Dodaj do ulubionych

Przemiana Platformy

15.02.06, 12:59
W ciągu ostatnich miesięcy Tusk z Rokitą dokonali prawdziwego cudu. Zmienili
postrzeganie Platformy z antykomunistycznej partii konserwatywnych liberałów
na partię broniącą patologicznego postkomunistycznego układu, mało różniącą
się w swoich zachowaniach od SLD. Zrezygnowali z połowy stanowisk w Rządzie i
z marszałka Sejmu. Stworzyli sytuację w której PiS mógł usprawiedliwić
powołanie swojego mniejszościowego rządu(z którego to prezentu Kaczyński
natychmiast skorzystał), doprowadzili do parlamentarnej koalicji PiSu z
Samoobroną i LPR. Co więcej pozwolili tym partiom wyjść z getta oszołomstwa
dając szansę pokazać rozsądek, odpowiedzialniość i umiar. Utracili Religę,
Gilowską, Sośnierza, Borusewicza i Płażyńskiego. To setki tysięcy głosów w
wyborach. Sam Tusk z Rokitą zamienili się z Lepperem i Giertychem rolami
politycznymi. Z ludzi rozsądku i umiaru stali się zwykłymi pieniaczami
atakującymi dosłownie wszystko co proponuje rząd i Kaczyńscy. Już nikt nie
bierze poważnie tego co mówią wiedząc,że to jedynie zwykła retoryka. Dość
powszechne jest przekonanie,że trudna do ukrycia wściekłość Prezydenta z
Bilboardów i niedoszłego Premiera z Krakowa bierze się z poważnego urazu
psychicznego spowodowanego szokiem,że marzenia których realizacja wydawała
się tak bliska były jedynie sondażowym oszustwem w które uwierzyli jedynie ci
którzy sfałszowane sondaże zamawiali. Tusk z Rokitą zrobili jednak coś
strasznie podłego i szkodliwego dla Polski. Świadomie posługując się
obelżywymi określeniami skłócili liberalny elektorat z
antykomunistycznymi,patriotycznymi wyborcami pragnącymi wydrzeć Polskę z
patologicznych układów. "Moherowa koalicja" Tuska to był sygnał do kampanii
wyzwisk której skutek był łatwy do przewidzenia. To była próba uzasadnienia
swojego wyboru który miał jedynie związek z problemami emocjonalnymi i
brakiem zdolności bycia jedynie drugorzędnym partnerem PiSu gdy kilka
miesięcy żyło się w przekonaniu przejęcia pełni władzy... Polityczny plan
realizowany przez Tuska i Rokitę wymaga wielkiej klęski tego rządu. Wymaga
naewt klęski Polski! Ale nawet wtedy nie ma szans na realizację ponieważ
liczny roszczeniowy elektorat,który teraz poparł PiS przerzuci swoje głosy na
lewicę. Głupota liberalnych wyborców wspierających kilkę Tuska z dawnego KLD
za którą w powszechnym przekonaniu ciągnie się smród korupcji i patologii
władzy które w nieprzychylnych im mediach symbolizują Piskorski, Kozak,
Schetyna, Merkel, Bielecki i Lewandowski spowodowała przekreślenie szans tego
środowiska na uczestnictwo w prawdziwej społecznej rewolucji przywracającej
Polskę przyzwoitym obywatelom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bronek Re: Przemiana Platformy IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 13:02
      "Głupota liberalnych wyborców wspierających kilkę Tuska...."

Tak tak , wszyscy to głupki tylko nie Ty.

p.s.

Taki geniusz a ogranicza się do pisania postów na listach internetowych?
      Przecież możesz zmienić Polskę. Co ja piszę Polskę... swiat. Do
      dzieła "geniuszu".
      • dubitando Re: Przemiana Platformy 15.02.06, 13:16
        Bronek, a ty czemu tu czas tracisz?

Czytaj Miłosza i Szymborską a nie mnie:))
        • Gość: Bronek Tak agitujesz że nie sposób się przed Tobą IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 13:19
          skryć. Aż żal patrzeć jak się tu marnujesz wśród motłochu popierającego PO.
          • dubitando Re: Tak agitujesz że nie sposób się przed Tobą 15.02.06, 13:55
            Nie nazywam ludzi popierających PO motłochem. Wyborcy PO po prostu dali się
            zmanipulować ludziom, którzy jak się okazało w praktyce, niczym się nie różnią
            w działaniach od Leppera. Dobre opakowanie, czyli przystojni panowie w
            krawatach z precyzyjnie i sztucznie wykreowanym wizerunkiem inteligentnych i
            kulturalnych (każdy chciał się z takimi identyfikować), zachowują się gorzej
            niż prości ludzie z Samoobrony. W dodatku, na szalę partyjniackich sucesów,
            fałszywi politycy PO położyli dążenie do upadku kraju. To jest tragiczne.
            • Gość: Bronek Ahhh czyli to ja napisałem : IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 13:58
              "...Głupota liberalnych wyborców ...." ? A to ciekawe.
              • dubitando Tak ty 15.02.06, 14:08
                To jest ciekawe Bronku, że nie rozróżniasz krytyki zachowań, jaką jest nazwanie
                wybór PO głupotą, od krytyki samych ludzi, których ty nazywasz motłochem.
                • Gość: Bronek Powiedz mi tylko dlaczego skoro jesteś IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 14:13
                  tak genialny/na nie zasiadasz w sejmie tylko tu agitujesz i często obrażasz
                  wszystkich majacych inne zdanie niż ty?
                  • dubitando Re: Powiedz mi tylko dlaczego skoro jesteś 15.02.06, 14:26
                    Po pierwsze: Nie jestem politykiem.
                    Po drugie: Nikogo nie obrażam, a wręcz odwrotnie, często muszę czytać inwektywy
                    rzucane pod moim adresem przez 'kulturalnych' zwolenników PO, którzy nie moga
                    pojąć, że ktoś myśli inaczej i w dodatku ma czelność korzystać z wolności słowa.
                    • Gość: Bronek Nie jesteś politykiem ale nie widziałem tu IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 14:38
                      żadnej twojej wypowiedzi innej niż politykierstwo. Ja rozumiem, że chcesz
                      wyrazić swoje zdanie na pewne tematy ale Ty "ni z gruszki ni z pietruszki"
                      wsadzasz cytaty (ponieważ nie sądzę aby to były owoce twoich przemyśleń)
                      wybitnie monotematyczne. Stąd mniemam, że jesteś wybitnie uzdolniony/na w
                      dziedzinie polityki i spełnisz się tylko w W-wie na Wiejskiej. A twój "geniusz"
                      przyczyni się do dostatniego życia wszystkich Polaków a może nawet wszystkich
                      ziemian?

Ale to co piszesz, przeczy twojemu nikowi i powiedzeniu którym tak dumnie
                      kończysz prawie każdy swój post. Twoje posty piszesz w duchu hasła "PiS
                      rządzi, PiS radzi PiS nigdy Cię nie zdradzi". Ty chyba nie masz wątpliwości?
                      • dubitando Re: Nie jesteś politykiem ale nie widziałem tu 15.02.06, 14:55
                        Co robię i gdzie się spełniam to moja sprawa. Rad nie potrzebuję.

Jeśli chodzi o ostatnią część twojego postu, to po prostu, nie czytasz ze
                        zrozumieniem. Ja nigdzie nie piszę, że "PiS rządzi, PiS radzi PiS nigdy Cię nie
                        zdradzi", niemal wcalę nie piszę o PiS'ie i wiele razy pisałem, że nawet na
                        nich nie głosowałem! Jednakże, ja po prostu sieję wątpliwości, wśród wyznawców
                        PO, których jest tu najwięcej i to tej partii dotyczą prawie wszystkie moje
                        posty. Świat nie jest tak jednostronny, jak pokazuje go Gazeta Wybiórcza,
                        istnieją także inne poglądy i idee, najczęściej po prostu mniej nowoczesne, za
                        to mądrzejsze.
                        • Gość: Bronek :))) wątpliwości wśród wyznawców PO? Czyli nie IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 15:02
                          jesteś jednostronny ale wątpliwości wzbudzasz tylko po stronie wyznawców PO?
                          Logika zaiste przewrotna.

No nic , życzę Ci abyś uszczęśliwił w końcu ten świat. Rad nie będę ci udzielał
                          bo jak piszesz nie potrzebujesz ich.
                        • Gość: stereoliza Re: Nie jesteś politykiem ale nie widziałem tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:11
                          interesujące...
    • Gość: grzesiek234 Dubitando! podajesz temat, a potem sam go IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 16:55
      drążysz. Zajmij się lepiej czymś pożytecznym, a nie nieustannie się osmieszasz.
      Jesteś żałosny i ślepy. A do tego nic nie rozumiesz. Dlatego nie będę więcej
      komentował twoich pościków. nie ma po co. Lataj jak ta przysłowiowa
      gołębica.....;)
      • Gość: psychiatra Re: Dubitando! podajesz temat, a potem sam go IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.06, 17:28
        Bardzo często chorzy z nienawiści,ludzie którym życie się nie udało obwiniają
        kogoś tam.Mają jakiegoś wroga dobrze że moga realizować się na necie to ich
        rozładowuje, ucieka z nich powietrze.Bądzmy tolerancyjni pozwólmy wygadać się
        dubitando.
        • dubitando Re: Dubitando! podajesz temat, a potem sam go 15.02.06, 19:48
          Wzruszyłem się waszą troską o mnie. Ale ja jestem po prostu anonimowym nickiem
          w necie i moja wirtualna postać nie stanowi ciekawego tematu do waszych pustych
          rozważań. Jest to prosta negacja osoby, gdyż łatwiej wam przestać myśleć nad
          logiką moich argumentów. Myślicie, że jak mnie ośmieszycie, to moje zdanie
          straci wartość. Niestety tak nie jest, uspakajanie własnego sumienia poprzez
          negowanie "wirtualnego" bytu jest tymczasowe. Gdyż coś wam już zaczyna świtać w
          zaślepionych rozumkach, że istnieje także świat inny niż sztucznie kreowany
          przez Gazetkę Wybiórczą, że inni mogą myśleć inaczej niż wy i mieć rację.
          Możecie obrażać wirtualną postać Dubitando do woli, to problem waszych waszej
          psychiki, nie mój.
          • Gość: mruk Przecież nikt cie tu nie obraża. Spokojnie, to że IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 19:52
            z tobą próbują dyskutować (choć to jak rzucanie grochem o ścianę, jak widać) to
            nie znaczy, że cię obrażają. No ale to jak zwykle wszystko przez
            PO :))))))))))))) i zgniłych liberałów.
            • dubitando Mylisz się 15.02.06, 20:18
              Mylisz się. Nikt akurat w tym wątku ze mną nie dyskutuje. Tu dyskutują o mnie,
              a geneze takowej dyskusji podałem powyżej.

Oczywiście, że nikt mnie tu nie obraża, ale wynika to jedynie z faktu, że nikt
              mnie tu nie jest w stanie obrazić.

Jeśli chodzi o liberałów, to mówiąc szczerze znęcam się nad trupem:) POdzielili
              los mateczki - UW, tylko PO upadło bez klasy. Przegrywać także trzeba umieć...
              • Gość: mruk Ok ok, wiem wiem wszystko przez liberałów PO i IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 20:52
                zgniły kapitalizm.

A w poście osoby podpisujacej się "psychiatra" jest b. dużo racji. Frustracja i
                brak poczucia własnej wartości skłania do zrzucania wszelkich niepowodzeń na
                innych. Tak łatwiej wytłumaczyć się przed samym sobą z nieporadności.
                • Gość: vts i przez wredną prowokację niejakiej Olejnik IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 21:02
                  • Gość: mruk Bo liberałowie to prowokatorzy i sabotażyści. A IP: *.ztpnet.pl 15.02.06, 21:29
                    nasz Pan Prezydent ma słabe nerwy i daje się prowokować tym nędznikom.
                    • Gość: Hippol Re: Bo liberałowie to prowokatorzy i sabotażyści. IP: *.pool8539.interbusiness.it 15.02.06, 22:30
                      Oj, przeceniacie panowie tych liberałów, widzimy ich koniec w tym kraju i to na
                      dobre. Biedni frustraci plusk i devil, jęczący so dwie godziny na oczach
                      milionów załatwili swoją partię na amen. Nikt nie lubi utorzsamiać się z
                      przegranymi, a tym bardziej z płaczącymi po przegranej ::LOL::
                      • Gość: marta Re: Bo liberałowie to prowokatorzy i sabotażyści. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:27
                        A jednak P.O się sypie
                        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192435&rfbawp=1140207723.746&ticaid=1119e&_ticrsn=3

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192285&rfbawp=1140207857.064

nie wspominając o nowej warszawskiej aferze mieszkaniowej (biedacy z P.O za psi
                        grosz pozałatwiali sobie tanie mieszkania w budownictwie społecznym, oj jacy
                        biedni.)
                        • Gość: ciekawy Re: Bo liberałowie to prowokatorzy i sabotażyści. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:02
                          Coś spuścili z tonu?- nie miotają już tak obelgami; gdzie sią podziała Hania od
                          Hospicjum, Niesioł- o którym dziennikarze piszą(Karnowski, Mazurek, Zalewski,
                          Janke), że to świr, czy Komorowski.
                          • Gość: chi Śpiący Donald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:09
                            Wczoraj tvp pokazała jak na obradach sejmu Tusk spał z otwartą paszczą.
                            • Gość: Janek Re: Śpiący Donald IP: *.gala.net.pl 18.02.06, 12:28
                              PO umiera we śnie, bezboleśnie. Nieudało się zamieszaniem doprowadzić do nowych
                              wyborów i odwrócenia proporcji w parlamencie, na co wyraźnie liczyło PO.
                              Zbliżają się wybory do władz partyjnych na wszystkich szczeblach, co może
                              okazać się końcem ery Tuska, a nawet końcem PO.
                              Teraz nastało rozluźnienie, a Tusk może jedynie śnić o tym jakby to było, gdyby
                              został prezydentem...
    • Gość: {etcetera} Przemiana Platformy w karaluchus-politykus IP: *.shiatzychen.com / 211.74.144.* 18.02.06, 13:25
      Definicja karaluchus-politykus:

karaczan (tur. tarakan) zool. Blatta, wszystkożerny polityk uskrzydlony o
      płytkie, bez pokrycia obietnice, o owalnym wydłużonym i spłaszczonym języku,
      ciele barwy czerwonej, długich mackach i ostrych zębach do podgryzania lepszych
      od siebie. Potrafi szybko się przemieszczać, sr.. innym do pożywienia i
      zmieniać zewnętrze przystosowanie do środowiska w postaci poglądów politycznych
      (wewnętrznie pozostaje niezmienny); w Polsce występują: karaczan betonowy
      (SLDelos-PZPReros) - karaluch oraz prusak (POula-UWola-ubola).

• Gość: kozioł Re: Przemiana Platformy w karaluchus-politykus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:04
        A to interesujące, o tym nie wiedziałem.
    • Gość: John F. Kennedy Dubbi zrobiłeś dobry opis sytuacji - gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:14
      Twój opis sytuacji w PO jest zbieżny z moim oglądem sytuacji. Pisałem o tym w
      październiku i listopadzie ub.r.

• Gość: strażak Re: Dubbi zrobiłeś dobry opis sytuacji - gratuluj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:36
        Dzisiaj rano przeczytałem na interii, że coraz bardziej iskrzy na linii premier-
        Kaczyńscy i pomyślałem sobie oby tylko lont się nie podpalił.Jednak uspokoiłem
        się przed chwilą, kiedy ponownie odwiedziłem ten portal i ponownie tą info.
        przeczytałem- pomyślałem sobie lont chyba jest mokry.
        • Gość: Gustaw Re: Dubbi zrobiłeś dobry opis sytuacji - gratuluj IP: *.copetel.net.ar / *.copetel.com.ar 19.02.06, 20:17
          Ostatnio, media stworzyły nowy rodzaj informacji - fakt medialny, oczywiście z
          faktem ma on niewiele wspólnego. Na ogół taki news zaczyna się od zwrotów: "Jak
          podała Gazeta Wyborcza..." lub "Mówi się, że...", albo "Podobno pan x
          powiedział...".
          • Gość: kotek mruczek A jednak PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:22
            PIS zwyciężcą dyktanda parlamentarnego, pokonał nieuków z P.O;
            Gdyby tak P.O była najlepsza ale Marysia Rokita by piała uujjj.
            wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=188156
            • Gość: gaucho Re: A jednak PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:28
              To rzecz wielka; skądinąd wiadomo, że pisownia naszego języka należy do
              najtrudniejszych na świecie i tak na przykład : pisze się "Głowacki" a mówi
              się "Prus".
    • Gość: John F.Kennedy Ciekawy jest wolicjonalny aspekt sceny politycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:31
      Oserwuję rolę woli politycznej w działaniach polityków i partii.
      Rozum, emocje, wola - czyli rozbicie świadomość ludzkiej na funkcje i ich
      odzwierciedlenie w działaniach partii, na tle systemu władzy.
      Spójrzmy na możliwe sposoby oddziaływania poszczególnymi funkcjami w dialogu ze
      społeczeństwem, za pośrednictwem mediów.

Rozum - bada, odkrywa, analizuje, porównuje, formułuje tezy/programy/doktryny
      Emocje - są spontaniczne, wywoływane; można je ukrywać lub nagłaśniać; można
      nimi manipulować, można być przez nie zmanipulowanym itd.
      Wola - zdolność podjęcia wysiłku do narzucenia sobie/ w drugiej kolejności innym
      działań, dążących do realizacji wyznaczonych celów.

Spójrzmy przez ten pryzmat na działania PiS-u Platformy. Nasuwają się tu pewne
      metafory. PiS jest bardziej męski(więcej występuje tu rozumu i woli); Platforma
      jest ciotowata, cierpi na nadmiar emocji, rozum okazał się rozumkiem, o woli
      lepiej nie wspominać.
      Cechy męskie wśród tzw. elit mają złe notowania. Od razu powstają zarzuty, że
      preferuje się metody stalinowskie, lub faszystowskie, co jest oczywiście wielką
      inwektywą ( w ich rzecz jasna mniemaniu), widać to po atakach na Ziobrę w czasie
      jego prób reformowania wymiaru sprawiedliwości. Ze zdumieniem słuchałem niemal
      furiackich ataków pani Olejnik na pana Ziobrę.
      Dziwna sprawa, odnoszę wrażenie, ze im wścieklejsze ataki, tym tzw. prości
      ludzie (czytaj elektorat) są za Kaczorami.
      Zakład - dolary na orzechy, ze Kaczyński ułozy się z Putinem !
      • Gość: ruski górą Re: Ciekawy jest wolicjonalny aspekt sceny polity IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 15:56
        Jasne, że Kaczyński "ułoży" się z Putinem...ciekawe kto będzie na górze i
        będzie prezentował cechy "męskie"???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka