Dodaj do ulubionych

w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM!!

04.02.06, 07:47
przedrukowali satyryczne rysunki Mahometa, które wywołują tyle zamieszek i
sporów na całym świecie.

Panie redaktorze z Rzeczpospolitej - jest pan KOMPLETNYM IDIOTĄ!!

zasłanianie się pustymi słókami "nieulegania szantażowi" i wonlości słowa - to
bezmyślny dziennikarski popęd do windowania nazwy dziennika jakimkolwiek
kosztem, w tym - bezpieczeństwa obywateli.

2Zaczynam być za graniczeniem wam praw do wolności słowa - najwyrażniej nie
dorastacie jeszcze do tego
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 11:10
      Dziennikarze to ZAKALA demokracji.

Zawsze sobie zrobia pod siebie.

Najpierw z Kwiatkowskim za SLD
      Teraz z PO
      Stronnicze pasozyty.

Gdyby polityk narysowal lub powiedzial cos na wiare islamu i wywolal taka afere
      (kto wie ile ludzi zginie przez to) dziennikarze by go rozszarpali.

Gdy sami robia syf najepiej zaslonic sie wolnoscia prasy.

SKANDAL!!!!!!!!!!!!

PZDR
      • Gość: vts Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 11:34
        śnieg pada - skandal
        co to PO wyprawia
        zdelegalizować
        • Gość: krzyżowiec Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 04.02.06, 11:56
          Islam "wojujący" od lat niszczy i upadla symbole innych religi i ideologi. To
          co się stało zostało wykorzystane jako pretekst. Nikt z nich nie reagował, jak
          niszczono świątynie innych religi. Tak naprawdę to jest dżihad i jeżeli wam się
          wydaje, że jak nie będziemy ruszali "symboli" to bedziemy mieli święty spokój
          to proponuję jechać chocby do Malezji i zobaczyć jak tam wygląda "tolerancja"
          Islamu. Reakcja chłopców w chustach była też pokojowa, tyle że z kałachami w
          łapach. A rolą dziennikarzy jest pisanie i prowokowanie, a jak zrobią coś nie
          tak to są sądy a nie "kagańce" i plutony egzekucyjne, czy wyroki śmierci.
          Jeszcze kilka takich akcji chłopakow w chustach, a ich przedstawiciele w
          Europie szybko zlądują w domu...tym właściwym. Państwa Europejskie powolo
          zaczynają żałować, że wpuściły w swoje granice Islam. Jestem za żartami ze
          wszystkiego, nawet Mahometa.
          • andrzejusa Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 12:18
            dawno nie czytalem czegos madrzejszego krzyzowiec!!
            jeszcze troche i zaczna nam mowic , co mamy robic i jak zyc!
            do wora z fanatykami wszelkiej masci!
            rzepa pokazala klase! i tak trzymac i fanatykom nie popuszczac!!!!
            wlasnie mnie system wylogowal.
            ciekawe kiedy mnie islamisci wyloguja!!!
            • Gość: krzyżowiec Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 04.02.06, 12:32
              Żeby jasne było, nie znoszę oszołomstwa wszelakiej maści. islam, katolicyzm czy
              hinduizm. Jestem za żartami ze wszystkich i wszystkiego i poszanowaniem
              wszelakich idei, pod warunkiem, ze nie zakładają eksterminacji innych idei.
              • andrzejusa Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 12:56
                krzyzowiec , nie boj sie!
                trzeba ten islamski fanatyzm jakos powstrzymac!!
                ze swoim katolickim , damy sobie rade!
                ku-wa pokazcie moja karykature!
                po flagach jezdzil nie bede!
                • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 13:16
                  zeby bylo jasne.

Ja napewno nie jestem zwolennikiem muzumanow.
                  Religia islamu jest dla mnie przejawem najgorszego zla.

To ze Europa jest jaka jest czyl (banda frajerow dajacych sobie kopac po dupach
                  w imie tolerancji) to inna sprawa.
                  A jeszcze inna iz psycholi nie powinno sie prowokowac.

PZDR
                • Gość: IIIks Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 17:11
                  Syria: Atak na ambasadę Danii
                  Setki demonstrantów wdarły się i podpaliły w sobotę budynek duńskiej ambasady w
                  stolicy Syrii, Damaszku - poinformowali świadkowie.
                  Ogień znacznie uszkodził budowlę. Protestujący obrzucali również budynek
                  kamieniami, wybijając okna.

Uczestnicy demonstracji protestowali przeciwko opublikowaniu przez prasę w
                  Danii karykatur proroka Mahometa.
                  Dedykuję tą wiadomość krzyżowcowi i andrzejusowi,bo bardziej krótkowzrocznych
                  znawców islamu nie widziałem:)))
          • maxtender do krzyżowca... 04.02.06, 16:33
            ty, człowiek.. a teraz tak na chłopski rozum...

rysunek satyryczny co u ciebie wywołuje? uśmiech, tak?
            tak - i jest to zupełnie zdrowa i spodziewana reakcja...

a co wywyoła rysunek satyryczny Mahometa i drwienie sobie z religijnych symboli
            u takiego dżihada jednego, czy drugiego?
            Wściekłość - i będzie to zupełnie spodziewana reakcja - ano tak już kolesie mają...

To na jaki ch.... ich wpieniać?!?
            Jaka będzie reakcja? Spalnie polskiej flagi (daj Boże) albo wysadzenie sie
            jednego fanatyka obok twojej żony niosącej twoje dziecko (nie daj Boże)?!?

Trzeba odróżniać wolność słowa i walke o wolność od takiego szczekania, jakie
            uprawia ten szmaciarz dziennikarzyna w Rzeczpospolitej
            Nic nowego nie wymyślił, ale już o dzienniku gadają, co nie?

trzeba odróżniać idee od szmaciarza ideowca...

to tak samo jak wpakować krzyż w kupę, zfototografować i udawać że to wielka
            sztuka... (jak to jakaś domorosła artyska zrobiła pare lat temu)...

to też jest wolność?
            czy bezwolność umysłowa zasługująca na twórcze ubezwłasnowolnienie?
          • Gość: eka Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.06, 14:26
            tak islam można - a dlaczego Rzeczpospolita nie zamieści karykatur z religii
            żydowskiej i ich symboli nie ośmiesza. Zresztą utworzyła forum antysemickie, co
            za obłuda !!!!!!!!!!! np. Arabów, Cyganów, Rumunów, Polaków < Ukraińców można
            obśmiewać, ale Żydów to już nie. Dlaczego ????????
          • Gość: Inkwizytor Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:37
            popieram krzyżowca i uważam ponadto,że dla muzułmanów powinniśmy zastosować
            zero tolerancj,oni na tolerancję nie zasługują ,to są krwiożercze potwory
            gotowe mordować niewinnych/zwłaszcza niewinnych i bezbronnych/ w imię swoich
            obłąkańczych wierzeń religyjnych.Pamiętajcie nie ma dobrych
            muzułmanów,muzułmanin to twój śmiertelny wróg.
      • dubitando Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 17:33
        O tym, że dziennikarstwo w Polsce to dno wiadomo nie od dzisiaj, jednakże nie w
        tym przypadku.

Czy my w imię tolerancji mamy tolerować zachowania nietolerancyjne wobec nas?
        Oni mogą spokojnie transmitować w "AlJazira" zabijanie zakładników na żywo,
        palić nasze flagi kilka razy w tygodniu, wysadzać kolej w Madrycie, metro w
        Londynie, sami siebie w restauracjach, itd. a my nie możemy zaprotestować wobec
        tego nawet żartem?
        Jesteśmy w Europie u siebie i tu obowiązują nasze zasady i koniec. Polecam
        każdemu obrońcy Islamu przejechać się do Iranu, Pakistanu, czy nawet Egiptu i
        spróbować poprosić o respektowanie u nich naszych zasad, życzę "żywego" powrotu
        z takiego eksperymentu.
        Jeżeli tolerancja i wolność słowa jest dla Europejczyków wartością, to musimy
        tej wartości bronić, bo co się stanie jeżeli pozbędziemy się wolności słowa w
        imię tolerancji?
        Niestety "wojna o pokój" nie jest oksymoronem, a pacyfiści niech mają
        świadomość, że jeśli nie staną do "walki" z Islamem, to nie będzie już w
        słowniku takiego pojęcia jak pacyfizm...
        • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 17:39
          hey dubitando

To nie o to chodzi.
          To jacy sa muzumanie (dla mnie nie ma wyjatkow) wszyscy widza.

Ale zgadzam sie z wypowiedzia twojego przedmowcy.
          Mam nadzieje ze zaplaci za to jakis dziennikarz lub cala ta redakcja a nie
          zwykli obywatele.

PZDR
          • dubitando Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 18:26
            Sorki, moja wypowiedź nie była odpowiedzią na twój post.
            Tak mnie naszła refleksja po prostu. Niedawno zrobiłem sobie wycieczkę lądową
            do Indii i naoglądałem się kultury arabskiej głównie w Iranie i Pakistanie z
            bliska aż nadto. Mimo, iż Arabowie mają wiele zalet u nas niespotykanych, to
            jednak jestem pewien, że za kilkanaście, bądź kilkadziesiąt lat możemy ich
            oczekiwać w Europie z większą wizytą małopokojową. Każde chrześcijańskie
            nadstawianie im drugiego policzka, bądź okazywanie słabości kończy się u nich
            ucięciem głowy, taka ich kultura i naszą tolerancją ich nie zmienimy.
            O bym był złym prorokiem...
            • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 19:18
              Od dawna sie interesuje islamem i wiem ze....

Ci co nastawiaja policzek sa u nich czyms gorsym od psa.
              Trzeba sie bronic!!!!!!!!!!

PZDR
    • Gość: krzyżowiec Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 04.02.06, 13:31
      Żeby porwać Polaka nie potrzebują "pretekstu", w końcu jesteśmy w Iraku!!!!!
      Wiecej nie potrzeba, no i dodaj do tego inny wygląd i religię...wystarczy.
      Islam to jedyna religia która ma wpisaną w "program" walkę, to jest religia
      walcząca i jeden wał, czy robią to z mieczem w dłoni i na koniu, jak we
      wczesnym sredniowieczu, czy z kałachem dzisiaj. Oni zabijają w imię Religi.
      Żeby było śmieszniej Palestyńczycy są utrzymywani z pieniędzy Unii
      Europejskiej, w tym te ich pieprzone milicje, które teraz ganiają z kałachami.
      • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 14:31
        Ja to wiem.

Irak dla islamu to cos wspanialego.
        Doskonaly pretekst do zabijania niewiernych.

Ale po cholere jeszcze prowokowac???//

Ps. polskich flag jeszcze nie palili ale po tym artykule beda i to mnie
        wku..a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

PZDR
    • father48 Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 14:51
      Czy ktoś widział ten rysunek ? Ciekawe co mówi Pan Bóg do Mahometa w dymku ?
      Oprócz nich jest Budda i Mojżesz,czy buddyści i mojżeszowi też dostali
      histerii ? Qrwa,wyłapać tych poj...ców w całej Europie i wysłać ich do Mekki
      bez prawa powrotu.
      • Gość: IIIks Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 18:18
        Muzułmański Związek Religijny w Polsce (MZR), najstarsza i najważniejsza
        organizacja polskich wyznawców islamu, w imieniu społeczności muzułmańskiej w
        naszym kraju "zdecydowanie" potępił publikację karykatur Mahometa
        w "Rzeczpospolitej".

"Jest to krok nieprzemyślany, prowokujący do nienawiści i nietolerancji" -
        napisał w oświadczeniu przekazanym w sobotę PAP przewodniczący Najwyższego
        Kolegium MZR, mufti Tomasz Miśkiewicz. "Mahomet jest prorokiem, wysłannikiem
        Bożym, i zgodnie z teologią islamu przedstawianie jego postaci, na dodatek w
        sposób karykaturalny, jest traktowane jako bluźnierstwo" - podkreślił. I co
        chłopaki? Nadal jest dla was wszystko w porzo?:)))
        • dubitando Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 18:58
          Zaraz można skrzyknąć grupę 100 osob i założyć "Związek wyznaniowy". Po czym
          napisać jego biblię, w której to na stronie np. 455 będzie napisane:

Przykazanie 1544: Nie używaj publicznie słowa "polityk".

Po czym, można już po każdej publikacji w prasie, bądź użyciu słowa "polityk" w
          radiu i TV palić polską flagę z powodu pogwałcenia uczuć religijnych.

Logiczne niby, ale nie do końca. Niech swoich praw religijnych przestrzegają
          ich wyznawcy, inni nie dość, że nie muszą, to jeszcze nie mogą, gdyż na świecie
          jest pewnie kilka tysięcy wyznań i pewnie czego byś nie zrobił, czy powiedział,
          to łamiesz zasady ktoregoś z nich i nawet o tym nie wiesz.

• Gość: IIIks Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 21:49
        Kilkuset demonstrantów wdarło się w sobotę do duńskiej i norweskiej ambasady w
        stolicy Syrii, Damaszku, podpalając oba budynki. Policja rozpędziła
        demonstrantów przed ambasadą Francji. Był to protest przeciwko publikacji
        karykatur proroka Mahometa.
        Jak podała duńska agencja informacyjna Ritzau, w związku z zajściami w Damaszku
        rząd w Kopenhadze wezwał swoich obywateli przebywających w Syrii do opuszczenia
        tego kraju.

Demonstranci najpierw dostali się na teren ambasady Danii. Podłożony przez nich
        ogień znacznie uszkodził placówkę. Protestujący obrzucili również budynek
        kamieniami, wybijając okna.Nieco później kamieniami obrzucono ambasadę
        Norwegii. Siły policyjne utworzyły kordon wokół budynku i użyły gazów
        łzawiących w celu rozpędzenia manifestantów. Kilkanaście osób trafiło do
        szpitala. Demonstrantom udało się jednak przełamać szeregi policji - wdarli się
        do budynku, po czym podłożyli ogień.

Uczestnicy demonstracji protestowali przeciwko opublikowaniu przez prasę w
        Danii i Norwegii karykatur proroka Mahometa.

Syryjska policja użyła w sobotę wieczorem armatek wodnych i gazu łzawiącego w
        celu rozpędzenia setek demonstrantów usiłujących wtargnąć na teren ambasady
        francuskiej w Damaszku.

Duński dziennik "Jyllands-Posten" we wrześniu ubiegłego roku opublikował cykl
        artykułów poświęconych wolności słowa oraz 12 rysunków, przedstawiających
        najważniejszego proroka islamu. Na jednym z nich turban Mahometa udrapowany był
        na kształt bomby z przyczepionym palącym się lontem. Wizerunki przedrukowało
        później norweskie czasopismo chrześcijańskie "Magazinet".
        I co na to świeccy idioci powiecie? Zabrakło słów andrzejus? Nie masz
        argumentów krzyżowiec? Teraz pora na naszą ambasadę,lub na nasz autobusy,lub na
        nasze hipermarkety,lub...A to wszystko nazywa się dla kretynów z
        Rezczpospolitej:wolność słowa.Dla wyznawców islamu to co się stało,to
        największa obelga.To tak jakby Jezusa narysować z fajfusem na wierzchu,albo
        Buddę z cycami.Jak można tego nie rozumieć?Czy już gejowsko-relatywistyczne
        lobby opanowało polskie media?
        • Gość: IIIks Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 21:58
          fakty.interia.pl/gal/galeria?photoId=224729&galId=6151&nr=1
        • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 04.02.06, 21:58
          Premier i MSZ przepraszalo dzis.

Znajac zycie padnie rozkaz od PO

"skrytykowac rzad,oprzec sie na wolnosci prasy, powiedziec iz jest to kolejna
          proba ograniczania mediow. Jakby co to zwalimy na Pis bo przeciez byl za wojna
          w Iraku hehe"

PZDR
          • andrzejusa Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 04.02.06, 23:57
            zg , to jest wojna i ona trwa juz jakis czas!
            teraz tylko przybiera na sile!
            damy sobie nadmuchac w kasze!? to lezymy!!
            zero tolerancji dla islamskich fanatykow!!
            zero tolerancji dla islamu!!!
            • Gość: zg Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.ztpnet.pl 05.02.06, 00:17
              Zrozum ze kopa w dupe Europa i ta cala nasza slaba cywilizacja dostanie tak czy
              inaczej.

Lepiej aby ten kopniak polecial na innych.

A potem juz bedzie normalnie czyl wojna :)

PZDR
              • andrzejusa Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 05.02.06, 00:30
                wiesz zg , ja pacyfista jestem!
                ale nigdy , tak jak dzisiaj , chce isc na wojne!
                chocby dlatego , zebysmy mogli sie tu na forum sprzeczac ,
                to cenie!!
                nikt nie bedzie mi mowil jak ma sie ubierac moja corka!!!
                • Gość: krzyżowiec !! Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 09:39
                  Masz rację Andrzejusa!!!! Ani nikt nie będzie mówił jaką religię ma zdawać na
                  maturze moja córka!!! Dla mnie wszystko jedno kto i jaka "religia" mówi mi co
                  mam robić. A ten Związek Muzułmanów....ciekawe czy tak bulgotali jak
                  ich "bracia" wycinali w Luksorze turystów... choćby. I chyba na tą wojnę
                  pójdziemy....tylko że szybciej z czarnymi niż z tymi oszołomami w chustach
        • Gość: inkwizytor Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:48
          czego płaczesz jak stara baba.Trzeba odpowiedzić po hindusku,spalić parę
          meczetów oraz innych budynków muzułmanskich i od razu im rura zmięknie.
      • cancro Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 05.02.06, 10:28
        father48 napisał:

> Czy ktoś widział ten rysunek ? Ciekawe co mówi Pan Bóg do Mahometa w dymku ?

Według islamu ten, kto ginie w świętej wojnie (dżihad), idzie od razu do
        ichniego nieba, gdzie oprócz blogiego nieróbstwa i przysmaków na kazdego z
        "bojowników" przypada po 77 hurys, a każda z nich jest dziewicą!
        No więc w "dymku" Allah zwraca się do Mahometa, żeby już dali spokój z tym
        dżihadem, bo zaczyna dziewic brakować.
        Dowcip dość miałki. Tym bardziej przeraża fakt, że przedrukowano takie badziewie
        z innej gazety. Nasze dziennikarstwo sięgnęło dna. Jest to pokłosie poszukiwania
        oszczedności w redakcjach. Zwalnia sie dzienikarzy, a zatrudnia na
        umowę-zlecenie chyba licealistów. Niestety, widac to także w GW.
    • Gość: John F. Kennedy Gdy Gauden wywalał z pracy Wildsteina to było OK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:50
      Gauden - kolega Kwaśniewskiego obrońcą wolności prasy. Śmiech na sali. \Gdyby
      mógł, to wywaliłby na zbity pysk Macieja Rybińskiego z pracy,
      tak jak to zrobił z Wildsteinem.
      Po prostu dostał prikaz od właściciela z Norwegii,
      że ma solidaryzować się z wydawcami skandynawskimi i basta.
      Wogóle to Rzepa po odejściu Łukasiewicza obniżyła loty.
      • Gość: ALI Re: Gdy Gauden wywalał z pracy Wildsteina to było IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 14:44
        Swoją drogą ciekawe jak zareagowalyby niektóre środowiska na żarty z chrystusa
        np: moherowe berety i cale imperium medialna ojca-dyrektora????????
        • Gość: zg Re: Gdy Gauden wywalał z pracy Wildsteina to było IP: *.ztpnet.pl 05.02.06, 15:51
          Przeciez caly czas sie z tego nabijaja

PZDR
    • dusiek72 Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 05.02.06, 16:52
      Ja jestem katolikiem i dziwi mnie bardzo jak co jakiś czas opinia publiczna
      jest bardzo poruszona tzw. obrazą uczuć religijnych, bo czym one w zasadzie są?
      Czy chodzi o umieszczenie krzyża nie tam gdzie trzeba, czy o wykorzystanie
      wizerunku krzyża bądź papieża w pracach artystycznych? Tak patrzę sobie na tych
      ciężko obrażonych i nie mogę wręcz wyjść z podziwu, czy te tzw. uczucia
      religijne da się zmaterializować, czy da się zamknąć w ramy obrazu coś
      rzeczywiście świętego, czy godzi się klękać przed jakimś cielcem? No niby nie,
      ale ten zinstytucjonalizowany kościół bez względu na to jaki by on nie był
      zarabia na tym całkiem nieźle. Czy to nie jest hipokryzja i czy to nie zakrawa
      aby na sekciarstwo?????????
      pomyślcie
      • maxtender popatrz w tiwi, co się dzieje na świecie i zaczyna 06.02.06, 12:37
        w Polsce, a później sie wypowiadaj nt. wolności słowa i zmaterializowania uczuć
        religijnych

se zmaterializuj młotek i sie strzel w łeb ęteligencie ...
    • Gość: olo Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 08:53
      od dawna ostrzegano,że Islam zalewa Europę i niszczy kulturę białego człowieka !
      kilkuset fundamentalnych arabów zamieszkami w swoich krajach wprowadziło
      popłoch we Wspólnocie Europejskiej,strach i panika ogarnia nawet potężne Niemcy
      które są przeciwne wojnie z terroryzmem arabskim prowadzonym przez USA,jeżeli
      Europa ugnie się przed protestami da początek do otwartej islamizacji
      kontynentu europejskiego !!!
    • Gość: Lewy bez drużyny Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.uz.zgora.pl 07.02.06, 09:30
      Zastanawiam się, dlaczego temu idiocie nie wystarczy przysłowiowa żyletka,
      tylko wszystkich uczciwych obywateli RP wciąga w próbę samobójczą…przecież to
      tylko kwestia czasu i dalszego podsycania nienawiści u turbanów i prędzej czy
      później znajdzie się podobny idiota, który zapragnie być męczennikiem, tym
      razem, za sprawę Allacha.
      Gratuluje gazecie rp głupiego naczelnego. Jeśli dobrze pamiętam był kiedyś
      chyba taki holenderski reżyser, który ubzdurał sobie coś o Koranie na ciele
      kobiety w imię jakiejś walki o jakieś tam prawa czy inny taki bzdet…ale on
      wziął całą odpowiedzialność na siebie, a ta awantura to realna zagrożenie dla
      Polaków i polskich interesów…
      PS
      Powinni tego palanta przykładowo ukarać i wsadzić za obrażę uczuć religijnych.
      • Gość: karol Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 09:37
        a TV też ukarać ? pokazywali karykaturę ! ukarać powinni arabów za niszczenie
        flag państwowych i ataki na tereny ambasad !!!
        • Gość: Lewy bez druzyny Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.uz.zgora.pl 07.02.06, 09:58
          Nie wiem, jakie i czy w ogóle rządy turbanów wyciągną konsekwencje wobec
          sprawców napaści na konsulaty europejskie (dzięki Bogu nie na nasze polskie),
          choć nie liczę na to, według mojego systemu wartości jak najbardziej powinny,
          ale turbany to turbany i rządzą się trochę inaczej.

PS
          Premier i Minister SZ postąpili bardzo słusznie.
          • pawel.zary Re: polski rząd nie popisał się :-( 07.02.06, 10:13
            Gość portalu: Lewy bez druzyny napisał(a):

> > Premier i Minister SZ postąpili bardzo słusznie.

Akurat! :-) Rząd reprezentuje Polskę i Polaków. Jeżeli przeprasza, to w oczach
            (przynajmniej dużej ich części) przepraszanych ponosi winę. Część
            przepraszanych przeprosin nie przyjmie i co wtedy? Polska będzie winna? No
            chyba tak - skoro rząd Polski przepraszał? Inne rządy europejskie nie
            przepraszały.
            To nie rząd zrobił cos niestosownego tylko gazeta. Niech więc przeprasza
            gazeta. Muzułmanie w Polsce powinni zaskarżyć gazetę do sądu i żądać kary
            finansowej.
            Rząd powinien POTĘPIĆ i WYRAZIĆ UBOLEWANIE (nie przepraszać!!!), ale to
            potepienie i ubolewanie powinno dotyczyć tak samo niedopuszczalnych reakcji
            wyznawców islamu, przejawiających sie w paleniu ambasad, flag narodowych czy
            grożenia zamachami i porywaniem ludzi.
            Dla rządu duży minus.
            pzdr
            • Gość: Lewy bez drużyny Re: polski rząd nie popisał się :-( IP: *.uz.zgora.pl 07.02.06, 10:24
              Niestety miałabyś racje gdyby nie drobny fakt niestety, wynika on z struktury
              zarządzania i kapitału. Gazeta PR nazywana tu i ówdzie polskojęzyczną, tak do
              końca tylko polskojęzyczną nie jest (w tym konkretnym przypadku niestety).
              PS
              Polski rząd rzeczywiście nie popisał się :-(, dlatego Kazimierz wiedział, za co
              powinien przeprosić… i to zrobił.
              • pawel.zary Re: polski rząd nie popisał się :-( 07.02.06, 10:33
                Gość portalu: Lewy bez drużyny napisał(a):

> Niestety miałabyś racje gdyby nie drobny fakt niestety, wynika on z struktury
                > zarządzania i kapitału.

Rząd nie ma pakietu większościowego.

> Polski rząd rzeczywiście nie popisał się :-(, dlatego Kazimierz wiedział, za
                co
                > powinien przeprosić… i to zrobił.

A jak "donoszą" media, sprawa publikacji była znana rządowi przed
                wydrukowaniem - ostrzeżono nawet nasz kontyngent w Iraku.
                Czyli rząd nie potrafił zapobiec wydrukowaniu? To ma wpływ jako mniejszościowy
                udziałowiec czy nie ma?
                Czy premier nie powinien także przeprosić Polaków za narażenie ich na
                odwet? ....Pułapka ...
                p.s.
                wraca tu jak bumerang sprawa struktury własnościowej mediów - jastem, byłem i
                będę przeciwnikiem mediów państwowych lub rządowych. Media mają być tylko
                prywatne. Jak rząd (każda waaaadza) chce kontrolować media, żeby uprawiać swoja
                propagandę, to musi sie liczyć z ewentualnymi skutkami.
                • Gość: Lewy bez drużyny Re: polski rząd nie popisał się :-( IP: *.uz.zgora.pl 07.02.06, 11:16
                  Rząd przede wszystkim powinien skutecznie dbać o bezpieczeństwo obywateli. Oby
                  mu się to udało mimo prowokacji gazety, która przypadkiem przypomina z nazwy,
                  nazwę naszego kraju.
                  PS
                  napisałeś "Rząd nie ma pakietu większościowego"
                  Czy przeciętny turban będzie zastanawiał się, jaka jest struktura kapitału w
                  gazecie rp czy raczej będzie kojarzył nazwę gazety z konkretnym krajem? W tej
                  sytuacji Pan Premier postąpił bardzo odpowiedzialnie.

• pawel.zary Re: polski rząd nie popisał się :-( 07.02.06, 20:40
                    Gość portalu: Lewy bez drużyny napisał(a):

> Rząd przede wszystkim powinien skutecznie dbać o bezpieczeństwo obywateli.
                    Oby
                    > mu się to udało mimo prowokacji gazety, która przypadkiem przypomina z nazwy,
                    > nazwę naszego kraju.

mam wątpliwości, czy przepraszaniem akurat to spowoduje.

> PS
                    > napisałeś "Rząd nie ma pakietu większościowego"
                    > Czy przeciętny turban będzie zastanawiał się, jaka jest struktura kapitału w
                    > gazecie rp czy raczej będzie kojarzył nazwę gazety z konkretnym krajem? W tej
                    > sytuacji Pan Premier postąpił bardzo odpowiedzialnie.

To ty poruszyłeś (zasugerowałeś) temat pakietu - ja odpowiedziałem :-)
                    Przeciętny "turban" nie będzie się własnie zastanawiał - jak usłyszy, że rząd
                    Polski "przeprasza", to zrozumie, że rząd Polski maczał w tym palce i jest
                    winny. To raczej spowoduje w nim złość na Polskę.
                    Patrz, że rząd Danii nie chce przeprosić.

• Gość: zg Re: polski rząd nie popisał się :-( IP: *.ztpnet.pl 07.02.06, 10:36
                rzad bardzo dobrze sie zachowal.

Mowia o tym wszyscy arabisci i znawcy tematu oraz media z tych krajow.

No coz widocznie Tusk bedzie teraz musial mowic iz caly swiat patrzy na Polske
                jak na kraj ktorym rzadzi motloch i hitrel ale oprocz krajow muzumanskich hehe

Ale szkoda co PO-wcy???????/

PZDR
                • pawel.zary Re: polski rząd nie popisał się :-( 07.02.06, 11:00
                  Gość portalu: zg napisał(a):

> rzad bardzo dobrze sie zachowal.
                  >

A jak Kwaśniewski przepraszał za Jedwabne, to wtedy też rząd dobrze sie
                  zachował ? :-{)

> Mowia o tym wszyscy arabisci i znawcy tematu oraz media z tych krajow.
                  >

No własnie! :-) Niech mówią! Niech na czołówkach wszystkich gazet arabskich
                  pojawi sie tekst RZĄD POLSKI PRZEPRASZA ZA ZNIEWAŻANIE ISLAMU!!!!!
                  Część "bojowników" przeprosin nie przyjmie i winne będą Dania i Polska, a nawet
                  Polska i Dania. (przypominam: "polskie obozy koncentracyjne")
                  Gazety nie napiszą o tym, że inne rzady nie przeprosiły, bo to nie jest temat.
                  Wysil sie trochę zg - Rząd powinien POTĘPIĆ nie przeprosić - chodzi o zmianę
                  jednego słowa, zmieniającego sens wypowiedzi, reszta wypowiedzi może zostać
                  taka sama.

> No coz widocznie Tusk bedzie teraz musial mowic iz caly swiat patrzy na
                  Polske
                  > jak na kraj ktorym rzadzi motloch

Czyli wszystkiemu jest winna PO?
                  :-))))))))))))))
            • Gość: J.Graczyk Re: polski rząd nie popisał się :-( IP: *.shiatzychen.com / 211.74.144.* 07.02.06, 10:34
              Oczywiście dla POwskich osłów każda okazja jest dobra aby dokopać rządowi. Tak
              ci już nienawiść na oczy padła, że nie zauważyłeś, że to nie redakcje płoną ale
              ambasady i to nie polskie, gdyż polski rząd przeprosił muzeumanów ale duńskie,
              gdyż ich rząd oficjalnie odmówił przeprosin. Czyj rząd postąpił skuteczniej i
              bardziej dyplomatycznie? Czyje ambasady płoną?
              Oszołomstwo działaczy PO, których jesteś tutaj przedstawicielem przeraża! To że
              głosowaliście z LPR'em tylko po to by psuć budżet to pestka, teraz
              nieodpowiedzialnymi wypowiedziami narażacie życie naszych rodaków i dyplomatów,
              nie wspominając o naszym życiu! Mamy efekt działania liberalnych mediów i
              globalizacji.
              • pawel.zary Re: polski rząd nie popisał się :-( 07.02.06, 10:52
                Gość portalu: J.Graczyk napisał(a):

> Oczywiście dla POwskich osłów każda okazja jest dobra aby dokopać rządowi.

Jak dobrze pamiętam, to jeszcze niedawno każda okazja była dobra, żeby dokopać
                SLD :-) Dlatego bez hipokryzji proszę.

Tak
                > ci już nienawiść na oczy padła, że nie zauważyłeś, że to nie redakcje płoną
                ale
                >ambasady i to nie polskie,

Jeżeli już to powinny własnie redakcje - stosowanie odpowiedzialności zbiorowej
                przypomina jak nic komunę w najgorszym wydaniu

gdyż polski rząd przeprosił muzeumanów ale duńskie,
                > gdyż ich rząd oficjalnie odmówił przeprosin. Czyj rząd postąpił skuteczniej i
                > bardziej dyplomatycznie? Czyje ambasady płoną?

Rządy europejskie nie przeprosiły - jak na razie tylko rząd polski. Płoną
                ambasady Danii, bo pierwsza karykatury zamieściła gazeta duńska. Rząd duński
                nie przeprasza, bo nie chce spowodować wrażenia, że to DANIA jako państwo i
                Duńczycy jako naród są winni.
                Jak Jutro Polak zastrzeli w jakimś kraju arabskim mułłę, to też rząd będzie za
                przestepcę przepraszał?

> Oszołomstwo działaczy PO, których jesteś tutaj przedstawicielem przeraża! To
                że
                >

Wypowiadam się w swoim imieniu :-) Nie zachowuj sie jak arabowie i nie idź
                przypadkiem podpalić biur PO w Zielonej Górze :-)))))

> teraz
                > nieodpowiedzialnymi wypowiedziami narażacie życie naszych rodaków i
                dyplomatów,
                > nie wspominając o naszym życiu!

Acha! :-{) Rząd nie potrafił zapobiec publikacji w gazecie, a o niej wiedział
                (ciekawe - mają tam swojego tajniaka?) :-))) i to jest oczywiście wina PO?

Mamy efekt działania liberalnych mediów i
                > globalizacji.

No własnie:-) Powinny być wyłącznie rządowe i państwowe - jak za PRL-u? :-)))))
                • Gość: J.Graczyk Polski rząd popisał się IP: *.shiatzychen.com / 211.74.144.* 07.02.06, 11:34
                  Człowieku, naprawdę nie interesuje mnie twoje politykowanie i rozkładanie zdań
                  na części. Wyjaśnię ci to prościej skoro nie zrozumiałeś.
                  Rząd postąpił słusznie bo nasze ambasady nie płoną i takie są fakty.
                  Podważanie teraz działań rzadu w tej kwestii przez opozycyjną PO szkodzi mojemu
                  bezpieczeństwu, oraz bezpieczeństwu moich dzieci, żony i mojego ojca, czyli
                  mojej rodzinie.
                  Ty głąbie nie masz najwyraźniej rodziny, albo nie masz sumienia, że dla celów
                  politycznych szafujesz moim bezpieczeństwem!
                  • Gość: miki Re: do Graczyka IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 16:11
                    p.Graczyk jesteś idiotą,jeżeli boisz się arabów Sobieski pokazał im miejsce w
                    szyku ,rząd przeprasza za gazetę,to już parodia,polscy obywatele,są
                    przetrzymywani przez arabów,gdzie rzad?!gdy arabowie pokarzą Twoją zone jako
                    niewolnicę araba na pierwszych stronach arabskich gazet z tytułem Polki u nas
                    za pieniądze dla męża kto Ci pomoże !!!
                    • Gość: Krzyżowiec Re: do Graczyka IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 16:36
                      Obawiam się, że i tak predzej czy później dojdzie do konfliktu, nawet jakbyśmy
                      przyznali się do wszystkiego co nam do głowy przyjdzie. Co do Sobieskiego, to
                      chyba jeszcze tylko my, Polacy pamiętamy o tym "incydencie". Islam prezentuje
                      wartości które nie współgrają z tym do czego dąży Europa i to nie zmieni
                      się. "Demokracja" w wydaniu krajow islamu prowadzi zawsze do dyktatury
                      najbardziej radykalnych ruchów. W Turcji jest wrażenie "cywilizacji" bo tam tak
                      naprawdę trzyma naród za pysk wojsko i co jakiś czas robi małe porządki w
                      polityce. Konflikt który narasta ma podłoże ideologiczno-emocjonalne i można
                      zapomnieć, ze zadziałają tu argumenty racjonalne. Zastanawiam się, czy Europa
                      nie powinna zacząc stosować tych samych metod negocjacyjnych w stosunku do
                      Islamu, jakie on stosuje wobec nas. Jak na razie nikomu nie groziłem śmiercią
                      za to, że zażartował z moich przekonań. Chiwolo również nie podpalałem
                      meczetów, tylko dlatego, ze ktoś w Iranie robi sobie jaja z mojej religi. Może
                      najwyższy czas zacząć. Islam nie ma takich oporów. Jeżeli ktoś stosuje zasady
                      odpowiedzialności zbiorowej, to musi liczyć się z tym, ze zostanie tak samo
                      potraktowany. Meczet za kościół lub synagogę- to powoli idzie w tym kierunku.
                      • Gość: miki Re: do Graczyka IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.06, 19:26
                        w krajach arabskich nie ma dupokracji,kochaja swój kraj i swojego władcę,w
                        Europie motłoch wybiera rządy debili i pózniej ma pretensje,w Turcji jest Islam
                        terroryzm i ludobójstwo (np.Kurdowie)ale Wspólnota Europejska dąży do
                        wciągniecia tego kraju do zwiazku socjalistycznych republik
                        europejskich,bogactwo Turcji jest jedyną podstawą tego działania,arabowie
                        powinni dostać nauczkę od europejczyków jak od amerykanów !!!
                        • Gość: zg Re: do Graczyka IP: *.ztpnet.pl 07.02.06, 19:37
                          Juz sie zaczyna i w Polsce.

Dzis polscy muzumanie stwierdzili iz nie wystarcza im przeprosiny rzadu i
                          rzeczpospolitej.

chca aby rzeczpos. wydrukowala na pierwszej stronie przeprosiny 7 razy!!!!!!!!:)

Dobrze ze rzad przeprosil ale na te rzadania odpowiadam

NI CH..A!!!!!!!!!!!!

PZDR
                          • pawel.zary Re: do zg 07.02.06, 20:27
                            Gość portalu: zg napisał(a):

> > Dobrze ze rzad przeprosil ale na te rzadania odpowiadam
                            >
                            > NI CH..A!!!!!!!!!!!!

:-))))) Ostrzegalem zg, że jak rząd przeprosi (zamiast potępić!), to jest to
                            niebezpieczne. Masz od razu przykład eskalacji żądań. Rząd, który przeprasza
                            jest uważany za słaby. Patrz jak Putin (Rosja) bronił się i broni przed
                            jakimikolwiek przeprosinami. Polityka międzunarodowa to nie salon dobrych
                            manier.
                            • dubitando Re: do zg 07.02.06, 20:35
                              Świetny pzykład Rosji. Tak tak, za nieumiejętność wypowiedzenia słowa
                              przepraszam Rosja musiała przegrać wojnę w Afganistanie i wybić cały naród
                              czeczeński, kosztem setek tysięcy ofiar wśród własnych obywateli. To jest
                              sposób na politykę rządu według PO, wypowiedzmy wojnę Arabom. Pomyśleć, że
                              POwcy porównują Kaczyńskich do Hitlera, a sami mają pomysły rodem z piekła.
                              Czy po to były potrzebne POwcom ministerstwa siłowe? Aby wojny prowadzić?
                              Całe szczęście, że nie ma was w rządzie, zaczynam się powoli bać POwskiego
                              oszołomstwa!
                              • pawel.zary Re: do zg 07.02.06, 20:49
                                dubitando napisała:

> Świetny pzykład Rosji. Tak tak, za nieumiejętność wypowiedzenia słowa
                                > przepraszam Rosja musiała przegrać wojnę w Afganistanie i wybić cały naród
                                > czeczeński, kosztem setek tysięcy ofiar wśród własnych obywateli. To jest
                                > sposób na politykę rządu według PO, wypowiedzmy wojnę Arabom.

To Kwaśniewski dobrze zrobił, że przeprosił za Jedwabne czy źle? Jeżeli chodzi
                                o "wypowiadanie", to wypowiadam głupocie :-) Wypowiadam też niewłaściwej
                                dyplomacji.
                                Jak myślisz dlaczego inne państwa w Europie nie przepraszają - łącznie z rządem
                                Danii (pomimo tego, że płona duńskie ambasady)??? Ty jak Graczyk ;-)) - bronisz
                                rządu jak SLD broniło rzadu Millera - ślepo i bezkrytycznie :-)))

Pomyśleć, że
                                > POwcy porównują Kaczyńskich do Hitlera, a sami mają pomysły rodem z piekła.
                                > Czy po to były potrzebne POwcom ministerstwa siłowe? Aby wojny prowadzić?

Wojnę prowadzi w Iraku PiS z tego co wiem. Ciekawe, czy razem z USA ruszy na
                                Iran?
                                Ja Kaczyńskich do Hitlera nie przyrównuję.

• dubitando Re: do zg 07.02.06, 20:56
                                  Ależ to ty ślepo atakujesz rząd, pomimo, że jego działania nam sprzyjają.
                                  Polskie ambasady nie płoną a duńskie tak. Poza tym to Polska ma najlepsze
                                  stosunki dyplomatyczne z krajami arabskimi spośród krajów "zachodnich" i to
                                  dlatego w wielu krajach arabskich nasi dyplomaci reprezentowali dyplomację
                                  amerykańską, gdyż nas akceptują a ich nie. Także jeśli ktoś ma się uczyć
                                  dyplomacji 'arabskiej' to inni od nas, a nie odwrotnie.
                                  Krytyka rządu "za wszelką cenę" skurczyła najwyraźniej twój zdrowy rozsądek,
                                  żeby nie powiedzieć, że mózg.
                                  • dubitando Re: do zg 07.02.06, 21:07
                                    Żeby nie było, że mamy się uginać zawsze przed Arabami, bo tego nie twierdzę.
                                    Jednak te karykatury to nie nasza sprawa i nie mamy interesu, aby się w to
                                    mieszać. Zachód za wszelką cenę chce z nas zrobić wrogów Arabów, aby na nas
                                    skierować część ryzyka, najpierw plotkami o więzieniach CIA, teraz "nakazem z
                                    Norwegi" o publikacji karykatur.
                                    Ciekawe, że Rzepa nie walczyła o wolność słowa, gdy zwalniano Wildsteina.
                                    • pawel.zary Re: do zg 07.02.06, 21:29
                                      dubitando napisała:

> Żeby nie było, że mamy się uginać zawsze przed Arabami, bo tego nie twierdzę.

Ja tak tego nie odbieram :-) Nie wyciągam wniosków w ten sposób jak Tobie
                                      często sie zdarza - niestety ;-)

> Jednak te karykatury to nie nasza sprawa i nie mamy interesu, aby się w to
                                      > mieszać. Zachód za wszelką cenę chce z nas zrobić wrogów Arabów, aby na nas
                                      > skierować część ryzyka, najpierw plotkami o więzieniach CIA, teraz "nakazem z
                                      > Norwegi" o publikacji karykatur.

No toż tłłłłumaczczczczczcęęęęę :-) Amerykanie natychmiast POTĘPILI, a Polacy
                                      przeprosili! Tym przeproszeniem własnie się wtrącili i wmieszali - przeciętny
                                      Arab przeczyta w gazecie (jak nie umie czytac, to dowie się z polotki na
                                      miescie), że Polski rzad przeprasza - no jak przeprasza to znaczy winny musi
                                      być, a taki Amerykański, chociaż nielubiany to jednak potępia i staje po
                                      stronie Arabów.
                                      Sytuacja jeszcze jest do "zrobienia" i wierzę, że zostanie to nadrobione.

• dubitando Re: do zg 07.02.06, 21:36
                                        Dyplomację polską od dyplomacji amerykańskiej różnią dwa szczegóły: lotniskowce
                                        i bomby atomowe.

A co do przeciętnego Araba na ulicy, to uwierz mi, że on nie zna takiego
                                        pojęcia jak odcięcie się własnego rządu od prasy. Tam tego nie ma i nie
                                        wytłumaczysz Arabowi, co to jest prasa niezależna od rządu...
                                        • pawel.zary Re: do zg 07.02.06, 21:47
                                          dubitando napisała:

> > A co do przeciętnego Araba na ulicy, to uwierz mi, że on nie zna takiego
                                          > pojęcia jak odcięcie się własnego rządu od prasy. Tam tego nie ma i nie
                                          > wytłumaczysz Arabowi, co to jest prasa niezależna od rządu...

Wykończysz mnie ;-))))
                                          Dlatego, że przeciętny Arab nie rozumie, to nie należy przepraszać tylko
                                          piętnować, ubolewać i potępiać.
                                          Idę o zakład, zę "przecietny Arab" nigdy nie dowiedziałby się, że w Polsce
                                          gazeta wydrukował co wydrukowała, bo wydrukowało wiele gazet w róznych
                                          państwach Europy. Ale ten "przeciętny Arab" ma dużą szansę dowiedzieć się, że
                                          rząd Polski przeprasza, bo to jest nośny temat. Ludzie, narody i
                                          państwa "lubią" być przepraszane.
                                  • pawel.zary Re: do zg 07.02.06, 21:21
                                    dubitando napisała:

> Ależ to ty ślepo atakujesz rząd, pomimo, że jego działania nam sprzyjają.

Ja nie atakuję rzadu - uważam, że niefortunnie zamiast POTĘPIĆ, to przeprosił -
                                    wg mnie to nie jest dobre posunięcie. Jakby rząd POTĘPIŁ, to stanąlby po
                                    stronie Arabów - mógłby nawet POTĘPIAĆ codziennie i głośno krzyczeć, że
                                    POTĘPIA!!!

Poza tym to Polska ma najlepsze
                                    > stosunki dyplomatyczne z krajami arabskimi spośród krajów "zachodnich" i to
                                    > dlatego w wielu krajach arabskich nasi dyplomaci reprezentowali dyplomację
                                    > amerykańską, gdyż nas akceptują a ich nie. Także jeśli ktoś ma się uczyć
                                    > dyplomacji 'arabskiej' to inni od nas, a nie odwrotnie.

Wiesz skąd te dobre stosunki z krajami arabskimi? Polska jest po prostu tam od
                                    lat uważana za kraj antysemicki i panuje przekonanie, że Polacy nie lubią
                                    Żydów - zła prasa na zachodzie tu nam akurat sprzyja.
                                    (tylko na miły Bóg nie napisz teraz co ja myślę i co chce przez to
                                    powiedzieć) ;-))))
                                    Polacy też mają dobra opinię z lat wojny (Anders) i komuny (budowy).
                  • pawel.zary Re: Polski rząd popisał się 07.02.06, 20:34
                    Gość portalu: J.Graczyk napisał(a):

> Człowieku, naprawdę nie interesuje mnie twoje politykowanie i rozkładanie
                    zdań
                    > na części.

Mnie tak, bo to ma istotne znaczenie w dyplomacji

Wyjaśnię ci to prościej skoro nie zrozumiałeś.
                    > Rząd postąpił słusznie bo nasze ambasady nie płoną i takie są fakty.

Rządy innych państw europejskich nie przeprosiły i ich ambasady też nie płoną.

> Podważanie teraz działań rzadu w tej kwestii przez opozycyjną PO

Jaką PO? Ja mam swoje zdanie. Twoje zacietrzewienie przypomina mi SLD, które
                    ślepo broniło rzadu Millera :-)

szkodzi mojemu
                    >
                    > bezpieczeństwu, oraz bezpieczeństwu moich dzieci, żony i mojego ojca, czyli
                    > mojej rodzinie.

Czyli winna jest PO? :-)))) Twojemu bezpieczeństwu szkodzi przepraszanie, bo to
                    jest sugerowanie przyznania się do winy. Dzisiaj młody Turek zabił księdza ...
                    co zrobił rząd Turcji? ... wyraził UBOLEWANIE I POTĘPIŁ (nie przeprosił!!!).
                    Polski rząd też powinien POTĘPIĆ - jestem za! Tak od razu zrobili Amerykanie -
                    znają się na polityce :-)

> Ty głąbie nie masz najwyraźniej rodziny, albo nie masz sumienia, że dla celów
                    > politycznych szafujesz moim bezpieczeństwem!

Napisz proszę protest do premiera, dlaczego nie wycofuje wojska z Iraku? I
                    wyluzuj trochę :-)
                    • Gość: miki Re: Polski rząd popisał się IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.06, 09:11
                      popieram myślenie Pawła !
                      • Gość: filip Re: Polski rząd popisał się IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.06, 09:26
                        tok myślenia prawidłowy, ale podarowałbym sobie wstawki o SLD, bo nie wszyscy
                        bronili, tak jak teraz nie wszyscy popierają decyzję rządu. Jestem zdania że
                        przeprosimy to był błąd, w negocjacjach z terrorystami obowiązuje jedna i tylko
                        jedna zasada, ŻADNYCH NEGOCJACJI!!! I nie ma co tu wstawiać tekstów, że my to
                        PIS oni to PO a ja SLD. Jak mnie kiedyś w Berlinie Turcy chcieli skasować, to
                        nie pytali o to z jakiej partii jestem wystarczyło, że byłem biały. "Dyskusja"
                        prowadzona na poziomie gróźb, podpaleń, porwań i zabójstw to terroryzmy. Nasze
                        nie płoną, bo oni mają kłopoty ze zorientowaniem się gdzie leży Polska i co to
                        właściwie jest. Mój kumpel z Egiptu twierdzi, że te ich "spontaniczne"
                        wystąpienia są sterowane przez mułłów czyli innymi słowy kapłanów. To ma
                        podłoże religijne oni nas nie znoszą jak psów i tyle.
                        • Gość: Jakobs Re: Polski rząd popisał się IP: *.serverpronto.com / 69.60.111.* 08.02.06, 15:14
                          Ciekawostka nie wiedzą co to Polska a wiedzą co to Dania. Pierdoły piszesz
                          koleś. I jeszcze to twoje wielkie odkrycie "To ma podłoże religijne oni nas nie
                          znoszą jak psów i tyle.", no gratuluję błyskotliwości, do tego stwierdzenia był
                          ci potrzebny koleś z Egiptu?:)
                          Sami arabiści od siedmiu boleści na tym forum się znaleźli, a Araba na oczy nie
                          widzieli...
                          W Polsce mieszkają rdzenni muzułmanie i ich przepraszał premier. Nie każdy ma
                          taki dystans do własnej religii jak czerwoni do pism Marksa, czy różowi do
                          Talmudu...
    • Gość: falubaz Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: .1P3D* / 194.75.37.* 09.02.06, 01:33
      Zostawcie Mahometa. Wroga mamy w wojewodztwie. Zabral kase na nasz Stadion.
      • Gość: karol ŻAL MI LEWICOWYCH MATOŁÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:50
        Do tych wszystkich, którzy tak ochoczo bronią fundamentalistów islamskich.
        "Ostrzegano nas niedawno, że IV Rzeczpospolita będzie państwem wyznaniowym. No
        i sprawdziło się. Nikt tylko nie uprzedzał, że będzie to państwo islamskie.
        Ajatollahowie i imamowie rodzimi bardzo się oburzyli na "Rzeczpospolitą" w
        imieniu islamu. Z pomniejszych mułłów najgroźniej zaryczał szef rady nadzorczej
        Presspubliki Liberadzki. Dotychczas za przedruk duńskich karykatur
        zdymisjonowano naczelnego "France Soir". Ale właścicielem tej gazety jest
        Egipcjanin, a nie rząd katolickiej Polski, współwłaściciel "Rzepy".

Mojej gazecie dostało się za to, że opisując konflikt wywołany przez publikację
        w prasie europejskiej duńskich karykatur Mahometa, pokazała dwie z nich, żeby
        Polacy mieli choć blade pojęcie, o co w tym wszystkim chodzi. Arabista Janusz
        Danecki uznał to za bluźnierstwo i rasistowski wybryk, a przewodnicząca Rady
        Etyki Mediów Magdalena Bajer, na razie bez czadoru, za niesłuszne i groźne ze
        względu na wrażliwość wyznawców islamu. Pamiętam rozmaite wybryki
        antychrześcijańskie w tym kraju, w którym katolicyzm jest religią ogromnej
        większości narodu. Penisy na krzyżu, Chrystusów w kroczu Matki Boskiej, papieża
        przywalonego meteorytem albo określanego mianem zdziecinniałego starca. Nikt
        wtedy nie przepraszał Polaków, pewnie dlatego, że moherowcy z Torunia nie
        wysadzają się jednak na razie w tłumie i nie próbują podpalić Pałacu Kultury.

Miałem przynajmniej nadzieję, że ci politycy, którzy kiedyś pisali listy do
        artystki Nieznalskiej, iż bronić będą jej praw do swobody artystycznej
        wypowiedzi, napiszą też do Grzegorza Gaudena z deklaracją obrony prawa do
        informacji. Gdzie tam. Gdyby chodziło o obrazę uczucia chrześcijan i symboli
        chrześcijańskich, wszyscy stanęliby murem za Gaudenem w imię kultury,
        cywilizacji i obyczaju europejskiego. Przeciwko ciemnogrodowi i opium dla ludu.

Jesteśmy gotowi bronić naszych własnych wartości, ale tylko przed nami samymi.
        Przed obcymi i ich sposobem myślenia, sprzecznym z naszymi tradycjami,
        kapitulujemy trwożliwie. No to nie powołujmy się na wzniosłe zasady, tylko
        powiedzmy jasno i uczciwie: wolność słowa tak, ale nie wtedy, gdy zagraża to
        dostawom ropy. Prawo do satyry i szyderstwa jak najbardziej, ale nie wówczas,
        gdy jakiś szaleniec i fanatyk może rzucić bombę. W takiej sytuacji liberalna
        Europa musi się schronić w islamski fundamentalizm. W zakłamaniu i obłudzie
        doszliśmy do tego, że winy za zamachy terrorystyczne nie ponoszą ich sprawcy,
        tylko autorzy karykatur i ci, którzy je publikują. Nie wpisano chrześcijaństwa
        do europejskiej preambuły. I bardzo dobrze. W nowej wersji można od razu wpisać
        islam. "Allah akbar. Mahomet rosullah." - Bóg jest wielki, a Mahomet jest jego
        prorokiem."

Maciej Rybiński
        • Gość: eka Re: to jest trendy - ale antysemityzm to beeeeeeee IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 14:02
          Zainteresujcie się formum przy gazecie Rzeczpospolitej, i wszystko jest jasne.
          Tam jest wielkie larum o antysemityzm - jaki przejawia sie w Polsce. Jeden z
          redaktorów rozgłośni radiowej zadał panu redaktorowi Rzeczypospolitej -
          dlaczego nie zamieszczą dla przeciwwagi symboli żydowskich , powiedzmy również
          w jakiejś sytuacji ośmieszajacej .... to dopiero byłby jazgot. Oczywiście Pan
          regaktor z Rzeczpospolitej strasznie się żachnął ... jak wogóle można pomyśleć
          o czymś takim .... coś mi to przypomina bajeczkę o Kalim ....
    • Gość: dari Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.06, 13:14
      szkoda,że "lubuska" nie opublikowała tych rysunków,reklama dla gazety i
      województwa gwarantowana oraz ogromny zastrzyk gotówki na ochronę przed
      możliwymi atakami arabskich terrorystów - same plusy !!!
      • Gość: karol Przeczytaj drogi internauto i sam sobie odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:07
        Czy galba ma rację:
        galba.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=7C0F980700420AFF607CCEF36A70FD26.tomcat2?845206
      • maxtender Re: w Rzeczpospolitej satyra Mahometa - IDIOTYZM! 15.02.06, 13:23
        tiaaa, może nawet by sie znalazła kasa na twoje leczenie, albo 2 dychy dla
        oprawcy spod budki z piwem, żeby ci obił dupsko pasem... na golizne, przed całą
        klasą...

a teraz do nauki smyku!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka