wild_guy 27.09.08, 19:42 Witam Zainteresowalem się fotografią i poszukuję kursu fotografii w Zielonej Górze. orientujecie się czy można tu znalezc cos takiego i w jakich cenach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Kurs fotografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 14:11 tez bym chciala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kurs fotografii IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.08, 20:19 Jestem fotografem i od razu mowie ze w Zielonej Gorze nie ma czegos takiego. Musicie swoje poszukiwania rozszerzyc poza wojewodztwo lubuskie a najblizej bedzie dopiero w Poznaniu czy Wroclawiu. Jest tam bardzo duzo kursow, a takze warsztatow fotograficznych. Sledze tego typu newsy na portalach fotograficznych i czesto sie cos pojawia. W Zielonej Gorze jedynym ratunkiem jest szkola fotografii: www.akademia.zgora.pl/PRZEDMIOTY.htm Ale tam nauka trwa rok albo dwa, jest oczywiscie platna, trzeba chodzic na zajecia a nie kazdy ma czas. Jesli moge Wam cos doradzic to powiem tyle ze dobremu fotografowi nie jest potrzebny zaden kurs. Kupcie najlepszy sprzet na jaki pozwala Wasz budzet, robcie duzo zdjec, ogladajcie prace najlepszych, korzystajcie z for internetowych, poczytajcie troche ksiazek o fotografii i znow robcie duzo zdjec. Wybierajcie swoje najlepsze prace, zalozcie swoje portfolio i.. z czasem poznacie rozne tajniki tej fascynujacej dziedziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
gasiewski.pl Re: Kurs fotografii 28.09.08, 20:58 Jak napisał przedmówca, kurs jest niepotrzebny. Te 1000-2000zł już lepiej przeznaczyć na osprzęt i książki. Najlepszą nauką fotografii jest wyjście z aparatem, robienie zdjęć, przeglądaniu ich i zadawaniu sobie pytania "jak można to zrobić lepiej". Wojciech Gąsiewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Kurs fotografii IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.08, 10:12 a czy w ZG jest gdzieś miejsce naprawy aparatów? mam analogowego Canona do napraway Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kurs fotografii IP: 78.8.93.* 29.09.08, 16:42 Nie ma. Daj to pod autoryzowany serwis jesli chcesz by Twoj sprzet zostal bezpiecznie naprawiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo tomassi Re: Kurs fotografii IP: 78.8.94.* 29.09.08, 20:44 ponoć kiedyś był jakiś facio na Kaczym Dole, ale nie wiem czy jest i jaki miał poziom usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yapa Re: Kurs fotografii IP: 195.47.201.* 30.09.08, 13:13 mial taki sobie poziom. raz cos naprawil ale drugim razem uszczelniajac do konca mi korpusu nie uszczelnil Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Kurs fotografii 30.09.08, 14:17 pstrykać, pstrykać i raz jeszcze pstrykać- oto najlepszy kurs jakieś fora w necie, opinie i komentarze dadzą więcej niż kurs na spore pewnie pieniądze pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotopstryk Kurs fotografii - strony o fotografii IP: *.ztpnet.pl 30.09.08, 17:03 Przedmówcy mają rację. Trzeba kupić aparat, robić dużo zdjęć, najlepsze wysyłać na konkursy, oglądać fotki zawodowców i to wszystko. W internecie, w wyszukiwarce wpisz hasło "Fotografia" i znajdziesz mnóstwo stron na ten temat. Zobacz np. tutaj: www.lumisfera.pl/ A tutaj są fotki z lubuskiego: www.zachod.pl/galleries/view/foto-konkurs-druga-edycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Kurs fotografii - isc czy nie isc IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 21:12 fotopstryk napisał: "Trzeba kupić aparat, robić dużo zdjęć" To nie jest tez tak, ze jakies male szkolenie jest niepotrzebne. Nie da sie zrobic wszystkich rodzajow zdjec, sprobowac wszystkiego tak samemu w domu czy w plenerze. Nie jestem zwolennikiem szkol fotograficznych, ale krotkie kursy czy warsztaty foto polecalbym jak nabardziej, zwlaszcza takie, ktorych tematyka jest nietypowa jak akty badz dowolne foto ale w studio. Nie kazdy ma takie cos, wiec na takim warsztacie mozna zdobyc spore doswiadczenie. Tu akurat moze juz po ptokach, ale sam serwis czesto podaje tego typu newsy: www.fotopolis.pl/index.php?n=7928 Szkoda ze w ZG zadna szkola nie wysili sie na nic takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kurs fotografii - isc czy nie isc IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 21:17 Ale tu jest ciekawa oferta: www.optyczne.pl/1311-nowość-42_Otwarty_Plener_Fotograficzny_-_wieś_Mostki_trzydniowe_warsztaty_fotografii_portretowej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111cm Re: Kurs fotografii IP: *.centertel.pl 04.10.08, 16:28 witam, a moze by tak Ci co już potrafią spotkali się z tymi, którzą coś chcą sie dowiedzieć i razem coś zrobili (np w formie pleneru ,lub lużnego w formie spotkania towarzyskiego>>)chętnie tez bym się przyłaczył pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kurs fotografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:22 Zapewne nikt ze starych wyjadaczy nie będzie miał czasu ani ochoty podzielić się wiedzą z laikami. Jesli jednak takie coś miało by miejsce to ja bardzo chętnie się przyłącze. Jako laik rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kurs fotografii IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.08, 23:38 Tomek napisał: "Zapewne nikt ze starych wyjadaczy nie będzie miał czasu ani ochoty podzielić się wiedzą z laikami" Nie z laikami, tylko z calkowicie obcymi ludzmi. Co Wy wymagacie?? Chcecie sie umowic nawet nie znajac sie. To nie tak sie zalatwia. Jest wiele for internetowych poswieconych fotografii. Tam poznaja sie ludzie w tej dziedzinie, prezentuja zdjecia, rozmawiaja na rozne tematy i.. organizuja spotkania plenerowe. Sa to swietne spotkania, czesto potem oglada sie relacje, ludzie poznaja sie blizej a i tez wiele ucza. Imprezy sa najczesniej wyjazdowe, we wczesniej ustalonym miejscu/miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Kurs fotografii 09.10.08, 15:17 Gość portalu: paul napisał(a): > > Nie z laikami, tylko z calkowicie obcymi ludzmi. Co Wy wymagacie?? > Chcecie sie umowic nawet nie znajac sie. To nie tak sie zalatwia. tak też MOŻNA :) ja poznałem tu na forum kupę fajnych luzi z którymi się przyjaźnię, również poza netem, znamy swoje roziny, bywamy razem na imprezach, wyjazy na konie itp a wszystko zaczęło się na formu Zielonej Góry :) więc i tak też by można :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kurs fotografii IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.08, 19:54 Nie mozna... Jeszcze trzeba miec wspolne zainteresowania. Chcecie sobie zrobic wyjscie w plener polaczony z nauka fotografii czy isc na piwo?? Musialoby sie zglosic kupe ludzi zainteresowanych tym tematem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111cm Re: Kurs fotografii IP: *.centertel.pl 10.10.08, 09:25 Co do tego, co miało by być spoiwem, to tytuł tego wątku wyjaśnia wszystko prawda??Proszę nie odbierać tego co napiszę jako krytykę lecz wydaje mi się ,że zapewne znajdą sie ludzie którzy interesują się czyms więcej niż li tylko żużlem i jeżeli będą chcieli cos zrobić razem to zrobią, (a jak nie będa chcieli to nie - i sprawa wydaje się prosta - a do przedmówcy - chyba nie musimy obawiać sie "obcych" bo obcy to są wszyscy, którzy się nie znają więc mijamy ich codziennie sporo i jak chcemy to z nimi rozmawiamy a jak nie to nie -prawda?) pozdrawiam i chętni sie przyłącze (w temacie foto), ps- czy mozecie polecić jakieś ciekawe miejsce tak godzinę drogi od ZG na jednoniowy wyjazd?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Kurs fotografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 23:36 We wtorek wybieram się na jednodniowy wypad do Łagowa Pksem. Jestem fotoamatorem. Jeśli są chętni to zapraszam razem ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony halik Re: Kurs fotografii IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.08, 10:43 moim zdaniem możnaby założyć tu tematyczne podforum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kurs fotografii IP: *.ztpnet.pl 13.10.08, 12:22 Przeciez jest. Popatrz na liste po prawej. fotoforum.gazeta.pl/71,1,740.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Wawa - ciekawy warsztat foto IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.08, 17:26 www.fotopolis.pl/index.php?n=7992 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Kurs fotografii aktu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.08, 16:55 Polecam: www.fotopolis.pl/index.php?n=8025 Jak widac, znow cos ciekawego, ale oczywiscie nie w ZG. Wiem ze troche drogo, ale to sa AKTY. Tego sie nie nauczycie na wspolnym plenerku w terenie czy tez samemu biegajac z aparatem po miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FotoSzkolenia.pl Re: Kurs fotografii IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.14, 13:45 W Zielonej Górze kurs fotografii organizuje firma FotoSzkolenia.pl. Aktualne ceny i terminy kursów znajdziecie na stronie www.fotoszkolenia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś