10.09.06, 20:56
Jaka jest o nim prawda??Slyszalam rozne opinie...ze jest za dzuo nauki i nie
da sie zyc ale slyszalam rowniez ze nie jest tak zle i tyle nauki jest w
kazdym leceum.Z gory dzięki :*
Obserwuj wątek
    • martabg 5 lat temu 11.09.06, 00:03
      skończyłam jedynkę i...
      Do tej pory wspaniale ją wspominam.
      Chodziłam do germanistycznej klasy, teraz mieszkam w Niemieczech, nie mam z
      językiem najmniejszych problemów.
      A co do nauki...
      Dla nas było to normalne, tego się spodziewaliśmy, bez pracy nigdy nic nie
      osiągniesz...

Jestem zadowolona, moje dzieci też bym tam posłała.
      Dziękuję p.Habich, dziękuję p.Grzelak.
    • dorianne.gray Re: Liceum I 11.09.06, 19:35
      Fajna szkoła :)

A uczyć, to się, moja droga, trzeba wszędzie :)
      • Gość: maniek Re: Liceum I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:41
        Ucz się ucz bo nauka to do potęgi klucz.Agdy już będziesz miała dużo kluczy to
        i wozną możesz zostać
    • Gość: marcin LO1 rocznik 1989 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:42
      Doskonala buda!!
      Nauki akurat, dla zdolnych oczywiscie. Mniej zdolni moga uczyc sie gdzie indziej.
      Liceum to nie 'przeczekalnia' - tu sie zdobywa szlify na studia a w miedzy
      czasie bawi sie, bawi i bawi :) -tak wspominam 'jedynke', potem tydzien na
      powtorke materialu i w pierwszym podejsciu zdalem na studia :)
      Polecam LO1
      • Gość: Marek Re: LO1 rocznik 1984 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:46
        Piękne czasy :))
        Klasa A - angielska
    • Gość: kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 IP: 83.168.106.* 11.09.06, 22:43
      Jestem absolwentem z roku 1972 [dinozaur]i pamietam jak przenosilismy sie z ul.
      Chopina na ul Kilinskiego w roku 1969 do nowego LO nr 21 im.E.Dembowskiego a
      dzis LO nr 1 i jak napisal zielonogorzanin Tomasz Lis " zielonogorskie
      Cambrridge " To szkola dla orłów a nie dla cieniasow.Pozdrawiam kolezanki i
      kolegow z klasy prof. Elzbiety Bulczyńskiej
      • Gość: kresen LO 21 im. E. Dembowskiego rocznik 1972 IP: 83.168.106.* 12.09.06, 21:34
        Zazdroscicie nam tej szkoły
    • Gość: Heina Re: Liceum I IP: *.proxy.aol.com 11.09.06, 22:51
      Szkoła świetna,
      tylko za Bosaka musimy wszędzie przepraszać...
      • Gość: III LO III LO jest prawpodobnie najlepsze IP: *.ztpnet.pl 12.09.06, 18:48
        III LO jest prawpodobnie najlepsze
        • Gość: Rodzic Re: III LO jest prawpodobnie najlepsze IP: *.ztpnet.pl 12.09.06, 19:00
          III LO pnie się szybko do góry,ale do I LO jeszcze trochę brakuje, choć trzeba
          przyzanać, że pod komendą pani Mrozek ,a teraz pana Kościka ta szkoła wskoczyła
          z drugiej ligi do ścisłej czołówki. Ja to sie cieszę ,że Zielona Góra ma
          najlepsze licea, vide I, III ,V LO.
    • Gość: Absolwentka Re: Liceum I IP: 80.51.245.* 12.09.06, 20:17
      Skończyłam I Liceum kilka lat temu. Z mojej klasy wszyscy (co do jednej osoby)
      dostali się na wymarzone studia! Nic więcej chyba dodawać nie trzeba. Polecam
      gorąco!
      • Gość: Milena Re: Liceum I IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.09.06, 21:24
        dzisiaj to normalka w dobrej szkole, ja nie chodziłam do jedynki i też
        dostaliśmy się wszyscy na studia, nie lubię bufonady bijącej od tej szkoły i
        jej absolwentów
        • martabg To nie bufonada, 12.09.06, 23:00
          a szczera prawda...
          Jestes dumna ze swojej szkoły?
          My też.
          Po co to ukrywać?
          Załóż wątek, opisz swoją szkołę, pochwal się osiągnięciami, może jakiś porządny
          wynik w rankingu.

To raczej dobry znak, że absolwenci sa naprawdę zadowoleni z tego liceum i
          chętnie polecają je innym.

• Gość: ferero Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.09.06, 23:02
      Tez jestem absolwentem. Powiem tak - szkola ma wiele plusow, ale i wiele minusow. Troszke jest
      przereklamowana. Klimat wsrod uczniow swietny, ale czesc nauczycieli to niestety powinna wyleciec z
      hukiem, bo to takie miernoty. Sa natomiast tez mega wspaniali nauczyciele - fajni i wymagajacy. Roznie
      mozna po prostu trafic.
      Natomiast co do p. Habich to mam mieszane uczucia. Jej gadka na kazdym apelu o tym, ze jestesmy w
      elitarnej szkole mnie troche bawila.
      Na studia sie dostaja ludzie glownie z tych lepszych klas. Z mojego rocznika z klas ogolnych to
      naprawde malo kto poszedl na wymarzone kierunki.
      A i mature zdaja niektorzy tylko dlatego, ze naciagane sa stopnie, zeby szkola nie tracila w
      statystykach.
      Natomiast jesli chodzi o nauke, to wcale nie jest jej tak duzo. Pewnie - jest troche kujonow, ktorych w
      dziecinstwie rodzice chyba bili jak z czegos nie dostali szostki. Ale jak ktos jest inteligentny i ma jasno
      okreslone zainteresowania to bez dziobania tez sobie w tej szkole poradzi.
      • martabg Matura 12.09.06, 23:24
        W obecnym systemie ciężko naciągać oceny swoim uczniom.

P.S. Który jesteś rocznik, jeśli można spytać?
        • Gość: Absolwent I LO Re: Matura IP: *.rev.stofanet.dk 13.09.06, 11:26
          Marta daj sobie spokoj, tego z pewnoscia nie napisal absolwent :-)

Rocznik 2002

Pozdr.
          • martabg 2001 13.09.06, 11:44
            Wychowawca W.Grzelak,
            klasa germanistyczna;)
        • Gość: eureka.zgora.pl Re: Matura IP: *.pawluk.org 12.08.13, 21:58
          - przygotowanie do matury - Zielona Góra.

tel. 697 837 476
          Eureka - Centrum Edukacyjne zaprasza na kursy przygotowujące do matury i egzaminów gimnazjalnych. Bogata oferta dydaktyczna jest skierowana do wszystkich tych, którzy pragną szybko i efektywnie poszerzyć swoją wiedzę!

W ofercie znajdują się grupowe korepetycje dla gimnazjalistów i uczniów szkół średnich.

Od 2006 roku przygotowaliśmy do egzaminów kilkaset osób z Zielonej Góry i okolic! Nasi nauczyciele od wielu lat pracują z maturzystami, dzięki czemu doskonale znają problemy, z jakimi zmagają się przed egzaminem. Uczymy w małych grupach (średnio ok. 7 osób), co pozwala na dopasowanie metod prowadzenia zajęć do potrzeb kursantów.

Maturzystom proponujemy kursy z następujących przedmiotów:
          - język polski,
          - matematyka,
          - geografia,
          - historia,
          - historia sztuki,
          - biologia,
          - chemia,
          - fizyka,
          - język angielski,
          - język niemiecki,
          - wiedza o społeczeństwie.

Gimnazjalistom proponujemy kursy przygotowane wg nowych zasad egzaminowania.
          Wszystkie części egzaminów połączyliśmy w następujące bloki:
          - matematyczno-przyrodniczy (nauka do egzaminu z matematyki oraz części łączącej fizykę, biologię, chemię i geografię),
          - humanistycznego (nauka do egzaminu z języka polskiego oraz części łączącej historię i WOS),
          - językowego (angielski),
          - językowego (niemiecki).

Lekcje prowadzą doświadczeni nauczyciele!

Więcej informacji: www.eureka.zgora.pl tel. 697 837 476.
      • Gość: vinga Re: Liceum I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:34
        Ja skończyłam jedynkę...jakiś czas temu i cztery lata w niej spędzone wspominam
        dobrze. Miałam fajną klasę i do dzisiaj z wieloma osobami utrzymuję bliskie
        kontakty. Uczylismy sie sporo, ale mielismy czas też na zabawę, pokończylismy
        studia. Wbrew krążącym o jedynce opiniom, żaden nauczyciel nie usiłował
        "stłamsić naszych osobowości", chociaż niektórzy zaleźli nam za skóry. Ale w
        każdej szkole można trafić na nauczyciela, na widok którego przechodzimy po
        latach na druga strone ulicy więc jedynka nie jest wyjatkiem. Polecam jedynkę -
        wiekszość i tak zalezy od ludzi, z którymi spędzisz te cztery lata, a fajna
        klasa moze osłodzic zmagania z nauczycielami.
    • Gość: klasa D 2002 Re: Liceum I IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.06, 22:30
      Polozenie szkoly super--park, szkola mala i przez to kameralna, mila
      atmosfera, nauki wcale nie az tak duzo jak to złosliwi mówią, co prawda paru
      nauczycieli nie powinno w niej pracowac dla dobra uczniow i ich wiedzy, ale
      zazwyczaj tak jest ze musza byc gorsi i lepsi nauczyciele.Wspominam ja bardzo
      często i bardzo mile. Pozdrowienia dla Pani Frankiewicz- wychowawczyni :)ktora
      zawsze kazala podnosic papierki i pana Witka wfiste z ktorym zdobywalysmy
      wzgorza wilkanowskie.Na studiach juz tak wesolo nie mam:(
    • Gość: ferero Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.06, 14:02
      Nie wiem jak jest w obecnym systemie, mowie jak bylo kilka lat temu. choc jak sadze na maturze ustnej to
      naprawde mozna zrobic czary-mary.

Rowniez pozdrawiam pania Frankiewicz! A oprocz tego Szlezak - wspaniala kobieta!
    • Gość: lila Re: Liceum I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:38
      polecam IIILO
      • kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E. Dembowskiego 25.09.06, 10:51
        Ze Szczecina pozdrawiam kolezanki i kolegow rocznik 1972 opiekun :profesor
        E.Bulczynska
    • Gość: licealista III Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 25.09.06, 15:52
      nasze LO jest najlepsze i nie ma dyskusji:D
      • Gość: LOIII Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 25.09.06, 19:19
        potwierdzam LO III jest najlepsze!!
        • Gość: kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E.Dembowskiego IP: 83.168.106.* 30.09.06, 21:35
          Potwierdzam LO 1 dawniej LO 21 -najlepsze
    • Gość: pażdziernik szkoła najepsza w mieście IP: *.ztpnet.pl 30.09.06, 21:36
      .
    • Gość: masme Re: Liceum I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:19
      uczyłam się w tej szkole, rocznik 2002, klasa C:) naprawdę świetnie wspominam
      ten czas... troche nauki było, ale bez przesady, nikt nie musiał siedzieć i
      uczyć się na pamięć książki telefonicznej;) (kto był w jedynce, ten pewnie zna
      ten żart:) nauczyciele - jak wszędzie, lepsi i gorsi... ale były tam postacie
      godne uwagi - trochę zakręcona, ale świetnie ucząca p. Czyżewska, p. Grzelak
      (super gość:), żeby nie wspomnieć mojego wychowawcy - p. Krzywickiego:) ludzie -
      super towarzystwo:) ech... to były czasy:D
    • Gość: l Re: Liceum I IP: *.szpital.zgora.pl 02.10.06, 16:29
      Matura 1987 szkoła wspaniała paliło się papieroski w szatni a nie w kibelkach
      jka np w LO 7-natomiast do LO 3 wylatywało się za ociężałóść umysłową
      • Gość: Lolo Re: Liceum I IP: *.ztpnet.pl 02.10.06, 17:07
        A teraz III LO to już pierwsza liga.Świat sie zmienia:-)
        • Gość: le Re: Liceum I IP: *.szpital.zgora.pl 08.10.06, 20:27
          A czemu piszecie że III LO to pierwsza liga dzieciaki na mieście owią że
          najwięcej laureatów alimpiad jest z LO 1 LO 5 ew LO 4 a z 3 jakieś chyba
          zabiegi propagandowe
      • Gość: uczennica Re: Liceum I IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.10.06, 18:27
        LOIII jest najwspanialsze, może kiedyś było inaczej .W tym roku z naszej klasy
        (pierwszej) uciekł do LO1 uczeń, który z testów powtórzeniowych miał najsłabsze
        wyniki, gratulacje dla LO1 za ten nabytek , ha!ha!ha! tacy jesteście
        zarozumiali starsi absolwenci, że dziwię się braku podstaw w wychowaniu po
        takiej wspaniałej jedynce
        • martabg Proszę o konkrety 02.10.06, 19:09
          Droga pierwszoklasistko. Gratuluję dostania się do III LO, jednocześnie prosząc
          o konkretne cytaty tyczące się "braku podstaw w wychowaniu po
          takiej wspaniałej jedynce".

• Gość: kresen Re:LO 21 a dzis LO 1 Nalepsze IP: 83.168.106.* 02.10.06, 22:59
            Witam ! w 1972 wyjechalem z Zielonki i nie kumam co to za LO 3 ,ze sie tak
            chwala gowniarze . LO 21=LO 1 NAJLEPSZE
      • Gość: pawel biol chem Re: Liceum I IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.13, 22:51
        ja też 1987-chyba siedzisz w moim mózgu identyczne wspomnienia
    • Gość: gość Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.06, 08:46
      ja uczyłam się przez rok w jedynce. i to co pamiętam, to zarozumiali
      nauczyciele, którzy na każdym kroku powtarzali, że jesteśmy nic nie warci i nic
      z nas nie będzie. to chyba taki typ wsparcia ucznia, bo robiło to wielu
      nauczycieli. a pani habich jak przuszłam z prośba, że chcę przenieść się do
      innej szkoły, to mi w swoim gabincie zrobiła awanturę i wrzeszczała, że mam
      sobie iść, a na moje mmiejsce bedzie 10 chętnych, bo to jest porządna szkoła i
      walą do niej uczniowie drzwiami i oknami. no więc ustapiłam miejsca innym,
      poszłam do innej szkoły, zdałam maturę na 7-ej lokacie w szkole, poszłam na
      studia, ukonczyłam je z wynikiem bdb i jakoś udało mi się wyjść na porządnego
      człowieka. osobiście uważam, że lo 1 jest mocno przereklamowane. inne szkoły
      jeśli ktoś chce się uczyć, też dają dobre podstawy wiedzy i możliwość
      studiowania na dobrych uczelniach. miarą szkoły sa też jej nauczyciele, a
      słyszłam, że nauczyciele w jedynce zeszli na psy.
      • kresen Re: Liceum I dawniej LO 21 im.E.Dembowskiego 18.10.06, 19:51
        LO I ex LO XXI najlepsze w zielonce
    • aski68 Re: Liceum I 12.10.06, 08:49
      Żyć się da wszędzie i uczyć się też trzeba ;)
      • Gość: gość Re: Liceum I IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.06, 17:27
        Aski68- święte słowa!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka