Dodaj do ulubionych

Anegdotka z Sejmu

15.12.02, 13:47
Hey,

byłem wczoraj w Sejmie. Większość polityków, których uważałem za nudnych
okazała się bardzo dowcipna...

Natomiast p. Giertych pogrążył się w moich oczach całkowicie... zapytany o
alternatywę przystąpienia PL do UE odpowiedział: "Alternatywą jest nafta",
po czym na pytanie, czy może podać jakieś szczegóły powiedział: "Nie znam
żadnych szczegółów" ;-)

I przechodząc do sedna tego wątku:
Czy Gazeta mogłaby zorganizować czat z p. Ronowicz na temat związany ze
szczytem w Kopenhadze i ew. wejściu PL do UE?

Pozdr.,
MMM
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek Re: Anegdotka z Sejmu IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 15.12.02, 13:56
      > Czy Gazeta mogłaby zorganizować czat z p. Ronowicz na temat związany ze
      > szczytem w Kopenhadze i ew. wejściu PL do UE?

i co ona ma powiedziec? pochwalic millera?
      chcialbym to uslyszec :-)

chyba czatu nie bedzie
      • Gość: Mis Re: Anegdotka z Sejmu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 14:00
        Zupełnie mnie nie interesuje czat z Ronowicz na temat szczytu w Kopenhadze.
        Jedyne o co można by ją spytać to czy wyda miejskie pieniadze na agitacje przed
        referendum europejskim. To jednak nie jest warte czatu.
      • Gość: czytaczka Re: Anegdotka z Sejmu IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.02, 09:45
        Gość portalu: heniek napisał(a):

> i co ona ma powiedziec? pochwalic millera?

Nie musiałaby wcale chwalić millera, bo na to nie zasłużył. Polecam gorąco
        lekturę czwartkowej Rzepy (12.12.02) na temat szczytu... :( Baaaaardzo ciekawa
        lektura...
        • Gość: heniek Re: Anegdotka z Sejmu IP: *.man.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 16.12.02, 10:15

> Nie musiałaby wcale chwalić millera, bo na to nie zasłużył. Polecam gorąco
          > lekturę czwartkowej Rzepy (12.12.02) na temat szczytu... :( Baaaaardzo
          ciekawa
          > lektura...

czwartkowa Rzepa wyszla... w czwartek a mi bardziej chodzilo o wynegocjowane
          warunki... w piatek :)

mimo wszystko jesli mozesz podac adres www Rzepy to chetnie poczytam, moze masz
          racje?
          • Gość: czytaczka Re: Anegdotka z Sejmu IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.02, 15:47
            Gość portalu: heniek napisał(a):

> czwartkowa Rzepa wyszla... w czwartek a mi bardziej chodzilo o wynegocjowane
            > warunki... w piatek :)
            >
            > mimo wszystko jesli mozesz podac adres www Rzepy to chetnie poczytam, moze
            masz
            >
            > racje?

mam papierową Rzepę, jak znajdę trochę więcej wolnego czasu to może kawałek
            przeklepię ;)
            w skrócie chodzi o to, że w piątek tak naprawde nic nie negocjowali - wszystko
            ustalone było wcześniej i cała ta piątkowa pokazówka była po to, żeby wywrzeć
            wrażenie na masach. No i wywarła...
    • tezgucio Re: Anegdotka z Sejmu 15.12.02, 18:53
      karotek napisał:
      > Hey,
      > byłem wczoraj w Sejmie. Większość polityków, których uważałem za nudnych
      > okazała się bardzo dowcipna...
      > Natomiast p. Giertych pogrążył się w moich oczach całkowicie... zapytany o
      > alternatywę przystąpienia PL do UE odpowiedział: "Alternatywą jest nafta",
      > po czym na pytanie, czy może podać jakieś szczegóły powiedział: "Nie znam
      > żadnych szczegółów" ;-)

Giertych był bardzo dowcipny i po raz pierwszy oficjalnie przyznał, że tylko
      wejście do UE daja nam jakąkolwiek szansę.

> I przechodząc do sedna tego wątku:
      > Czy Gazeta mogłaby zorganizować czat z p. Ronowicz na temat związany ze
      > szczytem w Kopenhadze i ew. wejściu PL do UE?
      > Pozdr.,
      > MMM
      Myślę, że p.Ronowicz wie na ten temat mniej niż Ty.
      Jeśli to jest sedno wątku to powinien mieć inny tytuł.
      • Gość: NAFTA ośle Re: Anegdotka z Sejmu IP: 157.25.47.* 16.12.02, 14:19
        Anegdotka - ale chyba śmiać się można z autora notatki. Chodziło pewnie o
        NAFTĘ - to taki skrót od grupy państw - oślątko - a nie od ropy naftowej. Oj.
        Karotka - głupotka.
        • qaz_ Re: Anegdotka z Sejmu 16.12.02, 16:41
          Nie usprawiedliwia to Giertycha, który jak zwykle udaje mądrego a pieprzy
          głupoty. Równie dobrze co do NAFTY możemy kandydować do Organizacji Jedności
          Afryki. Romek "Radyjowiec" niech jedzie do ameryki i wiecej tu nie wraca.
        • karotek Re: Anegdotka z Sejmu 17.12.02, 17:28
          Wiem ;-)).
          Po prostu efekt wcisnięcia CAPS LOCKa i pisanie tych liter z użyciem SHIFTa ;-
          ).

Pozdr.,
          MMM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka