Dodaj do ulubionych

głuche telefony - jak dopaść gościa?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 11:45
Ktoś dzwoni do mnie (na stacjonarny) z komórki (także w nocy ? dlatego muszę go na noc wyłączać) ?jeden, dwa sygnały i koniec ? wiem jaki to numer bo mam telefon z wyświetlaczem. Czy można jakoś się dowiedzieć do kogo ten numer należy? (mogę oczywiście na ten numer oddzwonić, ale nie chcę się na razie demaskować, bo gość prawdopodobnie nie wie, że znam jego numer)
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: głuche telefony - jak dopaść gościa? IP: *.pb.bialystok.pl 03.04.04, 12:26
      Zadzwoń z budki.
    • gibki Re: głuche telefony - jak dopaść gościa? 03.04.04, 12:37
      zapodaj goscia na policje
      za nekanie sobie beknie
      • Gość: Aga Re: głuche telefony - jak dopaść gościa? IP: 80.51.236.* 03.04.04, 16:38
        Jeśli masz jaja to zadzwoń ze swojego telefonu, przedstaw się i go zbesztaj.
        Nastepnie powiedz to co wiesz, że wyświetla sie ten numer i po robocie. W czym
        ty widzisz problem ? a może masz coś na sumieniu i cię to dręczy ?
        • Gość: Peppers Kilka rad. IP: *.acn.pl 04.04.04, 15:07
          1. Zawsze mozesz do goscia oddzwonic. Jesli nie chcesz ze swojego numeru to
          zadzwon z budki.

2. Na policje nie masz co isc, bo oni zajma sie sprawa jedynie gdy gosc bedzie
          wyrazal chec dokonania czynu karalneg. Np. zadzwoni i bedzie Ci grozil lub
          dawal do zrozumienia, ze ma na Ciebie ochote. Inaczej policja oleje sprawe.

3. Przejrzyj wszystkie swoje notatniki z telefonami i popros to samo
          wszystkich czlonkow Twojej rodziny. Najczesciej takie numery z nocnymi
          telefonami odwalaja tak zwani `znajomi` lub ludzie ktorzy czuja sie przez nas
          skrzywdzeni. Jak dobrze przetrzepiesz wszytskie swoje (i domownikow) notesy to
          jest duza szansa, ze znajdziesz w nich interesujacy Cie numer.

4. Zawsze mozesz zadzwonic do biura numerow danej sieci i wymyslic ladna
          bajeczeke aby podali Ci nazwisko goscia, na ktorego jest zarejestrowany ten
          telefon. Niestety od wejscia w zycie tragicznej ustawy o ochronie danych
          osobowych w takich biurach chetnie podaja numer telefonu gdy podasz im nazwisko
          osoby poszukiwanej a nie chca podawac nazwiska gdy podas im telefon. Ale zawsze
          mozesz sprobowac.

5. Jesli gosc ma telefon w sieci IDEA to zadzwon do niego w formacie
          50X88XXXXXX (gdzie X to odpowiednie cyfry numeru Np. dal numeru 501234567
          dzwonisz 50188234567). Wtedy laczysz sie bezposrednio z poczta glosowa goscia.
          Jest duza szanasa, ze ma na niej nagrane nazwisko badz powitanie.

6. Jesli on ma telefon w sieci IDEA i Ty rowniez masz telefon w sieci IDEA to
          sproboj skorzystac z uslug lokalizacyjnych danej sieci. (www.idea.pl)

Pozdarwiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka