Dodaj do ulubionych

Zielonogórska aleja komórkowa

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 23:32
Chwila, moment...

Jak na razie, jedynym operatorem, który posiada swój salon
firmowy w Zielonej Górze jest Era (przy Westerplatte). Plus ma
jedynie sklep firmowy (możan opłacić tam fakturę, ale jest to
punkt bez większych "fajerwerków" spotykanych we właściwych
salonach firamowych). Idea ma tylko autoryzowane punkty.

Zatem oczekuję na sprecyzowanie tej wiadomości, czy aby na
pewno będzie to salon firmowy (w co wątpię, bo na stronach
Plusa nie ma o tym wzmianki, a zawsze takim okazjom towarzyszy
ogromna promocja w lokalnych mediach i huczne otwarcie z
wieloma konkursami etc.). A interesuje mnie to, gdyż sam
wielokrotnie monitowałem u Plusa w sprawie otwarcia salonu
firmowego w ZG. A salony takie (piękne, reprezentacyjne lokale
w centrach miast) mają miasta mniejsze od naszego (Koszalin i
Piła).

Zielona Góra jest zdecydowanie zaniedbywana przez operatorów,
gdyż nie tylko Plus nas "olewa", ale i Idea, która również ma
salony w wielu miastach - zdawałoby się - mniej atrakcyjnych,
niż nasze...
Obserwuj wątek
    • Gość: czarek Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.03, 00:40
      Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Chwila, moment...
      > Zatem oczekuję na sprecyzowanie tej wiadomości, czy aby na
      > pewno będzie to salon firmowy ..
      Z rozmiarow tego lokalu (i szyldu)wynika, ze to jednak bedzie
      Salon Firmowy!

> Zielona Góra jest zdecydowanie zaniedbywana przez operatorów,
      > gdyż nie tylko Plus nas "olewa", ale i Idea, która również ma
      > salony w wielu miastach - zdawałoby się - mniej atrakcyjnych,
      > niż nasze...
      No to tylko pozostala nam bidula Idea, ktora musi dorabiac
      pobierac 2zl/rachunek w kasie na przeciwko obydwu salonów
      FIRMOWYCH! Cos czuje, ze predko sie nie doczekamy 3ego Salonu!
      Nikt nie jest IDEAlny (a szczegolnie operatorzy kom.)
      • Gość: Miguel Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 09:30
        Dzięki za informację!

Szkoda tylko, że salony te powstały w takim miejscu. Mogły wzbogacić deptak -
        teraz być może przyczynią się do ożwienia ciągu komunikacyjnego między DT
        Centrum i dworcem PKP.
        • Gość: kaktus Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 01:07

> Szkoda tylko, że salony te powstały w takim miejscu. Mogły wzbogacić deptak -
          > teraz być może przyczynią się do ożwienia ciągu komunikacyjnego między DT
          > Centrum i dworcem PKP.

Ja bym tam jednak wolał by deptak wzbogacały jakieś klimatyczne puby, knajpki,
          kluby a nie salony z komórkami czy kolejne sklepy ze stringami (choć stringi
          same w sobie a już zwłaszcza na tyłeczkach zielonogórzanek są very oks:)
    • markoniec Re: Zielonogórska aleja komórkowa 04.02.03, 08:50
      Plastuś zawsze był pełen studentów, przychodzili na pierogi,
      teraz będą przychodzili z komórkami, znak czasu ! :-)))
    • Gość: Miguel Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 10:06
      No więc jest to Salon Firmowy Plusa, czy też nie? Bo na stronach internetowych
      operatora nie ma o nim wzmianki...
      • Gość: Era Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 23:11
        Kurna, ludziska, ale macie problem!!!
        • Gość: Mis Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 23:26
          Miguel ale Ty masz problemy. Cierpisz, że salonów komórkowych brakuje? Ja nie.
          Żadne cudo i na pewno nie upiększaja miasta. Dobrze, że nie ma ich na deptaku.
    • Gość: evad Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.03, 03:57
      > Zatem oczekuję na sprecyzowanie tej wiadomości, czy aby na
      > pewno będzie to salon firmowy (w co wątpię, bo na stronach
      > Plusa nie ma o tym wzmianki, a zawsze takim okazjom towarzyszy
      > ogromna promocja w lokalnych mediach i huczne otwarcie z
      > wieloma konkursami etc.).

zdecydowanie salon. a na stornie plusa szukaj informacji dopiero wtedy, kiedy
      ten saloon otworzą. btw, jak otwierali salon ery, to były jakieś huczne
      konkursy i szczególne promocje w lokalnych mediach? nie przypominam sobie...

• Gość: Miguel Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 07:20
        Nie przypominasz sobie tego, bo pewnie nic takiego nie miało miejsca. Z
        prozaicznej przyczyny � Plus i Era majš zdecydowanie odmienne strategie
        marketingowe.

Co do informacji na stronach Plusa to również jeste� w błędzie � swego czasu
        otwierano drugi salon w Poznaniu i transmisja z tej imprezy przeprowadzana
        była za pomocš kamery w internecie. Nie mówišc już o wzmiankach tekstowych...
        A kiedy otwierano nowy salon w Szczecinie, to przez kilka dni były tam takie
        promocje, że ludzie stali w długich kolejkach po atrakcyjne aparaty w równie
        atrakcyjnych cenach.

Drogi Misiu!

Nie pisałby� takich rzeczy, gdyby� zobaczył jaki salon zbudował Plus w
        Szczecinie. I w rzeczy samej � cierpiałem na brak salonów, a to dlatego, że
        nie lubię, kiedy kto� ma w dupie moje miasto i tysišce zamieszkałych w nim
        abonentów. A istnienie salonu zdecydowanie abonentom ułatwia życie. A skoro
        ułatwia się życie abonentom w miastach dużo mniejszych, niż nasze, to dlaczego
        miałbym nie oczekiwać podobnego traktowania zielonogórzan?

I szkoda, że nie ma ich na deptaku. Byłoby to zdecydowanie lepsze, niż
        otwieranie kolejnych efemeryd z taniš odzieżš lub butami, które znikajš i
        pojawiajš się co kilka miesięcy...
        • Gość: evad Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.03, 17:29
          > Nie pisałby� takich rzeczy, gdyby� zobaczył jaki salon zbudował Plus w
          > Szczecinie. I w rzeczy samej � cierpiałem na brak salonów, a to dlatego, że
          > nie lubię, kiedy kto� ma w dupie moje miasto i tysišce zamieszkałych w nim
          > abonentów. A istnienie salonu zdecydowanie abonentom ułatwia życie. A skoro
          > ułatwia się życie abonentom w miastach dużo mniejszych, niż nasze, to
          dlaczego
          > miałbym nie oczekiwać podobnego traktowania zielonogórzan?

zaraz zaraz, a co mają tu do rzeczy salony otwierane w innych miastach?! bywam
          stosunkowo często w Gdańsku, tamtejszy salon Ery jest taki, że ten nasz nawet
          mu do pięt nie dorasta (pod względem położenia, powierzchni i architektury). a
          to przecież też *salon firmowy*! z kolei gdański salon Plusa, gdyby nie miał w
          nazwie "salon", to pewnie niczym szczególnym - no może poza powierzchnią - by
          się nie odróżniał od zwykłego punktu dilerskiego. tak więc powoływanie się "a
          bo w innym mieście na otwarcie to były siuupeeerr promocje i w ogóle ach och, a
          tu nie ma" można o przysłowiowy kant dupy potłuc.

poza tym, gdybyś był spostrzegawczy, to już na etapie budowy salonu, na tablicy
          informacyjnej (taka duża, żółta, stoi na każdej budowie) byś wyczytał, że tam
          powstaje Salon Firmowy Plus GSM, a inwestorem jest Polkomtel S.A., al.
          Jerozolimskie, Warszawa...
          • Gość: Miguel Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 20:06
            Gdybyś głąbie przeczytał skąd się loguje, to nie pisałbyś takich pierdół!
            Zapewniam Cię, że gdybym mógł pójść tam sam, to bym poszedł...
            • Gość: evad Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.03, 11:03
              > Gdybyś głąbie

powiedzmy, że tego nie zauważyłem i pozostawię bez komentarza... :|

> przeczytał skąd się loguje, to nie pisałbyś takich pierdół!
              > Zapewniam Cię, że gdybym mógł pójść tam sam, to bym poszedł...

doskonale widzę, że piszesz ze Szczecina, jednakże zauważyłem też, że jesteś
              dość czynnym dyskutantem na tym forum, co pozwala mi wnioskować, że chyba
              jednak przynajmniej *od czasu do czasu* bywasz w ZG i wiesz co się tu dzieje.
              jeśli moje przypuszczenia są mylne - to ok, bo skąd miałem wiedzieć co robisz a
              czego nie. jednak wystarczy spokojnie to napisać, ale po co, skoro można od
              razu armaty wytaczać... :/

wracając do meritum: w Zielonej Górze przy Boh. Westerplatte powstał *Salon
              Firmowy Plus GSM*. koniec. kropka.
              • Gość: Miguel Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 13:58
                Poniosło mnie z tym głąbem, za co niniejszym przepraszam. Ale czasami ludzie
                na forum angażują swój czas, żeby dziwić się dlaczego u licha mnie to
                interesuje, zamiast najzwyczajniej w świecie odpowiedzieć na moje pytanie.

Ostatni raz byłem w ZG na Święta i wprawdzie przejeżdzając koło Plastusia
                zauważyłem remont, ale sto lat bym myślał, a nie wymyśliłbym, że będzie to
                akurat salon Plusa. Zwłaszcza, że o tym remoncie nigdzie nie pisano i nie
                mówiono.

Zatem dziękuję za informację. W tej sytuacji jedynym województwem, gdie nie ma
                salonu Plusa pozostaje wciąż Opolskie. Chociaż raz jesteśmy przed Opolem -
                szkoda, że nie było podobnie w sprawie przekształcenia DT Centrum w Galerię
                Centrum oraz przekształcenia żałosnego orbisowskiej noclegowni Polan w
                nowoczesny hotel sieci Mercure...
    • Gość: evad Re: Zielonogórska aleja komórkowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.03, 19:14
      "Na rogu z powodzeniem od kilku miesięcy działa salon Ery"

huh, nie ma to jak ścisłość informacji. ten salon działa od
      ponad dwóch lat!
    • Gość: sagan Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.03, 18:46
      i zrobili otwarcie ale zapomnieli o tym poinformować mieszkańców Zielonej Góry;
      pmogła również Gazeta Lubuska pisząc o towarciu na Westerplatte nowego salonu
      Idei;
      profesjonaliści
      • Gość: evad Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.03, 17:24
        > i zrobili otwarcie ale zapomnieli o tym poinformować mieszkańców Zielonej
        Góry;
        > pmogła również Gazeta Lubuska pisząc o towarciu na Westerplatte nowego salonu
        > Idei;
        > profesjonaliści

hm, przecież leciały ogłoszenia w RZG już parę dni wcześniej...
        • Gość: sagan Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.03, 17:39
          co to jest RZG ?
          • Gość: Miguel Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 06:57
            ??? www.rzg.pl
            • Gość: sagan Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.02.03, 16:33
              a Radio ZG; ale kto go słucha ?
              zresztą mamy tych lokalnych chyba ze 7 więc reklamowanie się w jednym to
              trochę mało, co widać było w samym salonie; pusto, sennie, wręcz nudno a
              podobno telefoniki mieli w b.dobrych cenach; niestety chyba takich
              niedoinformowanych jak ja była większość; co prawda od lat jestem w innej
              sieci ale może dałbym się skusić jakiejś nowej nokii
      • Gość: aga Re: oficjalne otwarcie salonu Plusa IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:51
        jest salon, jak wchodzisz witają cię balony, w środku miła obsługa ( czy
        fachowa to nie wiem nie miałam czasu posprawdzać), są dwie kasy i żadnej
        kolejki. moze byc. przyda sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka