Dodaj do ulubionych

SMS Premium

03.03.11, 10:31
Jestem abonentem Plus'a i dotychczas byłem z tego zadowolony :/
Z zasady kasuję wszelkie SMS'y reklamowe/konkursowe przed ich otwarciem....
Aż tu suprajz, obciążono mnie za 2 SMS Premium [stawka 9zł + VAT]!
Czy kogoś spotkała podobna "przygoda"? Jak tego uniknąć w przyszłości?
Reklamację już wysłałem e-mailem do BOK, ale żadna rzeczowa, dodatkowa informacja nie jest zbędną. Jeśli nie ja, to ktoś inny może z niej skorzystać...
Liczę na życzliwość i wypowiedzi forumowiczów:)
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: SMS Premium IP: *.tpnet.pl 03.03.11, 12:04
      wirski napisał:

> Czy kogoś spotkała podobna "przygoda"? Jak tego uniknąć w przyszłości?

Zmienić operatora.

Jesteś pewien, że niczego nie wysyłałeś - Ty, dziecko albo pies! ;-) Masz to na bilingu? Jeśli tak, to nic im nie zrobisz, bo nie wiem, jak wtedy udowodnić, że się nie wysyłało esemesa.
      • Gość: 802.11n Re: SMS Premium IP: *.tpnet.pl 03.03.11, 12:12
        Gość portalu: 802.11n napisał(a):

> Jesteś pewien, że niczego nie wysyłałeś - Ty, dziecko albo pies! ;-)

Na końcu miał być znak zapytania.
      • wirski Re: SMS Premium 03.03.11, 13:46
        Gość portalu: 802.11n napisał(a):
        > Zmienić operatora.
        Interesuje mnie raczej rozwiązanie systemowe. I nie chodzi tu o stratę tych 20zł. Ja nie lubię być traktowany jak jeleń!
        Drugi telefon już wcześniej przeniosłem z Orange do Ery. Wyczytałem, że Era też naciąga klientów, chociaż mnie to jeszcze [od 8 miesięcy] tam nie spotkało.
    • krzysiozak Re: SMS Premium 03.03.11, 14:12
      Mnie coś takiego spotkało w Orange, mając wcześniej przeboje, założyłem nowy numer i na wszystko z szczególą uwagą uważałem. Przyszły dwa pod rząd SMS. Stara komurka ale działająca wypisała że nastąpił jakiś błąd. Po jakimś czasie sprawdzam w końcie internetowym spis połaczeń i jest zabrało 9 zł z groszami, czy coś koło tego. Napisałem reklamację w której zostałem źle zrozumiany że reklamuje wszystkie SMS-y. Złożyłem odwołanie, w którym jeszcze raz ze szczegółemi napisałem o co mi chodzi i moją reklamację uznano i środki wróciły na konto. Jak skończył się okres ważności pożegnałem się z operatorem który nie panuje nad tym co inne firmy robią w jego sieci. Obecnie telefon komurkowy posiadam w sieci która kiedyś była powiązana z ojcem rydzykiem "W rodzinie". To obecnie mi naj bardziej odpowiada, żadnych sms-ów reklamowch. Jak do tej pory przesłali mi jedną oferte doładowania, a drugi raz przesłali życzenia noworoczne. Jak będą mnie jeszcze tak wkurzac to też ich opuszczę.
      Życzę wam braku reklam w TV i w radiu. w skrzynkach pocztowych zero ultek reklamowych. I zero sms-ów których nie amawialiście.
    • Gość: baya Re: SMS Premium IP: *.nplay.net.pl 04.03.11, 23:07
      Smsy o których piszesz to SMS-y MT - płatne przychodzące. Zadzwoń do operatora i zleć włączenie blokady tych smsów.
      • dadada000 Re: SMS Premium 02.11.16, 15:32
        tutaj o tym jak wyłączyć płatne smsy przychodzące stop-oszustom.pl/?p=712
    • Gość: frank Re: SMS Premium IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 04.03.11, 23:20
      to sie nadaje do sadu,albo KE co to za bandyckie zwyczaje wrzucac komus czego nie zamawial !? Sprawa wygrana i mozesz zadac zadoscuczynienia finansowego. Modelowo mozesz ich wydymac jesli masz odrobine czasu i cierpliwosci.
      • wirski Re: SMS Premium 05.03.11, 15:01
        Gość portalu: frank napisał(a):
        >... Modelowo mozesz ich wydymac jesli masz odrobine czasu i cierpliwosci.
        Czas mam ale cierpliwości mi brak:)
        Zaraz zameiluję do BOK z żądaniem blokady.
        Okolicznością dla mnie niekorzystną jest to, że faktury reguluję uznaniem "żądania zapłaty":(
    • wirski Re: SMS Premium - ciąg dalszy 08.03.11, 07:54
      Meilem, skierowanym do BOK Plusa, prosiłem o zablokowanie dostarczania mi reklamowych SMS'ów. Zaznaczyłem, że takie SMS'y kasuję przed ich otwarciem.
      Dostałem odpowiedź: "Informuję Pana, że organizatorami konkursów, o których otrzymuje Pan SMS są firmy zewnętrzne....Proszę zatem o przesłanie numerów, z których nie chce Pan otrzymywać SMS."
      Czyli Plus udostępnił im bazę adresową [odpłatnie?] i umywa ręce. Ale koszty tych SMS'ów to Plus wstawia do mojej faktury!!!!!!
      Co dalej robić z tym Plusem aby nie płacić za cudzą reklamę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka