Gość: maturzystka IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.05.03, 20:27 Wyobrażam sobie co by było jak by zabrakło miejsca dla katechetki ,conajmiej skandal polityczny i petycja 6 milionów słuchaczek Radyja,a sztuka - ona sama się obroni bez hipokrytów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: U2 Re: Cenzurka z błędami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 08:51 Gość portalu: maturzystka napisał(a): > Wyobrażam sobie co by było jak by zabrakło miejsca dla > katechetki ,conajmiej skandal polityczny i petycja 6 milionów > słuchaczek Radyja,a sztuka - ona sama się obroni bez hipokrytów. Podpisano-Młoda aktywistka ZSMP. Odpowiedz Link Zgłoś
dsvp Re: Cenzurka z błędami 30.05.03, 10:51 Gość portalu: U2 napisał(a): > Podpisano-Młoda aktywistka ZSMP. cholera mam nadzieję, że w ZSMP w końcu zaistnieja ludize o LEWICOWYM nastawieniu. Teraz wygląda to komicznie (z nazwy to tylko Polskej zostało ... choć wszechpolacy na pewno się nie zgodzą). Poza tym wiesz o tym samym pomyślałem - że religia na pewno jest na pierwszym miejscu. :)) PS PS Z serii o wyższości Świąt WIelkanocy nad Świętami Bożonarodzeniowymy: czy wiecie, że: skłąda się deklaracjęuczestnictwa w zajęciach religii we wszystkich poziomach szkół! Praktyka ukazuje odwrotność tego, co stanowi prawo! NIE! dla nieprzestrzegającego zapisów ustawowych pazernego kościoła! NIE dla katechetów żyjących z moich podatków! NIE dla kościołą otrzymującego pieniądze z budżetu centralnego (he he he jak myślicie ile [kwotowo]? polecam tylko spojrzeć ile w zeszłym roku wyniósł wzrost gospodarczy, a ile otrzymał kościół z wynikających z końkordata zaopisów! nie mam ochoty by środki, które mozna przeznaczyć na cokolwiek innego były pożerane przez państwo kościelne). NIE dla polityki radnych, chcący przekazywać kolejne darowizny za symboliczne kwoty! NIE dla rozpoczynania uroczystosci państwowych mszami! NIE dla jakiegokolwiek decydowania i uczestnictwa kościoła w polityce! ŚWIECKI RZĄD!!! KOŚCIELNE DUSZE!!! apelujcie sobie o co tylko chcecie! Róbcie to na co mata ochotę, róbcie sobie tyle mszy i śiąt ile wam tylko pasuje, śpiewajcie, wędrujcie, podróżujcie, budujcie kościoły, pomniki, plebanie i inne ta,m takie, tylko WARA WAM OD PAŃSTWA!!!!!!!!!! NIE ŻYJEMY W ŚREDNIOWIECZU I ŻYĆ NIE BĘDZIEMY. Jeżeli niektórzy oddają Bogu co boskie, wy oddajcie cesarzowi co cesarskie. Tako rzecze Zaratustra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Cenzurka z błędami IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 13:50 dsvp napisał: > Gość portalu: U2 napisał(a): > > > Podpisano-Młoda aktywistka ZSMP. > cholera mam nadzieję, że w ZSMP w końcu zaistnieja ludize o LEWICOWYM > nastawieniu. Teraz wygląda to komicznie (z nazwy to tylko Polskej zostało ... > choć wszechpolacy na pewno się nie zgodzą). > > Poza tym wiesz o tym samym pomyślałem - że religia na pewno jest na pierwszym > miejscu. :)) > > PS PS > Z serii o wyższości Świąt WIelkanocy nad Świętami Bożonarodzeniowymy: czy > wiecie, że: > skłąda się deklaracjęuczestnictwa w zajęciach religii we wszystkich poziomach > szkół! Praktyka ukazuje odwrotność tego, co stanowi prawo! > NIE! dla nieprzestrzegającego zapisów ustawowych pazernego kościoła! NIE dla > katechetów żyjących z moich podatków! NIE dla kościołą otrzymującego > pieniądze z budżetu centralnego (he he he jak myślicie ile [kwotowo]? polecam > tylko spojrzeć ile w zeszłym roku wyniósł wzrost gospodarczy, a ile otrzymał > kościół z wynikających z końkordata zaopisów! nie mam ochoty by środki, które > mozna przeznaczyć na cokolwiek innego były pożerane przez państwo kościelne). > NIE dla polityki radnych, chcący przekazywać kolejne darowizny za symboliczne > kwoty! NIE dla rozpoczynania uroczystosci państwowych mszami! NIE dla > jakiegokolwiek decydowania i uczestnictwa kościoła w polityce! > > ŚWIECKI RZĄD!!! KOŚCIELNE DUSZE!!! > apelujcie sobie o co tylko chcecie! > Róbcie to na co mata ochotę, > róbcie sobie tyle mszy i śiąt ile wam tylko pasuje, > śpiewajcie, wędrujcie, podróżujcie, budujcie kościoły, pomniki, plebanie i > inne ta,m takie, > tylko > WARA WAM OD PAŃSTWA!!!!!!!!!! NIE ŻYJEMY W ŚREDNIOWIECZU I ŻYĆ NIE BĘDZIEMY. > Jeżeli niektórzy oddają Bogu co boskie, wy oddajcie cesarzowi co cesarskie. > Tako rzecze Zaratustra. TAKO RZECZE NIE ZARATUSTRA, ALE JAKIŚ ZIDIOCIAŁY CZERWONY ANTYKLERYKALNY KMIOTEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dsvp Re: Cenzurka z błędami 30.05.03, 16:26 Człowiek szlachetny nie sprowadza humanitaryzmu do poziomu głupoty <i>przysłowie chińskie</i> czy ja wiem czy zidiociały, niech będzie. czy ja wiem czy czerwony, niech będzie, czy ja wiem czy antyklerykalny, niech będzie, czy ja wiem czy kmiotek, i niech będzie i to. hmmmm wiesz, ale moje poglądy na rolę i miejsce kościoła katolickiego w Polsce upatruję tylko i wyłączie w kategoriach historycznych. Stąd doskonale rozumiem, tęsknoty KK do szerokiego wpływu na społeczeństwo i państwo. Do tego dochodzi jeszcze rzecz pod tytułem światopogląd i świadomość, na szczęście także fałszywa (jeśli obserwatorze wiesz o czym się do Ciebie rozmawia). I tu upatruję sensu swojej wypowiedzi. Na gówno zawsze mozna powiedzieć "kupa", co nie zmienia faktu. Natomiast kupę nazywając gównem zmieniamy, poprzez zmianę formy, również i treść. Relacja pomniejszania znaczenia a także hiperbolizacja sensu ma czemuś służyć, ale co mnie kmiotowi do tego. Rola KK, jak i innych wyznań - co ona mnie obchodzi (z osobistego punktu widzenia), jednakże ktoś, kto nie rozumie i nie widzi społecznotwórczej roli wszelkich systemów religijnych, a takze ich funkcji kontrolnej i motywnej , popełnia wielkie wykroczenie, skazując czysty intelekt na kołątanie się między dwoma oponami (i nie o opony mózgowe mi chodzi, bynajmniej, o nie). Mam swoje zdanie o miejscu i roli kościołów w nowoczesnym państwie prawa, państwie cywilnym, o jasno sprecyzwanej roli kościołów. Nie podoba mi się stan dzisiejszy i głośno o tym mówię. Jeżeli myślisz inaczej, to bardo dobrze, bo masz zdanie! Tylko misiu mój kochany - proszę używaj argumentów, a nie pal od razu domu mego i nie gwałć kota mego, w imię walki z oświeceniowym demonem! Błagam i proszę zlitój się też nad dziatki mojemi, proszę i błagam w imię twego miłosierdzia ..... czy jest to merytoryczne .. nie sądzę! Odpowiedz Link Zgłoś