Dodaj do ulubionych

Debata wTVP3

04.11.02, 20:56
Kto ogładał debatę z udziałem Ronowicz i Listowskiego w TVP3?
Ogładałem tylko kawałek i mam bardzo mieszane uczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: tzenzor Re: Debata wTVP3 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 21:10
      nie oglądałem, ale Twój głos mnie zaniepokoił.
      Domyślam się najgorszego.
      • Gość: Mis Re: Debata wTVP3 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 23:28
        Ja oglądałem. Wyglądało to strasznie smętnie. Nikt nie był do tej debaty
        przygotowany. O przepraszam pomyliłem się - telewizja była przygotowana. Nie
        chodzi mi o merytoryczną wiedzę dziennikarzy ale o ich stronniczość. Chętniej
        przerywali Ronowicz niż Listowskiemu. Puszczali jakieś głupie felitony filmowe,
        które pokazywały jak to wiele samorząd (Listowski) zrobił dla ludu. Jeszcze
        chwila a dowiedziałbym się, że drogi, domy, uczelnie i infrastruktura
        techniczna powstały dopiero za Listowskiego. 4 lata temu chłop został sołtysem
        przysiółka a teraz zostawia Zielona Górę murowaną i wyasfaltowaną. Obrzydliwe.

Jeśli chodzi o poziom kandydatów - słabiutko. Listowski lał wodę a Ronowicz nie
        wiem co chciała powiedzieć. Dalej nic nie wiem.
        • tezgucio Re: Debata wTVP3 05.11.02, 02:19
          Gość portalu: Mis napisał(a):

> Ja oglądałem. Wyglądało to strasznie smętnie. Nikt nie był do tej debaty
          > przygotowany. O przepraszam pomyliłem się - telewizja była przygotowana. Nie
          > chodzi mi o merytoryczną wiedzę dziennikarzy ale o ich stronniczość. Chętniej
          > przerywali Ronowicz niż Listowskiemu. Puszczali jakieś głupie felitony
          > filmowe, które pokazywały jak to wiele samorząd (Listowski) zrobił dla ludu.
          > Jeszcze chwila a dowiedziałbym się, że drogi, domy, uczelnie i infrastruktura
          > techniczna powstały dopiero za Listowskiego. 4 lata temu chłop został
          > sołtysem przysiółka a teraz zostawia Zielona Górę murowaną i wyasfaltowaną.
          > Obrzydliwe. Jeśli chodzi o poziom kandydatów - słabiutko. Listowski lał wodę
          > a Ronowicz nie wiem co chciała powiedzieć. Dalej nic nie wiem.

Dwa razy pisałem całkiem długie odpowiedzi. W międzyczasie również do innych
          wątków. Tylko te z tego wątku poszły w powietrze. Teraz w takim razie krótko.
          Aż za bardzo zgadzam się z Misiem. Ronowicz ze Stawiarskaą wypadły jak dwie
          szare, niewiele wiedzące myszki, które zabłądziły na jakąś debatę. Danielak
          była autentycznym wsparciem dla Listowskiego, Stawiarska była chyba tylko dla
          ozdoby (?!?). Tylko w jednym jedynym przypadku para z SLD nieznacznie przegrała
          (prewencja w szkołach). W pozostałych przypadkach inteligencja Ronowicz i
          Stawiarskiej została w domu. Przygotowanie do debaty p.BR przez fachowców z SiP-
          u było poniżej krytyki. Takich speców tylko kijami gonić - chyba, że nie mieli
          z tym nic wspólnego - wtedy ja już nic nie rozumiem. Gdzie jest ten cholerny
          sztab? Czy Ronowicz jest sama? Co robili przez ostatnie 4 tygodnie? Tydzień to
          chyba wystarczający okres czasu aby oswoić się z myślą o II turze. Nowe plakaty
          są beznadziejnie nijakie, poprzednie też nie były zbyt piękne, ale przynajmniej
          były jakieś. Cytat z papieża na wizytówkach chyba lekko nie na miejscu. Czyżby
          Budniakopodobne zaczynały dochodzić do głosu?
          Mam nadzieję, że p.Ronowicz wygra. Gratuluję postawy w rozmowach z Ruszczyńskim
          i Gradem. Jeśli z pozostałymi kandydatami będzie Pani równie konsekwentna
          pozostaje mieć nadzieję, że wiceprezydentów dobierze Pani wg WŁASNEGO uznania a
          nie wg bliżej nieokreślonych kluczy i zobowiązań.
          II tura 53:48 dla B.Ronowicz przy frekwencji 28-30%.

PS.
          Tym razem przed wysłaniem, zapisałem cały list. Znowu go wywaliło do czysta.
          • Gość: Connor Re: Debata wTVP3 IP: 213.77.27.* 06.11.02, 11:25
            tezgucio napisał:

> nie wg bliżej nieokreślonych kluczy i zobowiązań.
            > II tura 53:48 dla B.Ronowicz przy frekwencji 28-30%.
            >
            53 + 48 = 101 % !?!?!?! heh... jak za komuny...
            • tezgucio Re: Debata wTVP3 06.11.02, 15:28
              Gość portalu: Connor napisał(a):
              > tezgucio napisał:
              > > nie wg bliżej nieokreślonych kluczy i zobowiązań.
              > > II tura 53:48 dla B.Ronowicz przy frekwencji 28-30%.
              > >
              > 53 + 48 = 101 % !?!?!?! heh... jak za komuny...

1% błąd statystyczny. Ale faktycznie żle wklepałem, miało być 53:47. A za
              komuny wychodziło między 99,5 a 99,99%.
    • Gość: lvc Re: Debata wTVP3 IP: 213.77.27.* 05.11.02, 07:11
      Debata byłą do całkiem śmieszna. Pani ronowicz na wszystkie pytania odpowiadała
      w ten sposób aby skończyć na oświacie. Bo tylko na tym się zna. Jak w pewnym
      momencie padło pytanie "Czy w Zielonej Górze jest bezpiecznie?" to odpowiedź
      Pani ROnowicz była "W szkołach dzieci są zestresowane i jest agresja" Czyli
      całkiem bez sensu. Ta kobieta to jedna wielka pomyłka ona nie ma pojęcia o tym
      jak zarządzać miastem. No ale wedle jej słów nie ma się czego bać rzadzić
      będzie mąż (CZYLI UNIA WOLNOŚCI).
      • tom_tom Re: Debata wTVP3 05.11.02, 07:57
        Debata była słaba i niestety tendencyjna. Nie dziwi mnie słabość Ronowicz,
        natomiast zaskoczył mnie Listowski - wypadł bardzo blado, a przecież popisy
        medialne zawsze były jego mocną stroną. Wolał pływać, wykorzystując swoją
        naturalną przewagę, czyli wiedzę z czterech lat rządówm, niestety nie do
        dyskusji merytorycznej. Strasznie wiele ogólników.
        Dziennikarze też woleli ogólniki i na mnie sprawili wrażenie tendencyjnych.
        Pomijam wstawki filmowe, głównie poraził mnie sposób stawiania problemów.
        Najważniejszym jest walka z bezrobociem. Tu dowiedzieliśmy się, że nie jest to
        proste, a samorząd niewiele może a jednak cos tam robi. Świetnie. Listowski
        firmuje zatrudnianie baezrobotnych do „grabienia liści i odśnieżania” i chociaż
        wywołuje to we mnie mieszane uczucia, to jest to jakś propozucja, jakiś
        konkretny pomysł. Ok. Jednak samorząd ma inne ważne narzędzie do walki z
        bezrobociem - przyciąganie inwestycji. A z tym jest kiepsko. To jeden z
        najpoważniejszych problemów Zielonej Góry i o tym w debacie telewizyjknej, na
        wszelki wypadek nie wspomniano. Listowski nie ma się czym pochwalić (niestety -
        stwierdzenie mieszkańca ZG) a Ronowicz nie miała okazji cokolwiek powiedzieć na
        ten temat. A przeciez chodzi o przyszłośc nas wszystkich.
        • pekaes2 Re: Debata wTVP3 05.11.02, 08:41
          eeee....zaraz tam tendencyjna, nie bardziej niż wczorajszy monograficzny numer
          gazety poświęcony sprawności ruchowej kandydatki Ronowicz
          zdecydowanie faworytem debaty została pani Katarzyna Borek, tak zdenerwowana,
          że omal nie wyrwała sobie kolczyka z twarzy
          • tom_tom Re: Debata wTVP3 05.11.02, 10:32
            pekaes2 napisał:

> eeee....zaraz tam tendencyjna, nie bardziej niż wczorajszy monograficzny
            numer
            > gazety poświęcony sprawności ruchowej kandydatki Ronowicz
            > zdecydowanie faworytem debaty została pani Katarzyna Borek, tak zdenerwowana,
            > że omal nie wyrwała sobie kolczyka z twarzy
            Zgadzam się, pani Katarzyna Borek wypadła najlepiej.
    • Gość: Nie-Widz-TVP3 Re: Debata wTVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.02, 10:00
      Nie widziałem i mam w d**ie wszelkie debaty.
      Będzie zmiana na foteliku w Zielonej Górze i już.
      • Gość: qaz Re: Debata wTVP3 IP: *.ipub.pl 05.11.02, 11:29
        Słaba ta debata. Pani Ronowicz była za bardzo "political correct". Żadnych
        szpil, żadnych ciosów. Chyba chroniczna choroba UW. Pan Listowski niczym nie
        zaskoczył. Ogólnie można było odnieść wrażenie, że zmiana na fotelu prezydenta
        skończy się na zmianie wizytówki na drzwiach.
        Co by nie mówić dużo fajniej by się oglądało gdyby kontrkandydatem Listka był
        np. Tyszkiewicz z Soli albo Kowal z Żagania. Ci to potrafią wprowadzić ogień w
        debatę (niezależnie od wygłaszanych poglądów). A tak to wyszło jak picie zimnej
        herbatki z łyżeczką w szklance. Ostrożnie i nudno.
    • jba2 Re: Debata wTVP3 06.11.02, 09:57
      Czy zapowiadana w TVP3 na czwartek debata(po godz. 22) to powtórka, czy coś
      nowego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka