semubka 10.09.06, 20:56 Jaka jest o nim prawda??Slyszalam rozne opinie...ze jest za dzuo nauki i nie da sie zyc ale slyszalam rowniez ze nie jest tak zle i tyle nauki jest w kazdym leceum.Z gory dzięki :* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martabg 5 lat temu 11.09.06, 00:03 skończyłam jedynkę i... Do tej pory wspaniale ją wspominam. Chodziłam do germanistycznej klasy, teraz mieszkam w Niemieczech, nie mam z językiem najmniejszych problemów. A co do nauki... Dla nas było to normalne, tego się spodziewaliśmy, bez pracy nigdy nic nie osiągniesz... Jestem zadowolona, moje dzieci też bym tam posłała. Dziękuję p.Habich, dziękuję p.Grzelak. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Liceum I 11.09.06, 19:35 Fajna szkoła :) A uczyć, to się, moja droga, trzeba wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Liceum I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:41 Ucz się ucz bo nauka to do potęgi klucz.Agdy już będziesz miała dużo kluczy to i wozną możesz zostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin LO1 rocznik 1989 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:42 Doskonala buda!! Nauki akurat, dla zdolnych oczywiscie. Mniej zdolni moga uczyc sie gdzie indziej. Liceum to nie 'przeczekalnia' - tu sie zdobywa szlify na studia a w miedzy czasie bawi sie, bawi i bawi :) -tak wspominam 'jedynke', potem tydzien na powtorke materialu i w pierwszym podejsciu zdalem na studia :) Polecam LO1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: LO1 rocznik 1984 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:46 Piękne czasy :)) Klasa A - angielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 IP: 83.168.106.* 11.09.06, 22:43 Jestem absolwentem z roku 1972 [dinozaur]i pamietam jak przenosilismy sie z ul. Chopina na ul Kilinskiego w roku 1969 do nowego LO nr 21 im.E.Dembowskiego a dzis LO nr 1 i jak napisal zielonogorzanin Tomasz Lis " zielonogorskie Cambrridge " To szkola dla orłów a nie dla cieniasow.Pozdrawiam kolezanki i kolegow z klasy prof. Elzbiety Bulczyńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen LO 21 im. E. Dembowskiego rocznik 1972 IP: 83.168.106.* 12.09.06, 21:34 Zazdroscicie nam tej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heina Re: Liceum I IP: *.proxy.aol.com 11.09.06, 22:51 Szkoła świetna, tylko za Bosaka musimy wszędzie przepraszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III LO III LO jest prawpodobnie najlepsze IP: *.ztpnet.pl 12.09.06, 18:48 III LO jest prawpodobnie najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: III LO jest prawpodobnie najlepsze IP: *.ztpnet.pl 12.09.06, 19:00 III LO pnie się szybko do góry,ale do I LO jeszcze trochę brakuje, choć trzeba przyzanać, że pod komendą pani Mrozek ,a teraz pana Kościka ta szkoła wskoczyła z drugiej ligi do ścisłej czołówki. Ja to sie cieszę ,że Zielona Góra ma najlepsze licea, vide I, III ,V LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Liceum I IP: 80.51.245.* 12.09.06, 20:17 Skończyłam I Liceum kilka lat temu. Z mojej klasy wszyscy (co do jednej osoby) dostali się na wymarzone studia! Nic więcej chyba dodawać nie trzeba. Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Liceum I IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.09.06, 21:24 dzisiaj to normalka w dobrej szkole, ja nie chodziłam do jedynki i też dostaliśmy się wszyscy na studia, nie lubię bufonady bijącej od tej szkoły i jej absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
martabg To nie bufonada, 12.09.06, 23:00 a szczera prawda... Jestes dumna ze swojej szkoły? My też. Po co to ukrywać? Załóż wątek, opisz swoją szkołę, pochwal się osiągnięciami, może jakiś porządny wynik w rankingu. To raczej dobry znak, że absolwenci sa naprawdę zadowoleni z tego liceum i chętnie polecają je innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferero Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.09.06, 23:02 Tez jestem absolwentem. Powiem tak - szkola ma wiele plusow, ale i wiele minusow. Troszke jest przereklamowana. Klimat wsrod uczniow swietny, ale czesc nauczycieli to niestety powinna wyleciec z hukiem, bo to takie miernoty. Sa natomiast tez mega wspaniali nauczyciele - fajni i wymagajacy. Roznie mozna po prostu trafic. Natomiast co do p. Habich to mam mieszane uczucia. Jej gadka na kazdym apelu o tym, ze jestesmy w elitarnej szkole mnie troche bawila. Na studia sie dostaja ludzie glownie z tych lepszych klas. Z mojego rocznika z klas ogolnych to naprawde malo kto poszedl na wymarzone kierunki. A i mature zdaja niektorzy tylko dlatego, ze naciagane sa stopnie, zeby szkola nie tracila w statystykach. Natomiast jesli chodzi o nauke, to wcale nie jest jej tak duzo. Pewnie - jest troche kujonow, ktorych w dziecinstwie rodzice chyba bili jak z czegos nie dostali szostki. Ale jak ktos jest inteligentny i ma jasno okreslone zainteresowania to bez dziobania tez sobie w tej szkole poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Matura 12.09.06, 23:24 W obecnym systemie ciężko naciągać oceny swoim uczniom. P.S. Który jesteś rocznik, jeśli można spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent I LO Re: Matura IP: *.rev.stofanet.dk 13.09.06, 11:26 Marta daj sobie spokoj, tego z pewnoscia nie napisal absolwent :-) Rocznik 2002 Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka.zgora.pl Re: Matura IP: *.pawluk.org 12.08.13, 21:58 - przygotowanie do matury - Zielona Góra. tel. 697 837 476 Eureka - Centrum Edukacyjne zaprasza na kursy przygotowujące do matury i egzaminów gimnazjalnych. Bogata oferta dydaktyczna jest skierowana do wszystkich tych, którzy pragną szybko i efektywnie poszerzyć swoją wiedzę! W ofercie znajdują się grupowe korepetycje dla gimnazjalistów i uczniów szkół średnich. Od 2006 roku przygotowaliśmy do egzaminów kilkaset osób z Zielonej Góry i okolic! Nasi nauczyciele od wielu lat pracują z maturzystami, dzięki czemu doskonale znają problemy, z jakimi zmagają się przed egzaminem. Uczymy w małych grupach (średnio ok. 7 osób), co pozwala na dopasowanie metod prowadzenia zajęć do potrzeb kursantów. Maturzystom proponujemy kursy z następujących przedmiotów: - język polski, - matematyka, - geografia, - historia, - historia sztuki, - biologia, - chemia, - fizyka, - język angielski, - język niemiecki, - wiedza o społeczeństwie. Gimnazjalistom proponujemy kursy przygotowane wg nowych zasad egzaminowania. Wszystkie części egzaminów połączyliśmy w następujące bloki: - matematyczno-przyrodniczy (nauka do egzaminu z matematyki oraz części łączącej fizykę, biologię, chemię i geografię), - humanistycznego (nauka do egzaminu z języka polskiego oraz części łączącej historię i WOS), - językowego (angielski), - językowego (niemiecki). Lekcje prowadzą doświadczeni nauczyciele! Więcej informacji: www.eureka.zgora.pl tel. 697 837 476. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: Liceum I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:34 Ja skończyłam jedynkę...jakiś czas temu i cztery lata w niej spędzone wspominam dobrze. Miałam fajną klasę i do dzisiaj z wieloma osobami utrzymuję bliskie kontakty. Uczylismy sie sporo, ale mielismy czas też na zabawę, pokończylismy studia. Wbrew krążącym o jedynce opiniom, żaden nauczyciel nie usiłował "stłamsić naszych osobowości", chociaż niektórzy zaleźli nam za skóry. Ale w każdej szkole można trafić na nauczyciela, na widok którego przechodzimy po latach na druga strone ulicy więc jedynka nie jest wyjatkiem. Polecam jedynkę - wiekszość i tak zalezy od ludzi, z którymi spędzisz te cztery lata, a fajna klasa moze osłodzic zmagania z nauczycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa D 2002 Re: Liceum I IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.06, 22:30 Polozenie szkoly super--park, szkola mala i przez to kameralna, mila atmosfera, nauki wcale nie az tak duzo jak to złosliwi mówią, co prawda paru nauczycieli nie powinno w niej pracowac dla dobra uczniow i ich wiedzy, ale zazwyczaj tak jest ze musza byc gorsi i lepsi nauczyciele.Wspominam ja bardzo często i bardzo mile. Pozdrowienia dla Pani Frankiewicz- wychowawczyni :)ktora zawsze kazala podnosic papierki i pana Witka wfiste z ktorym zdobywalysmy wzgorza wilkanowskie.Na studiach juz tak wesolo nie mam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferero Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.06, 14:02 Nie wiem jak jest w obecnym systemie, mowie jak bylo kilka lat temu. choc jak sadze na maturze ustnej to naprawde mozna zrobic czary-mary. Rowniez pozdrawiam pania Frankiewicz! A oprocz tego Szlezak - wspaniala kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Liceum I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:38 polecam IIILO Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E. Dembowskiego 25.09.06, 10:51 Ze Szczecina pozdrawiam kolezanki i kolegow rocznik 1972 opiekun :profesor E.Bulczynska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista III Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 25.09.06, 15:52 nasze LO jest najlepsze i nie ma dyskusji:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOIII Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 25.09.06, 19:19 potwierdzam LO III jest najlepsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E.Dembowskiego IP: 83.168.106.* 30.09.06, 21:35 Potwierdzam LO 1 dawniej LO 21 -najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masme Re: Liceum I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:19 uczyłam się w tej szkole, rocznik 2002, klasa C:) naprawdę świetnie wspominam ten czas... troche nauki było, ale bez przesady, nikt nie musiał siedzieć i uczyć się na pamięć książki telefonicznej;) (kto był w jedynce, ten pewnie zna ten żart:) nauczyciele - jak wszędzie, lepsi i gorsi... ale były tam postacie godne uwagi - trochę zakręcona, ale świetnie ucząca p. Czyżewska, p. Grzelak (super gość:), żeby nie wspomnieć mojego wychowawcy - p. Krzywickiego:) ludzie - super towarzystwo:) ech... to były czasy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Liceum I IP: *.szpital.zgora.pl 02.10.06, 16:29 Matura 1987 szkoła wspaniała paliło się papieroski w szatni a nie w kibelkach jka np w LO 7-natomiast do LO 3 wylatywało się za ociężałóść umysłową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 02.10.06, 17:07 A teraz III LO to już pierwsza liga.Świat sie zmienia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: Liceum I IP: *.szpital.zgora.pl 08.10.06, 20:27 A czemu piszecie że III LO to pierwsza liga dzieciaki na mieście owią że najwięcej laureatów alimpiad jest z LO 1 LO 5 ew LO 4 a z 3 jakieś chyba zabiegi propagandowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Liceum I IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.10.06, 18:27 LOIII jest najwspanialsze, może kiedyś było inaczej .W tym roku z naszej klasy (pierwszej) uciekł do LO1 uczeń, który z testów powtórzeniowych miał najsłabsze wyniki, gratulacje dla LO1 za ten nabytek , ha!ha!ha! tacy jesteście zarozumiali starsi absolwenci, że dziwię się braku podstaw w wychowaniu po takiej wspaniałej jedynce Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Proszę o konkrety 02.10.06, 19:09 Droga pierwszoklasistko. Gratuluję dostania się do III LO, jednocześnie prosząc o konkretne cytaty tyczące się "braku podstaw w wychowaniu po takiej wspaniałej jedynce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re:LO 21 a dzis LO 1 Nalepsze IP: 83.168.106.* 02.10.06, 22:59 Witam ! w 1972 wyjechalem z Zielonki i nie kumam co to za LO 3 ,ze sie tak chwala gowniarze . LO 21=LO 1 NAJLEPSZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel biol chem Re: Liceum I IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.13, 22:51 ja też 1987-chyba siedzisz w moim mózgu identyczne wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.06, 08:46 ja uczyłam się przez rok w jedynce. i to co pamiętam, to zarozumiali nauczyciele, którzy na każdym kroku powtarzali, że jesteśmy nic nie warci i nic z nas nie będzie. to chyba taki typ wsparcia ucznia, bo robiło to wielu nauczycieli. a pani habich jak przuszłam z prośba, że chcę przenieść się do innej szkoły, to mi w swoim gabincie zrobiła awanturę i wrzeszczała, że mam sobie iść, a na moje mmiejsce bedzie 10 chętnych, bo to jest porządna szkoła i walą do niej uczniowie drzwiami i oknami. no więc ustapiłam miejsca innym, poszłam do innej szkoły, zdałam maturę na 7-ej lokacie w szkole, poszłam na studia, ukonczyłam je z wynikiem bdb i jakoś udało mi się wyjść na porządnego człowieka. osobiście uważam, że lo 1 jest mocno przereklamowane. inne szkoły jeśli ktoś chce się uczyć, też dają dobre podstawy wiedzy i możliwość studiowania na dobrych uczelniach. miarą szkoły sa też jej nauczyciele, a słyszłam, że nauczyciele w jedynce zeszli na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E.Dembowskiego 18.10.06, 19:51 LO I ex LO XXI najlepsze w zielonce Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Liceum I 12.10.06, 08:49 Żyć się da wszędzie i uczyć się też trzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.06, 17:27 Aski68- święte słowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś