Dodaj do ulubionych

Zieloną Górę widzę piękną

19.10.06, 18:16
W wyborach prezydenckich największe szanse ma Bukiewicz i choć powiem
szczerze nigdy nie byłem wielkim sympatykiem tej pani to uważam że ona ma
największe kompetencje aby pełnić funkcje prezydenta.Wierze że upora się z
tymi małymi sprawami nękającymi nasze miasto jak i z tymi wielkimi.Żeby to
zrobić musi mieć poparcie rady gdy PO zdobędzie większość w radzie będzie
wszystko dobrze.Problem powstanie gdy trzeba będzie się dogadywać albo z
lewicą albo co nawet gorsze ze skrajną prawicą czyli z PiS i pdobnym
oszołomstwem wtedy nie będzie się liczyło miasto tylko partykularne interesy
partii powstanie przepychanka jaka jest teraz.Sprawy ważne zeją na drugi
plan.Wojna ideologiczna z Warszawy trafi na grunt lokalny.Mam nadzieje jednak
że mieszkańcy naszego miasta przez cztery lata widzieli nieudolność
rządzących słabego prezydenta a do tego bez poparcia rady więc zagłosują
rosądnie.Tylko większość rady i prezydent z tego samego ugrupowania może
wiele zrobić dobrego,a na to ma tylko szanse Platforma Obywatelska.
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Zieloną Górę widzę piękną IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 18:20
      Żeby to
      > zrobić musi mieć poparcie rady gdy PO zdobędzie większość w radzie będzie
      > wszystko dobrze

Jasne :)

Problem powstanie gdy trzeba będzie się dogadywać albo z
      > lewicą albo co nawet gorsze ze skrajną prawicą czyli z PiS i pdobnym
      > oszołomstwem

Dobrze ze nie ty bedziesz prowadzil negocjacje w tej sprawie.

Tylko większość rady i prezydent z tego samego ugrupowania może
      > wiele zrobić dobrego,a na to ma tylko szanse Platforma Obywatelska.

Taka sytuacja sie nie wydazy.

Mysle ze jak juz wygra Łatwinski to PiS dogada sie z radnymi PO i bedzie mozna
      pracowac dla dobra Zielonej Gory RAZEM
      • jezyk_angielski Re: Zieloną Górę widzę piękną 19.10.06, 18:48
        Ja mam nadzieję, że wygra Bukiewicz! I będę na nią głosować! I na PO! Wy też na
        nich głosujcie. Każdy głos się liczy. Jak ludzie nie chodzą na wybory, to wtedy
        są głosami babć słuchających radia maryja wybierane takie osoby, jakie są...
        Weźmy sprawy w swoje ręce. NIE BADZ DURNY - IDZ DO URNY!~!!!!!!!!
        Aby nam się dobrze mieszkało w Zielonej Górze. :)
        • Gość: Sympatyczka PO Re: Zieloną Górę widzę piękną IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.06, 21:32
          Ja sama chciałam głosować na BB, ale... zbyt wiele negatywnych opinii o tej Pani
          do mnie dochodzi... jest podobno kłótliwa, małostkowa, w tym stowarzyszeniu
          działającym na rzecz dzieci autystycznych, w którym niby się udziela wywołała
          podobno niejedną kłótnię... z innej strony słyszę o szybciutkim zajmowaniu przez
          jej agencję terenów, które uwalnia miasto... Kurcze, nie chcę nikogo krzywdzić,
          wolałabym się mylić, ale takie opinie słyszałam od osób, które darzę zaufaniem.
          Od ludzi niezaangażowanych politycznie, którzy nie mieliby najmniejszego
          interesu w rozprzestrzenianiu plotek...
          Czy moje obiekcje są odosobnione?
          Pozdrawiam
      • Gość: Pan Ciekawski Re:(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:54
        tak, PiS dogada się z PO.. buhahaaha
        to takie same mydlenie oczu, jak przed wyborami do Sejmu; poza tym, przypomnij
        nam z kim PIS ma układ o blokowaniu list, a z kim - PO :)
        • Gość: alek Re:(...) IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 19:05
          Zapewne obwinisz o to PiS.

Przypomne ci tylko ze to Tusk Donaldzik powiedizal ost w ZG ze "zadnego
          blokowania list PO i PiS-u nie bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Pewnie i tak wina spadnie na PiS.

Ja tam jestem optymista i mam nadzieje ze koalicja juz po wyborach PO i PiS w ZG
          powstanie
      • armex Re: Zieloną Górę widzę piękną 19.10.06, 19:45
        > Mysle ze jak juz wygra Łatwinski to PiS dogada sie z radnymi PO i bedzie mozna
        > pracowac dla dobra Zielonej Gory RAZEM

Chyba nie ma takiego w naszym kraju który by szczerze sądził że PiS się dogada
        z PO.Wiem że wygodnie tak mówić PiS-orkom.Alternatywa jest taka że będzie
        rządzić w ZG. SO-LPR-PiS albo PO lub nikt i będzie wielki bałagan.Osobiście
        uważam że są wielkie szanse na samodzielne rządzenie PO ale każdy głos będzie
        się liczył więc jeżeli zostaniemy w domach to mniejmy tylko do siebie pretensje
        że znowu będzie marazm.
        • Gość: mn Re: Zieloną Górę widzę piękną IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 21:17
          zanim podejmiemy decyzje optował bym za zorganizowamiem publicznej debaty
          kandydatów na prezydenta naszego miasta taka konfrontacja dała by pełniejszy
          obraz wizji rozwoju miasta .
    • Gość: smetax Re: Zieloną Górę widzę piękną IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 23:06
      armex to PO-wski agitator.Wiedz ćwoku,że mnóstwo ludzi w ZG o twojej Bożennie
      wyraża się...Lepiej żebyś nie wiedział.
    • Gość: ! Oto PO! IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 23:11
      Dyrektor szkoły podejrzany o zgwałcenie 16-latki
      2006-10-19 14:14 (akt. 19:20)

Sąd Rejonowy w Środzie Wielkopolskiej aresztował w czwartek tymczasowo na trzy
      miesiące dyrektora jednej z poznańskich szkół niepublicznych. Jest on
      podejrzany o zgwałcenie 16-letniej dziewczyny - poinformował PAP rzecznik
      prasowy Prokuratury Okręgowej w Poznaniu Mirosław Adamski.Z ustaleń PAP wynika,
      że Andrzej C. jest członkiem Platformy Obywatelskiej i jest kandydatem tej
      partii do Rady Miasta Poznania.

Według prokuratury, do gwałtu miało dojść na przełomie 2005 i 2006 r. w domu
      podejrzanego - 52-letniego Andrzeja C. - w jednej z podpoznańskich miejscowości.

Z ustaleń prokuratury wynika, że mężczyzna groził dziewczynie narzędziem
      przypominającym broń i zmuszał ją do stosunków seksualnych - powiedział
      Adamski. Dodał, że poszkodowana mieszkała w domu Andrzeja C., była jego daleką
      krewną. Sprawa wyszła na jaw po tym, jak dziewczyna powiedziała o wszystkim
      rodzicom, a ci zgłosili sprawę policji.

W przesłanym w czwartek po południu PAP oświadczeniu Zarządu Miejskiego PO w
      Poznaniu napisano, że poznańscy działacze partii zwrócili się do Regionalnego
      Sądu Koleżeńskiego o zawieszenie C. w prawach członka ugrupowania.

Jednocześnie zgodnie z §15 ust. 1 (Statutu PO - PAP) Zarząd PO w Poznaniu
      zwrócił się do Zarządu Krajowego o to, aby do momentu podjęcia decyzji w
      sprawie zawieszenia przez Regionalny Sąd Koleżeński, w trybie pilnym zawiesił
      Andrzeja C. w prawach członka - napisano w oświadczeniu podpisanym przez szefa
      i sekretarza poznańskiej PO, kolejno posła Dariusza Lipińskiego i Krzysztofa
      Skrzypińskiego.

W oświadczeniu politycy PO zwrócili uwagę, że zgodnie z przepisami Ordynacji
      Wyborczej skreślenie z listy kandydatów następuje wyłącznie w wyniku: zgonu,
      rozwiązania komitetu wyborczego lub oświadczenia woli kandydata o rezygnacji z
      kandydowania.

W związku z powyższym Zarząd Miejski PO podjął natychmiastowe działania w celu
      nakłonienia Andrzeja C. do rezygnacji ze startu w wyborach samorządowych -
      napisano w oświadczeniu.

Podejrzanemu grozi do 10 lat więzienia.

{ilnujcie swoje dzieci
      • Gość: alek Re: Oto PO! IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 23:20
        Nie uzywajcie takich stwierdzen wobec czlonkow PO jak cwok.
        To ich poziom rozmowy nie nasz.

"> Właśnie takich ludzi ma PIS fałszywych i śmierdzących z którymi nie można
        > porozmawiać, bo jak nie mają racji lub też nie wiedzą co powiedzieć to
        > sięgają po wulgaryzmy, wyzwiska."

A zaraz potem:

"PIS to same dno!!!
        Nic tylko syf z twojej strony.
        tandeta to twoja rodzina cała, a ty zwykły pajac.
        Wyzwiskami pokazujesz jaki z ciebie pisior
        chodź się spotkamy buraku."

PO nie ma szans na samodzielne rzadenie!!!!!!

Tak czy inaczej wygra Łatwinski :)
        • Gość: Pan C. Re: Oto PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:23
          ej! co to za wklejanki! nie obniżajcie poziomu merytorycznego politycznej
          dyskucji na tym forum :D
          • Gość: alek Re: Oto PO! IP: *.ztpnet.pl 19.10.06, 23:49
            TAk hehe to co "wkleilem" to byl przyklad merytorycznej dyskusji na forum :D
        • Gość: Olo Re: Ronowicz=Listowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 01:38
          > Tak czy inaczej wygra Łatwinski :)
          HeHe facet w Zielonej Górze nie ma szans Ronowicz z PiS-u rządziła wszyscy
          widzieli jak. Teraz PiS zrobił chytry plan i Bożenke na swoją radną daje a na
          prezydenta znowu jakiegoś obcego bo jeszcze nie spalony myślą że znowu
          mieszkańcy się nabiorą.
          Do drugiej rundy przejdzie i tak Kubicki , Bukiewicz.PiS-owska Ronowicz i SLD
          już rządziło w mieście przez dwie nieudane kadencje.Jak tak dobrze się
          przyjrzeć to te rządy niczym się nie różniły ten sam styl sprawowania
          władzy.Choć Listowski miał chyba lepsze kompetencje. Czas na kogoś z głową do
          rządzenia czas gonić inne miasta bo przez 8 lat nam uciekły choćby Gorzów Wkp.
          • Gość: alek Re: Ronowicz=Listowski IP: *.ztpnet.pl 20.10.06, 10:12
            Ronowicz nawet nie jest w Pis-e.

Ronowicz byla na wiecach wyborczych PO w tamtym roku gdy jej mąz startowal z
            list PO.

• Gość: Pan C. Re: Ronowicz=Listowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:24
              co nie przeszkadza Jej startować z listy PiSu :)
              (a może mam już nieaktualne dane?)

• Gość: alek Re: Ronowicz=Listowski IP: *.ztpnet.pl 20.10.06, 10:41
                hehe tak w PiS-e az skacza z radosci przez to wiesz.....
                • Gość: xx Re: Ronowicz=Listowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:16
                  Ronowicz rządziła po PiS-owsku i teraz startuje z list tej partii więc dla PiS-
                  u się sprawdziła a to mi wystarcza żeby w żadnym wypadku nie głosować na nich.
                  • Gość: Jürgen Re: Ronowicz=Listowski IP: *.ztpnet.pl 20.10.06, 17:32
                    Niech ta pani juz nie wraca
                    • Gość: Wyborca Re: Ronowicz=Listowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 17:37
                      mimo to, próbuje :|
                      • Gość: mn Re: Ronowicz=Listowski IP: *.ztpnet.pl 20.10.06, 19:53
                        proponuję wzorem forumowiczów z Olsztyna rozpocząć konkurs na najbardziej
                        kretyńską obietnicę wyborczą
                        • Gość: Wyborca Re: Ronowicz=Listowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:59
                          może nie będzie to najbardziej kretyńska, ale najbardziej populistyczna:
                          budowa basenu w ZG - ma to chyba każdy kandydat :)

ps. kurdupel znowu w publicznej TV .. ale on lubi być w telewizji :| czyżby
                          leczenie kompleksów?
                          • Gość: mn Re: Ronowicz=Listowski IP: *.ztpnet.pl 22.10.06, 14:16
                            faktycznie kretyński nie jest ale porównywalnie dotychczas niemożliwy jak
                            budowa portu oceanicznego w Cigacicach
                            • Gość: mn najbardziej absurdalna obietnica wyborcza IP: *.ztpnet.pl 22.10.06, 16:16
                              jako że wątek trochę się zakamuflował jeszcze raz proponuję wzorem forumowiczów
                              z Olsztyna rozpocząć konkurs na najbardziej absurdalną obietnicę wyborczą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka