Gość: tivi IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 18:35 Brawo za pomysł. Oby się udało. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naskret Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 19:25 moze postawmy od razu 100 metrowy! przeciez to tez bedzie niewiele wiecej niz 25 metrowy (raptem torche niecka dluzsza) aaa i nasz ten nowy basen bedzie wiekszy, bedzie to basen na miare naszych mozlwiosci - czasow) ale to jest dobry patent, niech teraz ronowicz powie ze wybuduje zzz 20 blokow 3 pietrowych na jakims osiedlu to zaraz slduchy postawia swoj projekt wiekszych domow (co bedzie z korzyscia dla mieszkancow)a najlepiej ze szkla ( i tylko takich zeromskich domow mozna sie po nich spodziewac) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: SLD chce budować 50 metrowy basen 29.09.03, 19:46 Gość portalu: naskret napisał(a): > moze postawmy od razu 100 metrowy! przeciez to tez bedzie > niewiele wiecej niz 25 metrowy (raptem torche niecka dluzsza) > aaa i nasz ten nowy basen bedzie wiekszy, bedzie to basen na > miare naszych mozlwiosci - czasow) Niech idą na kompromis i zbudują basen 37.5 metrowy, i tak już wszyscy się z nas śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świebodzin pozdrawia Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 20:04 I tak Wam nic nie wyjdzie bo macie poronionych radnych SLD i Prawicy Miszmasz idiotyzmu !!! Ha Ha ! Podrawia Świebodzin, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: Swięte słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:45 Dzięki za głos rozsądku, podziwiamy i pozdrawiamy przyjaciół z rozsądnego Świebodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:15 Ja jestem całym sercem z panią Bozeną głosowałem na nią w ostatnich wyborach, ale tym razem chyba, jednak rację mają Rradni Lewicy.W Zielonej górze sa już dwa małe 25m brodziki jedn na Wyspiańskiego Drugi Drzonków, po drugie nie stać nas w tej chwili na luksus budownia przez 5 lat jakiegoś basenika i to za chorendalne pieniadze ok 30 mln złotych.I po trzecie czy nie lepiej uruchomić za te pieniądze roboty interwencyjne? Tyle przeciez wokół nas ludzi bez pracy i perspektyw.Pozdrawiam forumowiczów>:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej "adi" Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:28 A skąd weźmiemy własny wkład na pozyskanie fuduszy z UE to wkońcu blisko 105.mln euro. Przecież każdy wie co płynie w naszych kranach .Jest tam nadmiar manganu i żelaza-informacja "Stan Środowiska W Województwie Lubuskim W 2001 Roku -WIOŚ w ZG" Są to pierwiastki w znaczący sposób wpływający na zdrowie człowieka. Czy nie lepiej zamiast budować, ponad stan, baseny marnej jakości. Fundusze te przeznaczyć na poprawę naszego zdrowia. W końcu niezależnie od opcji politycznej pijemy tą sama wódę.......Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 22:34 Popieram 50! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 923 Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 01:51 W Zielonej Górze potrzebne jest jakieś otrzeźwienie. Można by mieć wrażenie, że to miasto tak opływa w dostatki, miejsca pracy i różne dobra, że już tylko ptasiego mleka i basenów tu brakuje. Tymczasem rzeczywistość skrzeczy. To nie baseny decydują o rozwoju miasta. Decydują inwestycje, miejsca pracy, nowe technologie. Zielona Góra spada coraz niżej w porównaniu z innymi miastami Polski. Kiedyś np. Olsztyn miał podobną liczbę mieszkańców, co Z. Góra. Niewiele ponad 100 tysięcy. Minęło trochę lat... I zielonka spadła do niższej ligi. Czytamy dziś w Rzeczpospolitej: Z kolei centrum rozliczeniowe, które obsługuje banki w Europie Środkowej i Wschodniej należące do Citigroup, utworzył w Olsztynie Bank Handlowy. Decyzja o centralizacji operacji w Olsztynie zapadła jeszcze przed fuzją z Bankiem Handlowym. Po połączeniu scentralizowano tam wszystkie rozliczenia płatności krajowych, zagranicznych i depozytów. Wdrożono nowoczesną technologię Citigroup. Dziś centrum w Olsztynie obsługuje ponad 60 oddziałów banku w Polsce oraz banki należące do Citi w Słowacji, Czechach, Rumunii i na Węgrzech. Codziennie przetwarzanych jest tam 400 tys. transakcji (miesięcznie 8 mln). Obroty dzienne, czyli wartość tych transakcji, wynoszą 1,5 mld dolarów. [...] Olsztyńskie centrum zatrudnia obecnie około 400 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 07:04 Eeeeh ta bliskość Rosji. Może Citi nie wie, że Zielona Góra leży 60 km od granicy z Niemcami. Oddział zielonogórski mógłby obsługiwać Niemcy, Francję itd. Wyślijmy im info. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: 213.77.27.* 30.09.03, 07:53 Stara maksyma mówi: "Jak nie możesz dać ludziom chleba to zrób igrzyska". I ta zasada przyświeca wszystkim poczynaniom Pani Prezydent. Budować basen jak najbardziej za. Tylko czemy za pieniadze miasta??? Dlaczego nie za pieniądze MENiS???? Wiadomo wszem i wobec, że ministerstwo może dać pieniadze tylko na baszen o wymiarach 50m. Więć po co budować 25m??? Przecież 25 m jest już na Wyspiańskiego??? Gdize tu sens i logika??? Szkoda słów. Ludzie opamiętajcie się przecież w mieście cały czas rośnie bezroborice. Może lepiej te pieniądze przeznazyć na pogudzenie gospodarki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e3ch ni Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 08:27 Zaraz zaraz, SLD mialo swoje 4 lata na pomysly i budowe basenu i jakos nie potrafili sie wykazac. Teraz ktos inny wzial sprawe w swoje rece to probuja przeszkadzac. Apeluje do mieszkancow - sprzeciwmy sie temu - zobaczmy co sie na radzie miasta dzieje - przeciez basen ma byc dla nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:04 Ja jestem całym sercem z panią Bozeną głosowałem na nią w ostatnich wyborach, ale tym razem chyba, jednak rację mają Rradni Lewicy.W Zielonej górze sa już dwa małe 25m brodziki jedn na Wyspiańskiego Drugi Drzonków, po drugie nie stać nas w tej chwili na luksus budownia przez 5 lat jakiegoś basenika i to za chorendalne pieniadze ok 30 mln złotych.I po trzecie czy nie lepiej uruchomić za te pieniądze roboty interwencyjne? Tyle przeciez wokół nas ludzi bez pracy i perspektyw.Pozdrawiam forumowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:36 To oczywiste, że basen powinien byc 50-metrowy. Tylko taki daje szansę na orgaizowanie najważniejszych seniorskich imprez pływackich w kraju, być może również jakichś międzynarodowych. Budowanie basenu 25-metrowego, to tak jakby postawić nową halę dla koszykarzy z 1000 miejsc na trybunach... Kompletny bezsens, dlatego, że takiej klasy obiekty w miescie juz są. Ponownej rozwadze powinno poddać się również pomysł wybudowania prowizorycznego lodowiska. Jak kiepskim pomysłem są niekryte sztuczne lodowiska widać doskonale w Szczecinie, gdzie pojeździć można tylko od listopada do marca. Tylko kryte lodowisko da mozliwość połączenia dwóch funkcji - rekreacyjnej i wyczynowej. Czy nie byłoby miło, gdyby prócz niewątpliwej frajdy ze ślizgania się na lodzie, zielonogórzanie mogli również posłać swoje dzieci na lekcje łyżwiarstwa figurowego i hokeja, a w perspektywie kilku lat kibicować ligowej drużynie? Kilka razy sugerowałem już, żeby brać przykład z Opola. Tak właśnie tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Znowu wyczynowcy na pierwszm miejscu?!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 16:56 Ta tęsknota za 50 metrowym basenem bardzo mnie dziwi. Budować go tylko po to, żeby mogły odbyć się na nim, raz w roku, najważniejsze zawody krajowe,to marnotrawstwo godne epoki gierkowskiej. Przypomnę, że basen razem z otoczką ma służyć mieszkańcom. To ja mam się w nim kąpać, moja żona opalać się w solarium a dzieci grać w kręgle. O basenie pisaliśmy na Forum od dawna, zawsze w kontekście rekreacji i wypoczynku. Co takiego stało się nagle, że wszystkim wystarczy prowizorka na Wyspiańskiego i syf w Drzonkowie byle tylko kilku wyczynowców mogło sobie bić rekordy na 50 m ?. Do rekreacyjnejnego pływania wystarczy 25 m. Jak ktoś nie wierzy niech pojedzie do Żar lub Świebodzina. Mam dosyć tego myślenia tylko o sportowcach, tak jak poprzednia ekipa(hala, boisko ze sztuczną nawierzchnią, bieżnia przy Sulechowskiej) Co mogą robić niewyczynowcy w naszym mieście? Wziąć rower i pojeździć ścieżkami na środku których wyrastają latarnie?. Lodowisko. Hm, widzisz je kryte i pewnie pełnowymiarowe. Założę się z Tobą o parę najnowszych hokejówek, że nie skompletujesz w mieście 2 drużyn hokejowych. Ten sport nie tylko, że nie jest popularny, to jest bardzo drogi. Czy nie lepiej, żeby na tym samym miejscu zimą dać możliwość jazdy miłośnikom łyżew a latem łyżworolkowcom i deskorolkowcom? Dwa w jednym. Nie stać nas na rozrzutność. Ja i moja rodzina oczujemy, że miasto zacznie się wreszcie troszczyć o zapewnienie nam możliwości uprawiania rekreacji, a nie wyczynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan a basen nasz widzem ogromnem... czyli znowu g... IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 15:06 Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: SLD chce budować 50 metrowy basen 30.09.03, 15:30 jeżeli teraz powstanie 25 metrowy, to już nigdy nie doczekamy się 50 metrowego. Wolę zatem poczekać z dwa lata, poukładać wszystko spokojnie i budować duży basen.Chyba , że jest szansa na budowanie już i 50 metrowego. Jeżeli tak, to uważać aby nie okazało się potem, że ma 49,9m , już kiedyś były takie jaja z jednym z basenów. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Ps 30.09.03, 15:33 nie używajmy SLD chce budować ..., prawica chce budować ..., bo to MY będziemy budować a ONI mają tylko podejmować sensowne decyzje, bo jak nie to pogonimy wszystkich razem i każdego z osobna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 17:01 Tak jest powinien byc 50 kryty i wielotorowy 25 otwarty zeby latem było gdzie popływac na swiezym powietrzu.Drzonkow ma 50 otwarty dlatego w ZG racjonalnie powinien powstac 50 kryty!(trybuny tez by sie przydaly) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Jak budować to z sensem. 30.09.03, 18:42 Nie ma nic droższego niż półśrodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXI wiek A tu od 40 lat nic nie zrobiono IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.03, 13:06 Koło mojego bloku wciąż jest nie utwardzony dojazd dla samochodów. Mieszkam w centralnej części miasta. Kiedy, dojeżdżam pod blok, muszę bardzo uważnie jechać, żeby nie uszkodzić samochodu. Samochód kołysze, jak na falach. Na tych wertepach parę miesięcy temu sąsiadka złamała rękę. ZGKiM odpowiedział, że nie ma pieniędzy na utwardzenie tego dojazdu, choć jego pojazdy korzystają z dojazdu i pogarszają jego stan (a grunt należy do miasta), dojeżdżając do śmietnika. Chodzi o jakieś 20-30 metrów drogi. Wertepy, jak w jakiejś dziczy. Podkreślam, że to się dzieje w centralnej części miasta, nie na jakimś odludziu. Tu jest tyle problemów w tym mieście, a oni uparli się, żeby fundować igrzyska. Pokręciło ich zupełnie. Miałem nadzieję, że nowa ekipa z panią Ronowicz wykaże się większym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: A tu od 40 lat nic nie zrobiono IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.03, 17:08 Jaka to ulica bo u mnie wjazd na parking i do smietnika jest w rownie opłakanym stanie i oczywiscie nikt sie nie bierze do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eech Re: SLD chce budować 50 metrowy basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:10 A ja chce po prostu basenu. JAKIEGOKOLWIEK! Chce sobie wreszcie poplywac!!! Odpowiedz Link Zgłoś