Dodaj do ulubionych

Pytanie do magikow

IP: *.acn.pl 18.03.04, 20:51
Jak to jest? Dzis w godzinach porannych telefon wyswietlil mi napis-
TEL.NIELEGALNY, i przestal lapac siec. Poszedlem wkurzony do salonu, tam
zresetowali telefon i to pomoglo ale powiedzieli mi, ze nie wiedza czemu tak
sie stalo. Telefon jest full-legal co potwierdzili w salonie. O co chodzi?
Czy kto ma jakis pomysl? Pozdarwiam! (telefon Ericsson T65)

Mail: tele2@wp.pl
Obserwuj wątek
    • t.king Re: Pytanie do magikow 18.03.04, 22:24
      tzn. ze jesteś abonentem IDEI..
      najgorszej sieci w Polsce.........
    • barracuda7110 Re: Pytanie do magikow 18.03.04, 23:53
      Kolejny cud dziejący się z tym fonem... ciekawe co jeszcze zobaczę.
      • Gość: Peppers Hmm.... IP: *.acn.pl 20.03.04, 17:17
        1. IDEA to bardzo dobra siec. Uwazam, ze jest najtansza na rynku a zarazem
        wprowadza najwiecej fajnych uslug, ktorych nie maja inne sieci.

2. Fakt, Eryk T65 lubi robic rozne kawaly.

Pozdarwiam!
        • barracuda7110 Re: Hmm.... 20.03.04, 18:13
          Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 1. IDEA to bardzo dobra siec. Uwazam, ze jest najtansza na rynku a zarazem
          > wprowadza najwiecej fajnych uslug, ktorych nie maja inne sieci.
          Taaaa np. tysiące serwisów sms i mms, z których pewnie nikt nie korzysta.

>Pozdarwiam!
          Również pozdrawiam.
        • t.king Re: Hmm.... 20.03.04, 19:49
          Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 1. IDEA to bardzo dobra siec.

owszem i w centrum np. 400 tysięcznego miasta traci zasięg...
          tani nie może oznaczać dobry....w dodatku paluchy W tym macza TELEKOMPROMITACJA
          • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 20.03.04, 20:51
            Ja tam zasiegu nie trace. A z wielu uslug SMS korzystam. Np. zadna siec nie ma
            takich fajnych uslug lokalizacyjnych jak IDEA. W zadnej sieci oprocz IDEI nie
            mozna lokalizowac wlsnych znajomych i wyszukiwac imprez. Maja tez bardzo fajne
            konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Ja wlasnie wygralem od nich Siemens S55 z
            aparacikiem (a do tego gosciom sie cos pomylilo i zamiast jednego aparaciku
            wyslali mi cale trzy). Jakis czas temu wygralem tez kurteke Tom Taylor. Wogole
            uwazam, ze Idea jest The Best.

Pozdrawiam!
            • zlakobieta Peppers... 22.03.04, 17:42
              Czy moglbys mi powiedziec na czym polega ta usluga lokalizowania znajomych w
              Idei? Bardzo mnie to interesuje, bo wczesniej o tym nie slyszalam, a mam
              telefon w tej sieci.
              Dzieki
              • Gość: Peppers Juz mowie IP: *.acn.pl 22.03.04, 21:24
                Zajrzyj sobie na www.idea.pl. Poszukaj uslugi `Gdzie Jestescie`. A tak w
                skrocie wyglada to tak: jesli masz znajomego w sieci IDEA to wysylasz SMS o
                tresci GRUPA 501234567 na numer 7204. (gdzie 501234567 to jego numer). Wtedy on
                dostaje SMSa z zapytaniem czy wyraza zgode na lokalizacje przez podany numer
                telefonu. Gdy zgode taka wysle (warunek konieczny!) bedziesz go teraz mogla
                lokalizowac do woli (zgode wyraza sie tylko raz. Oczywiscie potem mozna
                zrezygnaowac z tej zgody) wysylajac SMS o tresci ZNAJDZ 501234567 na numer 7004
                lub korzystajac z WAPU- link `Gdzie Jestescie` w `Moja IDEA`. Jednak za kazdym
                razem ososba ktora lokalizujesz jest o tym informowana za pomoca SMSa. Jesli
                lokalizujesz przez SMS a osoba lokalizowana znajduje sie w duzym miescie to
                otrzymasz informacje w okolicy jakich ulic znajduje sie lokalizowany telefon
                (coz, dokladnosc do 0.5km. To niestety nie jest GPS dajacy odczyt z
                dokladnoscia do 5m; GPS tez posiadam ale bynajmniej nie w komorce), a jezeli
                lokalizowany telefon znajduje sie poza miastem dostaniesz informacje w poblizu
                jakiej miejscowosci sie dana osoba znajduje. Gdy lokalizujesz za pomoca WAPu
                masz dodatkowo mozliwosc wyswietlenia polozenia lokalizowanego telefonu na
                mapie oraz okreslenia odleglosci miedzy wami.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka