grudziadz1939 14.05.07, 13:33 Szczegóły w Gazecie Lubuskiej: www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070512/TYGODNIK_ZIELONOGORSKI/70511034/-1/tygodnik_zielonogorski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiwaczek Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:40 I dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.05.07, 19:20 Pani pyta Jasiana na lekcji. Jakie domy powinny być budowane w Zielonej Górze ? Jasiu odpowiada: niskie ze stromymi dachami pokrytymi dachówką. Brawo Jasiu, no widzisz z taką wiedzą możesz zostać Lubuskim Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_novy Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.amsnet.pl 16.05.07, 11:43 Bardzo ciekawa wypowiedz: "Ważne zdanie ma w tym przypadku Wojewódzki Konserwator Zabytków. Urząd konserwatorski zatwierdza każdy budynek, który stawiany będzie w śródmieściu. A czasami zatwierdzić nie chce. - Podoba mi się pomysł stawiana nowoczesnych budowli w śródmieściu, nigdy nie chciałam, by powstawały nowe zabytki - mówi Barbara Bielinis - Kopeć. - Moją rolą jest jednak, by sprawdzić, czy obiekt będzie komponował się w pierzei zabytkowych kamienic. Nie mogę dopuścić do tego, by dominował nad zabytkami. Nie tylko w sensie gabarytów, ale również elementów wykończenia." a teraz porownanie z rzeczywistoscia: Cos na Niepodleglosci. img508.imageshack.us/img508/1900/dramatnaniepodlegloscido7.jpg i co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzanin Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.ztpnet.pl 16.05.07, 16:59 Koszmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bristol Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.05.07, 16:48 Najlepsze są te schodki. Jeszcze tylko brakuje podjazdu dla niepełnosprawnych. Inwestor zlecił najtańszemu architektowi a teraz wyda więcej na podjazd niż kosztowałby go projekt u dobrego architekta. Ciekawe jak taki koszmarek zdobył zatwierdzenie u LWKZ . Może to jest właśnie to co podoba sie Pani Bielnis Kopeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bristol Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.07, 18:39 Niestety ta wzpowiedzia Pani Konserwator dala dowod ze kompletnie nie wie jakie ma kompetencje. To kompromitacja urzedu LWKZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brystol Re: Do centrum idzie nowe... IP: *.ztpnet.pl 17.05.07, 16:13 fakt, szopa na narzędzia... a podobno ta baba coś skończyła ? Odpowiedz Link Zgłoś