Dodaj do ulubionych

Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielonej??

22.11.07, 12:54
Pytanie jak w temacie.
Mam wieloletnie doświadczenie więc nie interesują mnie płace na
okresie próbnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: szwaczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:01
      3,50 Netto/h+premia.
      • 0.balbina Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 22.11.07, 13:05
        a tak srednio na miesiąc na rączkę to ile??
        • Gość: rafafa Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 22.11.07, 13:10
          nie ściemniaj z tym 3,5 to niemożliwe żeby ktoś w dzisiejszych czasach tyle
          zarabiał...
          • Gość: ziutek Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 22.11.07, 13:34
            To za duzo? Bez przesady, w Polsce nie jest tak zle.
            • Gość: rafafa Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 22.11.07, 15:18
              chodziło mi,że za mało...
              • Gość: ziutek Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 22.11.07, 18:38
                Wiem.
                • Gość: szwaczka 2 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.08, 16:04
                  także pracuje w zakładzie Ricosta i zarabiam netto ok. 720zł netto,
                  czy to tak dużo? Kobiety w innym zakładzie w tym samym mieście
                  zarabiają około 2tysiące zł netto. Nie dziwi wię fakt, że coraz
                  więcej pracowników ucieka do konkurencji...
                  • 0.balbina Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 05.01.08, 14:43
                    720 zł??? w akordzie ???
                  • frontkampfer Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 05.01.08, 17:04
                    720 ?!?! Z całym szacunkiem, ale chyba nawet małpa w cyrku więcej zarabia. Płace
                    w Polsce są na skandalicznie niskim poziomie !
                    • Gość: sara Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.08, 17:15
                      Małpa może zarabia więcej, ale np. początkujący nauczyciel (
                      oczywiście po studiach) też tyle dostaje na rączkę ( oczywiście za
                      pensum, czyli 18 godzin).
                      • Gość: szwaczka 2 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 22:55
                        Szwaczka pracuje po 48 godzin tygodniowo za 720 zł
                    • Gość: ha ha ha No to wyślij cv do cyrku, zarobisz więcej. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.08, 08:46
                      Nie widzę problemu, jeśli 720 zl to tak malo więc pewnie w inny
                      sposób zarobisz więcej? Po co pracować tam gdzie mało płacą?
                    • Gość: szwaczka 2 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 14:38
                      widocznie w tych czasach szwaczka nie doscignęla jeszcze małpy
                  • Gość: KASIA Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.gprs.plus.pl 16.01.08, 21:30
                    DZIEWCZYNY WIEM CO PRZEZYWACIE PRACUJAC W TEJ FIRMIE ! WIECZNE
                    ZAKŁAMANIE I OBIETNICE NA LEPSZE JUTRO !!! PRACOWAŁAM W TEJ FIRMIE
                    15LAT. I DOPIERO TERAZ PO ZMIANIE PRACODAWCY WIEM ZE ZYJE !!!!
                    MAZENIA SIE REALIZUJA I JEST SATYSFAKCJA Z PRACY. POZDRAWIAM WAS
                    DZIEWCZYNY Z BABIMOSTU !!!!!!!!

• Gość: rencista Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 23:16
            3,50 za godzinę pracy!to wiele?
      • Gość: były pracownik Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 26.01.08, 17:04
        No to zaczynamy. To co jest tu napisane to jest szczera prawda. Kobiety na
        szwalni w Babimoście jak i w Zielonej Górze zarabiaja gó..ane pieniądze. To
        samo moge napisać o Montażu na Dekoracyjnej, bo sam tam pracowałem. Ciągły
        wyzysk człowieka , ciągle mało i mało. Dyrektor (to słowo do niego nie pasuje )
        najchętniej chciałby, żeby pracować tam po 12 godzin dziennie i żeby nie kłócić
        się o nadgodziny, za które i tak nie chce płacić ani grosza. Ciągle jakieś
        pretensje , zebrania itp. ... a jak się człowiek pyta kiedy będzie jakaś
        podwyżka to odpowiedź jest prosta , nie będzie, bo nie ma kasy. Za to nie ma
        problemu z ciągłym ucinaniem stawek, tak aby ludzie zarabiali coraz mniej ..
        Poczekamy, az jeszcze się kilka osób zwolni, to dyrektor sam może zajmie się
        produkcją. A z jego podejśćiem to cały zakład padnie do końca roku. Dyrektor
        zawsze mówi, że jak mało zarabiam, to musze więcej robić, a wtedy wypłata będzie
        większa. A tymczasem, jak widzi, że nasze wypłaty wzrosły, to ucina nam stawki,
        tak żebyśmy czasami nie wyszli z większą wypłatą ... Chciałbym, żeby On
        zapierniczał przez cały rok za marne 720 zł, to by zobaczył, jak to jest, ale co
        go to obchodzi, skoro dostaje kupe kasy. Nie chce mi się już więcej pisać, bo
        miejsca by zabrakło. Ale ta firma na pewno padnie!!!
        • Gość: też była Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 29.01.08, 14:06
          Z pewnością padnie, zawsze tak jest jak kadra kierownicza dba tylko o siebie i
          swoje grube sakiewki, oni opływają w luksusie, kupują wille, samochody a
          pracownik nie ma co do gęby włożyc. Nie do pomyślenia jest żeby w firmie będacej
          filią firmy niemieckiej tak głodowo się zarabiało, a dlaczego? Bo całe
          pieniądze, gruba kasa płynąca z Niemiec idzie gdzie? no gdzie? No do kieszeni
          dyrekcji. Nie można dać robic z siebie niewolnika i po prostu głupka. Za godziwą
          pracę musi byc godziwe wynagrodzenie a nie pomiatanie człowiekiem i wieczne
          niezadowolenie z jego pracy.
        • Gość: Danka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.08, 17:50
          Witajcie weszłam na Wasze forum ponieważ tez jestem pracownicą tej
          firmy w innym mieście. Doskonale was rozumiem znam to wszystko od
          podszewki. U nas jest tak samo, pracujemy po 9 godzin a i tak ciągle
          słyszymy mało i mało. Na porządku dziennym, jest mała wydajność i
          ciągłe zakazy. jeżeli macie ochote podyskutować chętnie odpowiem .
          Pozdrawiam.
          • Gość: ola Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 07:08
            ile netto pani zarabia?
          • Gość: pracownica Ricosty Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: 78.8.79.* 25.05.08, 20:19
            A w jakim miescie jest jeszcze ricosta?U nas zwalniaja sie szwaczki jeszcze
            troche i ich zabraknie.Ale kierownictwo nie widzi problemu,dlatego robimy
            nadgodziny bo malo schodzi.Ciagle tylko malo i malo.Nawet jak idziemy do toalety
            to za nami leca i kaza szybko wracac do maszyny.
            • Gość: zainteresowana Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:33
              w lubuskim sa szwalnie w Gorzowie ,Zielonej Gorze i w Babimoscie podobno w
              kraju jest 7 szwalni pozdrawim wszystkich pracownikow
      • Gość: praca Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:42
        Dorywcza, legalna praca - roznoszenie ulotek. 7 pln(brutto)/h. 608
        091 384
      • Gość: dora Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: 78.8.27.* 02.02.14, 20:41
        bardzo malo
    • Gość: blabla niewiele:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 21:21
      niestety...
      • Gość: 666 Re: niewiele:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 18:00
        pracuje w firmie ponad 10 lat i takie są właśnie fakty 720 a czasami mniej na ręke.
        • szwaczkab Re: niewiele:( 07.01.08, 11:27
          taka smutna jest nasza rzeczywistość, 720 zł i to zazwyczaj jeszcze
          doplata do minimalnej, a ciagniemy jeszcze po 16 - 24 nadgodzin
          miesięcznie. teraz to chociaz minimalna wzrosła to może te 800 zł
          dostanę ...
          • Gość: szwaczka my tez mało zarabiamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 19:38
            Pracuje w spółdzielni Inwalidów Odrodzenia.W Chorzowie Batorym,
            jestem szwaczka w tym zakładzie pracują inwalidzi z grupami 2 i 3-mi
            mamy prawdopodobnie dofinansowanie z katowic i też mamy 770zł
            netto.Mamy akord na przyklad szyjemy spódniczki z zamkiem
            kontrafałdy i na zamek. Za uszycie takiej spodniczki mamy 5,80zł a
            klient w sklepie sprzedaje za 120 zł Na świeta tez nic nie dostajemy
            niektórych z nas nawet niestać na lekarstwa Czy tak można żyć za tą
            marna wypłatę
      • Gość: Misiek:-) odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 18:00
        Pracuję w Ricoście kilka lat i za taką pracę i nadgodziny to
        stanowczo za mało. Nie ma się co dziwić, że ludzie odchodzą.
    • Gość: gość 1 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 15:13
      Zarabiamy nędzne pieniądze nie adekwatne do wykonywanej pracy nikt nie chce
      tutaj przyjść i pracawać za takie grosze
      • Gość: Szwaczka 2 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.08, 21:24
        Ciekawe co stanie się z zakładem i kto będzie utrzymywać jego
        dyrekcję, gdy wszystkie szwaczki uciekną...
        • Gość: była Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 23:37
          w tym zakładzie nie tylko szwaczki uciekają ale i z kadry to już po zakładzie!!!
          • Gość: gosc Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.08, 19:42
            ludzie maja dosyc pracy za marne pieniadze zeby szwaczka pracowala
            przez caly styczen i miala 800zl akordu(brutto) to sie w glowie nie
            miesci
    • Gość: jadzia Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 22:43
      Juz dawno trzeba było kopnąć się z tej firmy co za wyzysk człowieka,
      ciekawa jestem jakie zarobki mają szefowie tej firmy. Ludzie
      niedajcie się wyzyskiwać . Teraz bez 1500 na rękę to niema co gadać-
      niech sobie sami szyją. Basta tego frajerstwa.
      • frontkampfer Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 07.01.08, 22:54
        1500 ?! Co tak skromnie ?! Chcesz za to godnie wyżyć przez cały miesiąc ?!
        Trochę odwagi, dosyć poniżania. 2000 do rączki, albo nie ma o czym rozmawiać.
        • szw-bab Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 08.01.08, 15:56
          Jak nie zaczniemy siebie szanować i cenić to każdy nas oleje!!!
          Trzeba dyrektora, który ostatnio omija nasz zakład szerokim łukiem,
          postawić pod murem i pezrdstawic sprawę jasno i konkretnie pisemnie
          lub ustnie - albo podwyżka o powiedzmy 35-40% na każdej normie +
          premia motywacyjna (o której tyle słyszymy i ani motywacji ani
          premii nie mamy) + premia za staż, albo siedzimy i nic nie robimy, a
          on nam płaci minimum lub nas zwalnia - w obu przypadkach wyjdziemy z
          tego z podniesionym czolem. bo co, najwyżej zwolni nas a zakład
          zbankrutuje (bo wiadomo nie od dzis że to babimost dostaje
          najtrudniejsze szycie i sama zielona góra wszystkiego nie uciągnie,
          a jakie idiotki z wielkiego miasta pójdą mu za 800zł szyć?? w up w
          zielonej co chwilę ricosta zgłasza zapotrzebowanie na szwaczki -
          naiwny dyrektor), młode i starsze dobre pracownice robotę sobie
          znajdą bo "kobiety pracujące jesteśmy" i po kilkuletniej zabawie w
          tym cyrku-ricosta "żadnej pracy się nie boimy".a nawet jak na
          kuroniówce bedziemy to se przynajmniej odpoczniemy za takie same
          pieniadze jakie teraz mamy!!
      • pokszywdzona [...] 08.01.08, 15:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: szw2 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 21:03
      Wolałambym byc na okresie próbnym przynajmniej płacono by mi stawkę
      godzinową a nie z akordu.
    • Gość: pracoholiczka Re: Ile korzyści? IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 21:23
      Dziewczyny !
      Pieniądze to nie wsztstko,zwłaszcza że zarabiamy niewiele.
      Ale zobaczcie tylko co wnosi do naszego zycia "obcowanie" z naszą
      panią kierownik: takt,profesjonalizm,umiejętne motywowanie do
      lepszej pracy i ten powiew elegancji oraz rodzinna atmosfera.
      Wszystko to sprawia że codzień chcemy tu wracać i robić karierę.
      Czy to naprawdę nic dla Was nie znaczy?
      • szwaczkab Re: Ile korzyści? 08.01.08, 22:09
        nie wiem o jakiej karierze mowa, wiem tylko że samym powietrzem nie
        da się żyć
      • Gość: nieznajomy Re: Ile korzyści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:12
        pieniądze to nie wszystko ale żyj bez nich
        • Gość: gosc Re: Ile korzyści? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.08, 14:59
          ciekawe jak zyc bez pieniedzy
    • Gość: kika Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:04
      wychodzi na to,że w firmie wyzysk, a buty w oszałamiających cenach,
      bo w Polsce to chyba zbyt wielu sklepów nawet Ricosty nie ma,
      wszystko za granicę idzie. w zielonej górze jest jeden ich sklep,
      świecił pustkami i straszył cenami.
      • totylkoja2410 Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo 09.01.08, 19:56
        Moje kochane... bo tylko tak mogę powiedzieć o was.. z tego co wiem to w tym waszym cyrku pracuje tylko jeden mężczyzna. Ubolewam nad tym że nie weźmiecie się za tych waszych treserów. Ale z drugiej strony ich rozumiem bo za takie pieniądze też nie źle bym dawała w kość ;-)
        • Gość: pracownica Ricosty Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.08, 20:00
          Nie tylko szwaczki maja tak malo ale panie na pracach recznych tez
          zarabiaja 700zl. i pracuja po 56 godzin tygodniowo.To skandal
          • Gość: pracownica Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Franz-Pol IP: *.ztpnet.pl 09.02.08, 20:46
            W Sulechowie we Franz-Polu jako szwaczka też mało zarabiam.
            Jak dostanę 1000zł na rękę, to jest dobry miesiąc.
            Tylko dyrektor Dziobak zgarnia konkretną kasę.
            Produkujemy meble, ale firma chyba długo nie pociągnie, bo ma długi i długi..
            • Gość: majka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Franz-Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 09:35
              to w biedronce dużo więcej zarabiają kobitki, 1200 na rękę nowy pracownik spróbujcie
    • Gość: max Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:16
      A co Wy więcej potraficie robic ?? Jakie są Wasze kwalifikacje??
      Jesteście na Ricostę skazani. Zdziwieni?....boom gospodarczy skończy
      się niedługo. Waszą fabryke Niemcy stawiali pół roku. Rozbiorą ją w
      trzy tygodnie i wywiozą na Ukraine bądż jeszcze dalej. Jeszcze
      będziecie te 720 zł wspominać z utęsknieniem kiedy Wasi męzowie
      wrócą z Irlandii, Anglii i Bóg wie skąd.Koszty pobytu za granicą
      rosną a cena waluty spada....wszyscy wrócą. A kredyty które
      pobraliście na samochody ...mieszkania spłacać trzeba. Stopy
      procentowe idą cały czas do góry i Wasze raty są coraz wyższe.
      Mówicie że fabryka padnie?...heheheeee a co Wy w tym Babimoście
      chcecie robić.....lotnisko zamiatać. Kapitał zagraniczny ...co miał
      wybudować ....wybudował. Dziś mogą tylko zamykać. Powodzenia
      w "Biedronkach" tam się dopiero przekonacie co to jest praca.
      • Gość: Dumna_szwaczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 22:25
        Tekst zakompleksionego pracownika biedronki, ktorego żona zostawiła
        w domu z trójką dzieci i wyjechała w poszukiwaniu Eldorado. Max, dla
        Twojej jakże ograniczonej wiedzy- lotnisko znajduje się w Nowym
        Kramsku. A jakie są Twoje kwalifikacje do tego, żeby oceniać życie
        innych ludzi? Tej fabryki nie budowali żadni Niemcy i tym bardziej
        nie oni będą ją rozbierać. Radzę najpierw uzyskać trochę informacji
        na dany temat, zanim zaczniesz się wypowiadać.
      • Gość: pracownica Ricosty Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.08, 19:45
        Czytajac tego tam Maxa mam dziwne wrazenie ze to nasz dyro,w taki sam sposob
        mowi jak on.Ma nas za zlo konieczne,ktoremu trzeba zaplacic te cholerne
        minimalne wynagrodzenie.
      • Gość: szwaczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:48
        czlowieku zorientuj sie w sytuacji a potem krytykuj .Jakim prawem podwazasz
        nasze kwalifikacje Moze pochwal sie swoimi?My wiemy co to jest praca i Biedronka
        straszyc nas nie trzeba
      • Gość: biedroneczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 22:50
        Panie Max , pochwal się Pan swoimi kwalifikacjami ,a może i
        zarobkami ,bo myślę że za 720 zł Pan nie pracuje.
        Co do zamiatania lotniska ,jeśli dobrze płacą chętnie pozamiatam ,bo
        potrafię się przekwalifikować.Uważa się Pan za lepszego ,gratuluję ,
        bo widzę że bieda jeszcze nie zajrzała w oczy.Po co ludzie
        wyjeżdżają za granicę ,proszę Pana za chlebem ,bo za 720 zł nie da
        się ŻYĆ.Pamietaj Pan jeszcze że los płata różne figle i nie wiesz co
        cię w życiu spotka ,role się mogą odwrócić.
        Pracownikom Ricosty (tym wykfalifikowanym i tym co nie) życzę
        wytrwałości i nadziei.
      • Gość: Elektron_ns Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.acn.waw.pl 02.06.08, 16:38
        Panie Max ale jednak z Pana idiota. Ja nie jestem szwaczka tylko elektronikiem ,
        i to niezlym i zarabiam w polskiej firmie 1300 netto (ale w lipcu wyjezdzam do
        Szwajcarii :). To jest absurd zwykly absurd. Nie boj sie Pan do Polski nikt tak
        szybko nie wroci, przynajmniej dopoki tacy frajerzy jak pan beda mieli cos do
        powiedzenia.

PS. Szwaczki pan wyzyskiwacz uwaza ze nie maja kwalifikacji. To ja ci powiem ze
        ja jak mam nawlec igle to mnie szlak trafia i zaraz wolam zone. Ale szwaczki nie
        maja kwalifikacji za to ty masz palancie
      • Gość: Pracownica Ricosty Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 15:26
        Maks niedługo to tobie przyjdzie sprzatac te lotnisko bo nikt juz w
        tej firmie nie bedzie pracował a jak bedziesz tak robił to niemiec
        tez kopnie w dupe bo jestes jak pasorzyt hehehehehehe
        • Gość: Max Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.eranet.pl 05.06.08, 15:46
          Sznowna Pracownico....heheheeee
          Po pierwsze....mylisz się bardzo....nie jestem w żaden sposób
          związany z firma.

Po drugie....lotnisko ....przywołałem tylko jako przykład....nie
          miałem na celu nikogo obrazić kto zajmuje sie tą, jakże zacną praca.

Po trzecie.....to że na Dekoracyjnej powstała firma....ona
          powstała...za pół roku właściciel ten obiekt może sprzedać i jeszcze
          grubo na nim zarobi w związku z ze wzrostem cen gruntu i
          nieruchomości. Bojowa i roszczeniowa postawa ten proces może tylko
          przyspieszyć. Nie wierzycie...? Nikt z Was jeszcze nie kupił sobie
          obuwia "INBLU" z napisem <wyprodukowano na ukrainie>...nikt nie
          kupił? W dobie globalizacji nie ma ludzi niezastąpionych.

Pozdrawiam....a obrażanie nie jest argumentem w wymianie poglądów.
          Moge się nawet podpisać epitetem elektronika....palant Max.

Po
          • Gość: gosc Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.08, 21:42
            To pan, panie Max zaczął jako pierwszy ludzi obrażac,mowiac ze nie maja
            kwalifikacji,a jezeli wlasciciel chce sprzedac firme to prosze bardzo niech to
            zrobi teraz i zaraz.Tylko co on bedzie pozniej robil,gdzie znajdzie takich
            tanich pracownikow,na Ukrainie?Niedoczekanie.
            • Gość: szwaczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:12
              Wiecie co a może my powinliśmy teraz strajkować non stop strajkują
              listonosze,nauczyciele lekarze a przeciesz my nie jesteśmy nic
              gorszego od nich jak by nie my to przeciesz ludzie nie mają w czym
              chodzic chodzili by nago więc zjednoczmy sie cała polska i
              strajkujmy co wy na to ?
              • Gość: gość Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.acn.waw.pl 17.06.08, 21:17
                kobieto jaki strajk moze i jakies 5 kobiet zastrajkowało ,ale co z
                reszta jak nie ma dyrektora to wszystkie głosno gadaja a ajk tylko
                dyrek sie zjawi to cisza i zadna nie ma odwagi cokolwiek
                powiedziec ,wiec o jakim strajku Pani pisze prosze troche pomyslec
                • Gość: Szwaczka Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:18
                  No właśnie bez sensu zeby sie bać.Pszeciesz za 800 zł wszędzie
                  znajdzie się prace, nawet jak tróskawki sie rwie to za godz maja 10
                  zł więc ja tu nic nie rozumię poco tu się skarżyć jak ludziom to i
                  tak pasuje te 800 zł na miesiąc
    • Gość: Max Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.eranet.pl 05.06.08, 14:51
      Jeszcze Wam pewne rzeczy wytłumaczę. Dziś zacytuję Wam artykuł
      z "FT" może rozszerzy Państwu horyzonty.

"FT": Podukcja za granicą mniej atrakcyjna.
      Przenoszenie produkcji do krajów, w których koszty operacyjne są
      niższe, stało się mniej atrakcyjne dla firm zachodnioeuropejskich -
      pisze "Financial Times".
      Część firm zdecydowała się na powrót do kraju, w którym ma swoją
      bazę - wskazuje dziennik, nazywając powroty "rosnącym, choć
      niejednolitym trendem".
      Dwie brytyjskie firmy - Cobra Beer (piwo) i Nucan (kanistry na
      benzynę), które przeniosły produkcję do Polski, ostatnio sprowadziły
      ją z powrotem do Anglii. Cobra uzasadniła decyzję rosnącymi kosztami
      transportu i niekorzystnym przelicznikiem złotego na funta. Nucan
      zaś tym, że jego polski wykonawca zlecił prace podwykonawcy, co
      zaszkodziło jakości produktu obliczonego na rynek brytyjski.
      Podobnie postąpiło kilka niemieckich koncernów.
      Lemken, producent maszyn rolniczych, zniechęcił się z powodu
      biurokratycznych przeszkód i niskiej jakości produkowanych
      komponentów.

"FT" wskazuje też na rosnące koszty prowadzenia działalności w
      krajach uchodzących za tanie (robocizna, transport), bariery
      językowe, uciążliwości związane z bieżącym zarządem i doglądaniem
      jakości produktu z innego kraju oraz stosowanie się do miejscowych
      wymogów ochrony środowiska i norm.

Pozdrawia palant Max....
      • Gość: były pracownik Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ztpnet.pl 08.08.08, 19:55
        zwolniłem sie i nie zaluje , zarabiem teraz normalne pieniadze przez 8 godzin ,
        dostaje co miesiac premie po 350 zł , to jest docenienie pracownika a tam za
        caly rok tyrania dostalem 1000zl premi , smiech jak cholera , pozdro palancie MAX :)
        • Gość: pracujący jeszcze Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 14:14
          Oj to jeszcze dużo dostałeś, bo z tego co wiem niektórzy dostali
          300zł premi rocznej(fajnie się nazywa).Umieją nas docenić co?
          Powodzenia w nowej pracy.
          • Gość: wkuta Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 07:22
            ja pracuję w zielonogórskiej firmie przynoszącej krociowe zyski,
            będąc w trakcie wielomilionowej inwestycji i co? premii żadnych nie
            dostaję, a nie jestem szeregowym pracownikiem. zarabiam 2 netto, ale
            i tak odeję. firma zarabiająca potężne pieniądze, a szef ma węża w
            kieszeni!
            • Gość: Gość Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.acn.waw.pl 03.09.08, 12:25
              LUDZIE UCIEKAJCIE RICOSTA TO NAJGORSZA FIRMA W JAKIEJ MOZNA PRACOWAC
              WYRAZY WSPŁÓCZUCIA ZA TAKIEGO DYREKTORA UCIEKAJCIE
    • Gość: lilianna max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 17:29
      max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji.

ktoś napisał, że to max zaczął was obrażać, bo wytknął wam brak
      kwalifikacji. ale to niestety brutalna prawda. jakie macie
      wykształcenie drogie panie? podstawowe czy zawodowe?

czy wykształcenie ma znaczenie i powinno wpływać na wysokość
      zarobków? jak najbardziej tak. jeżeli myślicie inaczej, pozostaje
      tylko wylewać swoje flustracje na forum i zapierdzilać za 720
      zł/mies.

i nie ma się co obrażać, jak ktoś piszę jak jest na prawdę.

pozdrawiam palanta maxa.

zapewne zaraz palant-lilianna.

• Gość: gosc Re: max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.08, 11:51
        Dla twojej wiadomosci Liliano,panie ktore pracuja w ricoscie maja
        rowniez wyksztalcenie srednie.A skoro ty jestes za dyrem,a nie za
        ludzmi ktorzy ciezko pracuja na utrzymanie domu to moze lepiej nie
        wypowiadaj sie na tym forum.
        • Gość: lilianna Re: max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:00
          > Dla twojej wiadomosci Liliano,panie ktore pracuja w ricoscie maja
          > rowniez wyksztalcenie srednie.A skoro ty jestes za dyrem,a nie za
          > ludzmi ktorzy ciezko pracuja na utrzymanie domu to moze lepiej nie
          > wypowiadaj sie na tym forum.

Do Twojej wiadomości gosciu:

1. Lilianna pisze się przez 2 n, a nie przez 1
          2. Nie przypominam sobie, żebyśmy przeszli na Ty więc trochę więcej
          szacunku
          3. Wyształcenie średnie w dzisiejszych czasach to podstawowe
          minimum. To właśnie w większości ludzie, którzy mają średnie
          wykształcenie pracują na stanowiskach fizycznych (hale, magazyny i
          inne "taśmy"). Więc za bardzo nie rozumiem tu kontekstu Pana/Pani
          wypowiedzi...
          4. Nie jestem za "dyrem", ani przeciw. To jest F O R U M na którym
          każdy może się wypowiedzieć. Jeżeli coś Pani/Panu nie odpowiada
          proszę sobie założyć nowy watek albo najlepiej całe forum, pt."Forum-
          uciśnionych-i-złych-na-cały-świat.Bo-tak".

Do Pani/Pana wiadomości. Też ciężko pracuję na utrzymanie domu ale w
          odróżnieniu od ogromnej większości pracowników np. Ricosty, również
          ciężko pracowałam przez ostatnie 10 lat, ucząc się w liceum, zdając
          maturę, studiując na studiach dziennych i DARMOWYCH praktykach. Mam
          27 lat i zarabiam 3.500 netto. Nie mam 3 dzieci jak większość moich
          koleżanek z podstawówki, nie mam męża pijaka, nie siedzę w domu
          wypłakując żale na forum jak mi źle i co to mi się nie należy.

Uważam, że każdy ma takie życie, taką pracę i taką płacę na jaką
          zapracował. Postawa roszczeniowa nic tu nie pomoże.

Pozdrawiam

LiliaNNa

• Gość: Z-G Re: max-jednyny rozsądny głos NIE SADZE IP: *.ztpnet.pl 09.09.08, 09:07
            > 1. Lilianna pisze się przez 2 n, a nie przez 1

a czy to ma jakies znaczenie?żadne

> 2. Nie przypominam sobie, żebyśmy przeszli na Ty więc trochę więcej
            > szacunku

A czy to ma jakies znacznie?tutaj jestesmy wszyscy rowni nie ma Pan-Pani i nie
            chodzi wcale o brak szacunku;>

> 4. Nie jestem za "dyrem", ani przeciw. To jest F O R U M na którym
            > każdy może się wypowiedzieć. Jeżeli coś Pani/Panu nie odpowiada
            > proszę sobie założyć nowy watek albo najlepiej całe forum, pt."Forum-
            > uciśnionych-i-złych-na-cały-świat.Bo-tak".>

Nie ma co sie unosic-tak jak napisalas wczesniej kazdy ma prawo sie wypowiedziec
            na takim watku jakim chce wiec nie ma potrzeby zakladac nowego;>

> ciężko pracuję na utrzymanie domu ale w
            > odróżnieniu od ogromnej większości pracowników np. Ricosty, również
            > ciężko pracowałam przez ostatnie 10 lat, ucząc się w liceum, zdając
            > maturę, studiując na studiach dziennych i DARMOWYCH praktykach. Mam
            > 27 lat i zarabiam 3.500 netto. Nie mam 3 dzieci jak większość moich
            > koleżanek z podstawówki, nie mam męża pijaka, nie siedzę w domu
            > wypłakując żale na forum jak mi źle i co to mi się nie należy.

a kto nie pracuje ciezko.moze i powinno byc tak ze miara zarobkow jest
            wyksztalcenie ale nie w u nas.
            Ale to nie znaczy ze ze osoby z nizszym wyksztalceniem traktuje sie jak "plebs".
            Nie kazdy jest kowaelm swojego losu, nie kazdy ma "plecy", czy dolnosci
            menadzerskie.
            Moim zdaniem kazdy powiniem dostawac tak place -za uczciwa prace- aby godnie zyc.
            Uwazam ze za 700 zł ciezko przezyc.Nie dziwie sie pracownikom ze maja postawe
            roszczeniowa.

Pozdrawiam
            Z-G
          • Gość: gosc Re: max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 09:14
            Droga pani Lilianno,meza pani nie ma bo pewnie zaden palant nie chce
            miec takiej zony jak pani.Mysli pani,ze jak ktos ma wyk.wyzsze to
            jest lepszy od innych?Dla pani wiadomosci moja znajoma ma
            wyksztalcenie srednie i zarabia okolo 3700zl.netto.
            • Gość: karol ricosta IP: *.85-22-15.ip250.dokom.de 06.02.09, 21:15
              ludzie co za pieniadze oni zarabiaj w tej ricoscie przeciez to jest wegetacje
              ciekawe czy dyrektor by za takie pienidze chcial by zyc za jaki zyja jego
              üracownicy jednym zdaniem uciekajcie ludzie daleko z tego smrodu .pozdrawiam
      • Gość: ktos Re: max-jednyny rozsądny głos w całej dyskusji IP: *.acn.waw.pl 08.09.08, 18:39
        droga pani Lilianno ja równiez mam wyk.wyzsze zarabiam ok 4tys
        miesiecznie nie mam meza i dzieci robie to co lubie pracuje w duzej
        firmie rachunkowej i zyje mi sie super Ale jak czytam jaie pani
        pisze bzdury to bardzo watpie czy ma pani jakie kolwiek
        wykształcenie obawiam sie ze nie i prosze nie obrazac kobiet które
        zapewne ciezko pracuja by miec godne zycie A pani moze podac reke
        z tym Maxem i tym wielkim DYRKIEM bo zapewne jestescie siebie warci
        wszyscy macie zero szcunku do innych
    • Gość: vc Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.08, 23:15
      xc
      • Gość: ktoś Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 23:59
        3,5k netto na rękę, czasem więcej. 21 lat. Wykształcenie średnie. Uważam że
        szwaczki za taką pracę powinny mieć conajmniej 1800 netto...
        i jak tu ktoś napisał że od wykształcenia zależy płaca - to nie prawda. Fakt że
        jest istotne do wielu stanowisk. Ktoś napisał że może się przekwalifikować jeśli
        będzie taka potrzeba - zgadzam się z tym, to jest idealna postawa. Nie rozumiem
        dlaczego ta firma jeszcze działa... Na miejscu Pań, założyłbym własny interes.
        Otworzyć swój biznes przy szyciu i sprzedaży ubrań, nawet przez internet można
        by prowadzić sprzedaż.
    • Gość: <...> Re: Ile zarabia szwaczka w firmie Ricosta w Zielo IP: *.eranet.pl 12.12.08, 00:34
      konomista Ryszard Petru uważa, że w IV kwartale br. tempo wzrostu
      inwestycji może spaść poniżej zera. To oznacza, że w pierwszej
      połowie 2009 roku czekają nas duże zwolnienia. Do końca przyszłego
      roku bezrobocie może wzrosnąć nawet do 14 proc. - ocenia ekspert.
      Podczas zorganizowanego w czwartek przez Fundację Batorego
      spotkania "Kryzys: diagnoza i odpowiedź" Petru przedstawił dwa
      scenariusze rozwoju sytuacji ekonomicznej w Polsce - optymistyczny i
      pesymistyczny.

"Scenariusz optymistyczny to taki, w którym poziom wzrostu PKB
      wyniesie 3 proc., a konsumpcji 4 proc. Eksport i import ze względu
      na spadek inwestycji bardzo wyhamują. W tym scenariuszu inwestycje
      nieznacznie tylko wzrosną, a bezrobocie wzrośnie o 2 proc." -
      powiedział Petru.

Drugi wariant jest bardziej pesymistyczny. "Wzrost gospodarczy spada
      do 2 proc., konsumpcji do 3 proc. Ujemne inwestycje, ujemny eksport
      netto. Bezrobocie zwiększy się nawet o 4 proc." - wyliczał.

W opinii Petru, zrealizowanie drugiego wariantu pociągnie za
      sobą "ogromne konsekwencje". Dla budżetu - jak mówił - oznaczać
      będzie konieczność cięcia wydatków inwestycyjnych. "Może także
      oznaczać +wejście+ banków na hipoteki. To zaś wywoła panikę, gdyż
      tego nigdy w Polsce nie było" - powiedział.

Zaznaczył jednak, że ze względu na ogromną skalę niepewności trudno
      powiedzieć, który z wymienionych scenariuszy jest bardziej
      prawdopodobny.

Zdaniem ekonomisty, sytuację Polski dodatkowo pogorszy odpływ
      zagranicznego kapitału. "Źle działa to, że nasz kraj postrzegany
      jest przez inwestorów jako tzw. rynek wschodzący. Z takich rynków w
      czasie niepewności ucieka się w stopniu znacznie większym, niż
      powinno się" - powiedział Petru.

"Już teraz widać, że inwestorzy wolą lokować kapitał w amerykańskie
      czy niemieckie obligacje" - mówi ekspert.

W jego opinii, taka sytuacja wymusza przygotowanie przez rząd planu
      działania na wypadek konieczności dokonania korekty budżetu w
      połowie przyszłego roku. Stosowne działania w tej sprawie muszą
      zostać podjęte natychmiast - powiedział Petru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka