Dodaj do ulubionych

Opiekunka do dziecka

09.11.06, 08:06
Mam pytanie czy ktoś z was posiada opiekunkę do dziecka,a jak macie taką
osobę to proszę o pomoc -ile płacicie jej za godzinę.Chciałabym wrócić do
pracy i myślę o zatrudnieniu takiej osoby do sprawowania opieki nad moją
roczną pociechą.Pozdrawiam i czekam na radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:28
      witam, ja płaciłam 130 zł na tydzień, za 7 godzin dziennie pracy. W tym czasie
      byłam w domu i pani tylko opiekowała się dzieckiem, ja szykowałam każdy posiłek.
      • Gość: zasieki1 Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:42
        35 zl/dzien

czasami to 10 godzin, czasami tylko 6, srednio 8

dziecko jest zawozone do niani. jedzenie nasze, ale niania zawsze doda cos od
        siebie. jestesmy b. zadowoleni
        • Gość: gość Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:20
          nie macie wstydu tak mało ludziom płacic!
          • Gość: "niania" Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 15:48
            Nowobogaccy zapożyczyli sobie piękną, starą nazwę -NIANIA-. Kiedys znaczyla ona
            o wiele więcej niż dzisiaj. Ale to takie modne , MIEĆ nianię.
            Jak słyszę, gdy się mnie przedstawia: " niania mego dzidziusia", to się we
            mnie wszystko burzy!!!

Ja jestem tylko opiekunką! Pracownicą.
            • Gość: zasieki1 Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 18:54
              nie chcialbym, zebys byla OPIKUNKA mojego dziecka. za szybko sie burzysz...
              • Gość: iska Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 19:04
                niektórzy "Państwo" traktują opiekunki jak niewolnice, roboty do wszystkiego.
                Lubię pracę z dziećmi, mam z nimi dobry kontakt i odwrotnie. Mam prawo
                wyrażać swoje niezadowolenie i nie godzić się na poniżanie.
                • Gość: obs Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:30
                  płaci takie coś grosze i jeszcze wymaga :|
                  sam rób, bo to co płacisz, to żenada;
                • zasieki1 Re: Opiekunka do dziecka 09.11.06, 21:36
                  a kto cie poniza? jak czujesz sie ponizana, to nie rob tego co w zyciu robisz.
                  to rodzi frustracje. ktos zapytal ile place swojej niani, odpowiedzialem jak
                  jest w moim przypadku. jestesmy - my i niania - bardzo zadowoleni ze wspolnej
                  sytuacji. to wszystko.
    • Gość: gość Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:56
      rada: zaproponuj więcej, będzie bardziej zadowolona
      • Gość: zasieki1 Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:50
        a ty zaplac swojemu piekarzowi 10 pln za bochenek chleba - bedzie wniebowziety.
    • Gość: anka 33 Re: Opiekunka do dziecka IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 10:27
      no niestety takie realia ze jak nie ma pracy to ludzie pracuja jako opiekunki
      do dzieci, jakas panna sie tu oburzyła ze by nie wzieła kogos tam za
      opiekunke.sama pracowałam jako opiekunka i stwierdzam paniusie za 400-500 zeta
      chca miec niewolników tzn; byc 0 6:30 u niej bo musi sie wyszykowac, sniadanie
      dla dziecka pomyc garki poodkurzac pomyc podłogi umyc dziecko spacer z
      dzieckiem,zrobic obiad zrobic zakupy odebrac najczeciej drugie dziecko z szkoły
      odrobic lekcje i mamusia wraca o 16 do domciu a jak sie spózni o 17. i ma
      pretensje ze podłoga jest nie wypastowana. niektórym sie myli pojecie niania z
      gosposia oraz słuzącą . pozdrawiam
      • Gość: rewelacja! Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 10:55
        A ja uwielbiam "swego PANA", on mnie też. Razem opwiadamy bajki jego dziecku,
        razem robimy zakupy,razem zmywamy...czasami gdzieś razem wyjedziemy. Mam wtedy
        WOLNE i mama dziecka musi wtedy zostać /niestety!/ w domu.SAMA!!
        Jestem bardzo dobrą opiekunką do dziecka.Pani jest zadowolona, pan -bardzo i ja
        także jak najbardziej.Dogadujemy się i jak to powiedział ZASIEKI1 "..jesteśmy
        zadowoleni ze wspólnej sytuacji".
        • Gość: gość Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:02
          zapomniałaś dodać,że czasem zastępujesz swoją panią, gdy ta nie może, a czasem
          i pana..
          • Gość: rewelacja Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 11:27
            pana zastepuję tylko i wyłącznie przy komputerze /chociażby w tym momencie/.
            Pani "może" zawsze, ale pan nie chce. I tu się mylisz. Ale abyś -gościu-
            stracił trochę na cynizmie, dodam,że opuszczam pana w tym miesiącu.
            Jeżeli facet traktuje jedną kobietę obrzydliwie, to jaka jest gwarancja,że z
            drugą tak nie będzie?
            ps. tak czasami bywa z opiekunkami.
            • Gość: zosia Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:49
            • Gość: cyrk Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:53
              No tak wy tu gadu- gadu a ta kobiecinka dalej nie wie ile ma zapłacić za opiekę
              nad dzieckiem???Ładnie to tak.No to ile bierzesz za godzinę w tej swojej pracy?!
              • Gość: kaśka Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 14:05
                Juz bez żartów. Biorę 50 zł za dzień od 8.00-16.00, nadgodziny oczywiście
                zdarzają się,ale nie biorę za nie nic.Moja wola. Nie robię zakupów,nie gotuję i
                nie sprzątam! Czasami coś upiekę u siebie i przynoszę.Dziecko uwielbiam.
                Malujemy,rysujemy, rzeżbimy,spacery. Czsami mam dość,prawda.

Koleżanki obok zarabiaja mniej. mniej więcej- 500,- , 600,- Nadgodziny
                dodatkowo płatne,
                • Gość: kalina Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: 80.50.56.* 13.11.06, 11:22
                  A można zapytać jakie masz wykształcenie?
                  • Gość: zniesmaczony Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:26
                    spytaj się jeszcze: ile zna języków, czy ma skończony specjalistyczny kurs, ile
                    ma lat doświadczenia, jakie ma referencje i oczywiście czy będzie zasuwać za
                    500zł
                    wymagacie a g. im płacicie

• Gość: kalina Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: 80.50.56.* 14.11.06, 13:25
                      Coś taki ZNIESMACZONY?
                      50 zł/dziennie to nie jest tak mało. W skali miesiąca to jest ok. 1000 zł +
                      nadgodziny, wez pod uwagę , że opiekunka z reguły nie opłaca skladek ani nie
                      płaci podatków !
                      • Gość: kalina Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: 80.50.56.* 14.11.06, 13:27
                        Tak na marginesie, płacąc opiekunce 50 zł dziennie, miałabym pewne wymagania co
                        do jej wykształcenia i kompetencji!
                  • Gość: kaśka Re: Opiekunka do dziecka i nie tylko IP: *.ztpnet.pl 19.11.06, 18:38
                    Kalino, moje wykształcenie? PODSTAWOWE!!! dobre,że chociaz takie, he he he.
    • Gość: promyczek Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 15:09
      Tak tak teraz matki są wygodne Dzieci oddaja do opiekunki bo to jest bardzo
      ciężka praca Być z dzieckiem w domu i ogarnąć obowiązki pani domu Wiec wolą
      zapłacić niż same sie domem i dzieckiem opiekowac Są wygodne Moje
      pokolenie ;matki; brały urlopy bezpłatne i godziło się na opiekę z dzieckiem bo
      je bardzo kochały Od tamtych czasow sie zmieniło Dzieci maja płatne nianie i są
      już inne a kto i jak je wychował od niemowlaka To teraz widać jakie wyrosło
      pokolenie i wyrastaja następne
      • Gość: Pan C. Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:49
        aż się boję spytać, jaką niańkę mieli bracia Jarosław i Lech :)
      • Gość: Lena Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:36
        Obraziłas tym postem mnie i wiele matek! Moim marzeniem jest pozostać w domu z
        dzieckiem przynajmniej do ukończenia przez nie roku- jednak nie stac nas na
        to!!! Powrót do pracy jest dla mnie koniecznością. Wg Ciebie nie kocham mojego
        dziecka? cyt. matki; brały urlopy bezpłatne i godziło się na opiekę z dzieckiem
        bo je bardzo kochały
        • Gość: Pan C. Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:40
          wszystko zależy jakie się ma priorytety

ps. nie żyjesz żeby pracować, pracujesz aby żyć :)
          • Gość: lena Re: Opiekunka do dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:59
            priorytetem jest dla mnie dziecko!!! wracam do pracy bo musze!!! i bardzo nad
            tym ubolewam
            • Gość: promyczek Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ztpnet.pl 10.11.06, 21:33
              Męzowie tylko pracowali a myśmy z jednej pensji musieli sobie dawac radę i z
              tego trzeba było życ Potrzeby były duże ale najwazniejsza była rodzina i dzieci
              Ważne bylo miec z dzieckiem jako matka stały kontakt Uczyć dziecka miłości do
              siebie i dziecko czuło się z matką bezpieczne A nie rozunię te matki teraz
              ktore dają dziecko w obce ręce i nic nie widzą i nie słyszą co niania robi i
              jak sie nim opiekuje Nikt nie zastąpi serca i miłości matki do dziecka i
              dziecka do matki Matka potrafi się poświęcić swoim dzieciom nawet gdyby tu w
              grę chodziło o jej życie A teraz sa inne pokolenia ;matki;Ktore poświeceń dla
              dzieci i domu nie znaja One żyja karierą i pracą A dzieci jakoś się
              wychowają;Zimny chów
          • Gość: mama Re: Opiekunka do dziecka IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.11.06, 08:20
            Panie C.
            nie żyjesz żeby pracować, pracujesz aby żyć :)-moze kiedys obowiązywało ale nie
            dziś.Ja tez jestem mlodą matka i niestety-pisze niestety wracam do pracy...
            miłościa nie nakarmisz dziecka
            A Pan C. moze teraz na wychowawczym??
            Nie rozumiem czemu odobu ktore podejmuja sie pracy w charakterze opiekunki tak
            tu krzycza-skoro nie podoba sie praca a "PAN" traktuje jak "niewolnice isaure"
            to po co ja ciagna ??Nie lepiej na wstepie poustalac co i jak??
            Pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: Opiekunka do dziecka IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.06, 18:12
      Witam, Ja miałam opiekunke do dziecka młoda dziwewczyna, po szkole bardzo byłam
      z niej zadowolona,ale niestety wyjechała. Płaciłam jej mało bo tylko 3,50 za
      godzine, do jej obowiazku należało tylko opieka nad dzieckiem,
      karmienie,przebieranie i zabawa.Taka kwota jest śmieszna ale niestety nie
      mogłam oddać jej pół swojej pensji. Teraz mały chodzi do żłobka i jest Ok.
      Szukaj opiekunki wśród znajomych,poleconych i sprawdzonych. Zapłać jej jak
      uważasz. Sama opieka nad dzieckiem od 3,50 do 4 zł.W końcu to Zielona nie
      Warszawa.Pozdrawiam i życze powodzenia
      • cynamonka6 Re: Opiekunka do dziecka 14.11.06, 12:16
        niedługo będę potrzebowała opiekunki do dziecka i jestem przerażona tą dyskusją.
        Wracając do pytania autorki wątku: moje znajome płacą ok 500zł.
        • Gość: zasieki1 Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:53
          jesli opiekunka, to tylko z polecenia. na szczescie my trafilismy rewelacyjnie.
          szkoda mi natomiast tych dzieci, ktore musza spedzac czas w gronie
          sfrustrowanych opiekunek z tego forum. to jest faktycznie przerazajace.
        • Gość: Maria Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:13
          Witam!
          Szukam pracy jako opiekunka do dziecka. Mam 55 lat, jestem na emeryturze,
          wychowałam 3 dzieci, a przez ostatnie trzy lata zajmowałam się wnukiem, który od
          września poszedł do przedszkola.Mogę zajmować się dzieckiem u siebie w domu (
          mam 3 pokoje, mieszkam sama)lub w domu dziecka. Proszę o kontakt na mail
          f.szpak@wp.pl
          Pozdrawiam
          • cynamonka6 Re: Opiekunka do dziecka 18.11.06, 21:47
            wysłałam wiadomość.
          • Gość: hahaha Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 23:04
            Ma pani kurs skonczony lub studia w tym zakresie? kurs pierwszej pomocy? referencje? :) Ludzie opamietajcie się ...to wasze dzieci.........
    • Gość: Córka Re: Opiekunka do dziecka IP: *.ztpnet.pl 19.11.06, 12:08
      Moja mama byla opiekunka ale niestety ta Pani wyjechala zagranice i mojej mamy
      praca skonczyla sie takze jak cos to mama bylaby chetna.Kwiatuszek871@poczta.pl
      • aniaania22 Re: Opiekunka do dziecka 21.11.06, 12:37
        Poszukuję opiekunki dla 4- miesięcznego synka, mieszkam w Zielonej Górze w
        rejonie browaru/kręgielni.Ania
        • Gość: ktoś Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:37
          Poszukuję opiekunki dla 4- miesięcznego synka, mieszkam w Zielonej Górze w
          > rejonie browaru/kręgielni.Ania
          mieszkam niedaleko browaru,byłabym zainteresowana, prosze o kontakt na gg
          9948355 lub
          malgorzata48@wp.pl
    • Gość: Kamela Re: Opiekunka do dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.14, 20:04
      Witam. Jakby byla taka możliwość to jestem zainteresowana taką ofertą pracy :) stawka godzinowa jest do uzgodnienia. Więcej informacji udziele telefonicznie oto mój numer: 696 161 707 Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka