Dodaj do ulubionych

oszustwo orange

IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 19:20
czy też zauważyliście ze w nowych taryfach orange za wszystkie dodatkowe usługi nawet za sms trzeba dodatkowo placic nawet gdy się ma minuty na koncie . czy to mozna gdzieś zgłosić ? nigdy tak nie było a tu patrze i mam rachunek wyższy niż zwykle. Można tylko sms-owac i dzwonić i to tylko w kraju.
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: oszustwo orange 28.12.10, 17:37
      Gość portalu: anna napisał(a):

> czy też zauważyliście ze w nowych taryfach orange za wszystkie dodatkowe usługi
      > nawet za sms trzeba dodatkowo placic nawet gdy się ma minuty na koncie .

nie czytałaś umowy, którą podpisywałaś? litości...
    • Gość: Greg Re: oszustwo orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 09:06
      Spamer od porównywarek. Porównywarki pokażą tylko to, co oferent chce pokazać! Pełny obraz sytuacji można mieć jedynie czytając ze zrozumieniem regulamin, cennik i umowę, którą się podpisuje.
    • Gość: Greg Re: oszustwo orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:08
      Znajdź mi w Internecie zupełnie wiarygodne opinie to porozmawiamy.
    • Gość: Barti Re: oszustwo orange IP: *.knaufgroup.pl / 10.177.9.* 03.01.11, 11:23
      Hmm, to nie jest oszustwo, tylko po prostu na takich zasadach działają te nowe taryfy "z zoo". ;-)
      Orange w ostatnim czasie wycofało się z taryf, w których mieliśmy pakiety kwotowe, a nie minutowe (pierwszą taką taryfą była "Jedna IDEA" za czasów jeszcze właśnie Idei). Ostatnią taryfą, która działa na zasadzie "kwoty deklarowanej" i która to w całości wykorzystywana jest na dowolne usługi w Orange, jest "Orange Abonament", którą to ja akurat posiadam i nie mam zamiaru przechodzić na te nowe, "zwierzęce" (swoją drogą, co za durne nazwy... :-/ )
      Szkoda, bo Orange (dawniej IDEA) był chyba jedynym operatorem w Polsce oferującym taryfy abonamentowe działające podobnie, jak telefony na kartę, czyli że miało się do wykorzystania określoną kwotę, a nie ilość minut i kwotą tą można było wykorzystywać na wszystko, włącznie z SMS Premium i roamingiem. Teraz, gdy Orange się z tego wycofało, mamy swoisty powrót do dawnych taryf, tylko że już z innymi cenami i ilością darmowych minut, niż dawniej...
    • michalzbulowic Re: oszustwo orange 03.01.11, 20:24
      W umowie to na pewno jest opisane. Tylko, że drobnym druczkiem. Ja kiedyś na Orange też się naciąłem- pierwsze dwa miesiące raj a potem przyszło płacić :D
      • Gość: henry45 Re: oszustwo orange IP: *.com 07.04.11, 10:44

NAJTAŃSZĄ I NAJKORZYSTNIEJSZĄ ofertę ma sieć „wRodzinie”.

Na stacjonarne 19gr/min.
        W sieci 19gr/min.
        Poza do innych 27gr – to i tak o 2gr taniej niż inni.
        Na wykorzystanie wpłaconych pieniędzy masz 1 ROK czasu !

O play nie wspominam. Z takimi cenami nie traktuje ich poważnie !

wRodzinie doładowanie jest od 25zł i na wykorzystanie masz 1 ROK CZASU ! Jeszcze raz napiszę – PŁACISZ np. 25zł I MASZ DO DYSPOZYCJI 12 MIESIĘCY !
        Nie tak jak u wszystkich innych, że ci blokują po 30 dniach Twoje pieniądze i MUSISZ płacić jeszcze i jeszcze i jeszcze aby móc wykorzystać swoje pieniądze.

wRodzinie jest NAJUCZCIWSZA ! Oferta jest bardzo prosta i przejrzysta.

Nikt nie nęka reklamami.
        Nikt nie mydli Ci oczu i NIE robi Ci wody z mózgu oszukańczymi pseudo promocjami i lipnymi zniżkami np.: że jak doładujesz za 50zł na 27 dni to dostajesz 1000 i pół minut oraz 99999 sekund za darmo. Tylko musisz ta usługę najpierw aktywować wysyłając sms za 6,99zł i ta aktywacja nie jest 1 raz na stałe tylko na 12 dni ale o tym już nikt Ci oczywiście nie powie.
        ODKRYJESZ TO DOPIERO SAM PO FAKCIE JAK UTOPISZ PIENIĄDZE. To jakie to „za darmo” jak musisz to aktywować za opłatą ?

A teraz czekam na: uuuuu! i buuuu! że to radiomaryja. I co z tego.
        Sprzetowo korzystają z nadajników Ery tylko oferta cenowa jest najlepsza ! Jest najtaniej, a górnego limitu nie ma. Kto chce więcej to płaci i dzwoni więcej, a kto nie chce to nie musi i może korzystać z komórki bardzo tanio !

I jeszcze jedno: nie, nie jestem handlowcem tej sieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka