Dodaj do ulubionych

Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi

28.07.06, 21:44
Katastrofa!!! 4 lata wstydu i znów ta "Czarna Dama" ma zostać prezydentem na
kolejne 4 lata? Pani prezydent nie masz pani wstydu i nawet odobinę
samokrytycyzmu. Jeśli tak się stanie, to ja opuszczam swoją ukochaną Zieloną
Górę i emigruję do Irlandii. Mam tego dość.
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:58
      jak słysze bełkot materny to myśle że mieszkam w innym mieście.Co ten pożal się
      boże pis-uar zrobił dla miasta.Oto jego bilans w sejmie: wypowiedzi na forum
      sejmu-0!!!, na posiedzeniach komisji-2!!!.Bosak, Wontor czy czesiu są o wiele
      bardziej aktywni.nawet bożenka b.Jako radny jak pamiętam był podobnie aktywny
      jak paweł w.Tylko zabrał głos w sprawie piaskownicy.Niech wreście w PIS-ie
      zabierają głos osoby które czegoś dokonały, dzięki którym wiem że w zielonej
      istnieje pis tzn. jacek budzyński, robert sapa czy piotr barczak.A tak na
      marginesie czeka z niecierpliwością na ujawnienie przez materne raportu NIK.
      • sk561 Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi 28.07.06, 22:37
        eeeee. luzik. Prędzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne niż Ronowicz wejdzie
        choćby do drugiej tury. Ja śpie spokojnie. Epoka Ronowicz już się kończy.
        • Gość: Wyborca PiS-u Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 23:17
          Ja jako wyborca PiS-u domagam się żeby Pani Ronowicz nie popierać.Może
          zielonogórski PiS przyjrzy się działalności czteroletniej tej pani.Wiele spraw
          jest niejasnych a pani prezydent nie należy do ludzi którzy mogliby się
          pochwalić czymś konktretnym w swojej prezydenturze.Więc jak to się ma do haseł
          które głosi PiS.Popierając tą kandydatke PiS się skompromituje bardzo gdy pani
          Ronowicz przegra wybory a to jest pewne na 100%.Uważam że nowy prezydent
          wypuści wiele trupów z szafy.A może to być na nieszczęście naszego miasta
          prezydent z SLD z tym trzeba się liczyć.Kolejny argument jest taki że w
          polskiej demokracji nie wygrywa się wyborów za wyborami lepsi niz Pani Ronowicz
          odpadali więc na pewno i ona nie ma szans zwłaszcza że obciąża ją wiele spraw
          które jej nie wyszły.
          • qqryq10 Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi 29.07.06, 02:08
            Ja, jako normalny polak apeluję, by tego kolesia („Wyborca PiS-u”) wykastrować i wp#ierdolić minotaurowi jako kolejną dziewicę na pożarcie. p.s. Jak ktoś, kto popiera spiskowców i ich rząd cuś'owców (cel uświęca środki) nauczył się korzystać z netu. Zawsze myślałem, że skoro ktoś jest takim idiotą by głosować na tych debili to ma za mało szarych komórek, by obsłużyć net. Myliłem się – uproszczono widocznie obsługę internetu ;(((
            • Gość: Vaterland Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:17
              PIekne i prawdziwe slowa - popieram w calej rozciaglosci:) Zeby jeszcze sie
              chwalic, ze sie glosowalo na pis? To tak jakby sobie uwiesil tabliczki na szyji
              - "jestem kretynem i odbierzcie mi prawa wyborcze!"
              • Gość: Sam sobie wywieś Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 31.07.06, 21:57
                Ty już sobie wywieś. Nie obrażaj ludzi, Kazdy ma prawo wyboru takiego takiego
                uważa. Każdy wybór nalezy szanować. Obrazanie ludzi tak jak Ty to robisz jest
                najlepszym świadectwem jakim mogłeś sobie wystawić. Głowa do lodówki bo Ci
                chyba zagotowało się od tego skwaru!!!!!!!
                • Gość: bierdoń Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 31.07.06, 22:44
                  te pierdziele Vaterland i qqryqu to dwa geje głosujące od zawsze na SLD,a po
                  jakimś tam ich zwycięstwie,ładują sobie to i owo w dupska na stacji PKP.z
                  radości oczywiście.
                  • Gość: Vaterland Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.its-m.tudelft.nl 31.07.06, 23:11
                    Marne, marne. ale czego wymagac od sympatyka kaczorow...

jestescie niereformowalni, ciemni i ograniczeni. nie trzeba byc zwolennikiem
                    sld, zeby nie lubic pis. Trzeba miec tylko glowe na karku i oczy szeroko
                    otwarte. Jesli lubicie jak prezydent nie potrafi sie wyslowic, chodzi w
                    podartych butach, jest zwyczajnie chory na glowke, a premier zyje z mamusia i ma
                    manie przesladowcza, to ja mam to w dupie tak dlugo jak jest to tylko smieszne.
                    A to juz dawno stalo sie zalosne. Pa, debile. Ide znalezc jakiegos geja i sie z
                    nim pobawic pod wielkim sztandarem sld.
                • Gość: Vaterland Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.its-m.tudelft.nl 31.07.06, 23:20
                  > Kazdy ma prawo wyboru takiego takiego
                  > uważa.

Obecna sytuacja w Polsce jest najwymowniejszym dowodem na to, ze motloch nie
                  powinien miec prawa glosowania. Ciemne masy kupia kazda bzdure, jesli sie obieca
                  odpowiednio duzo. Ludzie nie maja pojecia o gospodarce; mysla, ze pieniadze
                  rosna na wierzbach a wszystko i tak zalatwi Bozia. Ile jeszcze bzdur wygada pis,
                  w ktore uwierzycie, wyborcy pis. Partia was dyma a wy gowno widzicie. Bede
                  obrazal kazdego wyborce pis tak dlugo jak ta partia bedzie istniala, bo to ze na
                  nia glosujecie dowodzi, ze nie macie pojecia o naprawie panstwa, a nie czego ono
                  naprawde potrzebuje. Wycieranie sobie mordy haslami patriotyzmu, religijnosci i
                  uczciwosci podczas gdy nie macie o nich pojecia najlepiej o was swiadczy.
              • Gość: zielonogorzanka Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:39
                Pani Ronowicz prosze nam tego nie robic i prosze rzadzic u siebie w domu.Moze
                pani tez zajac sie abstynencja meza.
      • Gość: Jolka Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 09:13
        Jezu!!!jolaTylko nie Ronowicz.Już wolę Perczaka,a swoja drogą nie mają w PiS-ie
        lepszych kandydatów?
        • Gość: Pęczniejacy O zgrozo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:44
          A ja nawe Pęczaka. Tylko nie Ronowicz.
    • Gość: Zielonek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 28.07.06, 23:02
      Myślę, że Ronowicz ma wystarczająco duże szanse, by poradzić sobie bez PISu. I
      tego jej życzę.
      • Gość: losandzeles Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 28.07.06, 23:13
        tylko wtedy ma u mnie szanse jak do wyborów
        wybuduje fontanne przy filharmonii,hahaha
        • Gość: mieszkaniec Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 23:41
          "Zwolennicy Ronowicz co prawda przyznają, że brakuje w jej kadencji
          spektakularnych sukcesów gospodarczych, ale za to rządzi bez afer. Jeśli PiS
          stawia na uczciwość, to Ronowicz jest doskonałym kandydatem"
          hahahahahaah niezłe argumenty zwolenników Ronowicz.Za Listowskiego też nie było
          żadnych problemów z uczciwością w czasie kadencji dopiero po zaczeły wychodzić
          różne ciemne sprawki.
          • Gość: Zielonek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 00:05
            Brak afer to jedno. Mnie przekonuje jedna rzecz: za jej kadencji miasto zmieniło
            się na lepsze.
            • Gość: kris Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.07.06, 08:27
              Przedmówca pisze że bak afer.
              Afery były tylko nikt o nich nie mów, np. wygrany przetarg samochodów Skoda dla
              zielonogórskiej policji, której właścicielem jest mąż ronowicz. Narażenie
              miasta na straty pieniężne, Pediz i Arwito, które pozwały do sądu miasto. Jak
              wgrają miasto zapłaci duze odszkodowania. Co dalej szukać SLD podało Ronowicz
              do NSA i miasto za wkład w remont budynku.
              Jesli komuś mało to powiem ze w Zielonej Górze przez 4 lata nic sie nie działo,
              Ronowicz przejeła inwestycje które Listowski nie skończył (tak samo robi
              Kaczynski otwierając aytostrade), a bezrobocie wzrasta bo nie ma inwestorów.
              Niech pani ronowicz sie rozliczy z obietnic jakie składała przy Listowskim w
              Bibliotece Norwida 4 lata temu.

Dla mnie jak ta pani zostanie ponownie prezydentem to bedzie duza strata dla
              tego miasta
          • Gość: Mirek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:11
            w radio ZG surmacz gorzowski powiedział ,iż Perczak nie nadaje się na Prezydenta
            Zielonej Góry, ale na wojewodę tak. Od kiedy fanatycy z gorzowa mają prawo
            stawiać dyktat Zielnej Górze. Nie ma co ukrywać "czarna dama" jest związana z
            Gorzowem i z nim się układa o reelekcje kosztem naszego grodu, to za jej
            kadencji stracilismy telewizję i sąd administracyjny, cos jest na rzeczy. Może
            tylko za poparcie gorzowiaków dla siebie? Brrr... aż nie chce się wierzyć.Temu
            panu coś się pomieszało. Napewno warto się zastanowić czy nie jest już
            bankrutem politycznym.To pytanie dla przyjaciół z Gorzowa w trosce o nich
            samych. Niech rozgryzą ten anagram. Kazio politycznie stracił zanczenie w
            regionie, jest kompletnie bez znaczeniaw w wojeództwie, więć swój dwór pociaga
            na dno...
    • Gość: zielonogórzanka Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:11
      spieprzaj dziadu!
      • Gość: Ania Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:17
        Nie będzie Gorzów pluł nam w twarz, kandytat na Prezydenta przywieziony w teczce
        przez Surmacza, to jakaś niedorzeczność. Stać Nas jeszcze na wybieranie własnych
        kandydatów z Zielonej Góry..
    • Gość: MAXX Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 00:13
      Jesli babka-kiepska ,to ja spadam -w Irlandii ponoc tylko pogoda jest
      kiepska....
    • Gość: Aska Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 03:02
      Akurat ciebie tam chca w Irlandii:)
      tam polaczków na każdym zakręcie setki...
      zostaj tu i gnij razem z nami:)
    • Gość: Łukaszek Dawać Bożenę IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 08:18
      Dawać dawać tą jakże gustowną damę bo nie będe miał na co gwizdać na Zastalu.
      Chciałbym żeby ta "kobieta" została kandydatką bo chciałbym bardzo zobaczyć jak
      przepada w wyborach i PiS (Podpier.... i Słońce) odniósł porażkę nic by mnie tak
      nie ucieszyło. Bożena na kandydata tylko ty, tylko rozumiesz my zielonogórzanie
      pragniemy ci okazać w tych wyborach nasz szacunek do ciebie więc bierz się za
      kuper wciągaj tą gustowną czarną suknie (zresztą one wszystkie takie same tylko
      kolory inne) i dalej w plener no śmiało.
      • Gość: sako Re: Dawać Bożenę IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 09:50
        Boże zmiłuj sie nad nami i nie karaj nas dwa razy za naszą głupotę. Ronowicz NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Piotr Ronowicz nie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 10:20
          Uśmiałem się najbardziej za brak tych afer,naprawde dobre.A wszystko zaczeło
          się od tablic za 30 tyś potem to już poleciało jak z płatka.
    • Gość: John F. Kennedy po- Ronowicz - nie dziękuję, beze mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:21
      Motto - "poron" - potworek zrodzony w wyniku poronienia, nieudany płód, potworek.

Rozważmy krótko i sine ira et studio (bez gniewu i namiętności) rządy po-Ronowicz.

OSOBOWOŚĆ - skryta, podejrzliwa, podatna na manipulacje, uparta, kapryśna,
      zacietrzewiająca się, niezrównoważona emocjonalnie, pamiętliwa;

PRZYWÓDZTWO - brak cech lidera, nieumiejętność konstruowania wizji, brak
      umiejętności dobierania właściwych osób do współpracy, nieumiejętność budowania
      zespołów ludzkich, nieumiejętność panowania nad kierowaną organizacją,
      nieumiejętność gospodarowania czasem, brak zdolności koncyliacyjnych
      (współpracy), nieumiejętność wyzwalania energii ludzi;

KIEROWANA ORGANIZACJA (Urząd Miejski) - dynamiczny rozrost pasożytniczej
      biurokracji, niesterowność, panoszenie się klik urzędniczych pod przywództwem
      sekretarz miasta Trzcińskiej, brak Skarbnika (trzymanie niedouczonej
      Wojtuściszynowej to po prostu wielki skandal) - de facto jest to brak pionu
      finansowego z prawdziwego zdarzenia, obstawianie się takimi współpracownikami
      jak z-pca Lewicki (dobrze potrafi strzyc uszami), czy takimi naczelnikami jak
      ob-Łowiejkowa, czy Szczepański (spec od machlowania działkami miejskimi), bardzo
      niski poziom wykształcenia pracowników, brak dynamiki (pasywność) w
      podejmowanych, działaniach, poleganie na doradcach typu 'kwiaciara, bardzo
      słaba współpraca na linii Prezydent - Rada Miasta (nieumiejętność zhołdowania
      radnych z SLD);

MIASTO - brak wizji rozwoju miasta, dalszy zastój a nawet regres w rozwoju,
      zdecydowana przewaga działań doraźnych nad strategicznymi, słaba komunikacja na
      linii władza- mieszkańcy, brak działań wyzwalających inicjatywy mieszkańców,
      brak należytej dbałości o finanse miasta (casus fontanna na pl. Bohaterów),
      nieumiejętność przyciągania inwestorów, brak polityki miejskiej w zakresie
      zarządzania nieruchomościami (oddanie jej w ręce oligarchów typu Bąbelek itp.),
      niepanowanie nad spółkami miejskimi i zakładami budżtowymi typu ZGKiM, MZK czy
      wodociągi.
      ===============================================================
      Każdą z powyższych tez mogę udowodnić przez uszczegółowienie i podanie przykładów.

===============================================================
      RESUME - pani po-Ronowicz spełnia kryteria 'porona' i ja na pewno nie oddam na
      nią głosu, gdyż dobrze życzę mieszkańcom tego miasta. I nikt mnie nie zmusi do
      oddania na nią głosu, ani żadna partia, ani żaden ksiądz, ani żadna organizacja
      rządowa, samorządowa czy europejska.
      A gadanie, że jest uczciwa ? Żadan łaska, tylko standard.
      NA 'porona' NIE ODDAM GŁOSU !!!

zapraszam do dyskusji nad zawartymi tu tezami
      pzdr
      JFK
    • Gość: D. Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.chello.pl 29.07.06, 13:55
      A ja tak sobie czytam te wszystkie posty nie mieszkajac juz okolo 8 lat w
      Zielonej Gorze. Najpierw studiowalem we Wroclawiu, teraz pracuje w Warszawie.
      Bardzo chetnie bym wrocil do Zielonej Gory, tylko ... nie mam po co. Miasto
      kompletnie zatrzymane w rozwoju gospodarczym - od wielu lat nie powstala zadna
      znaczaca inwestycja. Spojrzcie na inne miasta wojewodzkie - bija sie o
      inwestorow i bardzo czesto wygrywaja, a w Zielonej Gorze buduje sie kolejne
      ronda... Z mojego odleglego punktu widzenia sprawa jest jasna - pogoncie obecne
      wladze z ratusza - bez wzgledu na opcje polityczna ktora reprezentuja bo to na
      poziomie samorzadu ma drugorzedne znaczenie - i poszukajcie kogos formatu
      chocby prezydenta Rafala Dutkiewicza z Wroclawia... Powodzenia i zyczenia
      trafnych decyzji!
    • Gość: Och NAjlepszy IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 14:16
      To najlepszy prezydent jaki zdarzył się do tej pory w Zielonej Górze. Wśekłe
      ataki przeciw niej formowane są przede wszystkim w kręgach dawnej UB i SB które
      zawładnęły miastem na dziesięciolecia a ich pogrobowcy (SLD ZSMP PO) mieszają
      jak się da, by wykreować własne sitwy do władzy, powód - w blasku prawa
      przechwytywać wszyskie profity w soje ręce - vide działalność Listowskiego i
      jemu podobnym
      • Gość: Łukaszek Gdzie w zielonej sprzedają towar który konsumujesz IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 14:29
        Podaj tylko ulice dilera sam znajde
        • Gość: bzyk dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:38
          wojtek nie daj sie czarnej mambie !!!!!!!!!!
          • Gość: zielonogórzanin Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 16:16
            PODSUMOWANIE "RZĄDÓW" pani ronowicz.

Kilka lat temu nadeszła zmiana w naszym mieście. Nie powiem, ucieszyłem się
            że "przekręciarska" klika sld traci władzę w mieście. Łudziłem się na
            wprowadzenie łądu i porządku, a przede wszystkim na pozytywne zmiany w samym
            mieście. Mija kilka lat rządów pani która mieni się być prezydentem miasta a
            jest zwykłą babą która NIC nie zrobił dla miasta.

1. zero prezencji, zero PRu, zero czegokolwiek, pani B okazała się być osobą
            NIJAKĄ, która nawet nie starała się przekonać ludzi do siebie. Jeśli by jej nie
            było albo zginęła w jakimś zamachu terrorystycznym to bym się przejął tyle co
            szczekaniem psa pod blokiem (pogonił bym jeszce kijem) hehe

2. Miało nie być afer, wszystko czyściutko i "po katolicku" a został smrodek o
            którym wie kilka osób oraz trochę niedomówień o których wiedzą wszyscy ale do
            zmiany władzy będzie cisza, później gó.. zacznie wyłazić. Sprawa Kerfura,
            fontann plus inne mniejsze grzechy pani ronowicz i jej sługusów są co
            najmniej "podejrzane". Myślę że jeszcze trochę rzeczy wyjdzie na światło
            dzienne i wówczas żadna spowiedź, nawet u biskupa nie pomoże pani B.

3. Miasto. Niestety NIC pani B. nie zrobiła dla miasta. Jestem mieszkańcem
            miasta, a miasto to ludzie i osobiście NIE odczułem żadnej różnicy po tych
            kilku latach pracy za pensję wypłacaną m.in. z moich pieniędzy. Drogę do pracy
            mam dziurawą jak h..., dzieciaki nadal nie mają porządnego placu zabaw,
            młodzież w mieście NIE MA ŻADNEJ alternatywy dla ławki pod blokiem, ŻADNA duża
            firma produkcyjna nie uruchomiła fabryki w mieście, ŻADNA duża firma nie
            otworzyła w mieście przedstawicielstwa... jedyne co przybyło to kilka marketów
            w centrum miasta i w tym miejscu pozwolę sobie ulżyć. Pani ronowicz jest kłamcą
            wyborczym. W czasie kampanii wyborczej obietnice składane w sprawie marketów są
            całkowitym zaprzeczeniem polityki pani prezydent w ostatnich latach. Grzechów
            nie da się wyspowiadać i przykryć dobrymi uczynkami.

Wszystkim politykom którzy rządzą wydaje się że cieżko pracują bo siedzą
            czasami nad papierami ileś tam godzin, spędzają na jałowych dyskusjach i
            spotkaniach kupe godzin ale jeśli coś nie przynosi efektów realnych to znaczy
            że ten czas został zmarnowany i osoba taka NIE potrafiła wykorzystać swoich
            możliwości... jedną z tych osób jest pani ronowicz.

4. Chciałbym napisać coś pozytywnego, że jako mieszkaniec polubiłem z jakiś
            powodów naszą nudną panią prezydentową, że mimo iż nic nie zrobiła dla miasta
            to myślałem że może zrobiła coś co by przedstawiało ją chociaż jako pozytywną
            osobę... nie znalazłem nic.

Nie myślcie że jestem ignorantem i widzę jedną stronę. Mam bardzo podobne
            poglądy jak partia i osoba pani prezydent ale potrafie nie tylko zauważyć ale i
            wytknąć złodziejstwo, niechlujstwo i niedbalstwo rządzących oligarchów którzy
            napychają kieszenie swoje i swoich sługusów. Śledzę na bieżąco wydarzenia w
            Zielonej Górze, często osobiscie w nich uczestnicząc... jestem jednak załamany
            że tak mało jest osób które parcują "dla sprawy" a tak dużo krzykaczy którzy
            ładne bajki opowiadają a najzwyczajnie kradną i wykorzystują każdą okazję aby
            się "nachapać".

5. ZAZDROSZCZĘ Nowej Soli. Poważnie :)
            Z racji wykonywanych obowiązków znam cały nasz region na pamięć, znam miasta i
            miasteczka, większość ulic i zaułków... Sulechów - Zielona Góra - Nowa Sól to
            miasta w których jestem najczęściej i zazdroszczę nowej soli.

zapytacie czego zazdrościć... odry co zalewa domy? tzw. "reputacji"? czy
            niewyremontowanych ulic? nic z tych rzeczy... zazdroszczę im prezydenta. Pan
            Tyszkiewicz znany jest nam, forumowiczom, gdyż nie raz tutaj klikał...

Nie jestem jakimś zapatrzonym "partyjniakiem" który będzie teraz robił komuś
            reklamę, nie znam i nigdy nie znałem tego pana ale podziwiam za to co czyni dla
            Nowej Soli. Nie buduje on rond na każdym skrzyżowaniu, nie wydaje kupe
            pieniędzy za kwietniki w kształcie "koszyka starej baby", miasto wizualnie może
            się nie zmienia tak szybko jak Gorzów czy Zielona Góra ale zyskuje dużo więcej
            na odpowiedniej polityce w stosunku do kontrachentów czy firm w tym mieście.
            Wiele rzeczy jest dość mądrze poukładane tak aby miasto i magistrat służył
            ludzią a nie odwrtonie.... jest wiele zmian w N. Soli na plus i można by
            napisać niezły tekst na ten temat, a ten topic był o żałosnej pani ronowicz...
            wiele bym dał aby ronowicz poszła na jakąś wieś i tam sołtysowała a pan
            Tyszkiewicz został naszym prezydentem...

Tak na marginesie to nie zgadzam się w wielu kwestiach politycznych czy
            światopoglądowych z panem Tyszkiewiczem ale jeśli chodzi o zdroworozsądkowe
            rządzenie miastem to popieram go w 100%.

Tak więc proszę się nie łudzić piewcy pani B. że z kretesem przegra nadchodzące
            wybory (jeśli w ogóle wystartuje)... ta pani niestety przegrała swoją szansę i
            to tak bardzo że na jej miejscu musiał bym się przeprowadzić na drugi koniec
            polski. Po prostu wstyd pani b. wstyd niewykorzystanej szansy.

pozdrawiam tych co dotrwali do końca postu hehe

ps. aaa, wkurza mnie jeszcze jedna rzecz. Miasto buduje fontanny za 600-800
            tys. złotych a często ma problem z dofinansowaniem bardzo ciekawych
            kulturalnych przedsięwzięć w mieście które najczęściej potrzebują wsparcia
            kwotą 1-5 tys. zł... niewielkie kropelki w porównaniu z budżetami złodziejskich
            fontann i innych tego typu inwestycji...
            • Gość: sław Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 17:08
              Jako bystry obserwator życia w mieście jestem pewien że za Listowskiego było
              mniej afer niż jest teraz.Cieszy mnie postawa PiS-u że Ronowicz będzie
              kandydatem tej partii w wyborach.Dzieki temu PiS może wogóle nie wejść do rady
              miasta na to licze.
              • Gość: zg Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:23
                Listowski to chyba najgorszy przykład. A za kadencyi Czarnuli za bardzo nie
                było słychać o przekrętach.
              • Gość: gość Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:25
                Widzę że były prezio janusz b.(patrz John F. Kennedy) oraz nad redaktor nad
                ręcza o przepradzam Plusu - piotr m.(patrz zielonogórzanin) zanudzają swoimi
                wywodami. Było dobrze jak byli blisko koryta lub dostawali miejskie pieniądze na
                wydawanie swoich przemyśleń. Idea maksymczaka o stworzeniu trójmiasta jest
                czystą abstrakcją jak mit o rozwoju Nowej Soli.Popatrzy na rozwój tego miasta
                przez pryzmat bezrobocia oraz rzekomych firm.Poza groklinem który chciał
                wykołować wadima jakoś nie widzę rozwoju nowej soli.Janusz b. już realizował
                swoje wizje.Dokładnie pamiętam z nim spotkanie i jego brudne buty na biurku oraz
                olewanie stojących i czekających na spotkanie mieszkańców.Próbował się nachłapać
                ktbs-kich (naszych) pieniędzy i bożenka go pogoniła. A teraz łga jak pies.
                • Gość: nowosolak Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:08
                  Ej Ej gościu nie trącaj Vadima bo łżesz jak pies. W Nowej Soli Groclin
                  wybudował piekną nowoczesną fabryke na gruzach upadłego pod koniec lat 90tych
                  Fakotu. Sam widziałem. Ekstra. Groclin ruchamia juz produkcję i do końca roku
                  zatrudni co najmniej 500 osób- www.tygodnikkrag.pl/pl/aktualnosci.php?
                  action=show&id=1916 Po za tym kłamczuszku chyba dawno nie przejezdżałeś przez
                  Nowa Sól obok strefy. Buduje sie tam wielka fabryka firmy NORD potentata
                  światowego w produkcji napędów. Na strefie pracują juz dwie nowe fabryki Jadik
                  i BCC. Gedia kupiła nowa działkę od miasta. 4 lata temu Gedia zatrudniała 400
                  osób, dzisiaj 850, i chce zwiększyć zatrudnienie do 1200 osób. To nic?
                  Kłamczuszek z ciebie gościu. Brawo Vadim. Tak trzymać.
                • Gość: Va Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:26
                • Gość: Vaterland Re: dramat wole perczaka zamiast ronowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:34
                  Widze, ze gowno wiesz o Nowej Soli, wiec motyw dla ktorego piszesz tutaj to
                  raczej nie chec popisania sie wiedza, ale zwyczajne ujadanie poplecznika tej
                  baby z UM, ktora nadaje sie do dojenia krow, a nie rzadzenia miastem. Przejedz
                  sie pod byle pola uprawne miedzy Otyniem a Nowa Sola. 10 lat temu uprawiano na
                  tych pozaklasowych piaskach liche zboza. Teraz buduje sie tam firma za firma.
                  Okna domu moich rodzicow wychodza dokladnie na to pole. Przyjezdzam do Polski
                  co 2-3 miesiace i za kazdym razem widze nowe budynki w tej strefie. Tyszkiewicz
                  to najlepszy prezydent w lubuskiem i zadnemu gnojowi nie pozwole sobie na nim
                  uzywac. Za kilka lat NOwa Sol bedzie miala pieniadze zeby zajac sie w koncu
                  swoim wygladem. Teraz jest czas na prace, a zbieranie owocow zacznie sie juz
                  niedlugo. Pamietam jak NOwa Sol zdychala jeszcze kilka lat temu, gdzie cale
                  miasto to byl syf i ubostwo. Jeszcze Zielona Gora bedzie wznosic modly o
                  Tyszkiewicza bis.
            • Gość: John F. Kennedy brawo zielonogórzaninie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 05:12
              Bardzo podoba mi się Twój tekst. Wspaniale koresponduje z moimi tezami.
              Podpisuję się pod nim.
              Podoba mi się również krótki tekst D. o zarządzaniu Wrocławiem. Śledzę rozwój
              tego miasta. Jest czego zazdrościć, swego czasu pisałem o metodzie tworzenia
              planu zagospodarowania dużego placu w centrum miasta. Ogłaszony został konkurs.
              Uczestniczyło w nim około 30 pracowni. Nagrody były symboliczne. Wszystkie prace
              zostały za zgodą uczesników przejęte przez odpowiedni wydział zajmujący się
              planowaniem, gdzi będą wykorzystywane. Podziwiam - to się nazywa
              twórcze,kreatywne podejście.
              A w ZG - wystarczy spojrzeć na osławioną fontannę, czy skandaliczny sposób
              zagospodarowania Spalonego Lasu.

nie wiem, jak można być ślepym na wpadki po-Ronowicz.
              pzdr
        • Gość: wiwat ronowicz Re: Gdzie w zielonej sprzedają towar który konsum IP: 213.199.238.* 08.08.06, 15:04
          a mi i wielu innym podobala sie jak wolicie wontora i innych gadow z sld to
          precz z zielonej gory -skonczyla sie era- pantaka ,bochenskiego, listowskiego i
          innych kanali
    • Gość: Czytający Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 18:36
      Kiedy czytam te wszystkie posty, a zwłaszcza te o rządach Vadima w Nowej Soli,
      to przychodzi mi na myśl tylko jedno: wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Nie
      wiem ilu jest tu przedstawicieli młodzieżówek partyjnych, lokalnych politykierów
      a ilu rzeczywistych forumowiczów - mieszkanców. Ale mam propozycję:
      przeprowadźcie się do Nowej Soli - wskaźnik narzekania w Zielonce spadnie o
      kilkadziesiąt procent :).

Pieśni o rozwoju Nowej Soli można sobie między bajki włożyć: w życiu bym tam nie
      zamieszkał bo to dziura z wielką liczbą bezrobotnych. Ale faktem jest, że Vadim
      Tyszkiewicz ma gadane i potrafi sprzedać nawet to, czego nie ma.

Co do prezydenta: Ronowicz na pewno nie jest typem medialnego prezydenta. Nad
      tym ubolewam. Ale dla mnie nie to jest najważniejsze. Ktoś wyżej napisał, że
      uczciwość nie jest ważna, bo to się dostaje gratis. Człowieku, NIE W TYM KRAJU!!!

Dla mnie Zielonka jest gites, bo: jest ładna, zadbana (z pewnymi wyjątkami), ma
      niezłe drogi (tak, tak, pojedźcie sobie po drogach na Śląsku albo we Wrocławiu
      albo na wschodzie kraju) i pięknie położona. Niechciałbym by była takim molochem
      jak Wrocław albo Poznań. Jak mam ochotę pojechać sobie do Galerii Dominikańskiej
      we Wrocku, czy multikina w Poznaniu, to wsiadam w samochód i już. A w Zielonce
      zawsze odnajdę spokój, i za to lubię to miasto.

P.S.: Informacje w Polsacie: "W Polsce mamy znaczny wzrost konsumpcji, wzrasta
      sprzedaż mieszkań, więcej kupujemy samochodów, zarabiamy więcej. Ale 9/10
      Polaków uważa, że Polska gospodarka jest w kryzysie." Cóż za podobieństwo do
      narzekania pewnych ludzi w tym mieście.
      • Gość: Byczek Vadim a Babka Kiepska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:36
        To że Zielonka jest git, to jeszcze nie świadczy o tym, że Ronowicz jest godnym
        kandydatem na następną kadencję. Nie jest. Zielona Góra zatrzymała się w
        rozwoju. Przegrywa nie tylko z wszechpotężnym Wrocławiem ale zastała daleko z
        tyłu za Goszówkiem. To że cos sie zrobiło przez cztery lata to nie zasługa
        Czarnej Damy. Przy blisko 300 milonowym budżecie coś zrobić sie musiało.
        Najgorsze jest to że Ronowicz nie ma żadnego pomysłu na miasto. Żadnej wizji.
        Dutkiewiczowi z Wrocławia Ronowicz nie dostąpiła by nawet zaszczytu noszenia za
        nim teczki. Powtarzam, nie rzecz w tym kto będzie prezydentem, rzecz w tym
        który z kandydatów na prezydenta będzie miał pomysł na miasto. A odnośnie Nowej
        Soli, to oczywiście Zielona Góra jest wielokrotnie potężniejsza. Ciekaw jestem
        co by było gdyby do Nowej Soli przeniesiono wszystkie instytucje wojewódzkie i
        Uniwerek? Co by się wtedy stało z Zielonką? A to przeciez nie zasługa starszej
        pani że zielonka to półwojewództwo. Zawsze musi być jakiś punkt wyjściowy i
        skala odniesienia. W tym względzie Vadim robi dobrą robotę w mieście które do
        tej pory kojarzyło sie jedynie z krasnalami i jumakami. Facet ma jaja i pomysł
        na miasto i tym się różni od naszej pani prezydent. Ot co!
        • Gość: b-k Re: Vadim a Babka Kiepska IP: *.ztpnet.pl 29.07.06, 22:37
          Zważcie,że Ronowicz miała przeciwko sobie zdominowaną przez SLD radę miasta.
      • Gość: Marco Re: Bożena Ronowicz to porażka dla miasta. IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 22:43
        Widze że uaktywnili się urzędnicy miejscy "czytajacy" to styl naszego rzecznika
        miejskiego.Któremu odpowiem bo wspominał o ulicach miejskich że nasze ulice
        były super jedne z najlepszych w kraju ale za Masterniaka i Listowskiego każdy
        taksówkarz to potwierdzi a teraz to dno zupełne.Trzy miesiące przed wyborami
        miasto rozkopane ale to nie pomoże nadgonić straconego czasu.
      • Gość: ALI Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.06, 22:50
        Mister CZYTAJĄCY masz racje w tym co napisales - faktyczny zarzut większzosci
        na tym forum wobec Ronowicz ( i jej ekipy) to to iż nie mozna w tym miescie
        znalezc jakiejkolwiek sensownej pracy za sensowne pieniądze( no chyba że masz
        super-znajomosci) ,a ona NIC A NIC nie zrobila aby to zmienic........jej brak
        medialnosci,wyglad miasta ,brak czy nadmiar fontan tak naprawde nie ma
        wiekszego znaczenia..........NAJPIERW TRZA MIEC ,ABY POTEM BYC ......
      • Gość: Maraczek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.07.06, 00:39
        Czytający ty chyba masz coś z głową. Logicznym myśleniem nie grzeszysz. Chyba
        jesteś od kuchara. Narzekasz na drogi we Wrocławiu ale jedziesz do niego bo tam
        jest ciekawiej. Pomyśl nim coś napiszesz. Gwoli ścisłości jak skończyła się
        sprawa dotowania fundacji Uniwersytetu Zielonogórskiego. Poszły miliony został
        smród.
    • Gość: de Valnor Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 10:54
      Mam nadzieję,że w PiS-ie górę weźmie opcja anty-Ronowiczowska.PiS powinien
      dogadać sie z PO i wystawić wspólną listę i przede wszystkim wspólnego
      kandydata.Wtedy żaden Bocheński czy też Kubicki z SLD nie mają szans.
      • Gość: szerszeń Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:27
        Jestem święcie przekonany ,że Bożena Ronowicz wygra,choć nie uważam jej za
        atrakcyjną.Styl ubierania sie i elegancja jej daleko odbiegają od kobiet na
        najwyższych stanowiskach. oglądając sesje to panie radne są bardziej eleganckie
        i świeże na sesjach niż pani prezydent.Oto będzie musiała zadbać najbardziej.
        Żadna niby jej prostota ie weźmie tu góry. Jeżeli będzie miała władzę i
        większość radnych w radzie ze swojej opcji to będzie rządzić dobrze. Nikt nie
        będzie jej zabierał i ograniczał , a nawet przeszkadzał. Określenia Błochowej i
        Markiewicza ,że bez większości i tak nic nie zrobi pójdą do lamusa. Musi być
        tylko otwarta na swoich ludzi ,którzy naprawdę chcą jej pomóc i pomagali
        dotychczas. Niech słucha mądrych, a wygra w pierwszym podejściu.Z całego serca
        Jej tego życzę, a miasto za następne cztery lata będzie czyste, zdrowe,
        zielone,gospodarcze, komunikatywne i bez afer!!!!!!!!!
        • Gość: Obiektywny Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:22
          Co ty człowieku pleciesz? Z Heyah jesteś? Ronowicz to uparta, zawistna,
          niekompetentna, mściwa i na dodatek brzydka baba bez polotu i jakiegokolwiek
          pomysłu na miasto. Tym miastem nie wystarczy administrować. Zielona Góra
          zasługuje na rozwój. Pani Ronowicz nie wie co to program nastawiony na rozwój,
          oj przepraszam, chyba że marketów. Tutaj ta pani bije wszelkie rekordy nie
          tylko Polski ale i Europy. Tylko co to ma wspólnego z rozwojem miasta? Starsza
          pani do lamusa, wcześniej trzeba ją zakonserwować naftaliną, choć i dzisiaj
          nawet z telewizji naftaliną od niej zalatuje.
          • Gość: Obserwer. Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 15:16
            "Co ty człowieku pleciesz? Z Heyah jesteś? Ronowicz to uparta, zawistna,
            niekompetentna, mściwa i na dodatek brzydka baba...
            > Starsza pani do lamusa, wcześniej trzeba ją zakonserwować naftaliną..."

No człowieku, faktycznie jesteś obiektywny. I do tego pełna cooltura :)
        • Gość: knutson Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.08.06, 20:59
          idz sie o to pomódl bo ronowicz nic nie pomoze zeby wygrac jak super koperta
          dla klechy w jej wygranej intencji
    • Gość: hanno Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.07.06, 15:39
      Fakt, iż zielonogórski PiS nosi się z zamiarem poparcia kandydatury p.Ronowicz
      wydaje się irracjonalny, pozbawiony jakiegokolwiek sensu. Jak wcześniej
      zauważyli inni forumowicze popieranie tej beznadziejnej kobiety jest jakimś
      wielkim nieporozumieniem (mówiąc delikatnie), jak nie politycznym harakiri dla
      zielonogórskiego PiSu. Dlatego uważam, że błędnym założeniem jest rozważanie tej
      sytuacji w izolacji jako wewnętrznej sprawy zielonogórzan, a spojrzenie na nią
      jako na ciąg zdarzeń. Spoglądanie na te wydarzenia poprzez okulary partyjne nic
      nie wyjaśnia. Jeśli jednak spojrzymy na to poprzez okulary gorzowskie wszystko
      staje się jasne i te pozornie irracjonalne decyzje związane z popieraniem tej
      pani stają się jak najbardziej logiczne. Czytając GL codziennie dowiadujemy się
      o kolejnych nominacjach a to na stanowisko kuratora oświaty z LPRu, a to na
      dyrektora RUCHU z PIS, a to prezesa radia. Ludzie ci, mimo iż są z różnych
      partii koalicyjnych to łączy ich jedno, wszyscy są z Gorzowa. To gorzowskiemu
      PiSowi „zawdzięczamy” nijakiego, bez charyzmy posła Materne. To tenże poseł
      dostał polecenie od p. Surmacza by nie p.Perczak, a p.Ronowicz była kandydatem
      zielonogórskiego PiS. Wszystkie te działania są nakierowane na jak największe
      marginalizowanie Zielonej Góry. Wynika to z doktryny gorzowskiej iż tym lepiej
      dla Gorzowa im gorzej będzie w Zielonej Górze.
      Dlatego też z zadowoleniem przyjąłem odwołanie z funkcji premiera
      p.Marcinkiewicza, mając nadzieję, iż będzie to korzystne dla zielonogórzan.
      • Gość: alek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 21:02
        Ale to wlasnie zielonogorski PiS widac golym okiem broni sie przed ta Pania
        rakami i nogami.

PiS z Gorzowa na czele z pOSLEM Surmaczem chca podarowac nam tego "konia
        trojanskiego"

Niech pOSEL Surmacz zajmie sie kandydatem z Gorzowa a od ZG WARA!!!!!!!!!

• Gość: elektryk Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:46
          Zastanawiam się dlaczego szfowa płaci za prąd ze zniżką.Takich przywileji nie
          mają nawet posłowie.
          • Gość: xyz Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:16
            To jest ciekawe. Jakie warunki trzeba spełniać/
    • Gość: zyzio marzyciel SUKCES!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:55
      od kilku lat nie ma juz w Zielonej Górze porządnej agencji.... :(

czyj to sukces?!

jak sie zmieni władza bedzie lepiej?

• lyt Re: SUKCES!? 31.07.06, 23:45
        Zielona Góra zajęła w rankingu "Rzeczpospolitej" V miejce w Polsce wśród miast
        na prawach powiatu. Oceny miast dokonywało niezależne gremium specjalistów,
        abrano pod uwagę m.in. stan finansów miasta, stopień bezrobocia, udział
        inwestycji w budżecie miasta, pozyskiwnie środków unijnych, jakość kształcenia,
        ochronę srodowiska. Kadencja Prezydent Ronowicz wypada bardzo dobrze w
        rankingu, dla miasta i dla nas mieszkańców.
        Przypomnę, że Materna za czasów Listowskiego był radnym miasta Zielona Góra. I
        co w tym czasie wybudowano w Zielonej Górze?
        Tesco - wydano pozwolenie i wybudowano pozwolenie kiedy radnym był MATERNA
        Auchan - wydano pozwolenie i wybudowano kiedy radnym był MATERNA
        Intermarche - wydano pozwolenie i wybudowano kiedy radnym był MATERNA
        Bricomarche - wydano pozwolenie i wybudowano kiedy radnym był MATERNA
        Castorama - wydano pozwolenie na budowę kiedy radnym był MATERNA.
        Bezrobocie sięgało w ZG wówczas prawie 20% mimo, ze oddawano za czasów Materny
        tyle hipermarketów. Udział iwestycji w budzecie miasta był ok.10% (dzisiaj
        ponad 25%) i nie było żadnych uzbrojonych terenów dla inwestorów. Strefa
        aktywności została uzbrojona za Ronowicz i wara Maternie od tej strefy.Mimo
        nędznej za czasów Materny w radzie kondycji naszego miasta i marnowania
        pieniędzy. Materna jako radny nic nie robił, ani razu nie otworzył dzioba w
        sprawie budowy tylu hipermarketów. Spało się dobrze w radzie i bralo pieniążki?
        teraz w sejmie również nie zabrał ani razu głosu; w dziariuszu sejmowym nie ma
        ani jednego jego zapytania lub interpelacji; glosował przeciwko pieniądzom na
        ochronę J. Sławskiego( odrestaurowanie tego jeziora przy takich suszach to
        konieczość) Materna nie ma problemów z wodą w ZG dzięki Ronowicz. Opamiętaj się
        gościu, bo się już z ciebie śmieją - przeczytaj w Tygodniku Zielonogórskim
        jakie sobie jaja robią z tego programu, ale niestety też z PiSu.
        • Gość: G.Lewuska Re: SUKCES!? IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 06:19
          lyt! Zobacz,kto sobie jaja robi z programu PiS w Tygodniku
          Zielonogórskim.M.Iwanowski.Czego się spodziewałeś po tym redaktorze?Że będzie
          chwalił PiS i jego program.Przecież on jest z Gazety Lewuskiej,to znaczy
          Lubuskiej.
        • Gość: Master Re: SUKCES!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 00:03
          Kłamiesz Gościu!!! Właśnie spojrzałem na stronę Sejmową i Materna ma 11
          interpelacji !!! Ale z Ciebie PALANT !!!
      • andrzejusa Re: SUKCES!? 31.07.06, 23:45
        i oby ronowicz wygrala po raz drugi!
        takie mam mazenie.
        • Gość: alek Re: SUKCES!? IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 01:39
          andrzejusa napisał:

> i oby ronowicz wygrala po raz drugi!
          > takie mam mazenie.

To napisal gorzowiak, ktory wbrew pozorom nie jest glupi.
          On poprostu nas nienawidzi.

On wie dobrze co dla nas najgosze.

On wie, że dla nas najgorsze co może nas spotkac to RONOWICZ!!!!!!

Ronowicz mowie 3X NIE!!! :)
          • Gość: Irek Re: SUKCES!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:05
            Ludzie opamiętajcie się!!!!!! Stara sfrustrowana nauczycielka to waszym zdaniem
            sposób na marazm zielonogórski? Przecież to miasto umiera!!! V miejsce w
            rankingu jescze o niczym nie świadczy. Pamiętajcie że Liściu zostawił finanse
            miasta w bardzo dobrym stanie, zielonka była jednym z najmniej zadłużonym
            miastem w Polsce... Za Liścia Polska nie była w Unii i nie było mozliwości
            takich jak teraz pozyskiwania środków z UE. Urzędnicy z magistratu
            rozpowszechniają kłamstawa typu bezrobocie było za Liścia 20%. To wierutne
            kłamstwo. Za Listowskiego bezrobocie było na poziomie 12%. Teraz jest podobnie
            mimo tego że 2 mln Polaków wyjechało za chlebem w tym tysiące zielonogórzan.
            Wyobraźcie sobie Zieloną Górę bez uniwersytetu i bez urządu marszałkowaksiego i
            kilku innych instytucji wojewódzkich dających największe zatrudnienie w tym
            mieście. Przegrywamy w cuglach z Gorzowem wszystko co mamy do przegrania.
            Chwalić się Spalonym Lasem to zwykła beszczelność. Kilkadziesiąd milionów
            złotych wpakowano w teren, który sie nadaje bardziej na pole golfowe niż na
            strefe aktywności gospodarczej. Rozsprzedano ten teren lokalnym firemkom.
            KOOOOOOOsmiczną porażka było na strefie aktywności gospodarczej wybudowanie
            MACRO. Hipermarket na terenach inwestycyjnych uzbrojonym za kase unijna i z
            naszych podatków. I ktoś tu mówił że o świętej Ronowicz. Przekręty Liścia to
            pikus w stosunku do tego co wyprawia Starsza Pani. Wnuki niańczyć (tylko swoje,
            bo moich za nic nie dał bym takiemu pedagogowi od siedmiu boleści) a nie psuć i
            dołowac to miasto. Woooooooooooooooon!!!!!!
            • Gość: Piero... Re: SUKCES!? IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 08:47
              Tym razem jakiś SLD-owski lub ZSMP-owski przydupas Listowskiego pierd... na
              forum głupoty.Ziemię baranie pod Makro sprzedali prywatni właściciele,a im
              ziemie sprzedał Listowski pod koniec kadencji.Listek wart jest Ronowicz i
              odwrotnie.
              • Gość: Idzi Re: SUKCES!? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 09:05
                Słuczaj no wsiuchu. Myślisz że każdy kto jest przeciwko Starszej Pani jest
                komuchem? Durniu, każdy rozsądnie myślący człowiek widzi do jakiego marazmu
                doprowadziła ta pani w mieście. A odnośnie Macro, to nie wykręcaj kota ogonem a
                odpowiedz kto i za czyje pieniądze uzbroił teren i kto wydaje zgodę i na czyj
                wniosek na budowę obiektów handlowych powyżej 2000 m2? Kłamstwami nie zmienisz
                obrazu nieudolnej pani prezydent.
                • Gość: Pierd... Re: SUKCES!? IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 10:51
                  Wal się fiucie.Przecież napisałem,że Ronowicz jest warta Listowskiego.
      • Gość: zyzio marzyciel Re: SUKCES!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:56
        mowicie ciekawie...
        ale co z agencjami?!

i nie chodzi mi bynajmniej o ojskowa , mienia, rozwozju czy reklamową...

komu to przeszkadzało i czyj to jest SUKCES!?
    • Gość: MAXX Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 11:52
      A ja sobie mysle,iż z ewentualnego ponownego startu czarnej damy( i poparciu
      przez PIS) to najbardziej ucieszy się jej kontrkandydat w drugiej turze.....a
      dlaczego ??? bo w drugiej turze większosc bedzie glosowala PRZECIW ronowicz i
      on ( czyli najprawdopodobniej JAKIES ZERO) ZOSTANIE PREZYDENTEM- przypomina się
      druga tura z rozgrywki listek-czarna dama ( gro glosów oddanych przeciw
      listkowi a nie na ronowicz),czyzby historia miala się powtórzyć??????
      • Gość: MINI Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 12:19
        Właśnie dlatego MAXX zielonogórski PiS nie poprze Ronowicz,chyba że będzie
        musiał.
        • Gość: alek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 13:23
          inf. z R. ZG

"Zawieszenie a nawet wykluczenie z Platformy Obywatelskiej grozi znanemu
          zielonogórskiemu politykowi Sławomirowi R., który około 11 został zatrzymany w
          trakcie prowadzenia samochodu pod wpływem alkoholu.

Sławomir R. to były szef zielonogórskiej Unii Wolności, obecnie członek
          Platformy Obywatelskiej; prezes firmy Ece-Remont. Bożenna Bukiewicz – szefowa
          Platformy w Zielonej Górze jest oburzona występkiem swojego partyjnego kolegi i
          zapowiada wobec niego surowe kary. W najbliższym czasie zbierze się szefostwo
          Platformy w Zielonej Górze i zdecyduje czy zawisić Sławomira R. czy wyrzucić z
          partii. "Członkowie Platformy muszą być kryształowo czyści i za coś takiego musi
          on ponieść konsekwencje" - mówi Bukiewicz."

Swawomir R :) heeh
          Ciekawe co na to nasza pani prezydent heeh
          • Gość: fan klub rodziny R Kampania wystartowała IP: 194.165.130.* 01.08.06, 14:02
            Brawo panie Sławomirze R. o 11 rano 1,5 promila w wydychanym powietrzu.
            • Gość: meta-xa Re: Kampania wystartowała IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 16:05
              No i kandydowanie Ronowicz mamy z głowy.PiS pewnie odetchnął,he,he.Trzeba by
              teraz niezłego idioty żeby ją lansować na prezydenta.Surmacz może już
              interesować się tylko i wyłącznie Gorzowem.Jego protegowana dzięki wyskokowi
              męża jest skończona.
          • Gość: heeh Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 01.08.06, 18:18
            Pani prezydent pojechala do komendy po odbior swojego meza.
            Maz to nie rodzina i pani prezydent nie powinna sie tym przejmowac.
            To problem PO jak chca byc krysztalowo czysci:)
    • Gość: Orlando Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.06, 19:49
      widzę, że polityka niczym się nie różni od tej jak była za
      przysłowiowej "komuny". Po prostu wszyscy wszystkim podkładają świnię a walczą
      ze sobą stronnictwa tej samej partii czyli PiSu. Jedna strona tj. Prezydentowa
      wywleka na światło dzienne to że obecny Poseł PiS Materna kiedyś za
      Listowskiego głosował za hipermarketami. To tak jakby chciała go pogrążyć w
      oczach Jarosława K. To oszukiwanie opinii publicznej bo przecież wtedy
      realizowano uchwaloną Strategię Rozwoju Miasta (opracowaną przez poważny
      instytut z Wrocławia) gdzie stało czarno na białym że w ZG wybuduje się tylko 2
      takie sklepy. No i wybudowano. To po co należałoby się zapytać prezydentowa
      zaczęła zmieniać strategię i dawać zgodę na budowę następnych. Przypominam też
      że 2 sprytnych lokalbysnesmenów jakoś w roku wyborczym też ją przekonało do
      budowy następnego. Ale się nie udało. Pani R. załatwia z Jarosławem swoje
      interesy bo wspiera ją silne lobby kościelne. A Materna jest w tym dla niej
      przeszkodą więc faule będą się od teraz sypać co dziennie.
    • pdsluks Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi 03.08.06, 02:58
      Uważam ,że ponowny wybór Pani Ronowicz to dobry pomysł.
      Takie jest moje zdanie. Jest to kobieta kontaktowna i skromna.
      Ma kwalifikacje na te stanowisko. Według mnie tylko ona!
      Zajmując wysokie stanowisko jest skromna i kompetentna.
      Jej działania nacechowane są troską o ludzi.
      Jeżeli ktoś choć raz spotkał sie z Panią Ronowicz był mile zaskoczony.
      Oczywiście mogę mówić tylko za siebie ,ale miałem przyjemność kilka razy
      z Panią Prezydent rozmawiać i odniosłem przyjemne wrażenie. Jestem jak
      najbardziej za tym ,aby Pani Bożena Ronowicz została na stanowisku jeżeli
      wyrazi na to zgodę.
      • Gość: hanno Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.08.06, 07:15
        pdsluks napisała:

> Uważam ,że ponowny wybór Pani Gieni to dobry pomysł.
        > Takie jest moje zdanie. Jest to kobieta kontaktowna i skromna.
        > Ma kwalifikacje na te stanowisko. Według mnie tylko ona!
        > Zajmując wysokie stanowisko (operatora straganu)jest skromna i kompetentna.
        > Jej działania nacechowane są troską o ludzi.
        > Jeżeli ktoś choć raz spotkał sie z Panią Gienią był mile zaskoczony.
        > Oczywiście mogę mówić tylko za siebie ,ale miałem przyjemność kilka razy
        > z Panią Prezydent rozmawiać i odniosłem przyjemne wrażenie. Jestem jak
        > najbardziej za tym ,aby Pani Gienia została na stanowisku jeżeli
        > wyrazi na to zgodę.

Dokonałem niewielkich korekt i wyszedł list motywacyjny o "O niczym".
        Słowo Ronowicz zamieniłem na Gienia.
        I gdyby chodziło o stanowisko straganiarki (kramarki), laurka ta byłby jak
        najbardziej na miejscu. Tylko tu nie chodzi o doznania psychiczne wynikające z
        obcowania z drugą osobą a o zarządzanie miastem, a w tej dziedzinie pani ta jest
        beznadziejna.
      • Gość: Obywatel Franek Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 07:43
        > Uważam ,że ponowny wybór Pani Ronowicz to dobry pomysł.
        -
        • Gość: de Valnor Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 03.08.06, 07:55
          Buractwo wychodzi z niektórych fragmentów wypowiedzi Obywatela Franka,ale i po
          części ma rację.O czym zresztą tutaj gadamy.Po wybryku Sławomira R.szanse
          Bożeny Ronowicz na załatwienie sobie poparcia PiS-u są zerowe.Sławomir zrobił
          prezent PO(pozbędzie się go nareszcie Bukiewicz,na co czekała od dawna,gdyż
          knuł za jej plecami wraz Bachalskim)i PiS-owi,w którym Materna o mało co nie
          dostal zawału,gdy się dowiedział jaką kandydatkę szykuje dla niego Surmacz
          Gorzowski(oczywiście za jego plecami).Nie sposób nie wspomnieć również o
          szczęśliwych pracownikach EC-Remont i SLD,choć dla komuchów dostanie się
          Ronowicz do drugiej tury wyborów wraz z Kubickim lub Bocheńskim oznanczałoby
          ich zwycięstwo.Jak państwo widziecie dla wielu osób gwiazdka w tym roku była 1
          sierpnia.
    • landy Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi 03.08.06, 17:08
      TAK TRZYMAC ZIELONOGORSCY PRZYJACIELE
      RONOWICZ NA PREZYDENTA
      NA NASTEPNA KADENCJE
      I JESZCZE NASTEPNA
      I JESZCZE NASTEPNA
      I JESZCZE NASTEPNA
      I JESZCZE NASTEPNA
      ........................................
      • Gość: Fiedia Re: Bożena Ronowicz może wygrać po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 05.08.06, 17:34
        Martw się lepiej żeby Jedrzejczak nie został twoim preziem palancie z Gorzowa.
        • Gość: alek Re: Bożena Ronowicz na prezydenta Gorzowa IP: *.ztpnet.pl 08.08.06, 00:12
          Z dzisiejszej lubuskiej

"Ma poparcie z Gorzowa

Prezydent Zielonej Góry Bożena Ronowicz na razie nie wie, czy weźmie udział w
          wyborach. Według naszych informacji, czeka na poparcie PiS-u. Zielonogórskie
          struktury partii mają jednak swojego kandydata Wojciecha Perczaka. - Mamy inną
          wizję miasta niż obecna prezydent - podkreśla wciąż poseł PiS Jerzy Materna.
          Rzecz w tym, że decyzję podejmie nie poseł Materna, a Jarosław Kaczyński i
          niektórzy chcieliby, by poparł on Ronowicz. - Nie jest tajemnicą, że to
          gorzowscy działacze PiS-u stawiają na Ronowicz, a najbardziej chyba Marek
          Surmacz - mówi jeden z polityków. - Prezydent promują też środowiska
          chrześcijańskie, działa w tej sprawie ksiądz Zbigniew Kucharski, jej doradca.
          Czasami obaj panowie działają razem.
          Poseł Surmacz na temat znajomości z księdzem Kucharskim mówi jedynie, że
          zielonogórscy duchowni bardziej angażują się w wybory. Nie ukrywa jednak, że
          widzi Ronowicz jako kandydatkę na prezydenta. - Byłby to sygnał do środowisk
          centroprawicowych, by poparły jednego kandydata - tłumaczy.
          A co z Perczakiem? Miałby w nagrodę awansować."

Posel Surmacz jest coraz bardziej wku......jacy dla mnie

Zajmij sie swoim Gorzowem a od Zielonej WARA!!!!
          A Ronowicz nawet z gorzowiakami sie ugada byle do korytka fuuuuuuuuuu
          • Gość: zielonogorzanin Re: Bożena Ronowicz na prezydenta Gorzowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.06, 22:34
            a niech wystawiają do wyborów tę ronowicz... i tak nikt na tę babe nie
            zagłosuje!! Teraz nie ma szans nawet na kilka procent głosów więc niech se
            startuje będzie się z czego śmiać hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
            • Gość: zielona Re: Bożena Ronowicz na prezydenta Gorzowa IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.06, 10:03
              PiS już ma kolejnego kandydata na prezydenta i nie jest to kobieta. Już wkrótce
              zostanie ogłoszone jego nazwisko
              • Gość: Logic Re: Bożena Ronowicz na prezydenta Gorzowa IP: *.ztpnet.pl 12.08.06, 20:17
                Kto? Sapa, Budziński, Barczak? Reszta ma małe szanse.
    • Gość: Pisarka Re: B.Ronowicz przegra, ta druga wygra... IP: *.ztpnet.pl 12.08.06, 22:08
      Gdyby PiS zatwierdzil kandydaturę Ronowicz na prezydenta,
      w co bardzo wątpię, ale gdyby jednak to się stalo,
      to można przewidzieć final: stworzony kilkanascie lat temu
      uklad lewicowo-prawicowy, mający pod opieką państwowe,
      samorządowe i europejskie "koryto" wylansuje w tych
      wyborach dzialacza z lewicy i będzie to z pewnością
      kobieta - wyborcy w tri miga zapomną o przekretach lewicy,
      a wszyscy politycy będą bardzo zadowoleni i ci z lewej
      i ci z prawej - bo koryto caly czas jest w zasięgu ręki..:)
      ...chyba, że pojawi się ten trzeci-wymienię kilka cech, które wg mnie
      są bardzo ważne:
      -czlowiek spoza ukladu, uczciwy, nie mający kolegów i koleżanek,
      -mlody, przystojny jak Olejniczak z SLD,
      -elegancki ...
      -fantazja ulańska jak u Jacka Kurskiego,
      -odważny, jak Wódz Naczelny Jaroslaw Kaczyński (uwielbiam Go!),
      -przewidujący, jak Ja (nigdy nic nie wiadomo!) ;)
      Pozdr.

• Gość: alek Re: B.Ronowicz przegra, ta druga wygra... IP: *.ztpnet.pl 12.08.06, 23:01
        Jak dla mnie to szanse z PiS ma tylko Budzinski lub Sapa.

No ale moze jest jesze ktos na tym poziomie ale nie znany, zobaczymy
        • Gość: ming Re: B.Ronowicz przegra, ta druga wygra... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.06, 23:47
          Sapa jest bez szans wielu mieszkańców poprostu go nie lubi delikatnie
          mówiąć.Choć dla mnie jest on neutralny ale i tak bym nigdy na niego nie
          zagłosował za dużo się o nim nasłuchałem.
          • Gość: Maraczek Re: B.Ronowicz przegra, ta druga wygra... IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.08.06, 23:08
            Napiszę krótko. Jeżeli prezydent jest taka jak ją jej zausznicy przedstawiają to
            po wyczynie swojego męża poddała by się do dymisji. Pytam się gdzie jest jej
            chrześćjańskie oblicze.
            • Gość: zielonogórzanin Re: Ale się boją Prezydent Ronowicz!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 07:40
              Co pogoniła tych wszystkich nieudaczników, złodziei, kombinatorów? Zawiść, że
              miasto rozwija się , że pozyskała dużo pieniędzy, że ZG jest na V miejscu w
              Polsce wśród miast, komu przeszkadza że solidnie pracuje i godnie nas
              reprezentuje ? Komu odcieła koryto? Nie bójcie się porzadku i uczciwosci w
              miescie.

Tylko WINIGRONOWA PREZYDENT na kolejną kadencją!!!!!!
              • Gość: hanno Re: Ale się boją Prezydent Ronowicz!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 08:36
                Twoja wypowiedź świadczy o stanach psychicznych jakie przeżywasz, nic nie mówi
                natomiast o rzeczywistości.
    • Gość: zielonogórzanin Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 10:43
      Przyzwoitość w rządzeniu miastem Winogronowej Prezydent bardzo komuś
      przeszkadza. Rózne cwaniaczki i łobuzy mają ochotę na władzę w miescie. 4 lata
      temu myśleli, że nie da sobie ona rady i po pół roku odejdzie. A tu figa z
      makiem! Przy opzycyjnej radzie i ordynarnie ordynackich mediach doprowadziła ZG
      do piątego miejsca w kraju. Ci kopnięci oszuci i szubrawce zaczynają znowu się
      stawiać.
      • Gość: Alex Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 11:29
        Zielonogórzanin walnij się w łeb porządnie jaka uczciwość.Gdybyś użył innego
        argumentu to może by ktoś w to uwierzył ale Uczciwość??Daj już spokuj z tą
        propagandą urzędniku miejski.
        • Gość: alek Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.ztpnet.pl 15.08.06, 14:25
          heheeh V miejscie w kraju heheheeh

Co za schizofrenik :)
        • Gość: hanno Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.06, 14:28
          Gość portalu: Alex napisał(a):

> Zielonogórzanin walnij się w łeb porządnie jaka uczciwość.Gdybyś użył innego
          > argumentu to może by ktoś w to uwierzył ale Uczciwość??Daj już spokuj z tą
          > propagandą urzędniku miejski.

Unia Wolności, z której wywodzi się babka kiepska zawsze podkreślała tzw.
          Wartości (bliżej nieokreślone), a uczciwość nigdy u nich nie była w cenie.
          Sztandarowym wręcz przykładem uczciwości inaczej, są machlojki związane z
          objęciem stanowiska naczelnika jednego z wydziałów w UM przez p. Szczęsnego (
          oczywiście KSM).
          A jedyne, co można poradzić „zielogórzanowi’ to to żeby zgolił głowę na łyso,
          ubrał się w tunikę, założył sandały, i wybijając rytm na bębenku biegał wkoło
          ratusza powtarzając swoje mantry na cześć wyżej wymienionej. Jest realna szansa,
          że po 25 000 powtórzeń nawiąże kontakt z kosmitami i dozna oświecenia.
          • Gość: Bachus Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:09
            Jak już Bożena Ronowicz i zaplecze polityczne chcce rządzić to za swoje
            piniądze.Bo teraz rządzą za pieniądze podatników.I z tych pieniędzy trzeba się
            wyliczyć do grosza.A do koryta są lepsi bogatsi i mądrzejsi.Bo jak niema się
            kasy to bosy i obdarty głodnemu nieda.A w chwili obecnej najlepiej w Polsce
            opłacana jest budżetówka śr. ok 2700 na głowę.Jak to się ma do 450 zł reny i
            700zł emerytury wypracowanej przez 30 lat w Polskiej
            Wełnie,Falubazie,Zastalu.Jak ktoś za darmo dostał akcje EC i jest udziałowcem
            to cicho sza. Bo powinni otrzymać wszyscy a nie wybrańcy losu!
            • Gość: urzędniczka Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:53
              takiej uczciwości to pani prezydent w urzędzie nie ma.ponoć rządzi na granicy
              prawa , a czasami wbrew prawu.Porozmawiajcie z paniami z
              księgowości,skarbniczką ,dyrektorką gabinetu itd.
              • Gość: Karp Re: Bożena Ronowicz wygra po raz drugi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:42
                Narodzie powstań z kolan i nibój się! Umarł król niech żyje król! trzeba
                przerwać zmowę milczenia. W UM wszyscy wszystko wiedzą i nic nie
                powiedzą.Podpowiadajcie młodym ,niech zaczną brać sprawy w swoje ręce.Są
                wykształceni w różnych dziedzinach to po co szukać szczęścia za granicą jak tu
                jest praca za 12 tys. + premie i bryka z kierowcą.To jest wasza chwila prawdy.
                • Gość: ron owiczTOporażka hahaha, ronowicz hahaha, śmiech na sali IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.06, 19:04
                  hahahahahahahahahahahahahahaha

ronowicz na prezydenta hahahahahahahahahaha

przecież to baba to powinna być prezydentka hahahahahahah

ta baba ma czelność pchać się do urzędu i kompromitować po raz kolejny??

hahahahahahahahahahahahahaha, śmiech na sali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: fox Dlaczego Ronowicz nie wygra po raz drugi wgJFK. IP: *.ztpnet.pl 16.08.06, 22:35
                    Przedstawiam test autorstwa JFK (all right reserved):-)))
                    Czytaj uważnie i wybieraj właściwą odpowiedź, następnie zsumuj punkty: wydrukuj
                    test i prześlij do rzecznika prasowego p. Olesią Dziącki.

Apeluję do kochanej Arwenki - nie usuwaj TEST-u z Forum, naprawdę nie ma w nim
                    ataków ad personam, tylko same fakty. Myślę, że mnie troszeczkę lubisz.

P. prezydentka B. Ronowicz:

1) ładnie się ubiera i ma ładną fryzurkę ?
                    - prawda
                    - fałsz

2) nosi pseudonim Babka Kiepska ?
                    - prawda
                    - fałsz

3) ma za głównego doradcę znaną zielonogórską kwiaciarę ?
                    - prawda
                    - fałsz

4) rozbudowała biurokrację w Urzędzie Miasta ?
                    - prawda
                    - fałsz

5) wybudowała basen dla zielonogórzan ?
                    - prawda
                    - fałsz

6) przepłaciła za wybudowanie fontanny przy pl. Bohaterów ?
                    - prawda
                    - fałsz

7) preferuje trzeźwość w małżeństwie ?
                    - prawda
                    - fałsz

8) ściągnęła koncern Toyotę, która wybuduje fabrykę na Spalonym Lesie ?
                    - prawda
                    - fałsz

9) każe sobie dowozić świeże soki służbowym samochodem na koszt podatnika ?
                    - prawda
                    - fałsz

10) była członkiem Unii Wolności ?
                    - prawda
                    - fałsz

11) nielegalnie wydała pozwolenie na budowę Kerfura (kontrola NIK) ?
                    - prawda
                    - fałsz

12) może mieć problemy z Centralnym Biurem Antykorupcyjnym (patrz pkt 11) ?
                    - prawda
                    - fałsz

13) jest członkiem PiS ?
                    - prawda
                    - fałsz

14) jeden z jej zastępców tylko potrafi ruszać uszami ?
                    - prawda
                    - fałsz

15) zatrudnia Skarbnika Miasta bez wymaganych kwalifikacji ?
                    - prawda
                    - fałsz

16) nie potrafi zapanować nad przetargami przeprowadzonymi przez miasto ?
                    - prawda
                    - fałsz

Prawidłowych odpowiedzi szukaj w poście Johna F. Kennediego TEST II Odpowiedzi.

Po wypełnionym teście odpowiedz sobie na pytanie - czy ta pani nadaje się na
                    jakiekolwiek stanowisko kierownicze ( również na dyrektora Studium Medycznego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka