Dodaj do ulubionych

Oprawca zmusił żonę do samobójstwa

• Gość: Ktoś Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: 213.17.199.* 08.01.07, 14:33
      OK, gosciu dostanie 5 lat. I co z tego? A ile lat ona sie nad nia znecał?
      Powinnien dostać conajmniej tyle ile trwało to maltretowanie bez możliwości
      wyjścia na wolność wcześniej i bez przepustek.
      • adria231 Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa 08.01.07, 14:45
        5 lat szybko minie.Pan i władca wróci i przykładnie ukarze zonę za to,że przez
        nią musiał byc abstynentem.Albo ją zabije,albo ona ucieknie i do konca swoich
        dni będzie ukrywac się przed swoim oprawca.To jest polska rzeczywistość.
    • Gość: es 5 lat? Chyba 15, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:36
      Pewnie zrobili bląd w druku.
      • hondini Re: 5 lat? Chyba 15, co? 09.01.07, 09:25
        kolego, prawo konczyłeś korespondencyjnie?, może w korespondencji był błąd,
    • Gość: pierd0lec [...] IP: 149.226.255.* 08.01.07, 14:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • london13 nie martw sie nieudaczniku. Kiedys na pewno 08.01.07, 16:17
        w koncu cos bzykniesz. Chocby i koze sasiada, zawsze to lepiej niz machanie
        lapskiem do youtube'a :))
        Glupi frustrat:)))))
    • zegrz Pięknie! 08.01.07, 14:42
      A za 3 lata wyjdzie - za dobre sprawowanie lub ze względu na stan zdrowia - i
      wtedy ja zabije. I wszyscy będą wielce zdziwieni.
      Jesli to co opisano jest prawdą to powinien dostać dożywocie.
    • Gość: eshai zalosne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:42
      5 lat, ha ha ha...
    • Gość: Jonek Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:45
      Moja obserwacja mówi mi, że większośc forumowiczów wierzy raczej w ewolucję niż
      Biblię. Wobec tego nie rozumiem, na co sie oburzacie. Facet był silniejszy, to i
      bił żonę, która była słabsza. A że gwałcił? Naturalne samcze prawo. Jak by
      Natura chciała, to by zrobiła kobietę silniejszą, a wtedy ona biłaby jego.
      A to, że chciała popełnić samobójstwo potwierdza tylko, że jako osobnik słabszy
      sama czuje, że powonna być wyeliminowana.
      A całe to prawo i jego paragrafy to tylko nieportrzebna ingerencja w prawa natury.
      • Gość: Iza Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.07, 16:39
        Witam, nie wierze w ewolucję, bo tu nie ma nic do wierzenia. Ewolucja jest tak
        samo realna jak siła grawitacji. W czasie ostatnich 5 mln lat u form praludzkich
        rozwijał się mózg. Prawdopodobnie około 100 tysięcy lat temu powstała kultura.

Na wszystkie nasze zachowania wynikające z natury nakłada się K U L T U R A. Ona
        daje normy moralne, prawa itd. Stąd mamy prawo (a nawet obowiązek) potępić kogoś
        kto znęcał się nad innym człowiekiem. Dzięki temu nie pozostawiamy chorych,
        niepełnosprawnych czy starców i dzieci ich własnemu losowi. Niektórzy nazywają
        to humanitaryzmem.

Poza tym w większości gatunków ssaków samiec jest znacznie silniejszy od samicy
        (jest to jedna z cech dymorfizmu płciowego). Mimo tego akty agresji wobec samic
        są dość rzadkie. Na tyle rzadkie, że można nazwać je patologią. To samo dotyczy
        człowieka.

Jeżeli to prawda, że oprawca dostanie 5 lat, to jest to porażka naszego wymiaru
        sprawiedliwości. Jeżeli ktoś bił osobę słabszą od siebie przez wiele lat, to
        jest niezdolny do życia w społeczeństwie. Brak mu elementarnej umiejętności
        empatii. To tak jakby bił dziecko. Izolacja to minimum, ponieważ jest on
        niebezpieczny dla otoczenia.
        • Gość: Jonnek Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:36
          Bełkot, niestety. Grawitacja polega na tym,że jak podskoczę, to spadnę na
          ziemię. Ewolucji jak na razie nikt nigdzie nie znalazł, choć wielu szuka, a
          jeszcze więcej w nią wierzy.
          Ty wierzysz, że ewolucja jest faktem, wierzysz, że 5 mln lat temu u praludzi
          rozwinął się mózg i że 100 tys lat temu powstała kultura.

Jeśli tak rzeczywiście było, to niby skąd wynikają normy moralne, prawa itd. ? Z
          kultury - przepraszam: KULTURY? W takim razie są niczym więcej jak chwilowym
          ustaleniem niedorozwiniętej cywilizacji ludzkiej, która i tak wkrótce przeminie.
          A więc nie są żadnymi normami. Nie ma bowiem norm absolutnych, są tylko zwyczaje.
          Jeszcze niedawno zwyczaj bicia i gwałcenia(?) żony nie był uważany za coś
          zdrożnego - dlaczego dzisiejsze zwyczaje mają być lepsze do tych , które były -
          albo tych, które bedą?
          Humanitaryzm? Nie rozśmieszaj mnie. To puste słowo bez żadnego określonego
          znaczenia. Po prostu ładnie brzmi.
        • Gość: Jonnek Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:41
          Gość portalu: Iza napisał(a):

> Mimo tego akty agresji wobec samic
          > są dość rzadkie. Na tyle rzadkie, że można nazwać je patologią. To samo dotyczy
          > człowieka.

Ha, ha. Przecież właśnie media biją na alarm, że przemoc w rodzinie jest
          wszechobecna. Biją alkoholicy i trzeźwi, prości i wykształceni. A więc nie jest
          to rzadkość, tylko norma. A jako normę trzeba to zalegalizować a nie zwalczać.
    • 64k Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa 08.01.07, 14:52
      5 lat? Takiemu degeneratowi to juz tylko czape dac albo dozywotnio ciezkie
      roboty - nic innego!
    • Gość: red Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 08.01.07, 14:54
      i lepiej dac sie ponizac latami pijakom a normalnych facetow ktorzy by reki nie podniesli olewac
    • hehenio Powinna się za niego modlić! 08.01.07, 14:54
      Dziękować Panu za dar cierpienia!
      Ze swego poniżenia uczynić ofiarę w intencji... dajmy na to dzieła ewangelizacji.
      I wyciągnąć do Męża dłoń pomocną, bo też pewnie mu trudno nieść krzyż nałogu.
      I dbać o jedność rodziny!
      Amen.
    • Gość: pp czyżby w końcu złapali croolicka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:58
      ?
    • Gość: MeanMachine Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: 195.117.153.* 08.01.07, 16:06
      "grozi mu 5 lat więzienia" ;D no kur... nie wierze po prostu... takich ludzi
      sie wieszać powinno na miejscu zdarzenia, nawet nie zamykać do więzienia bo nie
      ma sensu.
    • Gość: :P To wina Owsiaka IP: *.wroclaw.mm.pl 08.01.07, 16:09
      W Żarach to kiedyś odbywał się szatański festiwal muzyki i narktyków, a jak Owsiak krzyczał "Róbta co chceta" to facet tako i uczynił, bogu ducha winna owieczka. Przecież taka scena może się komuś z amboną pomylić, a księdza trzeba słuchać.
    • Gość: Archarch A żona świętą jest, chodzący balsam IP: 83.238.180.* 08.01.07, 16:13
      To te wstretne potwory - mężowie, przychodzą i nie wiadomo czemu robią piekło w
      spokojnym, pełnym zrozumienia domu.
    • Gość: Ja Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:15
      W domu rodzinnym ojciec znęcał się nad nami przez długie lata. Zgłaszaliśmy za każdym razem policji i co? Czekaliśmy 11 lat zanim go wsadzili do więzienia. Ile papiurzysk wypisali - to się w głowie nie mieści. Sąd też się nie spieszył. Dwa ostatnie lata jego na wolności to był istny koszmar. Mimo, że miał wyrok w zawieszeniu to go nie zamknęli. Była kolejna sprawa. Póbował udusić moją siostrę, potem chciał ją pobić jak była w ciąży... już nie wspomnę jak traktował mamę i resztę rodzeństwa.
      Alkoholizm to jest straszna choroba. i niestety dotyczy nie jedenj osoby ale całej rodziny. I wszyscy muszą się leczyć... nie tylko sam alkoholik.
    • Gość: Zrozpaczona Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.chello.pl 08.01.07, 16:18
      Gó.. prawdaaaa!!!!!!!!! byłam szarpana,bita ,wywalana z domu w nocy w koszuli
      nocnej,facet mnie lał po głowie przez poduszkę zeby śladów nie było przykładał
      nóż do gardła dusił zatykał nos i usta ,mdlałam,próbował mnie zgwałcić.POlicja
      przyjechała zobaczyła zaryczaną kobietę i supermena biznesmena który nie był
      pijakiem.Facet był spokojny rzeczowo rozmawiał pokazłą im wizytówkę kogo on tam
      zna.Zrobił ze mnie chora babę której nie może nie pozbyć>% lat zylismy razem
      cięzko pracowaliśmy na to co mieliśmy pojawiła sie inna kobieta i zaczął sie
      mój koszmar>nie miałam sie gdzie podziać.Niestety znajomi,sąsiedzi trzymają
      strone tego co ma wpływy i kase.Policjant mało tego ze mi nie pomógł to jeszcze
      powiedział temu panu ze ma takie prawa ze moze mnie wyrzucić odrazu jeśli nie
      jestem zameldowana, jego tylko pouczył ze powinien być zameldowany/mieszkanie
      było wynajęte/Nie chciał przyjąc zgłoszenia o próbie zabójstwa straszeniu biciu
      bo nie ma dowodów śladów światków !!!!!!!Policjan sie smiał ze mnie ze jestem
      żałosna bo gdyby jemu ktos groził to on by odrazu odszedł,a ja nie miałam gdzie
      ten dom traktowałam jak swój własny !!!!!!!!!!!! Oprawca był silniejszy
      • Gość: zrozpaczona Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.chello.pl 08.01.07, 16:25
        nie jestem z tym człowiekiem juz od 1,5 roku i kazdej nocy budze sie z
        krzykiem ,nie potrafie normalnie życ ,pracować funkcjoować,boję sie przejeżdzać
        koło jego domu firmy jak widze podobny saochód robi mi sie słabo.Nie umiem zyc
        w nowym związku
    • nessie-jp Oprawca zmusił żonę do samobójstwa 08.01.07, 16:25
      Ale alkohol nadal jest legalny, a np. marihuana nie
      • Gość: Tadek A sąsiedzi gdzie? W kościele? IP: 82.177.11.* 08.01.07, 16:36
    • Gość: g zdelegalizowac alkohol IP: 194.246.124.* 08.01.07, 16:42
      • cynik.pl Koniecznie! Podpisano.... 08.01.07, 16:51
        ....potomkowie Al Capone
    • Gość: g zdelegalizowac alkohol IP: 194.246.124.* 08.01.07, 16:45
      to alkolhol jest przyzyna calego polskiego szitu
    • Gość: MIRKA Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:59
      30 lat temu w mojej wsi [zabitej dechami]był na to sposób:takiemu mocnemu
      zakładało sę łańcuchy na szyję [tyle ile mógł udźwigać] igoniło się przez całą
      wieś .Potem do piwnicy dopóki nie osłabł.Skuteczność murowana.moż dlatego że na
      posterunek milicji było 7 km. a samochodów nie było ani telefonów.
      • Gość: paszcza Re: Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.iaea.org 09.01.07, 13:04
        Gość portalu: MIRKA napisał(a):
        > 30 lat temu w mojej wsi [zabitej dechami]był na to sposób:takiemu mocnemu
        > zakładało sę łańcuchy na szyję [tyle ile mógł udźwigać] igoniło się przez

No i prosze - jest gotowe rozwiazanie - otoczenie i opinia publiczna. Teraz
        chyba wszyscy maja wszystko w dupie i kazdy pilnuje tylko wlasnego tylka.

• Gość: jan Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.adsl.alicedsl.de 08.01.07, 17:12
      Jedyny razunek przed takimi wykolejencami to KS.
    • Gość: Dranken Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.ists.pl 08.01.07, 17:14
      Polskie prawo jest nie normalne. Za takie czyny powinno sie kolesia wpakować
      minimum na 25 lat a nie na 5. Może jeszcze za zabóstwo dawajmy miesiąc prac
      społecznych ??
      • Gość: beb LINCZ! IP: 194.246.124.* 08.01.07, 17:19
        Prawo, jak i policja sa zbyt nieudolne!
    • Gość: xx Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.kolnet.com.pl 08.01.07, 17:34
      0-801 to lini płatna......(tak między wierszami)
    • Gość: Leszek Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.01.07, 18:19
      A moze ta baba to ma 17 osobowosci jak moja byla zona.Nawet moje dzieci nie
      chca z nia byc. Psychiczne baby do ziemi!!!!!!!!
    • Gość: Leszek Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.01.07, 18:33
      TY,ZROZPACZONA.Dobrze Ci zrobil Pewnie jestes zla zona i zla kobieta. DO PRACY
      Pewnie juz nie moze patrzyc na twoj ryj a Ty dalej siedzisz za darmoche i
      pewnie nawet nie gotujesz .
    • Gość: Leszek Oprawca zmusił żonę do samobójstwa IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.01.07, 18:41
      Hej,Mirka 30 lat temu to jeszcze nie bylo Twojej wsi.A wtedy kobiety szanowaly
      meza.A teraz to tylko chcecie duzo pieniedzy i wladzy.A w ryja i do piwnicy
      albo za drzwi na ryj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka