Dodaj do ulubionych

Sługocki działa

24.07.07, 11:38
Transfer wiceburmistrza z gorzowskiego magistratu może okazać się bardzo trafny.
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale jeśli uda się uda się uzyskać
dofinansowanie chociaż do części projektów, już za kilka lat nasze miasto może
wyglądać zupełnie inaczej.

www.um.zagan.pl/index.php?lng=pl&id=0&idi=1495
Obserwuj wątek
    • mercin.brezan Re: Sługocki działa 24.07.07, 12:00
      radio erewań powraca ????????

sliders napisał:

> Transfer wiceburmistrza z gorzowskiego magistratu może okazać się bardzo trafny

jeśli już to z urzędu marszałkowskiego w Zielonej górze

> Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale jeśli uda się uda się uzyskać
      > dofinansowanie chociaż do części projektów, już za kilka lat nasze miasto może
      > wyglądać zupełnie inaczej.
      >
      > www.um.zagan.pl/index.php?lng=pl&id=0&idi=1495

wyglądać będzie inaczej jeśli jego mieszkańcy będą mieli pracę - moje zdanie !
      potrzeba nam inwestycji i firm, nie kamieniczek
      Polkowice dla tego przykładu mają i jedno i drugie (kopalnie, Volkswagena i inne)
      coż zrobie, że zawsze potrafię skrytykować, a może poprostu nic dobrego obiektyw
      nie jeszcze się w tym mieście nie wydarzyło ? ;)
      • mercin.brezan Re: Sługocki działa 24.07.07, 12:07
        to samo wcześniej przy pomocy być może tego samego pana zrobili w ZG
        i co? ich kamieniczki mają teraz cukierkowy charakter ale na inwestycje w
        mieście jakoś to nie wpłynęło - łatwiej pozyskać środki na takie cele niż
        powalczyć o nowe miejsca pracy!
      • sliders Re: Sługocki działa 24.07.07, 12:59
        mercin.brezan napisał:

> radio erewań powraca ????????

Jaki erewań?? Przecież nie sieje żadnej propagandy tylko zwracam uwagę na kilka
        pozytywnych szczegółów

> > Transfer wiceburmistrza z gorzowskiego magistratu może okazać się bardzo
        > trafny
        >
        > jeśli już to z urzędu marszałkowskiego w Zielonej górze

no dobra, wiedziałem że z którejś stolicy
        >

> wyglądać będzie inaczej jeśli jego mieszkańcy będą mieli pracę - moje zdanie !
        > potrzeba nam inwestycji i firm, nie kamieniczek
        > Polkowice dla tego przykładu mają i jedno i drugie (kopalnie, Volkswagena i in
        > ne)
        Wiadomo: inwestycje, praca itp. "Nie od razu Kraków zbudowano" a chyba
        przyjemniej będzie się spacerowało po "wyremontowanej starówce". Kopalni podczas
        jednej kadencji chyba jeszcze nikt nie załatwił :)

> coż zrobie, że zawsze potrafię skrytykować, a może poprostu nic dobrego obiekty
        > w
        > nie jeszcze się w tym mieście nie wydarzyło ? ;)

chyba raczej subiektywnie ;p
        >
        >
        • dj_dlugi Re: Sługocki działa 24.07.07, 23:18
          PANOWIE!
          a kto powiedział, że Żagań ma być miastem przemysłowym?? i tak większość jeździ
          do pracy do Żar - tam jej nie brakuje, albo do Zielonej (patrz moja skromna
          osoba).
          BTW czy wiedzieliście, że w miejscu byłej hurtowni Zamex'u na
          Łąkowej/Nocznckiego powstaje kolejna firma mająca produkować lady chłodnicze?
          ja nie wiedziałem ale już wiem - informacje z pierwszej ręki :)
          nie jest tak źle z tymi inwestycjami w rodzimy przemysł. i spokojnie poczekajmy
          kilka lat, Żary swoje odczekały i mają.
          BTW2 w Żaganiu nie ma aż tak dużych terenów pod inwestycje jak w Żarach, czy
          wspomnianych Polkowicach, więc może lepiej pozostać w cieniu Żar ? czy nie
          lepiej żyć z tabunów turystów? albo po prostu stać się "sypialnią" Żar?
          nie jestem zwolennikiem tej linii dziejowej (z Żarami na czele) podaję ją tylko
          jako alternatywę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka