Dodaj do ulubionych

Zielonogórska POCZTA

03.08.07, 17:45
Właśnie stałam się ofiarą "RZETELNOŚCI" naszej poczty.Zamówiłam towar na
allegro. Biorąc pod uwagę koszt przesyłki prosiłam o wysłanie zakupionego
towaru pocztą. Było to 24.07. Przesyłka została wysłana przez Sprzedającego
do mnie 26.07. Przesyłka z Bielska Białej do Zielonej Góry szła tylko 1
dzień. Na kopercie mam wszystkie pieczątki. Proszę sobie wyobrazić, że dziś
tj 03.08 dostałam do skrzynki POWTÓRNE avizo o nieodebraniu przesyłki z
infomacją, że przesyłka zostanie wkrótce odesłana do nadawcy.SZLAG MNIE
TRAFIŁ, bo pierwszego avizo nie było. A dziś, gdy listonosz roznosił pocztę
to beszczelnie wrzucił avizo do skrzynki i sobie poszedł (a już w momencie 1
avizo- WIDMO powinien mi dostarczyć towar do domu).
I niemożliwe jest, abym coś przeoczyła ze względu na to , iż jestem cały czas
w domu i listonosza widuję codziennie.

Także nie skorzystam już nigdy z usług ZIELONOGÓRSKIEJ poczty i to proponuję
wszystkim. Teraz będę płacić więcej za przesyłkę firmom kurierskim, i będę
miała pewność, że przesyłka do mnie dotrze na drugi dzień.Nie zdziwi mnie
moment, w którym poczta straci kolejnych klientów.A pewnie już tak jest, bo
niby skąd tyle firm kurierskich??!!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.08.07, 18:12
      Ja mam w domu dowód nadania przesyłki poleconej - która nigdy nie dotarła do
      adresata.
      Przesyłka była wtedy dla mnie bardzo ważna i poszłam zareklamować sprawę na
      pocztę.
      Pani dała mi do wypełnienia kilkustronicowy formularz A4, a potem jak zobaczyłą
      że sprawa dotyczy przesyłki do Stanów Zjednoczonych, to kazała mi to wszystko
      przetłumaczyć na język angielski.
      pozdrawiam i
      życzę miłego dnia
    • dezetgie Re: Zielonogórska POCZTA 04.08.07, 20:03
      no listonosze są bardzo leniwi, nie chce im się nosić paczek. Ja też dostaję
      avizo do skrzynki, chociaż jestem w domu i potem muszę jechać na pocztę.
      • Gość: tk Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.backiel.com.pl 04.08.07, 20:40
        ciekawe jakie mają pensje?
        moze dobrze ze wogle ktoś raczy pracować jako listonosz
        • Gość: Jurka Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.07, 23:20
          Co ma piernik do wiatraka ? Jak pracuje to niech pracuje, znaczy si euczciwie.
          Jak nie chce mozna sie zwolnic. Przymus pracy czy laska ?
        • majka042004 Re: Zielonogórska POCZTA 05.08.07, 09:12
          Chyba nie jesteś w temacie. Listonosz oprócz pensji z poczty, ma z napiwków np.
          za roznoszenie rent drugą pensję. Jest to już niemal jawny proceder.
          • Gość: Grzesiek Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.08.07, 15:30
            Jedna rzecz - w Zielonej Górze to nie listonosze dostarczają paczki - jak nie
            wiecie to nie zabierajcie głosu!
            • Gość: widełki tajemniczy grzegorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:44
              Grzegorzu
              któż dostarczan paczki pocztowe w zielonej gorze?
              • Gość: albro Re: tajemniczy grzegorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:45
                a kto dostarcza w gorzowie?
                kto w szczecinie i w innych miastach niz zielona gora?
                to inna firma?
                Grzegorzu?
                • aski68 Re: tajemniczy grzegorz 05.08.07, 23:20
                  to poczta dostarcza... ale nie ten sam listonosz który przynosi np. listy
                  to jakby inna sekcja , że tak powiem ;))
            • aski68 Re: Zielonogórska POCZTA 05.08.07, 23:19
              Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> Jedna rzecz - w Zielonej Górze to nie listonosze dostarczają paczki - jak nie
              > wiecie to nie zabierajcie głosu!

zgadza się :)
              listonosz owszem przynosi przesyłki, ale lekkie , w liście, np. nasiona z
              allegro :) ale coś cięższego to przywozi inny gość i wnosi do domku :)
              odpukać nie miałem problemów z pocztą, ale np. wysłałem list, priorytet i dotarł
              po 5 dniach !
              a druga sprawa- nigdy nie dałem napiwku za dostarczenie przesyłki i to nie ze
              skąpstwa ;)
              trzecia sprawa- jak dostaje się powtórne awizo to ma się jeszcze ok 5 dni na
              odbiór przesyłki i dopiero wtedy jest ona odsyłana
              można też wnieść skargę na listonosza, tylko czy to coś da ? nie sądzę

pzdr
              • Gość: widełki priorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:36
                tiaaaa

80 % przesylek priorytetowych dostarczanych jest nastepnego dnia
                a ja mam pecha bo moje priorytety zawsze sa w tych 20 % dostarczanych pozniej,
                nawet do 2 tygodni....

ze znajomymi bawimy sie w gre "sprawdz priorytet" tzn. przy okienku wpisujemy
                godzine i date nadania, a potem czekamy i wygrywa ten do ktorego list dotrze z
                najwiekszym opoznieniem

hehehehehe
                • budrys77 Re: priorytet 06.08.07, 09:02
                  Pogrzebałem trochę i informuję uprzejmie, że:

za dostarczanie paczek w Wielkopolsce oraz nowotworze lubuskim odpowiada firma
                  Transpost. Firma jest wykonawcą zewnętrznym Poczty Polskiej.
                  Trochę chęci...
                  • Gość: kurier Re: priorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:10
                    wywale pracownika na zewnatrz i tez nie bede bral odpowiedzialnosci za to co
                    robi
                    a usluge wykona tak jak i wczesniej
                    pracodawca ponosi odpowiedzialnosc za pracownika
                    a to z jakich firm zewnetrznych korzysta poczta to jesj sprawa
                    nie interesuje mnie kto szyje ciuchy dla reserveda czy innych firm
                    wazny jest efekt koncowy
                    jest generalny wykonawca
                    a kogo wezmie za podwykonawcow?!
                    wazne aby bylo dobrze zrobione
                    jesli dadza ciala i robota bedzie zle wykonana to bedzie sie zle mowic o
                    poczcie polskiej a nie o transpocie czy budmoscie czy dowolnej firmie
                    kurierskiej, ktora wykona za poczte usluge i wykona usluge na jej rzecz
                    i tyle w tym temacie
                  • lizun9 Re: priorytet 06.08.07, 11:22
                    budrys77 napisał:

> Pogrzebałem trochę i informuję uprzejmie, że:
                    >
                    > za dostarczanie paczek w Wielkopolsce oraz nowotworze lubuskim odpowiada
                    firma
                    > Transpost. Firma jest wykonawcą zewnętrznym Poczty Polskiej.
                    > Trochę chęci...

To pogrzeb jeszcze trochę i zobacz jaki jest adres tej firmy - a no Winklera
                    1 w Poznaniu, czyli dokładnie tam, gdzie glówny oddział poznańskiej poczty:)
                    czyli to taka firma w firmie, nowotwór jak wolisz, trochę chęci;)))

A tak na marginesie powiem, ze poczta jest w swych błędach bezkarna,
                    niepunktualność, brak odpowiedzialności za cokolwiek i złodziejstwo, czesto
                    bezczelne...
                    • budrys77 Re: priorytet 06.08.07, 12:50
                      lizun9 napisał:
                      > To pogrzeb jeszcze trochę i zobacz jaki jest adres tej firmy - a no Winklera
                      > 1 w Poznaniu, czyli dokładnie tam, gdzie glówny oddział poznańskiej poczty:)
                      > czyli to taka firma w firmie, nowotwór jak wolisz, trochę chęci;)))

Mój drogi Lizunie:)
                      Nie komentuję zlecania roznoszenia paczek innej firmie, bo też uważam to za
                      dziwne. Jedynie informuję:)
                      No a tak gwoli ścisłości - dyrekcja regionalna poczty jeszcze od czasów Wilusia
                      ma swoją siedzibę na Kościuszki (róg św. Marcin), naprzeciw zamku... Węzeł
                      logistyczny w Komornikach.

• lizun9 Re: priorytet 06.08.07, 13:08
                        budrys77 napisał:

> Mój drogi Lizunie:)
                        > Nie komentuję zlecania roznoszenia paczek innej firmie, bo też uważam to za
                        > dziwne. Jedynie informuję:)
                        > No a tak gwoli ścisłości - dyrekcja regionalna poczty jeszcze od czasów
                        Wilusia
                        >
                        > ma swoją siedzibę na Kościuszki (róg św. Marcin), naprzeciw zamku... Węzeł
                        > logistyczny w Komornikach.

No okey, adres mi sie pokręcił - dawno po Poznaniu nie chodziłem - niemniej
                        jednak skoro juz o grzebaniu mówimy Transpost zajmuje sie zarzadzaniem flota
                        pojazdów - w żaden sposób nie jest odpowiedzialny przez klientami poczty za
                        terminowość doręczania przesyłek..
                        >
                        >
    • watergirl73 Re: Zielonogórska POCZTA 06.08.07, 12:32
      Hm, ja własnie wysłałam coś z Zielonej do Bielska Białej, ciekawe ile będzie
      szło w tamtą strone;)))

Co do poczty - po kazdym takim numerze należy dzwonić do oddziału na własnym
      terenie, prosić naczelnika i zwyczajnie opieprzać! Ja mam wszystkie awiza na
      czas, od 4 lat nie zdazyło się, żeby było drugie awizo albo jakiś problem.

Co do kurierów - nie masz gwarancji, że dostaniesz przesyłkę na drugi dzień,
      bywa tez ze przesyłki giną, a wydębienie odszkodowania jest równie trudne jak od
      poczty. Chociaż jak raz zadzwonilismy z paszczą na pocztę, bo zaginął polecony z
      fakturą w środku, to pani z mostu zaproponowała 70zł odszkodowania.
    • Gość: 223 Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 18:18
      Osobiscie polecam poczte w Raculi.Bardzo rzetelni ludzie odebrałem i wysłałem
      ponad 70 paczek i a ni jednej wpdaki polecam
      • budrys77 Re: Zielonogórska POCZTA 08.08.07, 14:18
        A tu coś dla wielbicieli Inpostu:

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070807/POWIAT01/70807032

Identyczna sytuacja miała miejsce w Gorzowie na wiosnę:)
        -------------
        Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie,
        tylko dlaczego na wschód?
        • Gość: dg Re: Zielonogórska POCZTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:47
          pociesze was ze to poczta w całej Polsce tak działa dlatego firmy
          kurierskie sie tak rozwijają bo tam poprostu mniej się kradnie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka