Dodaj do ulubionych

Dr Rzepka-Sulechow

08.02.08, 20:11
Mam pytanie, czy dr Rzepka uczestniczy przy porodzie na zyczenie?
Slyszalam, ze odpowiada pacjentkom ze jak bedzie mial dyzur to bedzie, a mi zalezy zeby to wlasnie on odebral moj porod, oczywiscie zdaje sobie sprawy ze za takie rzeczy trzeba dodatkowe zaplacic.Moja kolezanka rodzxila w Krakowie i tam jest to normalane ze pacjentka ma prawo wybrac lekarza , ktory przyjmie na swiat jej dzxiecko/.
Czy ktoras z Was wlasnie tak zrobila,czy umowila sie dr Rzepka na odbior porodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: giga Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:54
      ponoc mozna
    • alexa06 Re: Dr Rzepka-Sulechow 08.02.08, 21:01
      potrzebuje dokladniejszych info, jak cos wiesz to napisz wiecej
    • Gość: strrr Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:34
      Może tu coś będzie...
      www.noworodek.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=26583&sid=623d4877e91718c7dc718cb10c124bf4
    • Gość: leo ben hacker Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 00:38
      a po co ci lekarz przy porodzie? raczej położna się przyda... a tych w Sulechowie jest kilka i te ktore poznałem (czyli trzy) świetne. Więc nie ma się czym martwić.
      • Gość: nina Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 00:54
        ja tez mialam lekarza, przede wszystkim dodaje spokoju
        • Gość: female Re: lek Rzepka-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.08, 08:41
          To ile bierze Rzepka za odebranie porodu w Szpitalu ?
          Jak sie boicie to piszcie,że słyszałem że bierze.
      • Gość: kkk Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.08, 17:00
        Lekarz sie przyda.
        • Gość: alexa06 Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:03
          Przciez to chyba nic zlego,ze kobieta chce sie czuc bezpieczniej, a lekarz nie powinien robic tego zza darmo.
          • ktosia.0 Re: Dr Rzepka-Sulechow 26.02.08, 00:47
            Miesiąc temu rodziłam - prowadzący ciążę Rzepka - nie można
            go "zamówić" do porodu, ani nie pozwala na to innym swoim lekarzom,
            ponoć to dezorganizuje pracę szpitala... i fakt zapewnił, że w razie
            komplikacji się pojawi, ale też różnie z tym bywa z tego co
            słyszałam... miałam własną położną - koszt 650zł i polecam warto...
            ale gdybym miała jeszcze raz decyzję podejmować, zrobiłabym wszystko
            żeby mieć przy porodzie "własnego" lekarza...
            • Gość: sylwia Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.eranet.pl 26.02.08, 10:18
              ja rowniez rodzilam w sulechowie, w wodzie, przez caly porod mialam
              przesympatyczna polozna(ktorej nic nie placilam)pomogla mi bardzo!!a
              na sam moment porodu i tak zjawia sie lekarz(byla bardzo mila
              p.doktor)wiec nie wiem czy jest sens placic i zamawiac lekarza.w
              sulechowie wszyscy sa b.mili poczawszy od salowych, a skonczywszy na
              lekarzach, polecam ten szpital!
    • Gość: agnieszka Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.08, 09:06
      Rodziłam w Sulechowie. Jest tak jak mówia niektóre dziewczyny. Połozne i cały
      personel jest cudowny .....to nie połozne tylko kochane cioteczki......dr Rzepka
      jesli ma dyzur jest........jeśli go ne ma jest inny lekarz ...równie dobry bo
      tampersonel jest znakomity. Jesli wystepuja jakies komplikacje przy porodzie to
      dzwonia po ordynatora. Ja je miąłam i rzepka będac na wolnym w domu - przyjechał
      zrobic mi cesarke
      Niew ma się czego obawiac z rzepoka czy bez szpitalowi w sulechowie mozna zaufac;)
      • Gość: Rema Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 09:14
        no to faktycznie bezpiecznie, lekarz z domu jedzie żeby cięcie
        robić. w głowę sie puknij, jak tętno dziecka zaniknie to w kilka
        minut cięcie ma być zrobione, a nie dopiero oczekiwanie aż ktoś z
        domu przyjedzie. dlatego nie rodziłam w Sulechowie, tylko w Zielonej
        Górze, tu zawsze jest dwóch ginekologów,z czego co najmniej jeden z
        II stopniem specjalizacji i cięcia oni robią, a nie wzywają do
        pomocy.
        ottt głupie baby którym się wydaje, że położna to milusia ciotusia
        ma być, a kafeleczki na ścianeczkach to najlepiej różowiuśkie , żeby
        dzidziusiowi milunio było.
        bezpiecznie ma być!!!! dla matki i dziecka. koniec,kropka.
        • Gość: gosia Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:17
          Zgadzam się z Remą. Co to za szpital, że lekarz jest wzywany z domu
          do cesarki? Jak wszystko jest dobrze to można urodzić w domu z
          ciocią, ale jak są komplikacje to czekać aż lekarz przyjedzie? Nie
          wyobrażam sobie, to byłby dla mnie za duży stres, taka świadomość,
          że może nie zdążyć. Dlatego chyba będe rodzić znowu w Zielonej
          górze, bo już jestem po jednym cc, dobrze, że wtedy lekarz będący na
          dyżurze umiał zrobić cesarkę i moja córeczka nie musiała czekać aż
          przyjedzie pan ordynator...
          • Gość: zuza Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:32
            i to jest cały Sulechów właśnie, dobrze jak wszystko idzie gładko,
            poród fizjologiczny. a jak się cokolwiek dzieje z położnicą to
            panika, a już nie daj Boże z noworodkiem, to wtedy gorączkowe
            poszukiwania gdzie akurat jest R przystosowana do przewozu
            noworodków i wio do Zielonej Góry. a jak karetka zajęta to się
            trudno mówi noworodku czekaj na transport, a mamusiu się módl.
            • Gość: fh Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 18:50
              Ostatnie porody moich znajomych w Sulechowie to : zwichnięty bark
              dziecka,zarazenei jaką bakterią.dziwne ze dziewczyny dalej wierzą w mit
              Sulechowa i anrażają swe dzieci na ryzyko.W razie czego najblizszy sprzet jest w
              ZG,.i tak jak poprzedniczk pisze szkoda ryzyka.Jak wszystko idzie ok to przyjmą
              poród i w wachocku :)...Sulechów jest przereklamowany a tamtejsze położne jak
              widza damese z Zg co tam rodzi to już mają dziwne miny.No i wpis dziecka że
              urodziło sie w Sulechowie a nie w ZG.Trza byc patriotą....:)
              • Gość: RACZEK47 Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.08, 19:11
                popieram przedmówczynie, jestem sulechowianką, ale dwójkę swoich
                dzieci urodziłam w Zielonej Górze, ze względu na bezpieczeństwo
                właśnie.I nie mam nic zielonogórskiemu szpitalowi do zarzucenia,
                choc nie miałam opłaconej ani połoznej ani lekarza.
                • Gość: jj Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: 78.8.78.* 26.02.08, 20:28
                  Podobno te niepochlebne opinie w Gazecie Lubuskiej o zielonogórskiej
                  porodówce piszą te położne z Sulechowa w porozumieniu z tym d..... .
                  Oczywiście ze każde ale to każde powikłanie odsyłają do Zielonej
                  góry albo do Poznania.
                  • Gość: mama Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.08, 22:48
                    ja urodziłam swojego synka w zielonej górze. oczywiście,że
                    zastanawiałam sie nad sulechowem, ale za zieloną górą ostatecznie
                    przemówił oddział ratunkowy noworodków. w sulechowie jest ok, jak
                    poród przebiega ksiązkowo bez komplikacji, ale jeśli coś się złego
                    zacznie dziać i tak muszą przewozić maleństwo do zielonej góry, więc
                    [pomyślałam sobie, że ja zniosę wszystko, byle moje dziecko miało
                    jak najlepszą opiekę medyczną. I urodziłam w zielonej i poożne i
                    lekarze byli bardzo mili. pobyt w porodówce i na roomingu wspominam
                    bardzo dobrze. jesli "zdarzy sie":)) drugie dziecko, to też je w
                    zielonej urodzę. Pozdrawiam
        • Gość: zasieki1 Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:36
          w zg jest zawsze dwoch ginekologow (o specjalizacji II stopnia sie nie
          wypowiadam, bo to relikt z przeszlosci) a w sulechowie co najwyzej sprzataczka i
          konserwator...

jako ojciec dwojki dzieci - jednego urodzonego w sulechowie i jednego w zielonej
          - powiadam:

- socjal w sulechowie zdecydowanie przewyzsza ten w zielonej
          - opieka w sulechowie milsza o niebo niz w zielonej
          - w sprawie komplikacji sie nie wypowiadam, bo na szczescie przy zadnym porodzie
          do takowych nie doszlo; z tego co slyszalem, to skomplikowane przypadki odsylane
          sa i tak do poznania; cesarka to nie zadne powiklanie, ot zwykla operacja, jak
          wyrostek
          • Gość: bnmjh Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.08, 20:34
            Kupił ostatnio Usg za 400 000 zł .
            Płaci podatki?
          • Gość: kajka Re: Dr Rzepka-Sulechow IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.08, 10:02
            zastanów się co piszesz kretynie - cesarka to żaden zabieg - ot jak
            wyrostek- ale z Ciebie baran!!!!!!!!!! ja mialam robiona cesarke w
            szpitalu - spadało tętno dzidziusia i nie bylo czasu by czekac na
            lekarza - ekspresowe polozenie na stole i ciecie -by ratowac dziecko
            a nie ja to okresliles : cesarka to nie zadne powiklanie, ot zwykla
            operacja, jak
            > wyrostek

...to straszne jakie bzdury w tym internecie ludzie
            wypisuje....jak będziecie miec na 1 miejscu dobro dziecka to trzeba
            wybrac Zieloną Góre - ze względu na oddzial ratownictwa
            noworodkow!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka