Dodaj do ulubionych

Zielona G. to jednak straszna dziura

02.07.06, 20:33
Im więcej i częściej oglądam ZG, tym bardziej utwierdzam się w stwierdzeniu
jw.
Niby pretensje do .....wielkiego miasta, nawet podobno wojewódzkiego? Z czym
do gości. Parę uliczek w centrum (zresztą prawie spieszonych) jeszcze jak Cię
moge. Dalej ... wiocha. obwodnice - czym się chwalić, Witnica (bez obrazy dla
Witnicy) tez ma obwodnicę i 4 ronda. A poza tym lasek, piasek i ..... to już
nieaktualne. Zamknęli spartolony market, na basen trzena jeździć do Polkowic
albo do Gorzowa.
Może zamiast dziura powinienem lepiej napisac wiocha?
Niech będzie, ZG do wielka dziura i wiocha
Obserwuj wątek
    • Gość: polak Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.chello.pl 02.07.06, 21:13
      Zielona to dziura jak każda polska miejscowość dla obcokrajowca z zachodu. No
      może trochę lepsza, bo zostało trochę zabudowy sprzed wojny...Oczywiście
      pomijam......
      • Gość: reei Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.06, 22:06
        no właśnie, to co sprzed wojny ..... to jako tako. A reszta to faktycznie wiocha
        • Gość: kosmita Re: Z.G i G.W to straszne dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:16
          Wiochy dziadostwa lubuskiego : Gorzów W., Zielona Góra itd. Najbliższe miasta :
          Berlin, Wrocław, Poznań i Szczecin.
          • ryanzg Oo 03.07.06, 10:16
            Niech zgadne, jesteś z...Gorzowa. Jakieś kompleksy ?
            • be.em Re: Oo 03.07.06, 10:19
              neeee... dawno nie było watku, które miasto lepsze;) trzeba tradycyjnie nowy
              wątek stworzyć na tysiąc wpisów:)
            • Gość: kosmita Re:Z.G i G.W to straszne dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:06
              Nie, nie zgadłeś - pudło. Jechałem sobie przez te wiochy podróżując z miasta
              Wrocław do miasta Szczecin.
              • mini54 Re:Z.G i G.W to straszne dziury 03.07.06, 23:02
                czyli nie tylko ja uwazam, że ZC to dziura i .... wiocha
                • Gość: kosmita Re:Z.G i G.W to straszne dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:03
                  >>>czyli nie tylko ja uwazam, że ZC to dziura i .... wiocha<<<

czyli nie tylko ZG , ale i GW to dziura .... wiocha . To dwie wiochy na
                  zachodzie Polski.
                  • Gość: klocek Re:Szczecin to tez wiocha i smierdzi rybami IP: *.u3d.net / 83.14.162.* 04.07.06, 09:05
                    • Gość: kosmita Re:Szczecin to tez wiocha i smierdzi rybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:19
                      Lepiej czuć rybę bo ryba to papu, żle gdy czuć tylko bide i dziadostwo. Stolyce
                      lubuskiego !?!?!?
                      • Gość: ewa Re:Szczecin to tez wiocha i smierdzi rybami IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.06, 17:25
                        krosno większa !!!
                        • chardonnay Re:Szczecin to tez wiocha i smierdzi rybami 05.07.06, 17:34
                          Mieszkam w Kanadzie i zapewniam was ze Zielona Gora jest piekna.W pracy mam
                          cala kolekcje zdjec.Kanadyjczycy sa zachwyceni.Piekne i czyste miasto.Niestety
                          widze ze wojna z gorzowem jest przekazywana z pokolenia na poklenie ...chyba
                          genetyczna choroba tych dwoch miast... :)
                          • Gość: ir Re:Szczecin to tez wiocha i smierdzi rybami IP: *.gorzow.mm.pl 05.07.06, 22:52
                            to jesteś szczęsliwy, Szczecin moze i rybami, ale ZG ...... nawet nie wiem czym
                            Ale ................ strasznie capi. Wiocha to wiocha
        • Gość: hiv Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:33
          no musielibyście przyjechać do Opola, to jest dopiero dziura. Poznałem te dwa
          miasta dokladnie w tym samym czasie tj w 1975 roku; małe zapyziałe
          prowincjonalne miasteczka. Jednak dzisiaj ZG to metropolia w stosunku do
          stolicy tzw. Śląska Opolskiego. W sredniowieczu więcej się liczyło ale wlaśnie
          dlatego że posiadało wybitnych władców. Dzisiaj lokują się tam sami
          nieudacznicy lub złodzieje. Tylko co temu winni są mieszkańcy. Cieszcie się z
          tego co macie, zielonogorzanie
    • Gość: sul Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:25
      Dla ostudzenia emocji poczytajcie sobie to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=44744651
    • Gość: olek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:01
      nie jest wcale taka zła
      • Gość: ja Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.06, 23:10
        fakt, nie jest całkiem zła, są gorsze. Ale zawsze co dziura to dziura
        • aski68 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 07.07.06, 09:37
          Niech mi ktoś wskarze miasto które jest cacy cacy i achy...
          Które ma SAME zalety, gdzie zawsze jest czysto, bezpiecznie itp
          Nie pojęta jest dla mnie ciągła dyskusja, które to miasto jest lub nie jest
          dziurą, wiochą itp.
          Może to zależy od piszących i to nie od tego gdzie mieszkają, skąd pochodzą...
          tylko co sobą reprezentują. Bo jak nazywać kogoś, kto wchodzi np. na forum
          innego miasta i pisze jakie to ono jest beeeeee... i do D...y
          Żałosne !!!

pzdr
          • Gość: ALEK Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.06, 20:02
            Jaka wiocha jakie miasto ma PORT LOTNICZY ZIELONA GÓRA Szczecin ma Goleniów
            Kraków Balice Gdańsk Rembiechowo,Poznań Ławice.A zielona górka ma PORT LOTNICZY
            zIELONA GÓRA i które miasta to wiochy? Nie wspomne o uniwersytecie
            zielonogórskim ,ani Poznań,ani Kraków nie mają uczelni z nazwą miasta a zielona
            góra ma.
            • Gość: ir Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 07.07.06, 20:21
              no właśnie, co jeszcze jest w ZG "zielonogórskie"?
              • Gość: Doniu Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.06, 20:19
                Tylko że ten port lotniczy znajduje się ok.40 km od zielonki w Babimoście i na
                port lotniczy to wcale nie wygląda.A uniwersytet zielonogórski zajmuje ostatnie
                miejsce we wszelkich rankingach i tonie w długach.Ambicje prowincjonalnych
                miasteczek przerastają ich możliwości.
            • Gość: rex Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.06, 10:11
              zielonka ma w nazwie uniwersytetu,lotniska nazwę miasta bo chce sobie dodać
              powagi.Wiocha(loski,pioski i trzy wioski),a słoma z butów wystaje.Jest to jasny
              dowód o totalnym braku inteligencji jej mieszkańców,a przede wszystkim jej
              włodarzy z p. Ronowicz i p .Bocheńskim na czele.Działają jak pies ogrodnika"sam
              nie wezmie i drugiemu nie da".Ile trzeba mieć w sobie zazdrości,nienawiści i
              egoizmu,aby tak działać np.w spr.basenu
              • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 10:32
                Juz sobie pogadaliscie ????:)

Uniewerek Zielonogorski nie jest na koncu w rankignach
                Nie klamac mi tu prosze

Sa jesze uniwerki : Warszawski,Opolski, Rzeszowski,Gdanski,Szczecinski
                I co ??????? Nie wiedzieliscie gamonie co?:)

Zeby juz uspokoic te wasze kompleksy jestem wstanie zaproponowac aby w
                Babimoscie byl Lubuski port lotniczy , tak jak jest aeroklub ziemi lubuskiej w
                ZG czy gazeta lubuska, muzeum ziemi lubuskiej i wiele innych.

Warto by bylo na przyszlość przygotować sie do tych swoich wywodów na forum.
                • Gość: rex Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.06, 10:51
                  Was Falubazów tylko interesuje ciągą rywalizacja z Gorzowem,za wszelką cenę
                  chcecie mu dorównać,nie zawsze fair.Dlaczego nie równacie się z naszym Poznaniem
                  • Gość: wrocław Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.06, 11:13
                    Kupiłem jacht,chcę dopłynąć z Wrocławia do Zielonki-jak mam to zrobić-
                    poradzcie,a może dojadę tramwajem?Jest upał,gdzie mam się wykąpać?Jakoś
                    zalatuje mi tu wsią zabitą dechami.
                    • Gość: 123 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 11:29
                      www.wprost.pl/G/wprost_gfx/1228/s24w_zoom.jpg
                      • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 11:49
                        Doplywasz do Odry gamoniu a potem autobusem do ZG.
                        Jak bedziesz juz w ZG to zapraszam na deptak gdzie zobaczysz piekny ratusz.
                        (wiem wiem nie wiesz co to ale napewno rozpoznasz na wyczucie)

• Gość: wrocław Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.06, 14:06
                          Alek,ty chyba jesteś opózniony w rozwoju.Jak mam zabrać jacht do autobusu,a
                          może zorganizuj ekipę w celu wykopania kanału do Odry,może z wodą dopłynie Ci
                          trochę inteligencji,aby nie obrażać innych wyzywając ich od gamoni.
                          • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 14:40
                            Jacht zostawiasz w Cigacicach,. juz niedlugo bedzie tam port rzeczny.

Te wasze teksty o uniwerkach, rzekach, tramwajach sa żalosne nie zauwazyles???
                            hehe Warszawa to tez wiocha bo ma uniwerek warszawski hehee :)

Ojej zapomnialem dodac, że i Wroclaw ma uniwersytet Wroclawski ojej
                            To chyba tez wiocha skoro tak.
                            Tylko Poznan i Krakow :)

O szkolnictwie wyzszym radzilbym wam sie nie wypowiadac majac najgorsza PWSZ w
                            kraju.

A z tym jachtem to do Gorzowa nie doplywaj....zaraz ukradną, czytasz Wprost ???:)

• Gość: wrocław Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.06, 16:58
                              To jest chore.Alek jesteś typowym zieleniakiem,skoro masz obsesję na punkcie
                              Gorzowa,a do ekstraligi Falubaz i tak nie wejdzie-nie będzie meczy z naszym
                              ATLASEM.Uczelnie z Zielonki w stosunku do Wrocławia pasują jak pięść do nosa.
                              • Gość: zgórzanin Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 17:16
                                O rany znowu te zakompleksione gorzowiaczki
                                wyzywają wszystko i wszyskich co choć kojarzy
                                się z ZG .
                                To żałosne,ja wam bardzo współczuję ,z tym to chyba się
                                żle żyje, co wrocławski gorzowiaczku?
                                • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 09.07.06, 19:01
                                  To tez jest żalosne "wrocławianinie"

Autor: Gość: wrocław IP: *.gorzow.mm.pl

Z takim IP to ty mozesz swoja babe ściemniać ale nie mnie gorzowiaczku :P
                            • budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 08:47
                              Widzę, że w ZG nie ma naprawdę nic ciekawego poza ratuszem, bo co niektórzy ten
                              malutki kurnik traktują jako zabytek kategorii zero plus:) Prawdziwy ratusz
                              stoi w sercu Poznania i Wrocawia! A co do zielonogórskiej "starówki" - no
                              comments:)
                              Pozdrowienia z Poznania
                  • Gość: Lut Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 09:12
                    Wcale się nie równamy bo Poznań to najbardziej Obsrane miasto w Polsce.
    • Gość: primo Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:35
      No chyba "kryterium jachtu" to niezbyt dobry test czy miasto jest dziura czy nie:)

• Gość: mycha Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:27
        Gorzów od zawsze nie lubił sie z Zielona Górą i tylko tępy gorzowianin może obrażac Zieloną Górę, jak jest upał to jest gdzie sie wykapać, a baseny mamy w Ochli, na wyspiańskiego, na Chmielnej, w Drzonkowie 2 baseny są i do jezior tez nie mamy daleko, a Zielona jest pięknym, spokojnym miastem, wcale nie jest dziurą.
        • mini54 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 10.07.06, 21:06
          Gość portalu: mycha napisał(a):

> Gorzów od zawsze nie lubił sie z Zielona Górą i tylko tępy gorzowianin może ob
          > rażac Zieloną Górę,

a ZG od zawsze kochała G ? raczej tępy zielonogórzanin może się obrażać takimi
          tekstami
          • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 10.07.06, 21:43
            TAk ale tych dwóch wypiwiedzi zaden tempak nie przebije.

zielonka ma w nazwie uniwersytetu,lotniska nazwę miasta bo chce sobie dodać
            powagi.Wiocha(loski,pioski i trzy wioski),a słoma z butów wystaje.Jest to jasny
            dowód o totalnym braku inteligencji jej mieszkańców,

Nie wspomne o uniwersytecie
            zielonogórskim ,ani Poznań,ani Kraków nie mają uczelni z nazwą miasta a zielona
            góra ma.

To oczywiscie byly tepoty gorzowskie ;P

Wroclaw,Warszawa, Gdansk, Szczecin, Opole, Rzeszów,Łódz to tez wiochy dla
            gorzowian bo maja uniwersytety z nazwa ich miasta ??? hehehee

• budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 08:56
              Alek - Twoja zielonogórska głupota zaczyna już być żałosna:)
              Dla Twojej wiadomości buraku ćwikłowy -
              UAM w pełnej nazwie to: Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu. Tak na
              marginesie - nie zestawiaj UAMu ze szkółką niedzielną zwaną UZetem w jednej
              kategorii bo to już czysta komedia... Uzet to co najwyżej ta sama kategoria co
              poznańska Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa.

Port Lotniczy Poznań - Ławica w przeciwieństwie do Babimostu JEST portem
              lotniczym.

I jeszcze jedno: w Gorzowie powstanie niebawem 11000 miejsc pracy, podczas gdy
              w ZG powstanie co najwyżej kolejny hpermarket. Ratusz nie jest jak widać
              potrzebny do przyciągania inwestorów heheehhe.
              • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 11.07.06, 10:00
                Dla mnie śmieciu jestes 0 na tym forum bo obserwuje cie i widze jak traktujesz
                innych ludzi.
                Ty nei potrafisz wpisac sie na forum nie bluzgajac kogos.

dobrze wiem ze UAM to Uniewerek Adama Mickiewicza i co z tego!!!!!?????
                Pisze tylko ze wiekszosc uniwersytetow nazywa sie od nazwy swojego miasta!!

Nie kapujesz ćwoku z poznania jeszcze???

jeszcze jedno: w Gorzowie powstanie niebawem 11000 miejsc pracy,
                I dobrze i co z tego?????

Wroclaw bije na glowe ten twoj zapyzialy poznan, kazdy to wie w Polsce.
                • budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 10:40
                  Teraz Poznań ci przeszkadza zielonogórski hadziaju zza Buga, gdy pokazałeś
                  jakie z ciebie intelektualne zero??? No i już odwracasz kota ogotem??? Wracaj w
                  rodzinne strony na Wołyniu kozy pasać a nie o uniwersytetach rozmawiać hehehe.
                • mini54 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 17:22
                  Gość portalu: alek napisał(a):

> Dla mnie śmieciu jestes 0 na tym forum bo obserwuje cie i widze jak traktujesz
                  > innych ludzi.
                  > Ty nei potrafisz wpisac sie na forum nie bluzgajac kogos.
                  >
                  Pisząc patrzyłeś w lusterko i słuchałeś (czytałeś) siebie?
              • Gość: muszka komuszka Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.07.06, 12:34
                Ale wy jestescie popie..ni, w zasadzie to nawet nie szkoda mi was... Dla waszej informacji - studiowalem w tej "szkolce niedzielnej" jak to nazwales, teraz zarabiam 4500 na reke jako informatyk. No ale wlasnie: ja STUDIOWALEM. Nie wiem skad bierze sie przekonanie, ze studiujac powiedzmy na takim UW slawa i chwala sama na was splywa, a pracodawcy w kolejce sie ustawiaja... gowno prawda. Jak chcesz sie nauczyc, to sie nauczysz, nawet studiujac w Wypi..wie Dolnym. No ale to wymaga pracy, ktora jest ci prawdopodobnie obca.
                • Gość: mm Re: Zgadza się IP: *.c29.msk.pl 23.07.06, 13:00
                  Nieważne, gdzie studiujesz. O poziomie nie świadczy bowiem uczelnia, ale
                  poszczególni pracownicy naukowi. Tym bardziej że jak ktoś chce, to się nauczy -
                  uczelnia jest po to, by wskazać drogę studentowi, a nie przejść ją za niego.
                  Pzdr.

PS.
                  Nie mam nic wspólnego z Zieloną Górą ani Gorzowem Wielkopolskim, więc byłbym
                  wdzięczny za niemieszanie mnie w konflikt.
          • Gość: mycha Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:22
            Możesz być jak dla mnie warszawiakiem, amerykaninem, rosjaninem, nie ważne ze mieszkasz w Gorzowie, gdzie mieszka tez moja rodzina.Gorzów mi w ogóle nie przeszkadza, tępy , albo może inaczej tępe sa twoje wypowiedzi, mysle że jesteś po prostu jakims tam małolatem, który jest wielce odważny na internecie, ciekawe jaki bys był odwazny twarzą w twarz.
            Te wyliczenia kto co ma lepszego to żenada.

Co do Ronowiczki to ona była nauczycielką w liceum pielęgniarskim.
    • Gość: primo Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:50
      "Wroclaw bije na glowe ten twoj zapyzialy poznan, kazdy to wie w Polsce."

Tak gwoli scislosci, jak widac po osiagach ekonomicznych i dobrobycie
      mieszkancow, fakytycznie wroclaw bije Poznan strasznie :)

bi.gazeta.pl/im/1/3462/m3462621.jpg
      rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060705/ekonomia_a_2-1.F.jpg
      Uniwerek w Zielonej-jesli sa chetni zeby na nim studiowac, to znaczy ze pokrywa
      jakies zapotrzebowanie, jest popyt. Nie wszystkich stac na studia w Poznaniu czy
      Krakowie.
      • budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 12:50

> jeszcze jedno: w Gorzowie powstanie niebawem 11000 miejsc pracy,
        > I dobrze i co z tego?????

Ano to, że jesteś poprostu śmieszny podkreślając rolę "ratusza" jako
        wyznacznika "miejskości" ZG. Gorzów za dwa lata będzie wyciągał z Zielonej Góry
        najlepszych absolwentów byłej Polibudy, bo w ZG mogą co najwyżej układać towar
        w którymś z kilku hipermarketów lub sprzątać wspomniany "ratusz". A Zielona
        Góra dalej będzie zastanawiaa się: ciąć lasy, czy nie ciąć - podkreślając jaka
        jest wspaniała. Już dawno zauważyłem, że w Zielonej "się gada", a w Gorzowie po
        wielkopolsku - "się robi"...

> Wroclaw bije na glowe ten twoj zapyzialy poznan, kazdy to wie w Polsce.

Poza wcześniej wsponanym wykresam które ośmeszają twoją tezę dodam jeszcze
        wskaźniki bezrobocia z maja 2006:

m. Wrocław 10,2%
        m. Poznań 5,7%

powiat wrocławski 15,6%
        powat poznański 8,2%

Trzeba przyznać Wrocławiowi, że ma bardzo dobrą autopromocję bardzo dobrze, że
        zaczął rozwijać się w kierunki jaki Poznań obrał już 10 lat temu. Bardzo cieszę
        sę, że Wrocaław wyrasta na prężne masto, bo wspólnie z Poznaniem bedzie mógł
        przeciwstawić się centralizmowi "warsiawki". Oba miasta będą naturalnymi
        partnerami, bo Zelona Góra czy Gorzów dla Poznania Wrocławia równorzędnymi
        partnerami nigdy nie będą. No i cieszy mne to, że Wrocław już wkrótce ustawi
        zelonogórskich prowincjonalnych "mężów stanu" w odpowiednim miejscu w szeregu.
        Kolejna reforma administracyjna zniesie ten pseudoregion urzędniczy na
        utrzymaniu reszty kraju...

• andrzejusa Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 11.07.06, 20:17
          czesc budrys!
          nie ma co tlumaczyc burakom zielonogorskim ,
          ze burakami sa!

zielona gora to jednak straszna dziura jest,
          bylem i na wlsne oczy widzialem!!

dziura.

pozdrowienia budrys
          i pozdrowienia dla wszystkich widzacych
          zdrowy kregoslop tego woj.
          gorzow!!!

ronowicz, "nauczycielka" taka,
          jak zielonogorskie wino!
          z jablek!
        • Gość: Babolec Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:33
          Witam,
          to prawda i to bardzo żałosna, która wynika przede wszystkim z braku
          kompetencji władz miasta, które zamiast myśleć o przyciagnięciu jakiegokolwiek
          przemysłu, zakładów produkcyjnych itp. wydają pozwolenia na budowę kolejnych
          marketów. No i oczywiście zamiast dbać o interes miasta, dbają o swój interes
          prywatny.
          Cierpi na tym nie tylko samo miasto, ale i kultura jego mieszkańców.
          Kultura w pełnym znaczeniu tego słowa kosztuje, a trudno rozwijać się w
          jakikolwiek sposób za pensję z supermarketu.
          Oczywiście jest pewna grupa ludzi dobrze zarabiających, ale niekoniecznie
          kulturalnych. Cóż mnóstwo u nas przemytników i innych osób osiagających
          nielegalne dochody i raczej do intelektualistów oni nie należą, pomijając ich
          kulturę osobistą.
          Ludzie rzeczywiście kulturalni w tym mieście, to pojedyńcze egzemplarze, a
          szkoda, bo to oni tworzą miasto, jego wizerunek i kierują jego rozwojem.

Zielona G. to więcej niż dziura, to koniec rozwoju i początek uwsteczniania się.
    • Gość: JANOSIK Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.workbrowse.com 11.07.06, 21:44
      GORZÓWEK TO NAJWIĘKSZA DZIURA W POLSCE!
      • Gość: alek Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 11.07.06, 21:56
        ale ty jestes pusty budrys skoro mój tekst o ratusy potraktowałeś tak poważnie :)

Nie chce mi się już komentować reszty twoich wynurzeń.

Jak jestes taki pewny,że absolwenci UZ beda jechac do GW do pracy (bo jeden
        inwestor postawi duzy zaklad) to gratuluje dobrego samopoczucia.
        hmm no ale przyznajesz ze absolwenci UZ sa na tyle dobzi aby znales dobra prace
        w GW no no brawo :)

Jak bedzie to zobaczymy ale nie smiej sie z tego ze niektorzy muszą pracowac w
        marketach.
        • budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 12.07.06, 08:56

> ale ty jestes pusty budrys skoro mój tekst o ratuszu potraktowałeś tak
          poważnie :)

O ratuszu piszesz tak często, że aż się słabo robi.

> Jak jestes taki pewny,że absolwenci UZ beda jechac do GW do pracy (bo jeden
          > inwestor postawi duzy zaklad) to gratuluje dobrego samopoczucia.

No i znowu problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem??? Mówi się o kilku
          inwestorach kooperujących ze sobą.

> hmm no ale przyznajesz ze absolwenci UZ sa na tyle dobzi aby znales dobra
          prace w GW no no brawo :)

"Jak to określiłeś "dobzi studenci" wszędzie znajdą pracę. W Gorzowie z chęcią
          widziałbym absolwentów BYŁEJ Polibdy Zielonogórskiej, bo to BYŁA dobra uczelnia
          jak na jej możliwości. W rzypadku UZetu, nie byłbym już tego taki pewien,
          chociaż absolwenci wydziałów wywodzących się z BYŁEJ polibudy na pewno coś sobą
          reprezentują.

> Jak bedzie to zobaczymy ale nie smiej sie z tego ze niektorzy muszą pracowac w
          > marketach.

Nie śmieję się z pracowników marketów, tylko z władz Zelonej Gróy i kilku
          patriotów lokalnych Twojego typu, którzy raktują Zielonkę jako centrum
          wszechświata - jednocześnie obrażając Gorzów i inne miejscowości obecnie
          (jeszcze) istniejacego Lubuskiego. Ten brzydki, robotniczy Gorzów za 2-3 lata
          będzie centrum gospodarczym regionu, bez ratusza, pseudoportu lotniczego i
          innych dmuchanych inwestycji.
          • Gość: Hany Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: 195.175.37.* 12.07.06, 09:23
            Czyli Gorzów dalej zostanie brzydki i robotniczy, a Zielona Góra wciąż będzie
            lokomotywą intelektualną i kulturalną regionu, takie życie. Słoma z butów znika
            w trzecim pokoleniu, także twoje praprawnuki będą już może pochodziły z
            normalnego miasta Gorzowa, a nie wsi gorzowskiej...
            • budrys77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 12.07.06, 09:42
              Gość portalu: Hany napisał(a):
              > Czyli Gorzów dalej zostanie brzydki i robotniczy, a Zielona Góra wciąż będzie
              > lokomotywą intelektualną i kulturalną regionu, takie życie.

Tę stołeczność "intelektualną" ZG było widać podczas niszczenia książek w
              sposób szczególny.Poza tym droga koleżanko, w Gorzowie także rozwija się i
              kultura i szkolnictwo.

> Słoma z butów znika
              > w trzecim pokoleniu

W Twoim przypadku dziecino znaczy to edynie, że jeszcze nosisz słomę z Wołynia.

> także twoje praprawnuki będą już może pochodziły z
              > normalnego miasta Gorzowa, a nie wsi gorzowskiej...

Moje praprawnuki będą tak jak ich prapradziadek pochodziły z miasta Poznania:)
    • be.em nie mogę pisać sobie w tym wątku 12.07.06, 10:02
      bo poziom wypowiedzi jest dla mnie za wysoki:)) szkoda..
    • Gość: jarek_zg Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 12.07.06, 14:25
      ale z Ciebie prostaczka... nic dodac....
      • andrzejusa Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 12.07.06, 18:36
        nie to zebym nie lubial zielonogorzan,
        ludzi lubie, politykow z falubazu nie!

be.em,
        wiem ze sie jakims tam jarkiem_zg, plytasem nie przejmujesz,
        i nie o tym moj tekscik.

moje osobiste gorzowskie zachwyty nad toba be.em!

nieczesto spotykana blyskotliwa inteligencja forumowa,
        a ze zielonogorska,
        to co z tego?
        taka inteligencje zawsze traktuje z szacunkiem!

pozdrowienia!

ps. do tego jeszcze kolezanka ezabela,
        tez zielonogorska,
        oj nie chcial bym w wasze intelektualne raczki wpasc!
        • be.em andrzejusa 12.07.06, 18:43
          jak nic umówimy się na randkę! i to rozbieraną;) z ezabelą rzecz jasna;)
          • ezabela Re: andrzejusa 12.07.06, 18:51
            no rzecz jasna:)))
            • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 19:09
              jestescie niesamowite moje panie!

ale najgorsze ze mi sie wydaje ,
              ze do tej randki nie dojdzie!

gorace pozdrowienia!
              ale jakiez inne moga byc , gdy za oknem
              ponad 30 stopni w cieniu!
              • ezabela Re: andrzejusa 12.07.06, 19:57
                ojjj ...więcej wiary Maleńki....:)))
                • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 20:24
                  ja ogolnie niewierzacy jestem ezabela,
                  ale jak juz,to postwmy sprawe tak:
                  z mojej strony to bedzie zdrada malzenska,
                  i tyle przyjemnosci ile tylko mozna.
                  najgorzej , ze mi sie wydaje ,
                  ze to mozna zrobic!
                  a najgorzej , jak sie komus wydaje!

a ta cholerna temperatura ciagle 30 stopni,
                  a do tego adrenalina!!

ciagle gorace pozdrowienia!
                  • be.em Re: andrzejusa 12.07.06, 20:47
                    dobry romans nie jest zły;)
                    • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 20:52
                      wiec be.em,
                      czas na dobry romans!

mysle ze ezabela podziela twoje zdanie,
                      na temat dobrych romansow!

ciagle 30 stopni,
                      ale adrenalina rosnie!

pozdrowienia adrenalinowe!
                      • ezabela Re: andrzejusa 12.07.06, 20:56
                        Ja zawsze podzielam zdanie be.em:)))
                        ojj jakie my zgodne:)))
                        • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 21:09
                          o wiec czas przejsc od slow do czynow,
                          moja ezabelo!
                          ja sie okreslilem , ze tak napisze ,
                          czas na wasze okreslenia!

troche szybko to idzie,
                          ale moje panie!
                          do odwaznych swiat nalezy!!

pozdrowienia1

ps. a adrenalina rosnie!
                          • be.em Re: andrzejusa 12.07.06, 21:10
                            czytaj majla:)
                      • be.em Re: andrzejusa 12.07.06, 21:12
                        dobrych romansów ci u nas dostatek;) ale i ten przyjmiemy na znak zwycięstwa;)
                        • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 21:37
                          be.em,
                          jutro po poludniu odpisze,
                          na pewno!

pozdrowienia nie mniej gorace!
                          • be.em Re: andrzejusa 12.07.06, 21:39
                            trzym się:)
                            • andrzejusa Re: andrzejusa 12.07.06, 21:54
                              gdzies mi sie tam udalo wejsc be.em,
                              o' kej.
                              ciekawy swiata czlowiek , zrobi wszystko ,
                              zeby sie czegos ciekawego dowiedziec!

a dla mnie ciekawosc swiata ponad wszystko.
                              a i o kompie sie czegos mozna dowiedziec!

pozdrowienia moje panie !
                              • Gość: be.em Re: andrzejusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:59
                                zagladaj częściej;) pośmiać się zawsze warto:)
                                • Gość: polo Re: andrzejusa IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.06, 19:42
                                  O czym wy tu pierdzielicie .facet pisze że jadąc z Wrocka do Szczecina zachacza
                                  o Zieloną góre i stwierdza że to wiocha zabita dechami.A tak jak on uważa pół
                                  polski ponieważ druga połowa w ogóle nie wie gdzie tej wiochy szukać.
                                  • Gość: piec Re: andrzejusa IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.06, 20:51
                                    o.k.
    • Gość: Misiek... Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:38
      Uważam,że Zielona Góra nie jest taka zła jak narzekacie(miałam przyejmność być
      tam kilka razy i nie jest tak źle).
      • Gość: pipi Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 15.07.06, 21:25
        Askąd jesteś Misiek?
        • Gość: koniu Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 16.07.06, 18:30
          Misiek jest z Raculi.Azielona dziurka to dzielnica Raculi.
          • Gość: krowiu Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 16.07.06, 18:34
            A ty koniu jesteś z deszczna czy też innej dzielnicy
            metrolopitanego gorzuwka?
    • Gość: MW Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.06, 20:39
      Kolejny zakomleksiony wieśniak z winogronowej dziury.Do roboty sie weżcie
      falubary bo was wszy zjedzą.
      • Gość: 123 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 17.07.06, 21:02
        i będzie jak gożowie
        • aski68 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 17.07.06, 23:47
          Napiszcie coś jeszcze mądrego ! :):):)
          albo WRESZCIE !

pzdr
          • Gość: zielarka Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:30
            W zielonce jest natura na osiedlu piastowskim przy sportowcu jest pomnik,a przy
            pomniku trawa po jaja! Wróciłam do natury zioła i kłosy trawy sięgają mej
            dziury to są uroki zielonej dziury!
    • Gość: Misiek... Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:03
      Jak wy strasznie narzekacie na Zieloną..Są gorsze miasta,które naprawdę mozna
      nazwać "dziurami",ale tam jakoś ludzie potrafią żyć i funkcjonować.Jak tak nie
      akceptujecie swego miasta to nasuwa się pytanie"Czemu tam jeszcze jesteście??"
      • Gość: Oli Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.06, 21:19
        Czy to chodzi o tą zieloną góre w zachodniopomorskiem ? czy o tą zieloną góre
        koło nowej soli w lubuskiem? Jeżeli o tą to wcale nie jest taka dziura ma ze 40
        tyś. mieszkańców.To chyba napisał ktoś złośliwie.
        • be.em Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 19.07.06, 21:35
          eee.. z psami i kotami ma 140 tysięcy:)
          • Gość: Mikunda Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:08
            A co z zagłębiem kabaretowym, filcharmonia, teatrem, 3 kinami, muzeum, olbrzymia biblioteką, czy naprawdę zielona to taka dziura? a gorzów czym ma się pochwalić? basenem i tramwajami... faktycznie dużo tego, w dodatku zielona góra to piękne zabytkowe miasto, pełno zieleni urodziłem się w tym mieście i nie zamienił bym go na żadne inne.
            • Gość: dj Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 20.07.06, 14:01
              Uważam za przaśną tę dyskusję o wyższości ZG nad Gorzowem, Gorzowa nad ZG, tu
              tramwaj, tam ratusz, pewnie jak to w Polsce czytają to śmieją się z tej naszej
              prowincjonady umysłowej;) Bo bycie prowincją w geograficznym tego słowa
              znaczeniu jest atutem jak dla mnie. Jestem z Zielonej Góry, mieszkam tu i nie
              zamieniłbym tego miejsca na żadne inne na planecie. O plusach i minusach ZG
              zostało tu już dużo napisane. W Gorzowie byłem kilka razy. Jest mniej zielono,
              ale ludzie tam są naprawdę OK! Myślę, że nasze dwa miasta mogą się
              fantastycznie uzupełniać. Poprzez politykę taką a nie inną Gorzów rozwija się
              gospodarczo a ZG kulturalnie (co nie oznacza, że w Gorzowie nie ma wysokiej
              kultury - np. teatr prowadzony przez byłego mieszkańca ZG:) Zielona Góra jest
              może i straszną dziurą w oczach mieszkańców innych miast, ale wiecie co? Wali
              mnie to na maxa!:) Daj panie Boże taką straszną dziurę innym ludziom goniącym w
              ścisku na chodnikach, w smogu w centarch, w hałasie przy największych rondach,
              ulicach, gdzie zieleń jest towarem deficytowym, gdzie wszędzie jest daleko,
              gdzie do pracy jedzie się dłużej niż leci do Paryża z PL, gdzie są korki,
              bandyci rozpieprzający pół starówki bo im się Mistrz Polski w EXTRAKLASIE nie
              wkręca, gdzie za bro na starówce płacisz od 8zyla w górę, gdzie mimo 50 kin, 20
              teatrów, 10 filharmonii siedzisz w domu bo Cię nie stać i główkujesz jak się
              podłączyć do peletonu szczurów - wiecie co? to ja wolę tę naszą straszną dziurę
              ZIELONĄ GÓRĘ, i Gorzów też:)
    • lambert77 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 20.07.06, 15:33
      Ja się przeprowadziłem z ZG do Wawy - wierz mi to jest dopiero dziura.
    • Gość: kirkor Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.06, 01:18
      jak sie chce cos znalezc, szczegolnie nieco bardziej specjalistycznego, czy tez
      zrobic cos stricte na zamowienie, cos co odbiega od utartych schematow, to tez
      nie ma NAJMNIEJSZEJ szansy...

zgadzam sie ze jestesmy niestety straszna dziura...choc niby gora ;)
      • Gość: waszczyk Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 22.07.06, 12:08
        Kirkor możesz rozwinąć swoją światłą myśl??? Zupełnie nie kumam o czym
        piszesz "coś specjalistycznego", "na zamówienie" - rozwiń swoje skróty myślowe:)
        • Gość: aga Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:24
          wiecie co a ja jestem zdania ze Zielona Góra nie jest taka zła ja mieszkam w
          Pomorskim w Kwidzynie i teraz wybieram sie do Zielonej na studia bo lubie to
          miasto bo pochodzą z Zielonej moi rodzice:_) pozdro dla Zielonej Góry:-)
    • Gość: impulsywna Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.ztpnet.pl 22.07.06, 14:44
      a ja lubię swoje miasto: tu się urodziłam, wychowałam, wykształciłam, pracuję -
      zarabiam, żyję i nie jest mi źle!!! Szczęście nie zależy od miejsca, lecz
      ludzi, którzy nas otaczają... Dyskusja nie ma sensu!!!
      Pozdrawiam
    • Gość: czysty lubuszanin Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:17
      Ty - mini54 chyba jesteśz Pyrlandii lub "agentem" albo "V kolumną" z Pyrogrodu,
      więc tam spier..... i zobac ile czasu remontowano tam 2 km ul. Głogowskiej
      (chyba 4 lata ... ha ha). Popatrz jaki tam jest zasyfiony dworzec PKS i PKP
      (jako jedynej stacji w Polsce usługodawcy dla PKP odcinali tam dostawy prądu,
      wody). Zastanów się zanim coś napiszesz. Zielona Góra jako jedyne miasto w
      Polsce ma system obwodnic, którego inne miasta nam zazdrosczą... A jak już
      będziesz kiedyś wychalać nos z Pyrlandii ruszając w Polskę, to weź ze sobą
      paszport. Mam nadzieję, że dla takich jak Ty wkrótce wprowadzą wizy :-).... I
      zwróć uwagę, na to, w którym regionie płaci się największe stawki OC za
      samochody (to odpowiedź towarzystw ubezpieczeniowych za wielkość szkód
      powodowanych w wypadkach- cóż, taka wasza mentalność, wszędzie się wam spieszy,
      uważacie się za najlepszych, a tak akurat nie jest - wasza dewiza na drodze
      jest chyba taka "czy do piekła, czy do nieba 160 jechać trzeba")
      • mini54 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 26.07.06, 20:19
        Gościu, tym postem potwierdziłeś moją teze, ze Zielona to dziura - a część jej
        mieszkancó (Twojego pokroju) ma straszne kompleksy.
        Tak długo, jak zielonogórzanie będą myśleli takimi kategoriami jak Ty - ZG
        będzie dziura! Niestety
        • andrzejusa Re: Zielona G. to jednak straszna dziura 26.07.06, 22:20
          niestety ale o zielonej
          swiadcza jej mieszkancy.
          eb.em i ezabela ,
          to takie w meskim wydaniu,
          seksualne teoretyczki!

tyle gadaja(pisza),
          a jak co do czego ,
          to w pierwsze kartofle uciekaja!

rozbierane randki i zielonogorskie wino!
          to wyznacznik zielonej gory!

ani rozbierane randki,
          ani zielonogorskie wino!!!!
          pic na wode,
          zielonogorski!
    • Gość: 123 Re: Zielona G. to jednak straszna dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 15:03
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka