Gość: BeNy IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.03, 01:45 Nic do dodania, tak jak w temacie. Poprostu agonia miasta naszego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejarz_zg Re: Lubsko kona!!!! 27.01.03, 19:19 Fakt, ostatnio nie ma wielu pozytywnych wiadomości... (eufemizm) Ale nie tylko my, stagnacja jest na całym świecie. Popatrz na Niemcy... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostra Re: Lubsko kona!!!! IP: *.lubsko.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 15:21 I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIech zdycha!!!! W koncu raz na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeNy Re: Lubsko kona!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.01.03, 02:30 Hmmmmm...niech zdycha? Może i tak ale mi jest tego miasta poprostu żal. W sumie odziedziczyliśmy po naszych germańskich poprzednikach niezłe miasteczko. Starówka, położenie i niepowtarzalny (coraz bardziej śmierdzący) klimat. Tylko dlaczego wszystko biegnie nie w tym kierunku co potrzeba? Stary dworzec PKP, otrzaskana na tym forum Luwena i temu podobne instytucje musiały upaść. Nie dało się nic zrobić? Coś mi się wierzyć nie chce :(. Wszystko się wali, nic nie powstaje. Kandydat na burmistrza (ten co to się dziećmi niepełnosprawnymi zajmuje) w swojej ulotce wyborczej napisał, że bez niego i bez jego kontaktów (SLD) Lubsko nie otrzyma żadnych pieniędzy...a LDK ma/miał problemy z opłatami za prąd. To jak takiemu patafianowi wierzyc? Jeśli tak kompetentni ludzie będą przeć do władzy to naprawdę życzenie ostrej spełni się bardzo szybko. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_zg Re: Lubsko kona!!!! 31.01.03, 20:51 Są jednak w pewnym sensie dobre wiadomości, myślałem, że w Lubsku nic kompletnie nie ma, a ostatnio kupiłem w Tesco Chlebek marcepanowy marki Tesco, jakie było moje zdziwienie gdy się zobaczyłem, że został wyprodukowany w Lubsku, przez firmę Łużyckie Praliny. Z kolei w Hypernovej można kupić bardzo dobre ciastka dit, również z Lubska. Może to dla Was oczywiste, ale ja w Lubsku dawno nie byłem i myślałem, że poza Magnolią nic tu już nie ma. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s ADdam ale jest lekarstwo IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.02.03, 17:54 Ja z Lubska wyjechałem całkiem niedawno w celach edukacyjnych. nie zamierzam tam wracać. No bo po co? nie możemy się oszukiwać; ja i wiele moich koleżanek i kolegów jeżeli uda nam się ukończyć studia wyjedziemy od Lubska tak daleko jak tylko jest to możliwe. Tu zauważamy prostą implikację. Im mniej w Lubsku młodych ambitnych ludzi (zpowodu braku perspektyw), tym szybciej nasze miasto spadnie na dno (już jest niedaleko). Jest oczywiście na to sposób. nie trzeba być geniuszem żeby zauważyć prostą zależność. Miastu potrzeba inwestorów, nie takich którzy postawią następny wyzyskiwacz czyt. market, ale producentów którzy dadzą ludziom pracę czyt. pieniądzę. Oczywiście to nie my zwykli Kowalscy musimy się tym zająć. Są od tego władze. CÓż. jeżeli władze nie potrafią tego zrobić, na cholerę nam takie władzę. Panie i Panowie Radni Panier Burmistrzu i inni lubscy prominenci. z iloma inwestorami rozmawialiście w czasie trwającej już jakiś czas kadencji? no właśnie ! Z takimi końmi pociągowymi ten wóz daleko nie pojedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeNy Re: ale jest lekarstwo IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.03, 23:42 Jestem przeciwny ubojowi koni ale te obecne to bym wsadzil w pierwszy transport do Wlch :). Chociaz tam moglby byc z nich pozytek...:D Albo niestrawnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lubsko kona!!!! 01.05.03, 19:55 weź chłopie jaja w garść!!!!-zacznij robić to co potrafisz najlepiej!--i nie płacz! -jak potrafisz pracowoać -to firrma jak wyglądasz nieźle to droga przestępcza-w tym państwie jest to dopuszczalne! gówno Ci zrobią pod warunkiem, że zapierdolisz min., 1 mln dol!!!!!!!!!! bo wtedy to mafia /czyli politycy /i gówno Ci zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lubsko kona!!!! 13.05.03, 17:44 hiro napisała: > weź chłopie jaja w garść!!!!-zacznij robić to co potrafisz najlepiej!--i nie > płacz! > > > -jak potrafisz pracowoać -to firrma > jak wyglądasz nieźle to droga przestępcza-w tym państwie jest to dopuszczalne > ! > gówno Ci zrobią pod warunkiem, że zapierdolisz min., 1 mln dol!!!!!!!!!! > bo wtedy to mafia /czyli politycy /i gówno Ci zrobią PPPPPPPPPPAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ostatni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HenrykW Gdzie jest kolejarz_zg IP: *.gda.pl 16.05.03, 15:57 kolejarz_zg , co się z Tobą dzieje, już dawno nie pisałeś. Napisz coś o sobie ale tak abyś nie został rozszyfrowany. Henryk W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Lubsko kona!!!! IP: 195.20.110.* 30.06.03, 15:12 Mam pytanie dotyczące Waszego przemysłu cukierniczego - oprócz Łużyckich pralin jakie jeszcze zakłady wytwarzają słodycze w Waszym Mieście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.rrm Re: Lubsko kona!!!! to fakt..niestety... 23.07.03, 16:49 www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=446&w=7057331 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b Re: Lubsko kona!!!! IP: *.71-136-217.adsl.skynet.be 26.07.03, 14:52 Raz bylem w Lubsku.Myslalem ze to miasto duchow.Tragedia!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Lewandowski Re: Lubsko kona!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:33 Gość portalu: a.b napisał(a): > Raz bylem w Lubsku.Myslalem ze to miasto duchow.Tragedia!!!!!!!!!!!!!!! -takie nawiedzone? Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lubsko kona!!!! 01.08.03, 23:06 Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a): > Gość portalu: a.b napisał(a): > > > Raz bylem w Lubsku.Myslalem ze to miasto duchow.Tragedia!!!!!!!!!!!!!!! > > -takie nawiedzone? nie-takie duchowne Odpowiedz Link Zgłoś