ai.p 27.12.06, 23:31 A gdyby tak początkowym przystankiem byłoby oś.śląskie ?!.Duzo ludzi dojeżdza w tamtym kierunku z oś.Pomorskiego a nie ma żadnej bezposredniej lini na Batorego i Trase Pólnocną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magjug Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 28.12.06, 08:57 przede wszystkim... mieszkańcy os. Zdrojowego korzystają z przystanków albo na Trasie Północnej, albo na ul. Sulechowskiej, żeby dostac się do centrum... i z centrum jadą na Sulechowską, a nie na Batorego, żeby dostac się do swoich mieszkań. Dlatego uważam po raz kolejny, że sens tej trasy jest nieprzemyślany i z pewnością nie był konsultowany z mieszkańcami, a w gruncie rzeczy ma służyć w końcu nam, prawda? Zamiast tworzyć kolejny autobus, który kończy trasę na dworcu, jak 22, jadący westerplatte jak 5 i 17, MZK naprawdę mogłoby zmienić trasę np. linii nr 9, która mogłaby jechać przez zacisze, ul. Działkową, Energetyków, Batorego, Rzeźniczaka, Zdrojową, Trasą Północną do Ogrodnictwa i z powrotem taką samą trasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek z ruczajowej Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:16 zaraz zaraz...Ja chyba Pani Dyrektor MZK nie pojmuję: "Liczba kursów jest uzależniona od długości trasy. Im dłuższa, trasa tym rzadsze odjazdy autobusów. Jednak w godzinach szczytu mieszkańcy os. Zdrojowego na pewno dostaną się do miasta - zapewnia Langner." Czy ja mam rozumieć, że to ma być wyłącznie linia szczytowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 28.12.06, 09:53 sgeruję zerknąć na rozkład.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek z ruczajowej Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:56 ok...sprawdziłem... troche dziwny ten rozkład (ostatni autobus odjeżdża po 19-tej) ale w sumie dobrze, że w końcu ten autobus się pojawił. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 28.12.06, 09:59 autobus ok, ale trasa do niczego..... no mnie te godziny nie pasuja za nic... albo bede w pracy o 6.45, czyli stoję 15 minut pod budynkiem, a powrotny to tak samo praktycznie odjeżdża z dworca jak 1, czyli w domu będe predzej jadąc jedynką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:00 Mam nadzieję, że na zmienionym rozkładzie jazdy autobusów lini 19 i 23 nie stracą mieszkańcy osiedla Ogrodnictwo i Czarkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:29 Rewelacja a może MZK należy przedstawić specjalna mapkę z trasami ich autobusów, bo chyba nie maja świadomości jakie linie już istnieją i jakie trasy mają ich nadmiar a jakie wogóle . A może ignorancja MZK wynika głównie stąd, że ludzie tam pracujący nie korzystają z linii autobusowych tylko jeżdżą samochodami więc im te linie potrzebne nie są. Po co kilka lat temu robiono w autobusach badano zadowolenie „klientów” MZK skoro nic to nie zmieniło …… chciałabym zobaczyć opublikowany gdzieś wynik przeprowadzonych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 11:53 hehe, ale oni są w tym MZK NIENORMALNI!!! Jak można w tak debilowaty sposób zmarnować dodatkowy autobus, zresztą cała sieć komunikacyjna w Zielonej Górze jest do wymiany, gdyż jest przestarzała. Takie linie jak 1 czy 8 powstały tak dawno, iż przez ten czas zupełnie zmieniły się ciągi komunikacyjne miasta oraz migracja ludzi. Wcale nie twierdzę że autobus z pomorskiego jest niepotrzebny, uważam jedynie, iż należy zupełnie inaczej ułożyć plan komunikacji. Należy zrobić więcej krótkich linii autobusowych z węzłami przesiadkowymi. Na krótkich liniach autobus kursuje z większą częstotliwością i w połączeniu z dobrymi przystankami-węzłami komunikacyjnymi pozwala w krótkim czasie przejechać w dowolne miejsce miasta. ehh, niby mamy takie piękne nowoczesne autobusy, tablice elektoniczne, systemy gps, a rozkład robiony za wczesnej komuny hehe, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:29 Miło, że MZK w trosce o swoich klientów ściągnęła 19 jeżdżąca przez Trasę Północną, wcale nie zastępując jej rozkładu jazdy nową 4.Autobus nr 19 miał kurs zbliżony do pełnych godzin przez co często dojeżdżali nim ludzie do pracy na godzinę 7.00 i dzieci do szkoły na 8.00 a teraz cóż nam zostaje spóźnianie się do pracy albo przyjeżdżanie do niej o pół godziny wcześniej. Gratuluje pomysłowości, wychodzi na to, że pracownicy MZK naprawdę nie maja już pomysłów jak utrudnić życie swoim klientom. Cóż MZK widać klienci przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 16:44 Proponuję zlikwidować tą waszą czwórkę.będziecie sobie radzić jak do tej pory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 07:07 i tak pewnie będzie za parę miesięcy, kiedy mzk uzna, że nei jeździ nią tyle osób, ile wg nich powinnoo... tylko nikt z kierownictwa nie zastanowi się dlaczego tak jest, za to całą winę zwalą na mieszkańców... no bo nam przecież nie sposób dogodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukolanka Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.ztpnet.pl 28.12.06, 21:09 Faktycznie z Rzeżniczka i okolic nie ma możliwości dojazdu bez przesiadki do Uniwersytetu na ul.Podgórną .Studenci mają utrudnione życie poprzez wydłużone dojazdy w czasie.Plany zajęć mają wiele okienek , nieraz wielogodzonnych ,co wymusza podróżowanie tam i z powrotem.Wiem bo moje dzieci tak dojeżdżały przez cały okres nauki i wypominały rodzicom przeprowadzkę gzie miały digany dojazd wtedy jeszcze "7" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratafia A radiowozem do wytrzezwiałki w Raculi też można?? IP: 213.199.251.* 28.12.06, 21:15 Wytoczcie się na ulicę a na pewno tam dojedziecie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:36 zgadzam sie z moim przedmowca.....nie tylko autobus nr 4 powinien jecgac dalej niz do dworca, ale rowniez 19 czy 23. na osiedle pomorskie, wroclawska albo do petli na wyspianskiego...dlaczego wszystkie autobusy z Batorego koncza swoja trase przy dworcu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:00 odpowiedz jest prosta! zeby Ci utrudnic zycie i zebys skasowal 2 bilety zamiast jednego! MZK bawi sie w jakies pierdu-pierdu typu tablice i kamerki ale zeby stworzyc funkcjonalna linie dla mieszkancow - tego niestety nie potrafi. moze wreszcie nowy prezydent miasta przyjrzalby sie funkcjonowaniu MZK? albo moze jakas petycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 15:24 I od centrum autobus bedzie jzdził pusty bo bedzie pokrywał sie z 8.Na zachodzie wszyscy przesiadaja sie w centrum tylko nie potrafią u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBSON Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 16:40 Najlepiej by z Ruczajowej puscic co 10 minut autobusy w różnych kierunkach np Zawadzkiego , Śląskie, Jędrzychów, Chynów itp. :) Toż to metropolia gdzie mieszka co najmiej połowa ZG :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.ztpnet.pl 29.12.06, 17:47 Ejj ludzie!! Autobus jeszcze nie zaczął jeździć a wy już macie go w dup.. Jak zacznie jeździć to poklikamy. Jeśli będzie miał duże obłożenie to dołożą większy albo urozmaicą godziny kursowania. Potem możecie napisać pisemka gdzie chcielibyście aby jeździł zamiast dworca. Bo rzeczywiście macie racje że wszystkie busy z batorego jakoś dziwnie kończą bieg na dworcu pkp. Napewno sie dogadacie jakoś z MZk. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 18:09 Brak słów.Skoro tak narzekacie na otwieraną nową linię to na znak protestu niech nikt z was do niej nie wsiada skoro wam tak nie pasuje.i zobaczymyilu ten autobus bedzie miał pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 20:15 Co byście na tą czwórke nie pisali ja na niej zadebiutuje ze swoim najlepszym w MZK wozem z nr 217 :). Co prawda zrobie tylko pierwsze cztery czy 5 kółek, a potem zmienie się w 19 i 12 ale nową linię 4 uda mi się otworzyć. Dziękuję Panie Dyspozytorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 21:20 To miłego stania na pętli przy dworcu od 6.26 do 6.55 - PO CHOLERĘ TAKI AUTOBUS KTÓRY JEDZIE TAM I Z POWROTEM OKOŁO PÓŁ GODZINY I PÓŁ GODZINY STOI NA PĘTLI ??? I POSRANY ROZKŁAD - ANI DO PRACY NA SZÓSTĄ, ANI NA SIÓDMĄ, ANI DZIECI DO SZKOŁY NA ÓSMĄ!!! Wielkie powody do zadowolenia ma MZK bo posiada: - nowe super autobusy - automat biletowy w każdym autobusie - monitoring w każdym autobusie - "zarypiste" tablice z GPS - ale tak ustawione ze naprzeciwko biblioteki idąc od strony Wandy nic nie widać bo wiata zasłania wszystko - to po cholerę ta tablica jest dwustronna?! TYLKO ZAPOMNIELI O JEDNYM - O PORZĄDNYCH ROZKŁADACH JAZDY KTÓRE MAJĄ SŁUŻYĆ PASAŻEROM - A AUTOBUSY ALBO STOJĄ PRZEZ WIELE MINUT NA PĘTLACH ALBO JADĄ STADAMI!!! JA ROZUMIEM PRZERWY DLA KIEROWCOW ALE NIE DO JASNEJ CIASNEJ POL GODZINY DLA KIEROWCY KTORY JECHAL POL GODZINY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 22:18 Grzesiek!!! Tobie ciągle wydaje się , że rozklad jazdy powinien być ułożony wyłącznie pod Ciebie.Chcesz , by autobusy nie jeździły stadami.I nie jeżdża to teraz źle że stoją na pętli.Po to sa pętle by tam stały.A nie jechały jeden za drugim wioząc powietrze. Skoro uważasz się za świetnego fachowca w dziedzinie rozkładów ułóż prosze swój wlasny z zachowaniem częstotliwosci, przerw, bez stad itp. Niestety ale na niektórych odcinkach rano i popołudniu stada bedą się zdarzały, bo np meszkańcy Łężycy musza też zdązyć do pracy nie zważając , że na Batorego kursy w godzinach dojazdów do pracy sie pokryją. Czwórka musi dowieźć dzieciaki na ósmą do szkoły, więc nie może pojechać pół godziny wczesniej, tak cięzko to zrozumieć?? Poza godzinami dojazdów do szkół i pracy autobusy na liniach12,19,23 i 4 nie jeżdżą stadami.Grzesiek nie pisz bzdur ok !! To źle że mamy kamery, automaty i tablice?? Pokarz mi inen miasto w Polsce które ma to wszystko.Najlepiej tylko siedziec i narzekać.Jak Fularz albo królik.Tylko samemu niestety nic w kierunku poprawy poprawy komunikacji w ZG nie robić. Może ktoś faktycznie dał ciała ustawiajac słupy zbyt blsiko wiat, a może te wiaty niedługo będa zastąpione innymi.Pomyslałes o tym,.Nie, najlepiej od razu pojechać po całości.I tylko krytykowac zamiast docenic to co mamy. I tak się cieszę, że otworzę tą linię, choć tak naprawde czytając te Wasze narzekania odechciewa się.Dajcie zrobić tej linii chociaz jeden kilometr, a nie krytykujcie tylko z puntu takiego jak Wam się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.06, 17:40 I tu się chłopcze mylisz - rozkład ma być układany nie pode mnie tylko dla wygody pasażerów!!! A niestety tak nie jest!!! Mnie osobiście rozkład jazdy wali - niech se będzie jaki jest dla mnie, ale nie dla wielu innych ktorzy nie mają samochodu i MUSZĄ z usług MZK korzystać!!! Całe szczęście, że ja nie muszę od 5 lat kiedy kupiłem samochód, ale od tamtej pory niewiele się zmieniło pod wzgledem ułożenia częstotliwości kursów więc do waszych usług nie zamierzam wracać!!! Nie wciskaj mi ciemnoty, że ja się czepiam, że są stada jak ludzie jadą na 6 czy 7 do pracy, czy dzieciaki na 8 do szkoły, bo już Ci kiedyś napisałem że ja wiem że tak musi być!!! WIĘC NIE KŁAM!!! A którą "czwórką" dzieciaki jadą na 8 do szkoły??? 7.11 czy 7.46, bo jeden jest o wiele za wcześnie, a drugi za późno!!! Ale ok niech Ci będzie, ale co powiesz na ten przykład z soboty czyli z dnia wolnego i nie w szczycie: WOJSKA POLSKIEGO PRZY ELŻBIETANKACH: "13" - 12.54 * 13.49 * 14.54 "17" - 12.39 * 13.54 * 15.38 "36" - 12.56 * 13.27 * 13.50 * 14.26 * 14.50 "37" - 12.49 * 13.49 * 15.19 wszystkie wymienione linie jadą w kierunku jednego rejonu miasta Wyczółkowskiego/Zacisze i: W ciągu 17 minut (12.39-12.56) jadą 4 (!) autobusy, potem przerwa 31 (!) minut i jedzie tylko jeden (he he), potem przerwa 22 minuty i w ciągu 5 (!!!) minut jadą znowu 4 (!) autobusy... TAKICH PRZYKŁADÓW WYCIĄGNĘ WIELE Z WASZYCH ROZKŁADÓW, ale pewnie znowu się mylę bo mieszkańcy jadą w sobotę na 13 i 14 do pracy i dlatego muszą w ciągu 5 minut jechać 4 autobusy... P.S. Jeszcze raz miłego stania na petli przy dworcu pól godziny, bo pewnie bedziesz bardzo zmęczony po pół godzinie jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 06:30 Nad Zaciszem pracujemy i wozy nie będa tam jeździły stadami. Masz racje, że w tej chwili j jest źle ułożony rozkład jazdy w kierunku Zacisza i to się zmieni.Nie napisze, że się mylisz. A dlaczego niechcesz ułożyc własnego rozkladu?? Może znasz sięlepisj od nas?? Nie pisze tego złośliwie.Pisze serio. Spytałem Cie o 4,12,19,23 ale widze że szybko obróciłeś kota ogonem żeby wyszło na Twoje. Nie Ty wiesz Grzesiu jak ma być rozkład ułożony bo nie zajmujesz się tym.To do nas przychodza wnioski od ludzi, od zakładów pracy, od szkół z prośbami co do godzin odjazdów poszczególnych busów.Tobie nie musi się to podobac jak patrzysz na to z boku. Co do mojego stania na pętli po szóstej to zapraszam na kawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 11:40 Nie piszę nic o stadach na 4,12,19,23 bo ich po prostu tam nie ma i dlatego się nie czepiam... PROSTE - POZDRO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 14:31 No nie możesz Grzesiek bo do tego dążymy to samo bedzie z Zaciszem zapewniam:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 14:36 Nie ma prawa być stad na Twoich liniach i nie będzie ich też na osiedle Zacisze, idziemy własnie w tym kierunku by ich nie było!! Nie martw się 3 mam ręke na pulscie i nie wytykaj mi tego o czym wiem:) SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimali Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:16 Dopasowano "4" do autobusów z Batorego , a podobno wg. MZK linie stworzono na prośbę KTBS i pod mieszkańców Osiedla przy Ruczajowej-Zdrojowej to dlaczego nie dopasowano tego autobusu pod ich potrzeby i pod rozkłady linii 1,5,17,22. A może ja jakoś źle rozumuje … pozatym od kiedy to mieszkańcy tego osiedla biegają na autobusy na drugi koniec świata czyli na Batorego ?? Wychodzi na to, że MZK stworzyło linie samo nie wie po co, dla kogo bo gubi się we własnych zeznaniach. Może ustalcie najpierw miedzy sobą wersje dla tej historii a potem podawajcie informacje do wiadomości publicznej bo sami sobie line kręcicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.07, 10:24 Czwórka nie jeździ po trasie jedynki, piatki i siedemnastki.Na Batorego autobusy nie mogą jeździć stadami wiec jej rozkład jest zgrany z 19 i 23.Ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec z wypowiedzi coniektórych.rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 03.01.07, 07:10 no i wczoraj pojechałam z ciekawości ową czwórką... i już wiem, ze nie będe korzystać z tej linii tak często jakbym chciała... po pierwsze - najwiecej ludzi wysiada na osiedlu Zastalowskim, a nie Zdrojowym, co zresztą było do przewidzenia, tylko nie dla MZK, po drugie - czas przejazdu jest znacznie dłuższy niż przez ulicę Sulechowską, co ma naprawdę znaczenie dla kogoś, kto śpieszy się czy to do pracy, czy szkoły, czy domu... a tak na marginesie.... Panie Jacku, niektórzy muszą dojechac do szkoły i pracy na siódmą... a o tym to jakoś się nie pamięta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.07, 08:41 Witam!!! Ja myśle, że potrzeba trochę czasu by pasażerowie nauczyli się korzystać z nowej linii.Mimo zmian w rozkładzie nie wszyscy o tym wiedzą.Wczoraj kilka minut po 7 około 7 osób zabrałem z Tarsy Północnej...byli z drugiej strony i czekali na 19.I gdyby nie ja spóźnili by sie do pracy.Mam nadzieje , że dziś już stali z właściwej strony. Co do czasu przejazdu wsiadając przy Centrum do linii 5 jedziemy na Sulechowską 9 minut, jadnak 5 często tam dojeżdza z 2 minutowym opóźnieniem ( czyli jedziemy minut 11 ) i przy najbliższych zmianach rozkładowcyh dołożymy jej te 2 brakujące 2 minuty. Wsiadając przy Centrum do czwórki jedziemy do Zdrojowej 13 minut.Więc różnica wynosi około 3 minut.Czy to faktycznie aż tak wiele??? O 6.35 na Trasie Północnej jedzie piątka , która dowiezie Was do pracy na 7. Czwórka pojawia się u Was o 7.14 i zabiera dzieciaki do szkoły. Niestety ale autobusy jeżdżą w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 03.01.07, 08:45 nie dojadę do piątką do pracy, ponieważ przyjeżdża za późno na dworzec i ósemka odjeżdża nam spod nosa... już pisałam, że autobusy, które odbieraja pasażerów z tego przystanku, nie są skorelowane z autobusami dojeżdżajacymi z innych rejonów miasta... a skoro mzk tak bardzo chce nas zmusic do przesiadania się, to niech zacznie myśleć trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.07, 08:54 Przy następnych zmianach obiecuje , że zdążysz pszesiąść się z piątki. Z rozkładu widze jednak co innego.Ósemka przy centrum jest o 6,47 , natomiast piątka o 6,46.Wiec powinna Pan/Pani zdążyć się przesiąść.Zawsze można podejść do kierowcy i powiedzieć , że chce się przesiąść.O ile dobrze pamiętam to jadąc ze mną piątką to się zawsze udawało.Ale będę o tym pamiętał i przy następnych zmianach będzie więcej czasu na przesiadke. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 03.01.07, 08:57 jak jeździłam latem piątką to tez nie udawało mi się zdążyć na ósemkę, tak samo jest zresztą z 17tką... spóźniają się już na Sulechowskiej i naprawdę nie ma szans zdażyć na autobusy jadące na Wyszyńskiego.... dlatego teraz muszę jeździć 22... a i tak nie zawsze udaje mi się przesiąść na ósemke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks a co ze skomunikowaniem? IP: 149.9.0.* 03.01.07, 12:57 ekspasazer i ja zadalismy ci pytanie co za dyletant ukladal rozklad w taki sposob ze mzk uniemozliwia dojazd pasazerom np pociagow dalekobieznych mimo ustawowego obowiazku skomunikowania. ps zainwestuj w slownik ortograficzny bo az w oczy kluje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: a co ze skomunikowaniem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.07, 18:12 Malkontentom nie odpowiadam to po pierwsze, po drugie próbujesz mnie obrazić więc tymbardziej nie licz na jakąkolwiek odpowiedź z mojej strony. Przypominam , że nie jestem przez MZK zobligowany do udzielania tu odpowiedzi, robię to tylko z dobrej woli przez moje zainteresowanie miejską komunikacją. Tylko że ja swoją wiedzą opieram na faktach i dokumentach a Ty , no właśnie jak typowy malkontent łapiesz się czegokolwiek by tylko uderzyć.Jeśli myślisz , że rozkład jazdy układamy pod siebie to się grubo mylisz.Ale udowadniać tego na forum internetowym nie zamierzam, bo akurat to nie do tego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks nie, no jasne, masz racje IP: *.1blu.de 04.01.07, 00:19 rzecz jasna nie-malkontenci to wylacznie ci ktorzy wyrazaja zachwyt, czy ja cie probuje obrazic? ale czym? wspomnieniem ze sadzisz bledy ortograficzne? to nie ja cie obrazam tylko ty sam siebie tym bardziej ze uzywasz znakow diakrytycznych. oczywiscie ze nie jestes zobligowany przez MZK do niczego - ale skoro wystapiles w roli obroncy MZK i chciales konkretow to kiedy otrzymujesz konkrety to ty zachowujesz sie jak obrazona miss podworka zabierajaca swoje wiaderko i lopatke i dasem odchodzaca bo sie z plebsem zadawac nie bedzie. nie lapie sie czegokolwiek - podaje konkretna sytuacje i pytam a ty sie zgrywasz i rzniesz glupa tak jak twoja firma - jesli nie ukladacie rozkladu pod pasazerow to w takim razie pod kogo? ja mam ten komfort ze biore taxi i jade - stac mnie - inni tego nie maja i kwitna na przystanku po 30 - 40 minut bo autobus odjezdza minute przed przyjazdem pociagu - a i o ile mi wiadomo rozklad pkp i rozklad mzk to sa fakty i dokumenty wiec bylbym wdzieczny gdybys nie probowal ich dezawuwoac... no i rzecz jasna nie musisz mi niczego udowadniac ani na forum ani poza nim bo trudno byloby ci cos mi udowdnic - czytac umiem, liczyc tez wiec jak widze ze pociag przyjezdza minute po odjezdzie autobusu i musialbym czekac prawie 40 minut to juz nie potrzebuje nic wiecej by powiedziec ze "ukladacze" rozkladu jazdy mzk to dyletanci (ze pozwole sobie zacytowac ekspasazera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: nie, no jasne, masz racje IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.01.07, 08:08 Przedstawienie zakończone to po pierwsze. Po drugie jeśli nie podoba Ci się jak pisze nie czytaj tego w ogóle. Po trzecie jeśli myślisz, że po każdym pociągu będzie autobus po 10 minutach to się mylisz.Nie przesuniemy odjazdu autobusu linii 19, a dlaczego to wybacz ale nieche mi się już pisać.Po Twoich atakach na moją osobę i komentarzach nie mam ochoty Ci czegokolwiek tłumaczyć.O 20.45 nie odjeżdża ostatni autobus w kierunku Batorego !!!! Po czwarte grasz tu wielce mądrego a Twoja wiedza opiera się tylko na czytaniu rozkladu jazdy a to trochę za mało.To co może Ci się wydawać bez sensu sens jednak ma. Po piąte pojedź sobie np do Gorzowa i zobacz jak tam wygląda miejska komunikacja i doceń to co masz, albo przesiądź się do taxówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks buehehehe - wypowiadasz sie jak ob. Szmaciak IP: *.indymedia.org 04.01.07, 16:34 po pierwsze jesli traktujesz to jak przedstawienie to troche zle ze mieszasz do tego MZK - nie wiem czy MZK byloby szczesliwe z faktu ze robisz takie dasy a jednoczesnie udajesz rzecznika MZK... - to jawny brak szacunku wobec tych ktorzy Was utrzymuja, wobec tych ktorzy placa Wam pensje. po drugie - na szczescie forum jest demokratyczne i nie decydujesz o tym co i kto ma pisac - nad moderacja czuwaja admini i jesli naruszany jest regulamin forum to reaguja. po trzecie - o ile wiem to MZK jest do tego zobowiazane ustawowo - jesli nie wywiazuje sie z ustawowego obowiazku to po prostu lamie prawo a przy okazji gardzi psazerami... po czwarte - czy ja gram czy jedynie dostarczam argumentow ukazujacych ze nie jest tak kolorowo jak probujesz to mowic - jesli masz zamiar komus mydlic oczy to musisz sie liczyc z glosem protestu jesli okaze sie ze twoje mydlenie po prostu okaze sie klamstwem. Moja wiedza to wiedza pasazera niezadowolonego - poczytaj troche o satysfakcji klientow - czyli ludzi ktorzy znow przypomne utrzymuja MZK i placa miedzy innymi i Twoja pensje. po piate - czy w tym watku omawiamy komunikacja miasta Zielona Gora czy Gorzowa? jesli mamy omawiac komunikacje miejska ogolnie to proponuje bysmy omowili komunikacje miast takich jak np Wroclaw, Poznan, Szczecin czy Berlin - szczegolnie komunikacja Berlina jest tu swego rodzaju wyznacznikiem jak powinna byc realizowana misja przewoznika komunalnego - ja rozumiem ze Zielona Gora jest miastem mniejszym ale to akurat moze byc paradoksalnie atutem umozliwiajacym wieksza elastycznosc i szybsze reagowanie na potrzeby pasazerow - problem ze Ty i Tobie podobni uwazaja ze pasazer powinien sie cieszyc z tego jakis autobus jezdzi i ze moze z niego skorzystac - takie postawienie sprawy jest nienormalne i tym bardziej przykre ze podajesz sie za pracownika MZK i nieformalnego rzecznika MZK - dopoki place Ci pensje (a tak robie kupujac kazdorazowo bilet) to oczekuje minimum szacunku - ja szanuje ciezka prace kierowcow i innych pracownikow MZK, informuje o tym ze moim (i nie tylko moim) zdaniem cos jest nie tak jak powinno i mozna by zrobic to optymalniej i oczekuje ze spotkam sie po drugiej stronie z rozsadkiem i zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: buehehehe - wypowiadasz sie jak ob. Szmaciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:24 Po pierwsze Jacek nigdy na forum nie powiedział,że jest rzecznikiem MZK,ale , jego pracownikiem.Po drugie jestes bardzo naiwny myśląc,że MZK dla każdego pasażera,w każdy kierunek wyśle autobusy wówczas,gdy przyjeżdża jakiś autobus dalekobieżny.Rozbawiłeś mnie pisząc,że autobus odjeżdża minute przed przyjazdem pociągu a następny dopiero po 40 min.Jeżeli chodzi o teren miasta to jest taka sytuacja niemożliwa,gdyż obojętnie w który kierunek byś nie chciał jechać to autobusy kursują z większą częstotliwością,nawe w niedziele.A może szanowny pan chce się dostać w kosmos,no wtedy to się z panem zgodze bo takiego połończenia z Zielonej Góry nie ma.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks hahaha - dobre, nawet bardzo... IP: *.1blu.de 05.01.07, 00:39 po pierwsze - nie pisze ze jest rzecznikiem tylko sposob wypowiadania powoduje ze staje sie takim samorodnym rzecznikiem, po drugie nie jest to kwestia naiwnosci ale obowiazujacego w Polsce prawa - zenujace tlumaczenie ze "że MZK dla każdego > pasażera,w każdy kierunek wyśle autobusy wówczas,gdy przyjeżdża jakiś autobus > dalekobieżny" - nie dla kazdego ale dla pasazerow pociagow dalekobieznych - tyle - nazywa sie to SKOMUNIKOWANIE. napisalem ze autobus odjezdza minute przed przyjazdem pociagu a nastepny po prawie 40 minutach (dokladnie po 36 minutach) - zapewniam ze dla tych co beda stac na mrozie nie jest to zabawne (w tym roku mrozu nie ma... jeszcze...) Co do niemozliwosci sytuacji - odsylam do rozkladow jazdy opublikowanych na stronach MZK Zielona Gora - autobusy odjezdzaja w odstepach 56 minutowych. I jeszcze jedna informacja do ZG pociagi dalekobiezne przyjezdzaja o godzinie 20:28, 20:46, 22:35 i 23:54 - prosze sobie popatrzec w rozklad MZK jak "latwo" jest dojechac komunikacja miejska w odlegle obszary Zielonej Gory... Jesli kosmosem jest np przystanek Batorego ogrodnictwo to proponuje wizyte u lekarza zajmujacego sie diagnoza i leczeniem chorob psychicznych - to zyczliwa rada (ps popelnia Pan bledy podobne do Pana Jacka - zbieg okolicznosci???) "niepozdrawiam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: hahaha - dobre, nawet bardzo... IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 00:48 Nie mam w zwyczaju podpisywac się różnymi nickami , a o 21.24 byłem w autobusie 612 na linii 55, więc zejdź ze mnie jeśli możesz. Nie trudno się domyslić reszty.żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks alez ja na Pana nie wchodze IP: *.inf-db.uni-jena.de 05.01.07, 01:00 pomylil mnie Pan z kims innym... Zarzucil Pan paru osobom na forum klamstwo - podalem przyklady ktorych sie Pan domagal w odpowiedzi na nie przeczytalem ze nie bedzie Pan odpowiadal na prowokacje(?) a mnie nazwal malkontentem... wszystko to pozwala mi twierdzic ze Panskie wypowiedzi swiadcza o dyletanctwie niektorych osob z MZK ZG i lekcewazeniu pasazerow... to tyle w podsumowaniu tej niezwykle zajmujacej dyskusji. przypuszczam ze dokladna analiza calego rozkladu MZK moglaby dostarczyc wiecej argumentow swiadczacych o jego czesciowym niedopasowaniu do potrzeb pasazerow ale z calego przebiegu tej rozmowy wnioskuje ze MZK woli wozic powietrze niz ludzi... Zazdroszczac dobrego samopoczucia i samooceny (stanowczo zawyzonej) zycze w nowym Roku calemu MZK Zielona Gora: pustych przebiegow, wozenia powietrza - w koncu pasazerowie to malkontenci ktorym sie nie dogodzi a skoro sie im nie dogodzi to po co sie starac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: alez ja na Pana nie wchodze IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 01:04 tacy jak pan to jednostki, zwykle bardzo głośne ale niewiele potrafiące zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks Re: alez ja na Pana nie wchodze IP: *.1blu.de 05.01.07, 01:14 z braku argumentow probuje pan atakowac mnie personalnie i pozamerytorycznie - no coz - jakos nie jestem zaskoczony... prosze sie dasac i obrazac do woli, nie krepowac wyobrazni, prosze wyrazic swoj sprzeciw wobec pasazerow malkontentow glosno sapiac i podskakujac przytupywac nozka... prosze wykrzyczec w twarz tym niewdziecznikom swoje cierpienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: buehehehe - wypowiadasz sie jak ob. Szmaciak IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 00:18 Daj mi za przykład miasta w Polsce o podobnej wielkosci a nie Berlin,,,, Zrozum, że to komunikacja zbiorowa nie indywidualna. Nie zmuszam Cie byś płacił na moją pensję,ARSEN też chce zarobić :) Każdego pasażera szanuje , a za rzecznika się nie uważam po prostu lubie to co robie. Jeśli nie podobają Ci się moje wypowiedzi nie czytaj ich, a głupie komentarze pozostaw prosze dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks zenada... IP: *.gerne.kolrabi.de 05.01.07, 00:50 Ja chce rozmawiac o komunikacji w Zielonej Gorze nie o komunikacji Pultuska. Zgadza sie ze MZK to komunikacja zbiorowa - PKP zas to komunikacja indywidualna? - z pociagu wysiada jedna osoba jak rozumiem? co do szanowania pasazerow... no coz czesc Panskich wypowiedzi na tym forum sugeruje ze nie jest to tak oczywiste i jednoznaczne - i pozwole sobie czytac dalej Panskie niezbyt madre komentarze a wnioski z nich bede przedstawial na forum. PS Berlin jest miastem niemal wzorcowym jesli chodzi o komunikacje miejska (tak jej jakosc jak i kulture) - dlatego pojawil sie tu jako wzorzec do nasladowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: zenada... IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 01:02 Żenada bo to nie ja podaje sie za kogos innego tylko Pan i pozwole sobei pana na tym forum juz nie zauwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks nie spodziewalem sie niczego innego IP: *.1blu.de 05.01.07, 01:08 prosze sie obrazic, prosze wyrywkowo sprawdzac kazdego podejrzanego pasazera czy wie co to jest internetowe forum gazety wyborczej - zapewne w koncu ustali pan moja tozsamosc i z satysfakcja odjedzie zamykajac drzwi przed nosem - czytajac panskie wypowiedzi i obserwujac radosna tworczosc MZK nie wydaje mi sie to niemozliwym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: nie spodziewalem sie niczego innego IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 10:27 Satysfakcje to ja mam proszę Pana kiedy komuś mogę pomóc, a nie komuś zrobić krzywdę ( czytaj zamnknąć drzwi przed nosem ).Pana próby oczerniania mnie na tym forum są naprawde żałosne.Ale powodzenia życze, może w ten sposób podbuduje Pan swój zachwiany autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks Re: nie spodziewalem sie niczego innego IP: *.CYLAB.CMU.EDU 05.01.07, 12:58 hehehe - ladnie sie czyta jak to sie Pan martwi, stara, troska i ogolnie "robi dobrze" pasazerom - moze nawet "pochyla" sie Pan nad problemami pasazerow - w momencie jednak gdy ktos mowi ze mu sie cos nie podoba i podaje przyklad (na Panskie zadanie) - Pan sie obraza i probuje dezawuwowac rozmowce bagatelizujac problem - to nie jest oczernianie tylko stwierdzenie zastanej rzeczywistosci - jest Pan dla mnie i pozostanie Pan osoba anonimowa, nie bede sledzil numerow autobusow, linii, stawial chragiewek na mapie ZG na przystankach na ktorych Pan sie zatrzymal w danym dniu. I nie bardzo rozumiem dlaczego moj autorytet mialby sie zachwiac...? Czy jest cos o czym nie wiem a Pan wie?!? Mysle ze myli sie Panu wiele rzeczy i chyba najlpiej bedzie jesli skupi sie Pan na kierowaniu autobusem - rola rzecznika MZK nie wychodzi Panu najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 05.01.07, 07:15 Witam Panie Jacku. W pierwszych słowach mego listu chce zapytać jak się ma punktualność kierowców MZK do rozkładu jazdy autobusów. Bo wg mnie działa - delikatnie mówiąc - nie do końca sprawnie. Przykład najnowszy, autobus linii 27, odjeżdżający z przystanku przy dworcu PKP, wg rozkładu 6.39, w dniu wczorajszym 6.42, w dniu dzisiejszym 6.42... nie miałabym pretensji, gdyby to był kolejny przypstanek, w końcu korki sa możliwe, ale do jasnej cholery, żeby spóźniać się na pierwszy przystanek?? to juz przegięcie! sytuacja zresztą nie pojawia się po raz pierwszy i nie tylko na tej linii. A potem leci taki wariat przez miasto, hamuje gwałtownie, no bo przecież spóźniony. Nie wspomnę o tym, że powoduje to także zmuszanie mnie do prawie biegu, żeby nie spóźnic się do pracy! Jest mi niezwykle miło, że MZK tak dba o moją kondycję, jednakże uważam, że ilość uprawnianego przeze mnie sportu jest zdecydowanie wystarczająca. To tyle, oczekuje zdecydowanych działań w celu poprawienia tego niedopatrzenia!! Aha, zeby nie było złudzeń, pana kierowcy nie było w autobusie w czasie, w którym powienin już jechać na przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.07, 10:38 Ze swojej strony mogę bardzo przeprosić.Niewiem dlaczego w ciągu 2 dni autobus ten przyjechał później.Minuta czy dwie to akurat w godninach rannych możliwe do nadrobienia w ciągu 2, 3 przystanków, natomiast 3 minuty to za dużo. Jest to 1 przerwa z toaletą na przystanku.Pisze Pani , że kierowcy nie było w wozie więć proszę zrozumieć tych co nie zdążyli jeszcze rączek umyć , gdy powinni już być na przystanku.Kolejna toaleta za godzine (w Ochli nie ma).Każdy kij ma dwa końce. Ode mnie proszę nie oczekiwać działań, ja jestem tylko kierowcą i to , że tu pisze to tylko moja dobra wola.Nie mam z tego nic ewentualnie nadszarpnięte nerwy.Moge obiecać, że jak ja będę miał 27 odjedzie Pani z przystanku co do sekundy, ale jak trafimy na zieloną falę świateł to nadmiar czasu i tak będziemy odczekiwać na 2 kolejnych przystankach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 05.01.07, 11:18 jeśłi autobus zjeżdża na pętlę w godzinach rannych (choć teraz to raczej noc, 6-ta rano), to korków jeszcze nie ma. Jest czas skorzystać z toalety. A jak za mało, to sugeruję zmienić rozkład, wtedy i czasu będą mieli Panowie wiecej na toaletę, a pasażerowie nie będą się denerwować brakiem autobusu o czasie. Swoja drogą jednak uważam, że dwa dni pod rząd, to przegięcie. A już do zupełnego szału doprowadza mnie sytuacja, kiedy kierowcy urządzają sobie pogawędki z kolegami. Nie mówię o pasażerach, którzy chcą zgłosić awarię urządzenia biletowego, czy też zapytac o trasę. Ale chodzi mi własnie o kolegów. W każdym autobusie jest tabliczka, ze z kierowcą nie rozmawia sie w czasie jazdy. Nie wisi tam chyba dla ozdoby. Zaś niektórzy kierowcy, jadąc i rozmawiając ze znajomym, od razu jadą wolniej, przez co spóźniają się na kolejne przystanki. Jeśli ktoś musi się przesiaść na inną linię, to zaczyna robić się problem. Taka sytuacja przydarzyła mi się wielokrotnie na trasie linii 22. Spóźnienia tego autobusu powodowały, że uciekał mi drugi autobus do pracy, zaś jazda następnym powodowała spóźnienie do pracy i awanturę z szefem. Panowie Kierowcy, miejcie czasem trochę wyobraźni, ja wiem - Wy jesteście już w pracy, ale pasażerowie muszą tam dojechac!! o czasie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka-177 Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka 05.01.07, 23:15 Naklejka wisi w autobusach i kierowcy to przestrzegają, nie rozmawiają podczas prowadzenia pojazdu,chociaż są tacy którzy tego nie przestrzegają ale jest ich niewielu. A co opóźnień autobusu już na 1 przystanku, no zdarzają się mi akurat bardzo rzadko chociaż wracam do domu ze szkoły w godzinach szczytu. Niech się pani postara zrozumieć kierowców co przyjeżdzają o np: 6:35 i stoją np: do 6:39 a chcą iśc do toalety gdyż na pętlach poza miastem nie ma takich rzeczy (jak napisał pan Jacek), jakby sie pani czuła jadać z pełnym pecherzem załużmy przez 30 minut, nie da rady nie ???? A rozmowa kierowców na pętli między sobą jakoś nie widziałem żeby taka sytuacja miała miejsce i nie wale sceimy gdyż często przechodzę i widze dworzec i nie widze rozmów miedzy kierowcami. Chyba pani codziennie nie jeździ z kierowcami którzy się spóźnija i rozmawiaja?? Współczuje pani że pani musi biec do pracy ale niech pani zrozumie kierowców Mzk, to jest bardzo odpowiedzialna praca i trzeba jechać maksymalnie skupionym więc załatwienie swoich potrzeb fizjologicznych jest bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyK czy pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? IP: 80.53.41.* 06.01.07, 01:11 Ja rozumiem kierowcow tylko nie rozumiem jak pracodawca moze nie uwzglednic takiej sytuacji... a poza tym taka sytuacja (zmiana trasy lub spowowdwanie zatrzymania czy opoznienia wlascwie powinna skutkowac grzywna z regulaminu przewozow - rzecz jasna to nienormlna sytuacja i kierowcy musza miec co jakis czas troche wolnego by zalatwic potrzebe fizjologiczna) - czy nei ma zadnego zwiazku zawodowego w MZK? To chyba wlasnie po to sa zwiazki zawodowe by dbac o tego typu sprawy jesli sam pracodawca o tym zapomina... Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka-177 Re: czy pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? 06.01.07, 15:41 W MZK są aż 2 związki zawodowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyK Re: czy pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? IP: 80.53.41.* 06.01.07, 22:38 no to chyba nie wywiazuja sie ze swych statutowych zadan... i dlatego nie mam dobrego zdania o zwiazkach zawodowych = po co to istnieje ale nei ma co gadac o tym bo to nie jest watek o zwiazkach. Dziwi mnie to jednak... Poza tym ze pracownikowi przysluguje przerwa sniadaniowa 15 minut i nalezy sie ona z marszu. Moze choc w ten sposob daloby sie jakos ten problem rozwiazac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: czy pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 02:24 Myśle, że w MZK takie przerwy i inne prawa pracowników są zachowane na pewno bardziej niż w innych prywatnych firmach.Czasem tez wypada zrozumiec człowieka nie wszystko da sie wyliczyc w czasie tymbardziej pobyt w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyK Re: czy pracodawca nie zdaje sobie z tego sprawy? IP: 80.53.41.* 07.01.07, 18:32 Wiec nie powinno byc zadnego problemu a tymczasem jednak problem jest - widac z tego ze jednak nei do konca zatroszczono sie o pracownikow w MZK. A co do wyliczania - moim zdaniem mzona wyliczyc i zalozyc pewien margines bezpieczenstwa a w tojtojce nikt nie siedzi po 15 minut bo to zadna przyjemnosc - robi sie to co trzeba tak szybko jak sie da... Odpowiedz Link Zgłoś
magjug rzecz niewiarygodna!!! 03.01.07, 07:32 ale dostałam odpowiedź MZK na mojego maila z uwagami... pozwólcie, że wkleję go tutaj: Dzień dobry W odpowiedzi na Pani e-maila z dnia 27.12.2006 Miejski Zakład Komunikacji w Zielonej Górze uprzejmie informuje, że linię nr „4” uruchomiono na wniosek Komunalnego Towarzystwa Budownictwa Społecznego Sp. z o.o. z siedzibą w Zielonej Górze. Trasa przejazdu oraz godziny kursowania autobusu zostały uzgodnione z mieszkańcami Komunalne Towarzystwo Budownictwa Społecznego. Ponadto wyjaśniamy, że proponowana przez Panią trasa zdecydowanie wydłużyłaby czas przejazdu autobusu, a jednocześnie zmniejszyłaby częstotliwość kursowania i nikt nie byłby zadowolony. Dziękujemy Dział Organizacji Przewozów i Marketingu MZK Zielona Góra no ja bym chętnie dowiedziała się z którymi to mieszkańcami rozmawiało mzk na temat trasy i rozkłądu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspasazer Dyletanctwo... IP: 87.106.4.* 30.12.06, 18:04 gratuluje MZK ulozenia rozkladu jazdy absolutnie nie skomunikowanego z rozkladem jazdy PKP - poraza mnie glupota a w tym wypadku MZK dalo jej jej szczytowy popis... Tak wiec w Nowym Roku MZK nie zycze niczego dobrego bo jako pasazer i podrozny zostalem olany cienkim siurem... Gdyby ktos nie wiedzial o co chodzi niech przesledzi tablice przyjazdow pociagow dalekobieznych i porowna z tablicami odjazdow autobusow MZK... ps a czy przypadkiem MZK nie ma ustawowego obowiazku skomunikowania wynikajacego z Ustawy Prawo Przewozowe??? (za skomunikowanie trudno uznac odjazd autobusu minute przed przyjazdem pociagu...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek z MZK ZG Konkrety IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 06:32 Ale jakiego rozkłady, jakich znowu linii.Czy nastęny pisze tylko , bvy sobie popisać...Tylko takie pisanie nic nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Konkrety IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 10:07 Czwórka odjeżdża z Rzeźniczaka o 7.14 i dojedzie do centrum ok 7.25 wtedy z centrum kazdy pojedzie do swojej szkoły wybranym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Konkrety IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.06, 10:20 Zobaczie jak w innych miastach wyglada komunikacja i docencie to co macie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lepcio3 Re: Konkrety 31.12.06, 10:45 Nie wiem jak jest we wszystkich miastach,ale kilka miast znam. moim zdaniem w Zielonej Górze jest dobrze ale nie idealnie. We wszystkich miastach można coś poprawić. Cel - ideał, jest nie do osiągnięcia ale trzeba mimo wszystko do tego dążyć. celem powinno być stworzenie 10 linii miejskich, które jadą z dużą częstotliwością, oraz linie podmiejskie uzupełniajace w logiczny sposób układ komunikacyjny. MZK wszystkiego najlepszego w nowym roku - samych trafnych i przemyślanych decyzji. Pozdrawiam, Sławomir Lepak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinks Re: Konkrety IP: *.1blu.de 31.12.06, 18:03 rozklad.pkp.pl tablica przyjazdow dla Zielonej Gory godzina 20:00 - przyjezdzaja 3 pociagi no i sprawdz jak kursuja 4,19,23 dasz rade sam sprawdzic czy mam jeszcze prosciej napisac? sprawdzilem Ustawe Prawo Przewozowe i ustawodawca naklada ustawowy obowiazek skomunikowania srodkow komunikacji miejskiej z innymi - szczegolnie srodkami komunikacji dalekobieznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czwórką dojedziesz na Rzeźniczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:14 Bardzo dobrze, że jest taka linia, szkoda, że nie częściej Odpowiedz Link Zgłoś