wasz.tk 24.06.09, 14:59 Z ostatnich Gazeto-Wyborczych doniesień, Lubuszaki zajęły tereny zamojszczyzny: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6752357,Prezydent_odwolal_lot.html www.voila.pl/046/nmptu/index.php?get=1&f=1 ele ! miał rację ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frontkampfer Re: Lubuskie rośnie! 24.06.09, 15:25 :) A ja znalazłem na jednym z forów internetowych taki wpis : "(...) Bo najbliższe miasto, "w którym" mogłam zamieścić to ogłoszenie, to Poznań. a od wieków wiadomo, że pyruski mają za nic lubuszan, ba, jeden nawet nie wiedział, co to lubuszanka. Wiec dobre ogłoszenie, to tak naprawdę połowa sukcesu (...)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Lubuskie rośnie! IP: *.icpnet.pl 24.06.09, 23:09 Co to jest lubuszanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier Re: Lubuskie rośnie! IP: *.icpnet.pl 25.06.09, 12:45 "Od wieków wiadomo" - okazuje się, że województwo lubuskie istnieje od wieków !!!!! To oczywiste, że mają lubuszan i lubuskie za nic bo czegoś takiego jak lubuszanie nie ma a lubuskie to jest wielkie NIC! Poza tym conajmniej 1/3 mieszkańców woj. lubuskiego ma korzenie w Wielkopolsce i co rozsądniejsi bardziej identyfikują się z tymi korzeniami niż z lubuskim dziadostwem, identyfikują się także z Dolnym Śląskiem do którego spora część miast woj. lubuskiego historycznie należy. Wschodnie lubuskie to zresztą rdzenne ziemie wielkopolskie, gdzie Polacy-Wielkopolanie przetrwali od rozbiorów do 1945. Obecnie tereny pod lubuską okupacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 13:06 nawet jeśli zrobisz kupę na tym forum to i tak naszej lubuskości nie zniszczysz, nie chcemy twojego śląska, mamy swoje Lubuskie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
frontkampfer Re: Lubuskie rośnie! 25.06.09, 14:06 A twoja tożsamość regionalna została ukształtowana przez zbrodniczy system totalitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
midwi80 Re: Lubuskie rośnie! 03.07.09, 14:20 Gość portalu: patriota napisał(a): > nawet jeśli zrobisz kupę na tym forum to i tak naszej lubuskości nie > zniszczysz, nie chcemy twojego śląska, mamy swoje Lubuskie !!! No trochę spudłowałeś. Śląsk jest i był na swoim miejscu. A twoje lubuskie to otoczenie Zielonej. Nie wierzysz, to popytaj w Strzelcach, Gorzowie, Słubicach, Świebodzinie, Międzychodzie, Międzyrzeczu, Zbąszyniu, Babimoście, Wolsztynie, Żaganiu i Żarach. Najwyżej co drugi człowiek na ulicy będzie miłośnikiem obecnego stanu rzeczy. Nawet w Kożuchowie, Nowogrodzie, czy Nowej Soli wielu znajdziesz takich co się w głowie popukają myśląc o lubuszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do Schlesier Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 26.06.09, 07:57 Ty sie pochwal jakie ty masz korzenie ! wal chłopie śmiało !!!! czekamy ! pochwal sie ! co do okupacji ! to informuje !! Ziemia Babimojska oznaczona w walce o Polskosc ! poinformowała 1998 r ze jak zostanie powiat Wolsztynski [ dzis poznaskie ] w woj,Zielonogórskim to Babimost chce byc w tym powiecie ! a jak wolsztynianie opowiedza sie za poznaskim ! to Babimost chce zostac w woj Zielonogorskim [ Lubuskim ] to o jakiej ty chłopie okupacji bredzisz ? [ tylko mi tu nie popisuj sie swoim nieuctwem ! ze nie wiesz gdzie jest Babimost i co to za ziemie !!!] Informuje ciebie [nieuku ] i twoich kumpli Ziemia Babimojska to najdalej wysunieta na zachód forpoczta Słowianszczyzny pod zaborem Niemieckim !!!!!! za nimi juz Słowianie mniej czy wiecej ale sie zniemczyli !!!!! i ta Ziemia Babimojska mogła przejsc do Poznania a nie przeszli !! bo juz jest wrosnieta korzeniami z Zieloną Górą !!! SAMI ZDECYDOWALI ! JESTESMY Z WAMI ZIELONOGORZANIE !!!! Bredzisz chłopie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 26.06.09, 07:59 LUBUSKIE JEST SKAZANE NA SUKCES !! JESTESMY NAJLEPSI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Lubuskie rośnie! 26.06.09, 08:06 Gość portalu: ele napisał(a): > LUBUSKIE JEST SKAZANE NA SUKCES !! JESTESMY NAJLEPSI !!! "Bredzisz chłopie!" Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Lubuskie rośnie! 26.06.09, 08:12 Gdyby jeszcze pan szanowny był łaskaw podać źródła tych rewelacji. A tak to tylko wyssane z palca pierdoły. Jednak jeśli to prawda, to znaczy, że wójt Babimostu był na niezłej bani! Jak już kiedyś pisałem o Wrocławiu, tak teraz napiszę o Poznaniu. Porównywać Poznań z Zieloną górą, to tak jakby porównywać Zieloną Górę z Sulechowem (wybaczcie sulechowianie - chodzi o wielkość, nie o "miejskość"). Zalecam ci ele "mega orzeźwienie" - kubeł zimnej wody na twoją rozgorączkowaną głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota lubuski Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:05 mój dziadek był Powstańcem Wielkopolskim, Ziemia Babimojska jest dla mnie Świętością ! A ja utrwalam i kocham Ziemię Lubuską !!! Historia się tak toczy i mnie to satysfakcjonuje . Jasne ? I nie mówcie mi tu o jakichś pierdach z przeszłości w stylu totalitaryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Lubuskie rośnie! 26.06.09, 18:59 Gość portalu: patriota lubuski napisał(a): > mój dziadek był Powstańcem Wielkopolskim, Ziemia Babimojska jest dla > mnie Świętością ! A ja utrwalam i kocham Ziemię Lubuską !!! Historia > się tak toczy i mnie to satysfakcjonuje . Jasne ? I nie mówcie mi tu > o jakichś pierdach z przeszłości w stylu totalitaryzmu Jak myślisz: "które "pierdy" starsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do concro Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 26.06.09, 18:37 concro ! wy macie żal ze jestesmy za Lubuskim woj . ? to nasza miłość ! może troche szalona ale miłość wygrana ! JESTESMY ! Istniejemy ! SWIATŁO DOBROBYTU NIECH SPŁYNIE NA LUBUSKIE !! Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:51 A kaftan na ciało twoje. Aaaaaaaaaaaaammmmennnnnnnnnnn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do ojca Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 26.06.09, 20:15 Ciekawa interpretacja mosiek !! [ długo myslałeś ? ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Lubuskie rośnie! IP: *.backiel.com.pl 26.06.09, 19:41 Gość portalu: ele do concro napisał(a): > SWIATŁO DOBROBYTU NIECH SPŁYNIE NA LUBUSKIE !! Amen ! a zwłaszcza na Żagań :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul123 gdzie chcial babimost? 27.06.09, 11:20 ele napisal: "...i ta Ziemia Babimojska mogła przejsc do Poznania a nie przeszli !!" Zapewne chodzi o lotnistko. Babimost dobrze wiedzial, ze dla Pozanania to lotnisko w ogole nie istnieje i wladze Wielkopolski nic by z tym nie zrobily, no chyba ze zamkneliby lotnisko i sprzedali stamtad co sie da. I slusznie... bo utrzymywanie przy zyciu tego kosmodromu mija sie z celem. Babimost dobrze rowniez wiedzial, ze to co dla Poznania jest niczym, jest kluczowe dla ZG i ze wladze lubuskiego beda pompowac w to lotnisko ile wlezie kasy nawet gdyby bylo to wbrew zdrowemu rozsadkowi. I z taka oto wlasnie nadzieja (bo innaczej tego nie mozna nazwac) Babimost zapewne chial byc w lubuskim. A teraz powiedz, czy cos dzieki temu lotnisku zyskal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do paula Re: gdzie chcial babimost? IP: *.aster.pl 27.06.09, 11:54 i jeszcze Głogów chciał przejsc do Zielonej Góry !! tylko niejaki brzyzny czy jak mu tam komuch z Legnicy morde darł że nie mozna rozbijac zagłebia miedziowego i ten obrzydliwy ! komuch ! [ Zbrzyzny ] czy jak mu tam przeforsował i Głogów ! nasz ukochny Zielonogórski zostałw tym smiesznym biednym woj Dolnoslaskim tfu ! czy jak mu tam Wrocławskim !! Tfu !! Odpowiedz Link Zgłoś
paul123 Re: gdzie chcial babimost? 27.06.09, 12:04 ele do paula napisał(a): "...i jeszcze Głogów chciał przejsc do Zielonej Góry !!" Moze i chcial. Tez slyszalem takie plotki. Pytanie jednak czy dzis, widzac to co sie dzieje w lubuskim i jak gospodarza ZG z GW, czy nadal by podtrzymywali swoja decyzje?? Dzis Glogow mimo ze jest w Dolnoslaskim/Wroclawskim, jest lepiej rozwiniety niz ZG, mieszkancy maja lepsze miejsca pracy i zarobki a Wroclaw o nim nie zapomnial i wyremontowal czesc Odrzanki na trasie Wroclaw-Glogow. Wiec powiedz mi co by chcial Glogow dzis i jakim niby cudem chcialby sie przylaczyc do wojewodztwa lubuskiego, skoro nawet w jego stolicach mieszkancy maja obawy co do slusznosci istnienia tego tworu...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do paula Re: gdzie chcial babimost? IP: *.aster.pl 28.06.09, 09:44 Ty sie pierdołami nie przejmuj ! czy Głogów chciałby czy nie ! ty sie zastanów ! dalczego Polskie społeczenstwo powiedziało wam ! zydzi ! AUT ! [ 75.43 % ] i czy jest to jeszcze demokracja | czy juz tylko reżim żydowski podpierany żydowskimi mediami !!!!!! TE PYTANIE ZADAJE INTELEKTUALISTOM ŻYDOWSKIM ! I INTERNAUTOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
paul123 Re: gdzie chcial babimost? 28.06.09, 13:53 A co mnie obchodza jacys Zydzi? Mam to akurat w dupie. Rozmawiamy o rozwoju i przyszlosci lubuskiego a Ty mi tu jakies pierdy opowiadasz i zmienasz temat. Ja wierze w postep i nauke, a nie polityke. Polityka to jest cos co tylko przeszkadza w rozwoju a nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
midwi80 Re: gdzie chcial babimost? 03.07.09, 14:36 Ale w tym co napisał nie ma polityki. Jest ksenofobia, rasizm albo nienawiść religijna (nie wiadomo czy pisze o Żydach, czy o żydach) i polskie kołtuństwo. Nie powinieneś mieć tego w dupie, ale powinieneś odpowiedzieć jak na mieszkańca europejskiego miasta Wrocławia przystało, że ele z jego ciemnotą masz w dupie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do midw80 Re: gdzie chcial babimost? IP: 85.222.87.* 03.07.09, 21:43 Nastepny komik [ żydowskiego pochodzenia ] z Wrocławia daje popis swej indolencji umysłowej !! ty mi tu obwiesu żydowski nie wciskaj rasizmu !! za mały pikus jestes na takie numery ! Domyslam sie ze preferujesz żydowskie kołtuństwo ? ! Przypominam ! tu jest forum na którym scierają sie rużne poglady polityczne ! lub debaty osobiste ! i ty komiku nie wkrecaj mie w rasy !! wypraszam sobie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
midwi80 Re: Lubuskie rośnie! 03.07.09, 14:25 Równie daleko wysunięta forpoczta, Ziemia Pszczewska także zdecydowała. Tyle, że wszyscy chcieli do Wielkopolski. I tyle ich wysłuchano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele po namyśle Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:51 Moski ! wy macie żal ze jestesmy Lubuskim woj . ? ja tez ! to nasza bieda ! może jeszcz troche czekania ale jego likwidacja wygrana ! JESTESMY ! Istniejemy ! SWIATŁO DOBROBYTU NIECH SPŁYNIE NA DOLNOŚLĄSKIE !! Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do po namysle Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 27.06.09, 10:33 Dziadu !! czuje twój smród ! obrzydliwy bo łajdaku nie masz cywilnej odwagi wystepowac pod swoim nickiem ! dziad zwasze dzaiadem zostanie ! taka natura dziadowska ! SŁOWIANIE PONAD WSZYTKO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:48 kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,96114,3528280.html Wyluzuj. Świat pomimo twoich bredni jest piękny. Pamiętaj, że talitaryzm, o którym ciągle marzysz może zniszczyć to co dla człowieka najcenniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do dziada Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 28.06.09, 09:12 Dziadu ! okręgi jednomandatowe NAZYWASZ totalitaryzmem ???? to własnie chesz nam powiedziec ? a moze system prezydecki Rosja USA ? tez nazywasz totalitaryzmem ? ja wiem ze wam w mętnej wodzie wygodnie ! mozna ten teges interesy szemrane robic ! i NIKT ! za to nie posadzi !! WSTD dziadu ! wstyd !! własnie tacy jak ty są podporą tego chaosu ! anarchi ! a klasyką waszych zydowskich rzadów jes budowana autostrada Świecko - Terespol 600 km ! którą budujecie od 16 lat !! Sredno co półtora roku sa żydowskie wybory w Polsce ! a chaos jak był tak jest coraz wiekszy ! OBRZYDLIWOŚĆ ! tfu ! obrzydzenie ! SPOŁECZENSTWO POWIEDZIAŁO DOSYC ! 75.43 % POWIEDZIAŁO WAM ! AUT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 19:45 Co do tej pory ze swoimi kumplami z " czerwonej " grupy zrobiłeś oprócz bezustannego bełkotu ? Leczysz swoje frustracje z niemożności dostania się na listę mieszkańców ul. Wiejskiej ? Nie traktuj Ele ludzi jak idiotów niewiedzących co dzieje się w kraju, bo tylko idiota uważa, że jest mądrzejszy od innych. Nie nazywam totalitaryzmem okręgi jednomandatowe czy też system system prezydecki , ale działania podobne jak twoje. Ludzie mają dosyć tych , którym wydaje się, że są jedynymi patriotami w tym kraju. Czyli; mają dosyć idiotów samozwańców żerujących na naiwności społeczeństwa by tylko dopaść możliwość bycia w Warszawie... >>>...SPOŁECZENSTWO POWIEDZIAŁO DOSYC ! 75.43 % POWIEDZIAŁO WAM ! AUT !!!...<<< Dlaczego owe 75.43 % nie wpadło jeszcze na pomysł by wpisać się na listę twojej NPS lub ją wybrać do parlamentu ? Nic ci to nie daje do myślenia ? Może ten duży procent nie chce mieć nic wspólnego z tym co proponujesz ? Może nie potrafisz myśleć nez poddawania się emocjom sfrustrowanego stróża UM w miasteczku Zielona Góra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 19:54 Wracając do tematu Ele, gdyż ty zawsze odjeżdzasz z kierunku, to zobacz jak rozwija się tzw. Lubuskie Trójmiasto. www.lubuskietrojmiasto.pl/ Zobacz podobieństwo do rozwoju tego lubuskiego grajdoła ? Czy to co proponujesz zmieni mentalność myślenia i działania naszych elyt rządzących ? Odpowiedz Link Zgłoś
wasz.tk Re: Lubuskie rośnie! 28.06.09, 20:58 Fajna stronka, joomla, cms, prawie jak blog, ciekawsze potrafię zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 00:25 Nooo. Stronka na miarę tego grajdoła i jego sołtysów idealnie odzwierciedla rosnącą w siłę lubuskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do dziada Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 29.06.09, 11:36 dziaduuuuuuuuuuuuuu ! społeczenstwo !! powiedziało wam AUT !! A BYŁO TEGO 75.43 % !!!! z wami zostali agenci i wy żydzi i żydo- katolicy ! reszta ma was w dup..... ~!!! AUT ! AUT ! AUT ! AUT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:05 Odbiegasz od tematu i ponownie leczysz frustracje. To z powodu narządu ? ...Tego do kumania ? Dobra, odbiegniemy na chwilkę; jeszcze raz - Dlaczego nie ma do dnia dziśiejszego NPS ? Żydzi nie pozwalają jej założyć, czy może brak umiejętności oraz zainteresowania ? Dlaczego owe 75 % ani myśli o ideologi przez ciebie proponowanej ? Otwórz oczy, rozejrzyj się w koło i pokumaj: www.repka.pl/Seks/Zrozumiec-mezczyzne/Nowosci/Dojrza-y-mezczyzna---udany-seks.aspx Wyluzuj. Swiat jest piękny , a ty ciągle straszysz ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 17:42 Poczytaj Ele to : pl.wikipedia.org/wiki/Legnicko-G%C5%82ogowski_Okr%C4%99g_Miedziowy i porównaj z tym: pl.wikipedia.org/wiki/Lubuskie_Tr%C3%B3jmiasto oraz tym: www.lubuskietrojmiasto.pl/ I co powiesz ? Tylko nie pieprz , że to przez żydów !!! Czy w interesie Żagania, Żar i Nowej Soli warto dalej utrzymywać to województwo ? LGOM ponad 400 000 mieszkańców – toż to prawie druga metropolia w dolnośląskim. Dołączyć powiat nowosolski oraz wschowski i będzie ponad 500 000 ludków. Ustawa o metropoliach nie taka straszna… Jak myślisz – Nowa Sól ma większe szanse z pasożytem o nazwie Zielona Góra w grajdole lubuskim , czy po oderwaniu z LGOM-em w dolnośląskim. Wiedz, że Nowa Sól przez pewien czas ściśle związana była z Zagłębiem Miedziowym… www.kghm.pl/index.dhtml?category_id=260 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier Re: Lubuskie rośnie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.06.09, 23:34 Wschowa i Szlichtyngowa to raczej by do macierzystej Wielkopolski wolały niż Dolnego Śląska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Lubuskie rośnie! IP: *.backiel.com.pl 30.06.09, 00:10 a Żary to raczej do Brandenburgii :)) de.wikipedia.org/wiki/Landkreis_Sorau_(Lausitz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 00:19 Myślę ,że Żary , Żagań oraz Szprotawa potrafią szybciej stworzyć prawdziwe trójmiasto niż w Nowa Sól w układzie z pijawką lubuską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Lubuskie rośnie! IP: *.backiel.com.pl 30.06.09, 00:22 ŻarGaWa brzmi nieco niepoważnie. Prędzej ŻarGań ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 00:40 A niech naztwa się i Szaza, byle nie lubuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 00:12 Może i tak. Ale skuszeni większą mamonką ? Nowosolski plus rejony Sławy i wystaeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Apel Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 30.06.09, 08:15 Wy sie pierdołami nie zajmujcie ! czy jakies miasto chce czy nie ! 7 Czerwca społeczenstwo powiedziało wam żydzi AUT ! [ 75.43 % ] to ja sie pytam czy to jest jeszcze demokracja ? czy już tylko reżim żydowski podpierany przez żydowskie media ? no bo co to za demokracja jak 75.43% społeczenstwa powiedzało wam żydzi z zydowskich parti mamy was w dup.... !!!! i po 20 latach waszych beznadziejnych rządów zagłosowało nogami !!! żydzi AUT ! AUT ! AUT ! AUT !AUT ! AUT ! AUT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Alienacja ! Re: Lubuskie rośnie! IP: *.aster.pl 30.06.09, 08:51 Alienacja ! całkowita alienacja żydowskich parti [ PO PIS SLD PD ] od społeczenstwa ! Naród Polskich Słowian nie utożsamia sie z żydowskimi partiami ! a żydowskie partie nie utożsamiają sie z Narodem ! !!!!!!!!!! CAŁKOWIATA ALIENACJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alienator Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:19 Alienacja ! całkowita alienacja lubuskości od społeczenstwa ! Lud z południa tego grajdoła nie utożsamia sie z lubuskością ! a pijawki lubuskie nie utożsamiają sie z Narodem ! !!!!!!!!!! CAŁKOWIATA ALIENACJA ! I tak jest lepiej !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:01 >>> Wy sie pierdołami nie zajmujcie ! czy jakies miasto chce czy nie !<<< Ależ to nie są żadne pierdoły drogi Ele. Wprost przeciwnie, dla wielu m-ców tego grajdoła może są to najważniejsze sprawy. Kumasz demokrację ??? >>>7 Czerwca społeczenstwo powiedziało wam żydzi AUT ! [ 75.43 % ]<<< I co ? Czy to coś zmieniło ? Twoi kumple dalej za sterami tej łajby... Kierują, sterują, a łajba lubuska i tak płynie na mieliznę. >>> to ja sie pytam czy to jest jeszcze demokracja ? czy już tylko reżim żydowski podpierany przez żydowskie media ? no bo co to za demokracja jak 75.43% społeczenstwa powiedzało wam żydzi z zydowskich parti mamy was w dup.... !!!! i po 20 latach waszych beznadziejnych rządów zagłosowało nogami !!! żydzi AUT ! AUT ! AUT ! AUT !AUT ! AUT ! AUT !<<< I tu Ele masz dziejową szansę dla siebie i twojej partii zagospodarowania owy procent. Dlaczego nie działasz ? Dlaczego nie tworzysz struktur NPS i programu ? Potrafisz ? Wątpię. Klepanie w kółko to samo jak nakręcony jest łatwiejsze dla ciebie. A może członkowi SLD nie wypada czy też się nie opłaca ? Darmowe wycieczki np. do Chin fundowane przez złych żydów kuszą jak cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Lubuskie rośnie! 30.06.09, 11:42 Gość portalu: Schlesier napisał(a): > Wschowa i Szlichtyngowa to raczej by do macierzystej Wielkopolski > wolały niż Dolnego Śląska... Nie chcę uchodzić za wyrocznię, ale Wschowa to z pewnością śląskie miasto, należące do książąt głogowskich. Była przedmiotem zatargu między Kazimierzem Wielkim a Henrykiem V Żelaznym i po przegranej wojnie przez tego ostatniego, stała się wianem jego córki Jadwigi wydanej za króla polskiego. Ślub Kazimierza Wielkiego i Jadwigi żagańskiej odbył się przypuszczalnie we Wschowie, co według miejscowej tradycji znajduje odzwierciedlenie w herbie miasta. Co do Szlichtyngowej pewności nie mam (są wakacje i chce mi się szukać), ale nazwa miasta wzięła się od nazwiska jego właściciela - Macieja Szlichtynga. Biorąc pod uwagę niemieckie brzmienie tego nazwiska i fakt zasilania Śląska przez kolonistów niemieckich można przypuszczać, że za pierwszych Piastów Ślaskich i ono do nich należało - ale jeszcze raz zastrzegam się, że są to jedynie moje domysły. Kto chce niech sprawdza. Pozdrawiam wakacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubuszanin Dumny Wiwat Lubuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:54 Kocham Ziemię Lubuską i kwita !!! Nasze Lubuskie jest najlepsze !!! Nikt nam nie odbierze Lubuskości !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDFgirl Re: Wiwat Lubuskie IP: *.chello.pl 30.06.09, 13:07 ele na prezydenta Lubuszograda! najbardziej żałosnego tworu na świecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Wiwat Lubuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:27 żałośni są zazdrośnicy, którzy nie mogą pogodzić się z faktem, że Lubuszanie radzą sobie doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDFgirl Re: Wiwat Lubuskie IP: *.chello.pl 30.06.09, 15:34 >Lubuszanie< to jest jedna z ras występująca w serialu StarTrek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier Re: Wiwat Lubuskie IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.06.09, 22:11 Wschowa była miastem jak napisałeś spornym ale od XIV wieku aż do rozbiorów należała do Wielkopolski, a w okresie międzywojennym do Grenzmark Posen - Westpreusen i gdzie Wielkopolanie przetrwali jak w Babimoście i innych miejscowościach "marchii granicznej". Nie wiem na ile wiarygodne jest info na oficjalnej stronie miasta, ale wynika z opisu że w pierwszych wielkach istnienia miasto podporządkowane było Wielkopolsce i to raczej książęta śląscy próbowali zagarnąć gród... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele moja miłość Re: Wiwat Lubuskie IP: 85.222.87.* 01.07.09, 17:38 Zielona Góra moja miłośc szalona ! moja miłość JEDYNA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Wiwat Lubuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 19:23 " Orgazm wyobrażeniowy [edytuj] Orgazm osiągany zarówno przez mężczyzn, jak i kobiety. Jak sama nazwa mówi osiąga się go tylko na podstawie wyobrażeń i fantazji, bez jakiejkolwiek stymulacji ciała, dlatego należy do grupy orgazmów bezstosunkowych. Nie każdy potrafi dojść do tego typu orgazmu, ale doznania, do jakich dochodzi podczas niego są takie same, jak przy orgazmie wywołanym stymulacją ciała." pl.wikipedia.org/wiki/Orgazm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Wiwat Lubuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 19:27 " Orgazm wyobrażeniowy [edytuj] Orgazm osiągany zarówno przez mężczyzn, jak i kobiety. Jak sama nazwa mówi osiąga się go tylko na podstawie wyobrażeń i fantazji, bez jakiejkolwiek stymulacji ciała, dlatego należy do grupy orgazmów bezstosunkowych. Nie każdy potrafi dojść do tego typu orgazmu, ale doznania, do jakich dochodzi podczas niego są takie same, jak przy orgazmie wywołanym stymulacją ciała." z : pl.wikipedia.org/wiki/Orgazm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDFgirl Re: Wiwat Lubuskie IP: *.chello.pl 01.07.09, 21:43 ele i tak preferuje słowiańskich chłopców niż dziewczyny z idf:( tak sądze www.youtube.com/watch?v=W50LoowaFU4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
midwi80 Re: Wiwat Lubuskie 03.07.09, 14:50 Ależ nikt nic od Lubuskiego nie chce! Tylko czas zakończyć okupację powiatów ze stolicami w Strzelcach, Gorzowie, Sulęcinie, Słubicach, Świebodzinie, Międzyrzeczu, Żaganiu i Żarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aureliusz Re: Wiwat Lubuskie IP: 85.222.87.* 03.07.09, 17:59 Nastepny dureń z Poznania [ midwi80 ] bełkocze na temat Lubuskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Wiwat Lubuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 18:10 Może nie koniecznie dureń? autostrady.automoc.pl/autostrady-w-niemczech/ Wystarczy popatrzeć na trasy z Bałkanów przez Pragę, Drezno, Berlin, Szczecin oraz porty niemieckie. Kto częst jeżdzi autostradami niemieckimi, ten wie ile TIR-ów przwala się z południa na północ. My swój dzień niestety przespaliśmy i budzimy się jak zawsze z ręką w nocniku. Gdy potrzebą były budowy nowych dróg oraz autostrad, budowaliśmy "bazyliki". Odpowiedz Link Zgłoś
midwi80 Re: Wiwat Lubuskie 03.07.09, 21:39 A skąd pomysł, że z Poznania? Wystarczy sprawdzić :)))) Poszukaj sobie po forach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: Lubuskie rośnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 18:09 Może nie koniecznie idiota? autostrady.automoc.pl/autostrady-w-niemczech/ Wystarczy popatrzeć na trasy z Bałkanów przez Pragę, Drezno, Berlin, Szczecin oraz porty niemieckie. Kto częst jeżdzi autostradami niemieckimi, ten wie ile TIR-ów przwala się z południa na północ. My swój dzień niestety przespaliśmy i budzimy się jak zawsze z ręką w nocniku. Gdy potrzebą były budowy nowych dróg oraz autostrad, budowaliśmy "bazyliki". Odpowiedz Link Zgłoś