Dodaj do ulubionych

Czy miasto powinno współfinansować budowę Centr...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.03, 19:07
Tak! Tak! Tak! Chociażby po to, żeby choć raz w Zielonej Górze
skończyć to, co zostało rozpoczęte...
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.03, 21:41
      Jeśli miasto jest właścicielem (albo wsółwłaścicielem),to jestem
      za ,w przeciwnym wypadku przeciw.Nie słyszałem by były
      organizowane koncerty połaczone ze zbiórką na tak szczytny cel.
      • Gość: xzv Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 08:51
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Jeśli miasto jest właścicielem (albo wsółwłaścicielem),to jestem
        > za ,w przeciwnym wypadku przeciw.Nie słyszałem by były
        > organizowane koncerty połaczone ze zbiórką na tak szczytny cel.
        Koncerty ,cegiełki ,benefisy,licytacje były nie raz płaciłem jako odwiedzający
        filharmonię. Cały czas to mało i mało....
    • j24 Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen 23.07.03, 08:56
      Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Tak! Tak! Tak! Chociażby po to, żeby choć raz w Zielonej Górze
      > skończyć to, co zostało rozpoczęte...

Uważam za stosowne włączyć się do tej dyskusji.
      Podaję link:
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=58&w=7094973&a=7095548
      To nie jest tylko Wasza sprawa wewnętrzna. Zestawienie 6.4:1 o tym świadczy.
      Uważam, że czas najwyższy zainteresować się działalnością sejmiku.

To, że Wasze miasto ma ładniejsze centrum od naszego nie świadczy o tym,
      że mamy pozwolić się bezkarnie okradać.
      • Gość: Miguel Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.03, 09:50
        Szkoda, że nie byłeś taki skrupulatny w wyliczeniach, kiedy
        budowano "Słowiankę". I nie pisz, że w tamtym przypadku były inne proporcje
        wydatków, bo przecież najbardziej interesujące są wartości bezwzględne.
    • Gość: urwis Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 12:16
      Zgoda, pod warunkiem, że główny beneficjent p. dyrektor cyrku w budowie czyli
      Nowej Gazowni Filharmonicznej (czy jest coś brzydszego w Śródmieściu) Czesław
      Grabowski sprzeda swoje luksusowe autko "Alfa Romeo", za uzyskane pieniądze
      kupi coś skromniejszego np. "Opla", a różnicę wpłaci na dofinansowanie swojego
      miejsca pracy. Nie przyjmuję również do wiadomości oskarzenia, żem bolszewik bo
      chcę zabierać co nie moje. Nie przyjmuję do wiadomości, ze kultura "umiera", to
      nie kultura umiera, tylko paru cwaniaków pod tym hasłem dymie kasę publiczną.
      Proponuje, żeby ujawniono publicznie, ile roczny budżet Filharmonii i teatrów
      lubuskich też!!! i zastanowić się, czy taką Zielonkę stać na to.
      Infromacje o upodobaniach p. Grabowskiego do luksusowych autek wyczytałem
      bodajże w pisemku pt. "Co w trawie piszczy", podobnie jak starosta Romankiewicz.
      • Gość: RPO Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.07.03, 16:20
        Gość portalu: urwis napisał(a):

> Zgoda, pod warunkiem, że główny beneficjent p. dyrektor cyrku w budowie
        czyli
        > Nowej Gazowni Filharmonicznej (czy jest coś brzydszego w Śródmieściu)
        Czesław
        > Grabowski sprzeda swoje luksusowe autko "Alfa Romeo", za uzyskane pieniądze
        > kupi coś skromniejszego np. "Opla", a różnicę wpłaci na dofinansowanie
        swojego
        > miejsca pracy. Nie przyjmuję również do wiadomości oskarzenia, żem bolszewik
        bo
        >
        > chcę zabierać co nie moje. Nie przyjmuję do wiadomości, ze kultura "umiera",
        to
        >
        > nie kultura umiera, tylko paru cwaniaków pod tym hasłem dymie kasę publiczną.
        > Proponuje, żeby ujawniono publicznie, ile roczny budżet Filharmonii i
        teatrów
        > lubuskich też!!! i zastanowić się, czy taką Zielonkę stać na to.
        > Infromacje o upodobaniach p. Grabowskiego do luksusowych autek wyczytałem
        > bodajże w pisemku pt. "Co w trawie piszczy", podobnie jak starosta
        Romankiewicz
        > .
        Niestety budynek filharmonii nigdy nie będzie miał dobrej akustyki. Budynek
        powstał mimo ostrzezeń.
        • Gość: urwis Re: Podaj więcej szczegółów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:22
          RPO - podaj więcej szczegółów, nie znam ich, a zaciekawiłeś mnie.

Rozbudowa prowadzona była w stylu kisielewiczowskim, cos rozpocząć, a później
          jakoś to będzie, tu się popłacze, tam się zaszantażuje, tam pokwęka, tu złapie
          frajera, typowo "po polskiemu".

Dla mnie jest oczywiste, ze inspiracją do nadania tej formy budowli była
          rozebrana, poniemiecka Gazownia znajdująca się w linii prostej ok. 80 metrów od
          dzisiejszego potworka. "Architektowi" wydawał się, że wystarczy betonowy krąg
          a'la powiększony szambo wyłożyć kolorowymi szybami i mamy architektoniczne
          dzieło sztuki. Czysty freudyzm, tylko dlaczego ten kształt falliczny taki
          krótki, moze to na miarę kolegi dyrektora cyrku w budowie ?
    • Gość: trodat Re: Czy miasto powinno współfinansować budowę Cen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 08:54
      Lepiej finansować coś użytkowego niż np. budować mury obronne zielonki lub coś
      podobneg.
      Dokończmy wspólnie to dzieło. Przecież to my zielonogórzanie najczęście
      korzystamy z jego dobrodziejstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka