papeace 08.05.06, 21:01 A w Nowej Soli ktoś zlikwidował Stację Krwiodawstwa...oddawałem krew przez 2 lata, teraz nie mam czasu jeździć do ZG... Niestety..przykro mi... A potem szpitale płaczą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanno Re: Szpitale proszą o krew IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.05.06, 22:38 „Jest tak duże zapotrzebowanie, że nie dajemy rady - martwi się Zbigniew Urbaniak, dyrektor Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Zielonej Górze.” Następny dyrektor w wieku emerytalnym którego metody zarządzania pochodzą jeszcze z epoki tow. Gomułki. Jeśli nie dajesz rady, to idź w końcu na zasłużoną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Szulgo Re: Szpitale proszą o krew IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.05.06, 05:34 Znając trudną sytuację w zakresie zapasów krwi zgłosiłem się do Centrum Krwiodawstwa w Zielonej Górze z zamiarem oddania krwi Mam poszukiwaną grupę ORH. Odmówiono jednak pobrania ze względu na przekroczenie granicznego wieku. Tłumaczyłem, że mimo przekroczenia tej granicy, już raz oddawałem krew po dokładniejszym przebadaniu. Odpowiedziano, że takie praktyki stosuje się tylko w przypadku członków rodziny. Czy potrzebujący jej chory na raka odmówił by jej przyjęcia?. Jestem okazem zdrowia i chętni krew oddam. Liczę na zgodę ze strony miejscowej Stacji Krwiodawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świebodzinianin Re: Szpitale proszą o krew IP: *.firewall.pl / *.zgora.dialog.net.pl 09.05.06, 08:45 Kiedy Stacje Krwiodawstwa zrozumieją, że nie można tylko narzekać, trzeba coś zrobić? Może by tak wyjazdowe pobrania w zapomnianych miejscowościach? W Świebodzinie także nie ma już Stacji Krwiodawstwa, ludziom brakuje czasu i pieniędzy, żeby jeździć do ZG oddać krew. Jeśli ustalono by dni, w których krew można by było oddać na miejscu, ludzie z większą chęcią oddaliby krew. Szpitale kupują krew za duże pieniądze, więc środki na to Stacje chyba by miały? Odpowiedz Link Zgłoś