Dodaj do ulubionych

Musi cieszyć nas remis

02.07.06, 23:16
Byłem na meczu derbowym i sądzę, jak myślę wielu innych kibiców ,że było to
bardzo dobre dobre widowisko sportowe. Można było się spodziewać dużego
zaangażowania z obu stron i prawdziwi, obiektywni kibice zużla z pewnością
zobaczyli bardzo ciekawe i emocjonujące zawody. Niestety po raz kolejny
kibice zielonogórscy w Gorzowie popisali się bardzo niesportowymi,
prowokacyjnymi zachowaniami. Rzucanie butelek na zawodników Stali
wykonujących, jak się to przyjęło na stadionach zużlowych całej Polski
(również w Zielonej Górze), rundę honorową po wygranym biegu to zwykłe
chamstwo i brak obycia sportowego ze strony kibiców, czy raczej pseudokibiców
z Zielonej Góry. Nie chcę powiedzieć,że wszyscy kibice zielonogórscy są tacy
sami, ale butelki padały jedynie z sektora zielonogórskiego, i mimo licznych
apeli na temat właściwego zachowania ze strony spikera zawodów, pana
Krzysztofa Hołyńskiego takie, delikatnie rzecz ujmując negatywne zachowania
powtarzały się wielokrotnie. Jest to prowokacja i nie wiem czy nie wpłynie to
na kontreakcję po meczu ze strony kibiców rywalizującej, miejscowej drużyny -
Stali Gorzów, którzy w trakcie meczu zachowywali się wzorowo, i nawet w
momencie kiedy zawodnik drużyny przeciwnej Mariusz Staszewski uległ
wypadkowi, a później , mimo wezwanej karetki sam opuszczał tor żegnali go
brawami. Chamstwo na stadionach należy tępić.
Obserwuj wątek
    • Gość: gieksa Re: Musi cieszyć nas remis IP: *.3c.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:19
      Powiem tak. Jeśli ZKŻ nie potrafi wygrać w Gorzowie a u siebie wygrywa tylko
      dzięki sędziemu to nie ma po co się pchać do ekstraligi ponieważ tam na
      wyjexdzie nei wygramy nigdzie a jakimś cudem moze 2-3 zwycięstwa u siebie
      będą... Podziwiam kibiców którzy są z tą druzyna na dobre i na złe ale taki niby
      silny skład a tu porażka w Gnieźnie a teraz remis w Gorzowie - ekstaliga nie
      dla Zielonej Góry. Ten skład nei jest w stanie nic więcej ugrać niż wieczny
      balans miedzy dołem ekstraligi a czubem pierwszej ligi... Lepiej zostać w
      pierwszej lidze (nie liczę na zwycięstwo w barażu) i miec derby co roku niż
      najeść się wstydu w ekstralidze.
    • cichykibic Re: Musi cieszyć nas remis 03.07.06, 11:44
      Mecz wspaniały!!!. Należy tylko podpowiedzieć policji żeby przejrzeli swój
      materiał filmowy i ukarali tych wszystkich co rzucają butelkami ( zakaz wejścia
      na stadiony, kary grzywny-konsekwetnie).Smuci jednak pewien fakt a jest to jak
      w każdym sporcie praca sędziego. Nikt tu nie pisze, ale jak pamietam ( a na
      stadiony żużlowe chodzę ponad dwadzieścia lat) jeżeli zawodnikowi odpada jakaś
      część winien być wykluczony. Czyżby Pan Grodzki (super sędzia międzynarodowy-
      hehe!!) zapomniał otym. Tłumaczenie, że nie stworzyło to zagrożenia to
      nagięcie. Czy musi się zdarzyć dopiero coś przykrego( i urwie głowę jakiemuś
      kibicowi). Może zacznijmy karać sędziów . Pozdrawiam wspaniałych kibiców.
      • Gość: kibic z ZG Re: Musi cieszyć nas remis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:17
        zgadzam się z forumowiczem który mówi, że ZKŻ z takim składem nie ma co szukać
        w ekstralidze. Staszewski i Okoniewski zawodzą po raz kolejny i gdyby nie
        Walasek to nie byłoby żadnej nadzieji na awans. Nie damy rady Ostrowowi i
        czarno widzę baraż sczególnie mecz wyjazdowy. Jeśli awansujemy z pierwszego
        miejsca to będzie CUD !!!!! Ostrów już się nie da dogonić
        • Gość: ww Re: adrenalina jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:22
          Muszę przyznać, że pomimo "tylko" remisu mojej stali byłem po wczorajszym meczu
          zbudowany postawą całej drużyny. Słabsze biegi niektórych naszych zawodników
          uważam za "wypadki przy pracy". Atmosfera meczu przypominała "wojnę",i
          wyzwoliła ogromną dawkę adrenaliny i to się czuło, a jednak człowiek marzy byc
          wówczas na stadionie. Wspaniałe widowisko, i nawet te nieodpowiedzialne,
          prowokacyjne zachowania niektórych pseudokibiców z Zielonej Góry nie zmienia
          mojej opinii o tym meczu. Juz teraz czekam z niecierpliwością i nadzieją na
          kolejny derbowy pjedynek naszych drużyn w PO. Mam nadziję na kolejne wspaniałe
          widowisko!!!
          • Gość: Mirek Re: adrenalina jak narkotyk IP: *.ztpnet.pl 03.07.06, 13:48
            widowisko sportowe fantastyczne, dawno juz nie bylo takich emocji

co do kibicow, to niepotrzebne prowokacje ze strony stalowcow i organizatorow,
            a nasi zielonogorscy fantatycy, mowie o tej garstce nawalochych rzucajacych
            ogrow, jak zwykle pokazali 'klase', wstyd mi bylo stac obok

pierwszy raz bylem na wyjezdzie w gorzowie, ale niestety organizacyjnie jeszcze
            wiele jest tam do zrobienia, chocby wypuszczenie samochodow FZI z parkingu bez
            eskorty policji prosto w wracajacych ze stadionu stalowcow
    • Gość: Mirek Re: Musi cieszyć nas remis IP: *.ztpnet.pl 03.07.06, 13:43
      > .. mimo licznych
      > apeli na temat właściwego zachowania ze strony spikera zawodów, pana
      > Krzysztofa Hołyńskiego takie, delikatnie rzecz ujmując negatywne zachowania
      > powtarzały się wielokrotnie.

sek w tym ze tego pijaka nie bylo slychac, (choc moze to akurat dobrze :), bo
      taka byla fantastyczna organizacja
      • Gość: marecki Re: Musi cieszyć nas remis IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.06, 18:36
        Mirek !!!

Ale z Ciebie oszołom !!! Pijak to może Cię zrobił ?? Nie znasz pana Hołyńskiego
        osobiście to się zamknij palancie !!!
        • Gość: alek Re: Potulni kibice z GW....jak baranki IP: *.ztpnet.pl 04.07.06, 18:57
          Mecz byl super i w ogole nie rozumiem po co te żale w strone kibicow
          zielonogorskich.

Ci z GW umieja sie popisac

"Z informacji Radia Zachód

"Remisem zakończyły się w Gorzowie dzisiejsze lubuskie derby żużlowe. Stal
          Gorzów ZKŻ Kronopol 45 do 45. Tymczasem część kibiców zapewne liczyła na
          zupełnie inny wynik i dała upust swoim emocjom.

Prawdziwego pecha mieli kibice z Zielonej Góry, którzy jako jedni z pierwszych
          opuszczali Gorzów. Pseudokibice - według relacji naszego rozmówcy - napadli
          zielonogórzan pałkami i kamieniami.

- Policja skierowała nas na drogę, ujechaliśmy około 200 metrów i zobaczyliśmy
          chuliganów. Jeden z nich kopnął w szybę od strony kierowcy, rozbił ją. Potem w
          ruch poszły pałki i kamienie. Maska i przednia szyba są zniszczone.
          Prawdopodobnie będę musiał za wszystko zapłacić z własnej kieszeni - mówi
          zielonogórski kibic.

Rzecznik gorzowskich policjantów Sławomir Konieczny powiedział, że policja
          zrobiła wszystko, by nie dopuścić do podobnych wydarzeń. Wszystkie autokary i
          samochody osobowe wyjeżdżające z Gorzowa były przez policjantów eskortowane aż
          do granic powiatu."

Naprawde żal komentować!!!!

Po raz kolejny "odważni" kibice stali popis swoich umiejetnosci na rodzinach w
          samochodach wracajacych do domu.
          • Gość: fox Do extraligi z takimi żużlowcami-pseudozawodowcami IP: *.ztpnet.pl 04.07.06, 20:35
            Staszewski i Okoniewski to zawodowcy-od słowa zawodzić!!!!!!!!!!!
            Po raz kolejny w sprzęcie coś sie psuje nie mówiąc o stanie psychicznym!!!
        • gr000by Re: Musi cieszyć nas remis 05.07.06, 13:06
          Mysle ze na pana to trzeba sobie zasluzyc, a o alkoholiku nawalonym w pracy
          poprostu mowic ze jest pijak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka