Dodaj do ulubionych

Test dla mieszkańców ZG :)

02.03.07, 22:46
Proponuję rozwiązać następujący test sprawdzający wiedzę o ZG:
miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,79000,3942135.html
Napiszcie jakie uzyskaliście wyniki. Ja miałem 25/30 (w sumie wynik dobry biorąc pod uwagę to że jestem jeszcze młody a niektóre pytania dotyczą przeszłości miasta np. co kiedyś mieściło się w Topazie).
Obserwuj wątek
    • Gość: tk Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.backiel.com.pl 02.03.07, 22:53
      Twój wynik: 21. Jest dobrze, ale Zielona Góra ma jeszcze przed Tobą tajemnice!

muszę lepiej poznać wroga ;-)

choć konik to jest raczej krośnieński!
      • irenka82 Re: Test dla mieszkańców ZG :) 02.03.07, 22:55
        26 zielonogorzanka z krwi i kosci:)
        • Gość: r Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:02
          Twój wynik: 27.
          Zielonogórzanin od 10 lat.
    • croolick Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 00:21
      24 pkt :-) A podobno ze mnie "etatowy wrog Zielonej Gory" ;-)
      • Gość: arturas Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.ztpnet.pl 03.03.07, 09:21
        'wroga'trzeba znać!
        • aski68 Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 09:48
          20 zaledwie :))
          te polityczne mnie załatwiły :)) nie kumam kto jest kim i skąd :)) czy też czym
          jeździ :)
          fajowy test :)

pzdr
    • Gość: ink Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.07, 00:28
      Również 24.
      • Gość: mimi Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.54.50.179.tisdip.tiscali.de 03.03.07, 06:35
        Twój wynik: 27. Brawo! Jesteś zielonogórzaninem z krwi i kości. Twoje miasto nie
        ma przed Tobą tajemnic.
    • slide Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 09:04
      Wynik 24. Pozdrowienia z Sulechowa! ;)
      • pamana Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 11:32
        wynik 18 -od 9 lat w zielonej :-)
        kiepsko ze mna ;-)
        ale kogo obchodzi czym jezdzi dowhan ? i ile razy falubaz-z myszka miki :-P byl
        mistrzem skoro kibicuje sie uni leszno :-P
        p.
        • Gość: alek Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.ztpnet.pl 03.03.07, 11:37
          22 moglo byc lepiej
    • Gość: alek Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.ztpnet.pl 03.03.07, 11:50
      Dobra ale za drugim razem juz 26 hehe :)
    • km2bp Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 15:32
      Twój wynik: 24. Jest dobrze, ale Zielona Góra ma jeszcze przed Tobą tajemnice!
    • Gość: wq Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:09
      23, ale skąd mam np wiedzieć gdzie był taki Plastuś, a i żużel jest mi obcy :)
    • Gość: zasieki1 Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.pata.pl 03.03.07, 17:32
      25 pkt. jak na goscia urodzonego w gorzowie to niezle;)
    • Gość: zgorzanin Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:00
      22 :)
    • kresen Re: Test dla mieszkańców ZG :) 03.03.07, 23:19
      19 - 35 lat nieobecny
      • Gość: Jacek Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 00:20
        26 pkt - ale nie wiem co źle :(((
        Topaz powstał jako restauracja - nie kawiarnia
        • Gość: croolick Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.03.07, 00:33
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> 26 pkt - ale nie wiem co źle :(((

no wlasnie, przydalaby sie informacja o blednych odpowiedziach

> Topaz powstał jako restauracja - nie kawiarnia

i do tego ze striptizem ;-)
          • budrys77 Re: Test dla mieszkańców ZG :) 04.03.07, 00:52
            No nieeeeeeee:) Mimo tego, że w Zielonej Górze bylem kilka razy w życiu w
            okolicach PKP i PKS, oto mój wynik:

Zielona Góra dla zaawansowanych
            2007-02-23, ostatnia aktualizacja 2007-02-23 15:35
            Twój wynik: 23. Jest dobrze, ale Zielona Góra ma jeszcze przed Tobą tajemnice!

Alek - depczę Ci po piętach mimo żem gorzowsko-poznańsko Pyro hehehe:P

O Gorzowie miałem 29 na 30... Teraz czas na test o Poznaniu:)))

Ps. Croolick - a czy przypadkiem ten "brykający zielonogórski konik" nie
            przywędrował do jedynie słusznej lubuskiej "metropolii" z Żar czy Żagania???:P
            Coś tam kiedyś pisaleś na forum o PRLowskiej akcji - lubuski lud odbudowuje po
            wojnie swoją dolnośląską stolicę;))))
            • croolick Re: Test dla mieszkańców ZG :) 04.03.07, 23:34
              budrys77 napisał:

> Ps. Croolick - a czy przypadkiem ten "brykający zielonogórski konik" nie
              > przywędrował do jedynie słusznej lubuskiej "metropolii" z Żar czy
              > Żagania???:P

nie, zostal ukradziony w Krosnie Odrzanskim. W Zarach czy Zaganiu, to PWRN pod reke z WKZ ochoczo burzylo co bylo wspomnieniem "germanizacji", czyli to co przetrwalo "pochodnie zwyciestwa" Czerwonoarmistow i amerykanskie bomby...

> Coś tam kiedyś pisaleś na forum o PRLowskiej akcji - lubuski lud odbudowuje
              > po wojnie swoją dolnośląską stolicę;))))

no nie to miala byc wydumana w glowach komuszych apratczykow "lubuska" stolica :-P
    • Gość: zadra10 Jedno pytanie jest głupie. IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.07, 01:37
      Co kogo obchodzi czym jeździ ten Donowan z Zielonej Góry?!
    • Gość: KośTam Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:33
      Niektóre pytania to przegięcie np:

Pytanie 3: Janusz Kubicki startował w wyborach prezydenckich z hasłem:
      Pytanie 15: Najbogatszy zielonogórski radny, Robert Dowhan, jeździ:
      Pytanie 21: Ile kosztuje deser sułtański w barze Niger?
      Pytanie 26: Zielonogórski poseł Czesław Fiedorowicz odszedł z PO:

Dlaczego? Te pytania nie dotyczą wiedzy o Zielonej Górze, bo:

pyt nr 3 - ma na celu zwrócenie uwagi co robi obecny prezydent - sprytne
      zagranie socjotechniczne - gratuluję... (nie jestem z SLD i ich nie popieram
      jakby ktoś pytał)

pyt nr 15 - moją prywatną sprawą jest w co się ubierma i w co wsiadam co rano i
      myślę, że Pana Dowhana także ... co to ma wspólengo z wiedzą o Zielonej Górze?

pyt nr 21 - czy deser sułtański to coś specjalnego? pytanie służy promowaniu
      określonej firmy - a fe.... nieładne zagranie, dlaczego np. nie zapytaliście o
      deser Zielona Góra? Dużo lepszy niż sułtański - a sprzedają go w San Remo -
      skoro Państwu wolno - mi też...

pyt nr 26 - czy to wydarzenie było aż tak ważne z punktu widzenia miasta?
      Politycy zmieniają partie, poglądy zajmują się różnymi sprawami.

• Gość: grzesiek234 Bardzo słuszne uwagi.:-) IP: *.ztpnet.pl 04.03.07, 22:23
        j/w
      • Gość: erasmus Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: 217.168.133.* 07.03.07, 12:40
        W dodatku pytanie 26. w owym quzie, zawiera błedna odpowiedz, bowiem pan
        Fiedorowicz nie odszedl z PO przez przegrane wybory prezydenckie, lecz w zwiazku
        z matactwami przy wyborze marszałka wojerwodzka ( czyli nie odp.1 lecz odp.3
        jest wlasciwa) bląd gazety
    • Gość: vinga Re: Test dla mieszkańców ZG :) IP: *.szpital.zgora.pl 04.03.07, 22:55
      25 pkt - zielonogórzanka z krwi i kości. Co jednak z moja wiedza o miescie ma
      wspolnego samochod VIP-a? Nie jest to rzecz nieprzemijalna jak np. konik pod
      Palmiarnia. A w Nigerze najlepsze sa lody, kazdy chyba sie z tym zgodzi, wiec
      jesli juz to lepiej spytac w teście o ich cene.
    • kresen Głupi test Czerwonej Góry dla czerwonoskórych 04.03.07, 23:13
      bardzo głupi test wychwalajacy czerwonych włodarzy Czerwonej Góry brawo
      czerwonogórzanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka