Dodaj do ulubionych

Zmarl Jacek Kuroń...

17.06.04, 09:06
dzis w nocy snilo mi sie ze On zmarl... ale moze to dlatego ze mialam
wlaczone radio, zreszta jak zawsze, i podswiadomie uslyszalam ta
wiadomosc...dziwne, zawsze mam wlaczone radio w nocy a jeszcze nigdy zadna
wiadomosc nie przedostala sie do mojego snu... pamietam tylko ze w tym snie
bardzo plakalam i rozpaczalam ze zmarl Kuroń... obudzialm sie i pomyslalam,
ufff jak to dobrze ze to byl tylko sen... podeszlam do tv, zeby zobaczyc
jakie nr lotka i gdy zobaczylam wiadomosci na telegazecie to sie poryczalam,
poczulam sie jakbym to ja wysnila ta smierc, no i oczywiscie dlatego ze to
jest prawda i On nie zyje... to wszystko jest takie dziwne, tylu ludzi umiera
w tym roku ktorych smierc jest akurat najmniej potrzwebna smiercia... tak
jeszcze btw, dziwi mnie to jeszcze ta wiadoosc tak podswiadomie dotarla do
mnie, nigdy takie cos sie nie dzieje... wladza mozgu jest zniewalajaca,
dobrze wiedzial co dzis mi sie przysnilo, a przeciez sny to nic innego ajk
oczyszczanie mozgu, ale on wrzucil jeszcze mi ta wiadoosc o smierci... ale
moze ja juz berdze
kama
ps. mam trojke:( a moglam miec czworke, ale swoj ukochany nr 10 postawilam na
innym kuponie:(
Obserwuj wątek
    • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:11
      Dowiedziałem się z Trójki w drodze do pracy (gdzies o 7.17). Ale wyrok zapadł
      już wcześniej, o wiele wcześniej...
      • woy Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:16
        Rano przed 8 smą w trójce piękne słowa Wałęsy o Kuroniu, posłuchajcie, od czasu
        do czasu powtarzają.
        Będąc brzdącem bawiłem się na podwórku przy Mickiewicza, było to
        najbezpieczniejsze podwórko w wawie, obstawione z każdej strony przez bezpiekę,
        w tym domu mieszkał właśnie Jacek Kuroń.

w :(((

wojtek_kosynier napisał:

> Dowiedziałem się z Trójki w drodze do pracy (gdzies o 7.17). Ale wyrok zapadł
        > już wcześniej, o wiele wcześniej...
        • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:29
          Ciekawe rzeczy! Może byś tak książkę napisał :)
        • kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:34
          taka jeszcze refleksja mi sie nasunela... mamy, no a przynajmniej ja mam,
          wrazenie ze TYLU wartosciowych ludzi umiera, albo takich do ktorych czulam
          wybitna sympatie, po prostu mam wrazenie ze jest za duzo TAKICH smierci...
          hmmm... a moze, nie wiem jak to wytlumaczyc, ale po prostu dzisiejszy swiat
          jest po prostu marny... umieraja niejednokrotnie autorytety, a przeciec od
          wiekow jest tzw. wymiana pokolen, jedne umierjaa zyja inne... a tu umiera ktos
          wazny... i nie kto go zastapic... wszystko jest etraz takie powierzchowne,
          wezmy chociaz muzyke, przeciez ilu wybitnych artystow etraz zmarlo, nawet
          niedawno, a kto ich zastapi? no kto? wszedzie pop, plytkosc... a politycy, kto
          z zyjacych i majcych pwoiedzmy po 40 lat jest dla nas autorytetem? czy, gdy
          umrze juz cale pokolenie prawdziwej soldarnosci itp, to juz nie bedzie ludzi o
          ktorych ebdziemy mogli pwoeidziec ze ten czlowiek mial naparwde w swoim zyciu
          na uwadze los kraju?
          nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi... jak wymysle jak to przystepniej
          sformulowac to napisze...
          • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:39
            Już kiedyś zastanawialiśmy się nad tym:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=74&w=11920467&v=2&s=0
            • kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:41
              no wiem, ale powyzsze wnioski o marnosci etgo swiata naszly mnie teraz, wiec je
              zapisalam:>
              • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:45
                Ależ tylko chciałem zauważyć, że suwalscy forumowicze przeżywają nie tylko
                lokalne rozterki.
                • kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:48
                  no to chyba dobrze...
                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 09:52
                    Wręcz badzo dobrze. Co ja mówie! Celująco!
                    • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 11:36
                      tak, a mnie to wqrwia niemilosiernie!
                      a te niemedialne osoby to co? mniej wartosciowe
                      więc wspominakmy tych o których piszą gazety bo oni sa tacy wartosciowi i tak
                      ich zal
                      bo o ki gala bedzie pisać???
                      • woy Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 11:38
                        J.K. był medialny??? Ważne co zrobił dla nas, wg. mnie b.dużo dobrego.
                        w.
                      • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 11:58
                        Po części masz rację. Przecież bywa, że umiera jakiś naukowiec światowej sławy
                        (trudno uwierzyć, ale w kraju nad Wisłą są takowi) i tylko nekrologii prasowe
                        wskazują, że odsszedł ktoś bardzo wartościowy.
                        Kuroń to był jednak Kuroń.
                        • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:10
                          a zwykły szary człowiek?
                          rodzina moja, twoja, czyjakolwiek
                          to nie sa ludzie wartosciowi?

bicie piany
                          • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:12
                            Niby tak, ale ile takich ludzi dziennie umiera (ginie)? Pewnie tysiące.
                            • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:18
                              no własnie
                              i jak sie czuja ich rodziny
                              a wszyscy się zajmuja darią trafankowską bo po smierci sie okazało ze to
                              wspaniala aktorka była, sic!
                              • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:21
                                I przy tej okazji (Trafankowskiej) odkryto stare adaptacje Teatru Telewizji :)
                                • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:23
                                  no i wszystko w temacie
                                  a ja mam chyba podwyższona temperaturę
                                  chyba napadnę lekarke na korytarzu i wezme jakieś dragi
                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:24
                                    Na korytarzu?
                                    • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:26
                                      no co?
                                      lekarka pod ręką
                                      • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:28
                                        Hm... Jakos tak pamietam, ze wedle twojej profesji ryzykujesz zastrzyk
                                        psychotropowy, wiec uwazaj na te lekarki. Chyba ze jestes w jakims normalnym
                                        miejscu :)
                                        • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:31
                                          jestem w normalnym miejscu
                                          nie ryzykuję
                                          lekarka też normalna
                                          • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:32
                                            To się tylko tak wydaje - na pierwszy rzut oka.
                                            • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:33
                                              tia ,wedla starego porzekadla: lekarka jest jeszcze nie przebadana...
                                              • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:38
                                                sugerujesz Wojtku ze mam zaburzony odbiór rzeczywistości?
                                                • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:47
                                                  Ależ broń Boże! Miałem na mysli lekarkę!
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:53
                                                    ale to ja już nie wiem o co chodzi
                                                    trzeba było kupić rano jakies dragi
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:58
                                                    Ja mysle ze dragi dzisiaj wisza w powietrzu.... Taka lekka atmosfera i powietrze
                                                    rzeskie :))))
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:05
                                                    Cisnienie podobno rośnie

wolfgang87 napisał:

> Ja mysle ze dragi dzisiaj wisza w powietrzu.... Taka lekka atmosfera i
                                                    powietrz
                                                    > e
                                                    > rzeskie :))))
                                                    >
                                                    >
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:58
                                                    dziś mam kłopot z percecją...
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:03
                                                    wojtek_kosynier napisał:

> dziś mam kłopot z percecją...

ogólnie czy w którymś wybranym kanale?
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:06
                                                    Lepiej usunę się w cień.
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:07
                                                    to ja tez odpadam
                                                    jak mam płoszyć innych piszących to lepiej pomęczę jeszcze drukarnię
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:09
                                                    może jutro będę czuł się lepiej :)
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:12
                                                    A ja dzis jakos slabowity jestem....
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:14
                                                    czyli to dzis ogólny trend
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:16
                                                    A podobno 3miasto wyznacza trendy...
                                                    My tylko podązamy za twoją grypą...
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:19
                                                    to dzis zmieńcie kierunek!
                                                    grypa nie jest sweet
                                                    chyba za mało czosnku zjadłam
                                                    albo wczorajsze lody zaszkosziły (mialy być na ból gardła, bo new knajpa)
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:20
                                                    omarta napisała:

> to dzis zmieńcie kierunek!
                                                    > grypa nie jest sweet
                                                    > chyba za mało czosnku zjadłam
                                                    > albo wczorajsze lody zaszkosziły (mialy być na ból gardła, bo new knajpa)

tia....rozumiem cie...ale nie do konca...lody na bol gardla, i jeszcze w nowej
                                                    knajpie....taaaak...percepcja pracuje na wysokich obrotach :))
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:22
                                                    ale moja?
                                                    staram sie ale obawiam się, że mózg mi sie może przegrzać
                                                    a potem zwoje się rozprostują i co będzie???
                                                    lody były wczoraj
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:24
                                                    Zwoje można przewinąć na nowo. I mozna wtedy przy okazji zwiekszyc przekladnie.
                                                    Bedzie wydajniej, mniej energii zuzyjesz a wiecej wyprodukujesz mysli...
                                                    Ot taki transformator mózgowy :)
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:25
                                                    to z autopsji?
                                                    bo jak mam być królikiem doswiadczalnym to nie, dziekuję
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:26
                                                    No jak ci sie przegrzeja to nei bedziesz miala wielkiego wyboru.
                                                    Ja sprawdzalem na chomiku. biedak nei wytrzymal przelozenia...Za duza roznica
                                                    napięć była ,hhyhyhyhyh
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:28
                                                    no suuper
                                                    to może lepiej moje zwoje niech zostana jak są
                                                    pójdę zanurzyć głowę w zatoce
                                                    woda zimna to moze temreratura wewnątrz czaszki spadnie
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:29
                                                    Sziiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttt
                                                    nei pisz o kąpaniu się :((((((
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:30
                                                    ?????
                                                    ale o co chodzi?
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:30
                                                    ano bo ja sie nie bede kompac az do konca czerwac, dopiero potem.... :((
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:33
                                                    ale ja sie też nie będę kompać w morzu
                                                    tylko glowę zanurzę z mola (czy z molo?)
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:36
                                                    Czyli będziesz wyglądać jak ...świeżo po imprezie ?
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:36
                                                    czyli bede wygladać jak co dzień
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:38
                                                    :)))
                                                    A to piękne masz życie. Ciągle skacowana :P
                                                    A ja to jeno mogę sobie łeb pod zimny prysznic wsadzić
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:40
                                                    skacowana? bez przesady
                                                    nie wychodze z domu z mokra głową
                                                    mam suszarkę
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:41
                                                    Ze tak głupio powiem..skojarzylo mi sie ze masz molo w domu.
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:45
                                                    o, tego jeszcze nie mam
                                                    mam wannę i dwa zlewy
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:50
                                                    z mola ujdzie, ale kompać?

omarta napisała:

> ale ja sie też nie będę kompać w morzu
                                                    > tylko glowę zanurzę z mola (czy z molo?)
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:51
                                                    ujdzie ujdzie !
                                                    to po ślomskiemu było :) ot taki południowy akcencik,hyhyh

[przyznasz ze szybciej jest nacisnac "om" niez "ą" ]
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:55
                                                    a walcie się
                                                    a kto napisał w jakims wątki wziąźć, no kto?
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:55
                                                    ja?
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:57
                                                    święty mikołaj ????
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:58
                                                    ja na pewno nie
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:58
                                                    No to jesteśmy kwita :)
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 13:59
                                                    cóż za samoswiadomość Wojtku
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:00
                                                    wyszukiwarka forumowa ogolnei czesto szwankuje. teraz tez nic nie znalazla. z
                                                    braku dowodów sprawę umarzamy :)
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:01
                                                    Ale dla Marty jestem w stanie przyznać się do wszystkiego :)
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:02
                                                    no wiesz co?!
                                                    takie wyznania na forum?!
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:03
                                                    Ja tam bym z nią tyż nie polemizował... Strach siem bać...
                                                  • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:05
                                                    nie gadam z Wami
                                                    koniec
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:05
                                                    na żartach się nie znasz?
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:06
                                                    wojtek: teraz pytanie..do kogo to było ? :)))
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:06
                                                    Nie tak to miało zabrzmieć- PRZEPRASZAM
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:13
                                                    jeeny...ale ło zo chodzi.......
                                                    no dress,no stress
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:13
                                                    aha..chbya ze to nie bylo do mnie :))
                                                  • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:16
                                                    No tym razem przegiąłem....
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 14:17
                                                    no co ty. tak ci sie tylko wydaje !
                                                    jeny, dosc mazgajenia sie!
                                                  • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 15:07
                                                    uuups, nie zauwazylem jednego istotnego postu.psia kosc....niedobrze jest :|
                                • wojtek_kosynier Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 12:23
                                  mam na myśli "IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA" z 1987 roku

• kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:11
                                    heh, to ja wroce jeszcze do jednej z pierwszych wypowiedzi omarty, zanim
                                    zaczeliscie prawic sobie wzajemne zyczliwosci
                                    to nie o to chodzi ze sie podniecam ze zmarl taki a taki, bo byl znany, akurat
                                    Kuron to Kuron, czlowiek uczciwy, i na pewno nie medialny, czy ja sie tak
                                    podneicalma Trafankowska jak ona dla mnie byla tylko Dusia z Szalonych Liczb???
                                    nie interesuje sie teatrem, jestem czlowiek niekulturalny,
                                    jasne, jak umiera rodzina moja czy twoja to tez jest przykro i wcale nie chodzi
                                    o to ze sa to ludzie mniej wartosciowi, bo to jednak jest rodzina, no ale czy
                                    na wiesc ze zmarl tak znany i szanowany czlowiek wzruszysz ramionami i
                                    powiesz "ano zmarlo sie biedakowi, mogl tyle wodki nie pic"? wybacz ale czy
                                    masz jakies wartosci i autorytety? bo to chyba tu lezy to cale zamieszanie, a
                                    ze np. taki onet robi z tego sprawe medialna, bo te wszystkie kondolencje itp,
                                    to juz prawa dzisiejszego swiata, wiec nie wiem co cie tak oburza w tym ze jest
                                    nam, a przynajmneij mi przykro z powodu smierci Kuronia, Kaczmarskiego, mysle
                                    ze w pewncyh chwilach powinans porzucic swoj sarkazm...
                                    • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:19
                                      uwierz mi Kama, w pewnych chwilach porzucam
                                      a znam sie na mediach i przeciwko (c)hipokryzji protestuję
                                      • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:22
                                        Eh...mam uprzedzenia do tego wątku, ale co tam...

Raczej chodzi tu o inne odczucia. Ja nie bardoz przezywalem jego smierci jako
                                        takiej, tylko raczej mną poruszyło to, ze odszedł człowiek który sporo zdziałał
                                        w sprawie polskiej. I wizerunek miał szlachetny. Tego mi żal, że taki człowiek,
                                        który działał publicznie, w skali makro - odszedł.
                                        Tego nei da się porównać do rodzinnej tragedii. Ja nie myślę o jego rodiznie,
                                        myślę...o kraju,że stracił takiego wspaniałego obywatela.
                                        • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:25
                                          ok Wolf, ok Kama
                                          wszystko wie zgadza
                                          ale teraz okazuje się, że wszyscy go lubili i podziwiali
                                          i ci co go tepili to tez z podziwu go w więzieniu trzymali
                                          • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:26
                                            Ano to faktycznie hipokryzja...
                                            Ale o tym nei mówimy. zawsze mnei ten czlowiek fascynowal odkąd tylk ocoś wiem o
                                            współczesnej historii kraju.
                                      • kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:24
                                        czy to ze komus jest smutno bo zmarl wartosciowy moment to to nazywasz
                                        hipokryzja? a co do moich wynurzen na temat autoryteow i smierci no po prpstu
                                        sa takie wydarzenia ktory sklaniaja do tego typu rozmyslan, chocby "fin de
                                        siecle"
                                        [tez sie znam na mediach o tyle o ile, zeby wiedziec jak mna manipuluja itp
                                        smieszne rzeczy]
                                        • omarta Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:25
                                          ok, ja nie komentuje juz tego wątku
                                          • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:27
                                            Ja myślę że mając złe doświadczenia, też się rakiem wycofam :)))
                                            • kamaoka Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:31
                                              ej o co wam chodzi? o to ze wtedy tak neiprzyjemnie podeszlam do omarty ze nie
                                              poszla na glosowanie? a to wolf, ze sie z omarta NIGDY nie zgodzisz (wiem,
                                              maslo maslane, ale taki nasz jezyk to juz zdazylam zauwazyc:>
                                              • wolfgang87 Re: Zmarl Jacek Kuroń... 17.06.04, 16:34
                                                ????
                                                Eeeee...nei wiem, ja dzis nawet nie mam sily sie kłócić ani tezp olemizowac.
                                                Jakby co:
                                                JEST OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka