19.12.06, 00:32
Witam
Jestem absolwentem LO 1 rocznik 1984. Pozdrawiam wszystkich - absolwentów
i "profesorów". A może byśmy się spotkali? Czekam na odzew.
Obserwuj wątek
    • Gość: wspolczuje.. Re: LO 1 IP: *.ztpnet.pl 19.12.06, 10:07
      naprawde... szczerze.... i wszystkiego dobrego na swieta
    • Gość: absowent Re: LO 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:19
      nie ma takiej potrzeby
    • Gość: ada Re: LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.06, 12:33
      Dobry pomysł, chociaż z tego co zauważyłam, LO1 lubi sie tylko chwalić swoją
      wieloletnią tradycją, ale do inicjatyw w stylu zjazd absolwentów jakoś nikomu
      się nie pali. Ja całkiem niedawno kończyłam tą szkołę, bo 6 lat temu, ale też
      chętnie spotkałabym się z "belframi" i ludźmi, którzy po skończeniu liceum
      rozprysnęli się po całym kraju i świecie i słuch o nich zaginął. Znam wiele
      osób wywodzących sie z "jedynki", które chętnie stawiłyby się na takim
      spotkaniu. Moze szkoła pomyśli o zorganizowaniu jakiegoś jubileuszu.
      Pozdrawiam
      Wesołych Świąt!
      • Gość: Joasia 81 Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 15:52
        Masz rację, tej szkole brak ducha, mam znajomych z lo3, tam jest prawdziwa więź
        między nauczycielami i uczniami, a zjazdy mają regularnie i świetnie wspólnie
        się bawili, zazdroszczę im. Ludzie nawet zza oceanu przyjechali.
        • Gość: Ruteks Re: LO 1 IP: *.ztpnet.pl 19.12.06, 17:49
          Potwierdzam w III LO co pieć lat organizowany jest zjazd absolwentów.Byłem na
          dwóch zjazdach i było ekstra.To jedyna okazja do pogadania z ludzmi z byłej
          klasy i z belframi.Zjady organizowane są bardzo profesjonalnie.Jest wystawa
          fotografii klasowych.Udostepnione są klasy i rozstawione namioty.Bomba.Polecam
          uczniom I LO Pozdrófka:)
    • kresen LO 21= LO 1 im.E.Dembowskiego 19.12.06, 20:51
      Witam i pozdrawiam rocznik 1972 Zdrowych i Wesolych Swiat oraz Dosiego Roku
      • Gość: IV e rocznik 77 Re: LO 21= LO 1 im.E.Dembowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.06, 21:52
        Pozdrawiam a może jakieś spotkanko stuka 30 od matury
      • kresen Re: LO 21= LO 1 im.E.Dembowskiego 21.12.06, 00:32
        We wrzesniu 2009 minie 40 lat LO 21 im.E.Dembowskiego
        • Gość: RHP LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 14:08
          Ja jestem absolwentem I LO,ale poza paroma osobami nie mam zamiaru nikogo
          oglądac z tamtąd :)
    • Gość: mix Re: LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.06, 01:04
      My - rocznik 1975 - organizujemy od czasu do czasu spotkania naszej klasy, i
      podobnie robią klasy równoległe, choć pewnie nie wszystkie. Nauczyciele od czasu
      do czasu też się tam pojawiają.
      Pozdrowienia.
      • Gość: rocznik1975 Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:01
        Ja jestem z rocznika 1975 (skoncz.LO1 w 1994) i jakos jeszcze o zjezdzie mojej
        klasy (A) nie slyszalem...

> My - rocznik 1975 - organizujemy od czasu do czasu spotkania naszej klasy, i
        > podobnie robią klasy równoległe, choć pewnie nie wszystkie.
    • Gość: 1986 Re: LO 1 IP: *.sulechow.net 20.12.06, 12:24
      Pozdrawiam wszystkich z rocznika 1986.
      Szkoda, ze Szkoła nie organizuje żadnych zjazdów i "obchodów"...
      Byłoby miło Was zobaczyć... :)
    • Gość: absolwent, niestet Re: LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.06, 23:26
      beznadziejna szkola bazujaca wylacznie na "tradycyji" i snobizmie ludzi. nie rozwija sie zupelnie, nie stara sie nic nowego pokazac, tylko wciaz jedzie na marce.

a ludzie - pewnie roznie, ale beznadziejne przypadki zakochane w sobie niestety tez w sporej ilosci.

w zyciu tam dziecka nie posle, chyba, ze sie uprze biedaczysko

• Gość: Ojciec Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 13:54
        jest jeszcze jedna wybitna szkoła , która bazuje na korepetycjach - słynne lo5,
        zapytajcie o poziom nauczania języków obcych, zwłaszcza jednego, śmiech na sali
        • kasandra202 Re: kto bazuje na korepetycjach ? 28.12.06, 07:47
          Skończyłam wiele lat temu i nie korzystałam z korepetycji, moja córka skończyła
          2 a lata temu i tez nie korzystała z korepetycji. Wiele osób posyła tam swoje
          dzieci dla snobizmu - chociaż są one słabsze i trudno im nadążyć za
          pozostałymi.
      • Gość: xyz Re: LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.06, 19:58
        To przykre, że masz tak beznadziejne doświadczenia z tej szkoły. Ja jestem
        absolwentką od dwóch lat i wspominam ją bardzo dobrze.

Poziom nauczania był dobry, wiadomo, że jeśli sam się nie bedziesz uczyć, to
        nikt Ci na siłę wiedzy do głowy nie włoży. Nauczyciele w porządku, o ludzkim
        podejściu do ucznia.
        Warunki nauczania, moim zdaniem, w porządku- duży budynek, świetna lokalizacja w
        pięknym parku, wyposażenie szkoły ok.
        Ludzie przeróżni- nikt nikomu nie narzucał jakiegoś obowiązującego wzorca stylu
        bycia, ceniło się indywidualizm. Tzw. 'śmietanka towarzyska' istnieje w każdej
        szkole, więc opowieści o zalewie LO1 przez snobów uważam za mocno przesadzone.

Jestem przeciwna gloryfikowaniu tego liceum, ale też nie opowiadajmy sobie bajek
        na podstawie jakichś uprzedzeń.
        Wiem, że od czasu wprowadzenia 3-letniego liceum trochę się pozmieniało, ale nie
        jest "beznadziejnie".

Ps: Ostatnio byłam na spotkaniu klasowym, czyli jak człowiek chce, to może się
        spotkać i dobrze bawić. :)
        Pozdrawiam.
        • Gość: Tina Re: LO 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 17:27
          dobrze to ujęłaś - nie jest beznadziejnie
        • kasandra202 Re: LO 1 28.12.06, 07:44
          z tą beznadzieją to ostra przesada. Poziom nauczania w klasach profilowanych
          bardzo wysoki. Praktycznie całe klasy dostają sie na studia w ośrodkach i na
          kierunki "z pierwszych półek". Mało kto studiuje w Zielonce, chyba, że musi z
          powodów ekonomicznych, albo maturka mu wyszła niespecjalnie. Na uczelniach nasi
          absolwenci też sobie świetnie radzą - nie "zailają wydziałowe ogony".
          • Gość: xyz Re: LO 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 12:18
            To prawda, studiuję na dobrym uniwerku i dobrym kierunku- jeśli jest tam ktoś z
            Zielonej Góry, to zazwyczaj z 'Jedynki'.
            Proszę nie odbierać tego zdania jako wywyższanie się czy chęć udowodnienia
            czegokolwiek, po prostu stwierdzam to, co zaobserwowałam i jest to potwierdzenie
            słów Kasandry202.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka