redakcja 21.11.01, 14:28 Która kawiarenka jest najlepsza w mieście? Gdzie wpaść na mrożoną kawę, a gdzie na krem sułatański. Czekamy na podpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tommy Nojnowsza z Gazyty IP: *.ctinet.pl 22.11.01, 09:39 od dzis to moja ulubiona... nojnowsza cukiernia "grawit" lubie tez wspominki pani saw...nawet zwiariowany szambelan z deptaka nie ma tylu wspomnien z zielonogorskiego dziecinstwa...a moze dajcie mu rubryke obok Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Nojnowsza z Gazyty 24.11.01, 23:28 nojnowsza jest niezla... prawde mowiac czytajac rano gazete zastanawiam sie zawsze ile z niej znajdzie sie na forum;) z kawiarenkami w zielonej problem jest... ja chyba w ogole zadnej nie znam, zadnej z 'pewna' dobra kawa, zazwyczaj musze pytac czy cappuccino nie jest z torebki, w sumie trzeba upewniac sie tez czy nie podaja rozpuszczalnej przypadkiem! skandal! sa miejsca, gdzie jest dobra kawa - ale je z kolei trudno nazwac kawiarniami. uwazam ze kawiarni z przytulna atmosfera zielona nie ma jeszcze jesli sie myle to z przyjemnoscia zrewiduje swoj blad pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Kawiarenki 02.12.01, 02:50 Kiedyś fajna kawiarnia była we Wrocławiu. Podawano tam kawy parzone na wiele, wiele sposobów. Kawy świata. Niesamowity smak, do tamtego dnia nie wierzyłam, że sposób parzenia kawy jest tak istotny. Ale cóż, zbyt mało smakoszy kawy spowodowała bankrutację:((( A naprawdę dobre kawy podawano... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Kawiarenki 04.12.01, 19:38 ula_ napisał(a): > Kiedyś fajna kawiarnia była we Wrocławiu. Podawano tam kawy parzone na wiele, > wiele sposobów. Kawy świata. Niesamowity smak, do tamtego dnia nie wierzyłam, > że sposób parzenia kawy jest tak istotny. Ale cóż, zbyt mało smakoszy kawy > spowodowała bankrutację:((( > A naprawdę dobre kawy podawano... chyba myslisz o 'pozegnaniu z afryka'?? we wroclawiu podobno przeniesiono ja w inne miejsce (byla na wieziennej bodajze), natomiast ta z zielonej zlikwidowana chyba rzeczywiscie:(((( wielka szkoda jesli ktos zna lokal z pewna dobra kawa i cappuccino - to niech sie podzieli prosze!! pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
ula_ Re: Kawiarenki 04.12.01, 19:46 W Gorzowie też nie ma takiej kafejki z prawdziwego zdarzenia (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) i ubolewam z tego powodu strasznie:( Nawet mi przez myśl kiedyś przemknęło, czy nie otworzyć takowej, ale chyba mało rentowny byłby to biznes:( A szkoda. Pozdrawiam. U. Odpowiedz Link Zgłoś