brawo obrońco czci i wiary kobiecej, tylko kiedyś to robiło się za pomocą > odwagi i honoru, a teraz donosami, ciekawa ta moralność w ZG. __________________ W moim poście zwracałem się do croolicka, a nie do Urzędu Miasta, także masz człowieku problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
moroll Re: Obraza osoby publicznej!!! 18.01.06, 11:58 marekkl napisał: > croolick napisał: > > > A ZG i kibice Falubazu beda dla mnie najgoszym typem prostaka, na czele z > > Babka Kiepska vel. Ronowitz. Zenada totalna, mam nadzieje, ze cala Polska > widziala,jakie buractwo rozplenilo sie w ZG. > > __________ > Naruszyłeś netykietę, poraz kolejny, a na domiar złego obrażasz na łamach forum > > osobę publiczną jaką jest prezydent Zielonej Góry Pani Ronowicz!!! > Nie jestem zwolennikiem obecnej Pani Prezydent, ale nie podoba mi się jak ktoś > obraża ludzi. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale autorzy obraźliwych > wypowiedzi pod adresem osób publicznych ścigani są przez prokuraturę! marekkl ale ciebie pogieło pisząc i strasząć na tym forum.Chyba jesteś rzecznikiem lub najbliższym pracownikiem Ronowicz.Ja nie widzę tu żadnego obrażania <Babka Kiepska vel. Ronowitz>no i co z tego czepiasz się że nazwisko przekręcone.Zydowskie pochodzenie??To tylko dobrze świadczy jeżeli prezydent Zielonej Góry ma żydowskie pochodzenie ja osobiście bym sobie to cenił u tej pani.A może nie podoba ci się babka kiepska bardziej sympatyczną osobę trudno znaleść.marekkel jedz doradzać władzom na Białoruś tam jest miejsce dla takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl do moroll'a 18.01.06, 16:01 Croolick często wypominał swoim rozmówcom, iż łamią netykietę. Sam to robił wielokrotnie, a w tym poście obraził mieszkańców Zielonej Góry oraz włodarza tego miasta. Sam na swoim forum Żarskim kasował obraźliwe wypowiedzi, które były adresowane do niego. Na forum zielonogórskim jest trochę większa swoboda wypowiedzi, więc wykorzystując to obraża wszystkich dookoła. W tym poście chciałem naszemu croolikowi uświadomić, iż robi innym dokładnie to samo co zazwyczaj uznaje za niestosowne. Także moroll zanim coś napiszesz zastanów się 2 razy:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: do moroll'a IP: *.ztpnet.pl 18.01.06, 17:51 No nasz kroliczek namawial rowniez do bójek na ulicy oczywiscie z jego udzialem, kiedy mu odmawiali wysmiewal sie z nich, grozil ciezkim pobiciem jednego goscia z Poznania (min. iz mu "skoczy na jego delikatny poznanski kregoslupek")i wiele innych.Dodam jescze iz na forum Zar oprocz kasowania niewygodnych dla niego wpisow rowniez zmienil swoje wpisy (nie wiem jak ale widzialem jak niecenzuralne slowo zostalo zmienione) Wysmial tu kokege ktory zwrocil mu uwage a mnie samego straszyl sadem. tylko nie wiem za co bo ja nigdy nie pisze do crooclica tylko do krolika eheh:) Ps. To opiekun forum Zar a tacy powinni swiecic przykladem PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterland Re: - barbarzyńcy z Żar IP: *.its-m.tudelft.nl 17.01.06, 23:07 Kto szabla wojuje od szabli ginie - > A ZG i kibice Falubazu beda dla mnie najgoszym typem prostaka, na czele z Babka > Kiepska vel. Ronowitz. Zenada totalna, mam nadzieje, ze cala Polska widziala, > jakie buractwo rozplenilo sie w ZG. i tak wlasnie robisz z siebie totalnego buraka ktorym wszyscy sie brzydza. > ten wasz cudowny projekt (za dwukrotnie wieksze > pieniadze) to okragle cyferki - zadziwiajace, ja stawiam ze po prostu nie jest > rzetelnie przygotowany. Zarski projekt zawiera rozliczenie co do >zlotoweczki... Czy ty tu jestes powazny czy tylko udajesz glupiego? Nie wiesz juz co napisac, wiec czepiasz sie byle czego. Tak - zielonogorski projekt jest zle przygotowany, a te punkty od ekspertow miasto sobie kupilo. Do tego ZG nie miala prawa ubiegac sie o 6 mln zl skoro Zary chca tylko 3 mln zl. W ogole w czym ty ciagle widzisz problem? Przeciez wszyscy dostana tyle ile chca. Czy ty jeszcze trzymasz kontakt z rzeczywistoscia, czy odbilo ci juz kompletnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret panie brzezinski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 08:09 panie jacku brzezinski. nie dziwota ze nie dostala sie pan do sejmu. z takim rozumieniem rzeczywistosci i taka propaganda zywcem wyjeta z czasow 39 45 to ja nawet dziekuje Bogu ze wyborcy sie na Panu poznali i pokazali Panu gdzie jest Pana miejsce. na pewno nie w sejmie. czy byl pan pod marszalkowskim ze sapie pan o niszczeniu ksiazek (nie moge to jest najwiekszy kretynizm jaki slyszalem)?? niech pan wraca na pole do pluga czy jakiejs kosy a takie wywody niech pan zostawi ludziom z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 16:08 Żary dostały tyle pieniędzy od Owsiaka ale je zmarnowali ! mogli sobie remontować niby starówkę w województwie jest dużo piekniejszych miast niż te czerwone Żary !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 16:55 Gość portalu: mały napisał(a): > Żary dostały tyle pieniędzy od Owsiaka ale je zmarnowali ! mogli sobie > remontować niby starówkę w województwie jest dużo piekniejszych miast niż te > czerwone Żary !!! A ile i kiedy dokładnie Żary dostały pieniędzy od Owsiaka? :-))) Miasto do organizacji imprezy Owsiaka dopłacało z budżetu i to spore pieniądze. To, że zarobiły na tym prywatne sklepy i hotele to zupełnie coś innego. Żary mają historyczną starówkę i kompleks pałacowo-zamkowy większy od Wawelu w Krakowie. Część starówki została zniszczona przez nalot aliantów w czasie ostatniej wojny, ale dużo obiektów pozostało nietkniętych, np. fara - takiego zabytku nie uświadczysz w Zielonej Górze, bo Zielona Góra w przeciwieństwie do Żar nie miała przez wieki żadnego znaczenia. Żarski przemysł ratuje obecnie średnią statystyczną cherlawego województwa Lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.ztpnet.pl 18.01.06, 16:57 patrząc na wskaźniki bezrobocia jakoś tego nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 17:00 Gość portalu: vts napisał(a): > patrząc na wskaźniki bezrobocia jakoś tego nie widać Masz na myśli powiat a nie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 19:03 Gość portalu: vts napisał(a): > patrząc na wskaźniki bezrobocia jakoś tego nie widać Paweł mówił o przemyśle, a o tym statystyki mówią chociażby tak (dane dotyczą całego powiatu żarskiego, 99 tys. mieszkańców: - nakłady inwestycyjne w przedsiębiorstwach w 2004 - 222 mln zł (13,7% w skali województwa) - produkcja sprzedana przemysłu w 2004 - 2.348,5 mln zł (17,7% w skali województwa) Zagadka: ile sprzedał przemysł Zielonej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.06, 17:04 jeżeli Anglicy i Amerykanie nalotami zniszczyli Wam miasto zgłaszajcie się do nich po pieniądze ! Gubin zrównali z ziemią Rosjanie Oni mają gorzej ZSRR już nie istnieje !!! Wolałbym aby część pieniędzy została przeznaczona na odbudowę katedry w Gubinie niż żarskiego kompleksu większego od Wawelu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.ztpnet.pl 18.01.06, 17:39 tak, kompleks jest bez wątpienia większy Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 19:13 Gość portalu: vts napisał(a): > tak, kompleks jest bez wątpienia większy :-) Dobre :-) Przypomnę (w odwecie ;-) )tylko delikatnie wszystkie nieustające wątki dotyczące tego która "stolica" ma ratusz, a która tramwaje, i tak ogólnie, która to jest ważniejsza :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 19:11 Gość portalu: mały napisał(a): > jeżeli Anglicy i Amerykanie nalotami zniszczyli Wam miasto zgłaszajcie się do > nich po pieniądze ! Gubin zrównali z ziemią Rosjanie Oni mają gorzej ZSRR już > nie istnieje !!! Wolałbym aby część pieniędzy została przeznaczona na odbudowę > katedry w Gubinie niż żarskiego kompleksu większego od Wawelu !!! Niech Gubi coś zrobi w tym kierunku. Żary przygotowały i złożyły wniosek. Przypomina mi się dowcip, jak jeden Żyd modlił się do Boga o wygrana na loterii przrz wiele lat i w końcu Bóg "nie wytrzymał" i odpowiedział mu "nie ma sprawy, ale wypełnij kiedyś w końcu kupon" :-) Pieniądze nie maja być przeznaczone na odbudowę kompleksu zamkowo-pałacowego, bo ten został sprzedany w prywatne ręce. Tak, tak :-) Chodzi o rewitalizację rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowosolak Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:31 Wniosków spełniających wszystkie wymogi było 13!!!! Dlaczego dostały Żary a nie np Nowa Sól? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 23:34 Gość portalu: nowosolak napisał(a): > Wniosków spełniających wszystkie wymogi było 13!!!! Dlaczego dostały Żary a nie > > np Nowa Sól? O to właśnie się rozchodzi :-) Wnoski są oceniane i punktowane - widocznie ten z Nowej Soli został oceniony słabo. Okazało się jednak, że punktacja punktacją, a marszałek i tak ma decydujący głos, czyli działa zasada tzw. "widzimisia" :-) Krótko mówić, kto ma władzę ten rządzi i decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 18.01.06, 23:42 pawel.zary napisał: > O to właśnie się rozchodzi :-) Wnoski są oceniane i punktowane - widocznie ten > z Nowej Soli został oceniony słabo. > Okazało się jednak, że punktacja punktacją, a marszałek i tak ma decydujący > głos, czyli działa zasada tzw. "widzimisia" :-) Krótko mówić, kto ma władzę > ten rządzi i decyduje. Ale z drugiej strony, kto jak kto, ale to marszalek powinien kierowac sie interesem CALEGO wojewodztwa. Mysle, ze jak zarski projekt dofinansowanie dostanie to i czas na nowosolski przyjdzie o ile jest dobrze przygotowany (bo zarskie jak dotychczas tradycyjnie byly przegotowywanie dobrze). Ale jesli kibcie ZKZ zwycieza to dalej premiowane beda zielonogorskie a nie nowosolskie czy zarskie projekty i bedziemy traktowani tak jak od 56 lat przez ZG, ktory naszym kosztem buduje swa "wielkomiejskosc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 02:40 Żary powinny zrezygnować z tych pieniędzy i oddać Zielonej Górze. Straciła status miasta wojewódzkiego, w związku z recesją może nie długo przestanie być miastem na prawach powiatu. Resztkami przemysłu są markety, w których żaranie wydają pieniądze. Nikt z rządzacych miastem nie ściąga inwestorów zagranicznych i przez to się nie rozwija. W żarach brakuje już terenów inwestycyjnych i pod budownictwo jednorodzinne. Niech Zielona Góra walczy z biedną Nową Solą o jałmużny z Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacobs Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: 62.233.249.* 19.01.06, 06:53 Problem Zielonej Góry to brak wizji miasta w przyszłości . Nie można rzyć tylko sentymentalnymi wspomnieniami i snami o dawnej "potędze" . Ludzie czym wy się podniecacie drugorzędnym sportem w trzeciorzędnym wydaniu . Gdybym był na miejscu marszałka to 5 minut bym się nie zastanawiał gdzie dać pieniądze . KULTURA powinna zawsze wygrywać z igrzyskami . PS Nie jestem z Gorzowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaranin Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:29 o jakie rzycie ci chodzi? Prawda jest taka ze w zamyśle pieniądze z funduszy unijnych powinny byc przeznaczone dla obszarów najbardziej potrzebujących wsparcia. A kase dostają ci co mają znajomych kolegów w urzedzie marszałkowskim. Dlatego mam nadziej ze jak najszybciej sprawa zuzla zainteresuje sie Komisja Europejska i spradzi zasadność przyznawania pieniędzy tym czy innym wnioskom Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 19.01.06, 11:36 mi sie tez to 'rzycie' kojarzy... sorry za offtopic, rozumiem 'manie' klopotow, ale czasami moze uzyc worda i f7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: 80.51.166.* 19.01.06, 12:16 arwena zobacz,że było to odniesienia do wypowiedzi wcześniejszej, choćby u Jacobsa Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 19.01.06, 12:31 wiem wiem - dlatego napisalam 'tez' (choc nie wiem, czy post, do ktorego ja sie odnioslam, byl ironiczny ;-) kazdy ma swoj styl 'sieciowy', ale ze jestem przeczulona troche na punkcie ortow (chyba ze to swiadoma figura), to w takich przypadkach trudno zdzierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.devs.futuro.pl 19.01.06, 16:54 Nie obraź się, ale gdy spotykam w sieci nieomylnych znawców ortografii wspartych nieśmiertelnym Wordem zawsze przychodzi mi na myśl cytat z Fredry: " Nie ma większej radości dla głupiego, jak znaleźć głupszego od siebie. " Odpowiedz Link Zgłoś
kota7 kiełbasa wyborcza - już czas 19.01.06, 15:00 Czy obowiązują wcześniej przyjęte kryteria ? Czy wygrywa najlepiej przegotowany projekt ? Nie, urzędnik ma zamiar startować w wyborach, więc potrzebna jest kiełbasa wyborcza i zaczyna się ręczne sterowanie. Marnie przygotowane projekty nagle okazują się być zwycięskimi, a gdy Zielonogórzanie słusznie protestują, słychać histeryczną, pełną hipokryzji reakcję w Żarach i Gorzowie. Zmieńcie zatem zasady, niech jedynym kryterium będzie brak kryterów, po co tracić czas i pieniądze na przygotowanie formalne projektu. Niech decyduje Marszałek lub Sejmik i niech ponoszą całkowita odpowiedzialność za podjęte decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żary Re: kiełbasa wyborcza - już czas IP: 80.51.166.* 19.01.06, 15:17 Jaki urzędnik? Marszałek jest przedstawicielem społeczeństwa lokalnego i przypominam wam,że wy go wybraliście - mieszkańy Zielonej Góry, co za ciemnogród!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: kiełbasa wyborcza - już czas IP: *.ztpnet.pl 19.01.06, 20:40 pan B. ma zamiar kandydować z miasta Żary JAŚNIEOŚWIECONY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: kiełbasa wyborcza - już czas IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 21:26 Gość portalu: vts napisał(a): > pan B. ma zamiar kandydować z miasta Żary JAŚNIEOŚWIECONY !!! Widac jestes tego pewny, bo sam ukladales liste kandydatow SLD, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: kiełbasa wyborcza - już czas IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 21:25 kota7 napisał: > Marnie przygotowane projekty nagle okazują się być zwycięskimi, Tak? A po czym stwierdzasz, ze byly "marnie przygotowane"? W szklanej kuli to widziales, czy ci sie przysnilo? > a gdy Zielonogórzanie słusznie protestują, słychać histeryczną, pełną hipokryzji > reakcję w Żarach i Gorzowie. No, ba jak "niehipokryci" powinnismy z wami niszczyc ksiazki w slusznym gniewie, ze projekt na stadion upadajacej druzyny zuzlowej zostal sklasyfikowany, jako mniej konieczny dla wojewodztwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniu Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 14:37 Żary są czerwone Lubuskie też,układami mągą jeszcze wszystko,ale do czasu,rozliczymy jeszcze was z tych pieniażków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: 80.51.166.* 19.01.06, 15:13 Nie Ty nam je dałeś i nie Ty będziesz rozliczał, Zielona Góra jest jakiego koloru jeśli mogę spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniu Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 15:17 ZG ma kolor barbarzyńców w Winnym Grodzie ale nie jest to kolor czerwony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: 80.51.166.* 19.01.06, 15:18 Żartujesz, a jaki kolor ma wasza rada miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żary Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: 80.51.166.* 19.01.06, 15:20 Chyba,że moherowy to przepraszam, z władzą się ostatnio nie dyskutuje.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.us 20.01.06, 02:15 Pieprzenie i tyle. To jest tzw. dyskusja geograficzna. Łone są bee a my są cacy, niezależnie od problemu. A najbardziej śmieszy mnie nabożny, na kolanach stosunek do książek. Jakby sie ich nie mieliło to Leniny i Staliny zapchałyby wszystkie magazyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruenberger Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.06, 02:37 > A najbardziej śmieszy mnie nabożny, na kolanach > stosunek do książek. Jakby sie ich nie mieliło to Leniny i Staliny zapchałyby > wszystkie magazyny. No wlasnie - zuzyte czy niepotrzebne ksiazki sie mieli na makulature, nie powinny sluzyc do demonstrowania przez tłuszcze swego niezadowolnia. A gdybym to ja swiete obrazki, co ksiadz daje po koledzie, deptal publicznie to jakie to by wywolalo oburzenie?! (a przeciez takie obrazki tez ida na przemial) Ale widac polglowki, co tylko gazetki zuzlowe czytaja a pozniej w wychodku tylek nimi podcieraja, tego pojac nie sa w stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.06, 08:46 a "białe kruki" i książki Hitlera też należy mielić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.06, 11:16 Moja propozycja jest taka: Zielona góra to duże miasto i samo się upora ze sponsorowaniem ZKŻ. Nasza firma niema interesu marketingowego w wydawaniu kasy na II ligowców.Inwestujemy w Żarach i tu będziemy wydawać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: do prezesa IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.06, 16:38 a wydawaj sobie gdzie chcesz ! tylko odp... sie od kasy dla innych miast województwa,Żagań was nienawidzi za wpieprz.. się w ich sprawy i Lubsko,Nowa Sól,Szprotawa,Gubin itd.za wasze czerwone układy będziecie rozliczeni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: do prezesa 26.01.06, 19:18 bardo mnie cieszy ze tyle moich mysli wykorzystuje sie w dyskusji na forum zielonogorskim! zastanawia mnie tylko , ze jak w swoim watku napisalem , w zwiazku ze skandalem w zielonej gorze : holota zielonogorska , to mi watek skasowali , a jak pisze sie barbarzyncy , to wszystko jest w porzadku!!! hej Marekkel , dziamdziaku! niech ronowicz sciga mnie!!!! przeciez to ja domagam sie jej dymisji. ty chopie jakis mocno socjalistyczny jestes!!! nie zapominaj ze mamy wolnosc slowa , a ronowicz jako osoba publicza , musi liczyc sie ze znacznie wieksza krytyka niz inni!! poza tym nie wacham sie napisac , ze ronowicz to barbarzynca! nie dosc ze jest glupia , to jeszcze , do tego jest zwyklym prymitywem!! i mam propozycje nim zechcecie ta moja wypowiedz skasowac. moze lepiej mnie scigac Marekkl!!! jestem do dyspozycji!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: do andrzejusa IP: *.ztpnet.pl 26.01.06, 19:43 nie waham się powiedzieć, na cham czasu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: do andrzejusa 26.01.06, 20:02 vts , gdybys napisal ham , to wiedzialbym ze nie masz czasu zjesc kromeczki z szyneczka. a tak napisze , chopie , cos konkretnego chcesz mi napisac ? , argumentem zaskoczyc ?, prosze zrob to , wysil wreszcie ta twoja glowizne , pomysl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: do andrzejusa IP: *.ztpnet.pl 26.01.06, 20:42 po co ? więcej nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: do prezesa IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.06, 20:06 Gość portalu: stefan napisał(a): > a wydawaj sobie gdzie chcesz ! tylko odp... sie od kasy dla innych miast > województwa,Żagań was nienawidzi za wpieprz.. się w ich sprawy Co ty powiesz, juz przeszlo cwierc wieku mieszkam w Zarach a z zadna nienawiscia sie ze strony zaganiakow nie spotkalem, sam zreszta z Zagania pochodze, gdzie mam cala rodzine i nigdy sie z takimi rewelacjami nie spotkalem. Moze to ci sie przysnilo, albo bardzo chcialbys zeby tak bylo, ale cie rozczaruje. Jak chcesz cos dowiedziec o Zarach i Zaganiu to tu przyjedz i sie przekonaj a wystarczy nawet, ze poczatasz sobie zarskie i zaganskie forum by zobaczyc jak mieszkancy Zar i Zagania dobrze ze soba zyja, co trudno pojac zielonogorzanom, ktorzy zawsze musza miec wroga w innym miescie, chocby Gorzowi. Nienawisc do innych miast to jest chyba przypadlosc zielonogorska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: do prezesa IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.06, 20:37 a co chciałeś dostawać po ryju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts do gryzonia IP: *.ztpnet.pl 26.01.06, 20:54 > Nienawisc do innych > miast to jest chyba przypadlosc zielonogorska... nie, nie, w tej konkurencji jesteś mistrzem niedoścignionym jadem wręcz ociekasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerhard jestem z Żagania IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 26.01.06, 21:29 uwielbiam Żary, a moja Żaranka uwielbia Żagań :), pozdrawiam zawistników megalomanów zielonogórskich, moze troszkę lecytyny, wyciągu z miłorzębu japońskiego, uśmiechnijcie się, spójrzcie do góry, w chmury, a nie ciagle z łbem w deptak i tutaj w was rośnie ta jakaś nieuzasadniona "żółć" papa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Żagania Re: do prezesa IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.06, 23:21 Dziwne że takie pierdoly prezes pisze. Od urodzenia mieszkam w Żaganiu i co tydzień jestem w żarach i żadnej nienawiści nie zauważyłem ani nie żywię. Nawet można zaobserwować sporą sympatę. Żary są wzorem dla Żagania w kwesti rozwoju lokalnego przemysłu i z podziwem patrzymy na to co firmy z tego regionu dokonały. A możę zazdroscicie im Kronopolu i innych świetnych firm bo w ZG już tylko ruimy po zakładach i supermarkety zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwetes Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:33 Zych slynny jest ze slowa co potocznie znaczy strażniczkę lasu - na etaty je Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: List z Żar: - barbarzyńcy w Winnym Grodzie 19.08.06, 22:07 Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura Odpowiedz Link Zgłoś