09.02.07, 16:46
Proszę,pomóżcie!!!!Zamierzam zapisac sie na kurs prawa jazdy a najbliżej mam
do ZRYWU.Jeśli ktoś z Was uczyl sie w tej szkole,prosze o opinie,nie chce
utopic ponad tysiąc złotych a nie mam zielonego pojecia o szkolach,bo nikt
znajomy nie robil prawka w Zielonej Gorze.
Obserwuj wątek
    • Gość: v.h. Re: prawko IP: *.warzymice.net 09.02.07, 18:54
      ja polecam motorex - robilem tam prawko - zdalem egzamin za pierwszym podejsciem.
    • Gość: ziutek Re: prawko IP: *.ztpnet.pl 09.02.07, 19:23
      O Zrywie nic nie wiem. Motorex jest dobry.
    • patrycja.ros Re: prawko 09.02.07, 22:10
      Hej!!! W dodatku do gazety lubuskiej( za kierownicą) pojawił się ranking szkół
      najlepiej uczących jeździć i z najwyższą zdawalnością z Zielonej.Na pierwszym
      miejscu jest ZDZIŚ - Z. Kowalik, 2. WORLD R.Szpojda, 3. R. Szkudlarek ja
      osobiście polecam Dobry Kurs i pana Kazia. Pozdrawiam
      • Gość: zielonogórzanin Re: prawko IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.07, 23:04
        hehe, polecam ZRYW. Prawko robił tam mój koleś, ja razem z jeszcze jednym
        znajomym i mnóstwo osób które mieszkają w centrum miasta.

Firma znana od lat no i dość dobrze przygotowują do egzaminu. Wykłady nie są
        nudne... oskar dobrze je prowadzi :)

Ja właśnie jazdy miałem z oskarem i było super. Godziny szło się dogadać. Jak
        czytam opinie niektórych ludzi o "psychicznych instruktorach" to aż mi się
        wierzyć nie chce że w moim przypadku poszło tak łatwo :)

Szkoła znana, instruktorzy mili i uprzejmi, jeździ się pełną godzinę a nie tak
        jak w niekórych szkołach że godzinę... ale lekcyjną hehe. Ja osobiście byłem
        zadowolony i mogę polecić tę szkołę.

pozdrawiam
        zielonogórzanin
      • Gość: murek Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:06
        Dobry Kurs, to 22 (dwudzieste drugie) miejsce w mieście! Nie polecam!
    • marcin_zielonagora Re: prawko 09.02.07, 23:36
      Ja chodziłem do Motorexu. Jest miła atmosfera, mój intstruktor był super. Dbają o klienta. Jak już się zdecydujesz na Motorex to najlepiej żebyś miał teorię z panem Gepardem. Dobrze cię przygotuje. Naprawdę polecam kurs prawa jazdy w Motorexie.
      • Gość: ranking Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:59
        taa dobry kurs 25 miejsce na 26 - na 104 kursantów zdawalność na poziomie 18%.
        Pogratulować
        w porównaniu Krzyś - 112 kursantów zdawalność na poziomie ponad 50%.
        -Różnica?? pomyślcie sami..
        • Gość: v.h. Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.warzymice.net 10.02.07, 15:07
          ja tam nie wiem... zdawalem w styczniu 2006, teorie zaczalem w sierpniu 2005 -
          zdalem za pierwszym razem mimo ze nie mialem kontaktu z samochodem wczesniej
          praktycznie zadnego (w rodzinie nikt poza mna prawa jazdy nie ma). Mysle ze
          najwiecej zalezy nie od szkoly ale od kursanta i tyle w temacie... sa tacy co sa
          po trzecim podejsciu i dalej nie potrafia zmienic biegu, ocenic odleglosci czy
          wiedziec ze kostka brukowa jest sliska...
          • cembe Re: prawko- do patrycja.ros 10.02.07, 16:23
            ranking he he he
            kochani to zwykła statystyka
            dajmy na to:
            mamy 4 osoby
            3 zaliczają w 1 terminie, a piąta podchodzi do egzaminu 9 razy
            mamy więc statystycznie 12 egzaminów (*/4 osoby) daje nam średnią podejścia 30%,
            co oznacza, że w pierwszym terminie zdało 1,33 osoby
            easy?

ze statystyka jest tak, że facet z psem na spacerze ma statystycznie 3 nogi,
            czyli tyle co i pies :D
            • patrycja.ros Re: prawko- do patrycja.ros 10.02.07, 17:08
              Witajcie!!! Czemu się tak irytujecie na rankingi?- tak sobie później pomyślałam
              czy to nie aby płatna reklama w gazecie. Bo tak naprawdę to to nie wiadomo, kto
              to robii w jaki sposób zbiera dane. Bo na dobrą sprawę przecież w ośrodku nie
              podajemy gdzie robiliśmy kurs.Ja jestem bardzo zadowolona z P. Kazia i dodam, iż
              był on instruktorem w Motorexsie.Wszystko zależy od człowieka i jego predyspozycji.
              W gazecie, którą cytowałam Motorex jest na piątym miejscu i zdawalność ma
              określoną na poziomoie38,4%. Adres gazety www.gazetalubuska.pl - dodatek
              " ZA KIEROWNICĄ" tytuł artykułu "Gdzie najlepiej uczą"
              • Gość: niezadowolony Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.02.07, 20:40
                jesli chodzi o statystyki to biorą sie z zaświadczenia o ukończeniu kursu w
                danej szkole. wspomniany wcześniej ranking został stworzony na podstawie danych
                z WORDa, który to udostępnił te dane.
                A co do szkoły DOBRY KURS powinni się nazywać BEZNADZIEJNY KURS!!!!!!
                z grupy 12 osób z którymi chodziłem ponad polowa była niezadowolona z tej
                szkoły. dodajmy ze jezeli ktoś juz wczesniej jezdzil i czuje się dobrze za
                kierownica to jest mu to obojętne do jakiej szkoły pójdzie i jakiego bedzie
                mial instruktora,ale niestety takich osób jest bardzo malo. W DOBYM KURSIE
                instruktorzy nie maja cierpliwosci do osób którym nauka idzie troche
                wolniej.Ponadto slyszałem o przypadkach w których ta firma zmuszała pod grozba
                nie wydania zaświadczenia o ukończeniu kursu - do wykupienia dodatkowych
                godzin. PRZESTRZEGAM PRZED DOBRYM KURSEM - DOBRY TO ONI MAJA TYLKO BAJER.
                • Gość: KAMIL Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.02.07, 20:44
                  POTWIERDZAM!!!!!!!!!!!!!!!! Móweiac delikatnie to beznadziejna szkoła.
                  Szef chamski,popija piwko od rana do wieczora i ta krzatajaca sie jesgo żonka
                  blachara, która pozjadała wszystkie rozumy bo ma mąza z firma. JEDNYM SŁOWEM
                  OMIJAJCIE TEN DOBRY KURS Z DALEKA JAK NIE CHCECIE UTOPIĆ KASY.
                  • Gość: zielonogórzanin Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.02.07, 23:04
                    hehe, noo dobrego słowa o "dobrym" kursie nie da się powiedzieć. Mój kontakt z
                    nimi zakończył się gburowatymi odpowiedziami i ogólnie nie zachęcili mnie abym
                    korzystał z ich usług. Zdecydowanie nie polecał bym tej szkoły.

W Zielonej Górze jest wiele ośrodków i tak na prawdę nie ma się co na
                    statystyki oglądać bo wiadomo że nie umiejętności świadczą o zdawalności
                    egzaminu a zwykłe szczęście. Mi osobiście 2 razy się nie poszczęściło. Ojciec
                    za pierwszym razem zwyzywał mnie bo on ma wszytkie możliwe kategorie a synek
                    oblał, za drugim razem jak mnie oblali na placu to sobie patrzał i... się
                    wku..ł na maxa :) hehehe, za trzecim razem miałem po prostu farta i zdałem u
                    jakiejś pani.

Jeśli chodzi o szkołę nauki jazdy to szukajcie takiej żeby instruktorzy byli
                    mili i potrafili faktycznie nauczyć was czegoś. Popytajcie znajomych gdzie
                    zdawali i gdzie nikt na nich nie krzyczał itp. Dobra atmosfera i rzeczowe
                    lekcje to podstawa.

Wiem na przykład że w Gwardii kiepsko jest z jazdami. Pamiętam że znajomi
                    skarżyli się że jazda miała trwać godzinę ale z tego zaledwie 40 minut było
                    faktyczn" jeżdżenia. Podobne kwiatki zdarzają się w wielu firmach. Ooo, np. w
                    TrasieBis narzekali kiedyś na "stare samochody" ci co jeździli na kat. C...

Osobiście nie polecam dużych szkół ze względu na zwykłą rzeźnię, gdzie jesteś
                    kolejnym uczniem i tyle. Nie polecam też szkół gdzie dziadek ma 1 samochód i
                    dorabia sobie wożąc uczniów. Często jest to mało profesjonalne :)

Najlepiej więc chyba wybrać te średnie... :) wiem że to bardzo ogólne ale taka
                    jest prawda :)

Kilka postów wyżej polecałem ZRWY, bo to faktycznie fajna firma. Można się
                    dogadać i spłacać na raty, można się domówić odnośnie godzin jazdy, lekcje są
                    fajnie prowadzone i osobiście nie mogę narzekać. Polecam każdemu aby miał tak
                    fajny kurs :)

aaa, zapomniał bym... nie łapcie się na promocje cenowe, że niby ktoś wam zrobi
                    kurs za 200-300 zł. taniej. ZAWSZE na czymś stracicie. Kwestia tylko na czym
                    szkołą jazdy będzie chciała przyoszczędzić :) a na 100% wymyślą jakiś myk aby
                    tą obniżkę ceny sobie odbić :)

pozdrawiam
                    zielonogórzanin
                    • Gość: luzak Re: prawko- do patrycja.ros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:14
                      a chciałem robić prawko w dobrym kursie bo maja tanio, ale czytając opisy to
                      chyba nie skorzystam. jeszcze jednak się zastanowię ...
                      • cembe walka 13.02.07, 15:31
                        a mnie rozwala jedno - ten post jak i inne to po prostu walka konkurencji :D
                        oj to takie polskie
                        nakrzyczeć napierdzielać sie po łbie, a potem w niedzielę do kościółka i
                        wszystko w porządku!

ech dzieci dzieci! jestem aż ciekaw tego gdybyśmy porównali IP postów i IP firm :D
    • Gość: scigant Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:32
      Zobacz jak się szkoła Mańko od paru dni reklamuje tu na forum :D
      • Gość: Sopelek Re: prawko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:07
        Podpowiedzcie coś o szkole Bis Trasa jak tam u nich jest?
        • beata132 R. Szkudlarek 08.03.07, 16:41
          Super facet, który chyba każdego "matoła drogowego" nauczy jeździć:-)
          Dziś zdałam prawko, więc cieszę się ogromnie.
          Fakt, to było moje trzecie podejście, ale dwa poprzednie oblałam wyłącznie
          przez własną głupotę.
          Jedynym minusem p. Szkudlarka jest to, że jeździ sam, przez co jest strasznie
          obładowany kursantami. Kurs trwa dłużej niż u innych, ale naprawdę warto.
          Gdybym miała jeszcze raz zdawać zapisałabym się tylko do niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka