Dodaj do ulubionych

Problem z dodzwonienie się do osoby

26.04.11, 16:12
Witam.
Mam nadzieję, ze będziecie mi w stanie pomóc:)

Mam w domu cztery telefony: trzy w sieci Plus i jeden w Play(dziecko).
Problem polega na tym, że z jednego telefonu w Plusie nie można dodzwonić się do tego w Play. Pozostałe telefony w Plus dzwonią bez problemu, dzwoniąc z mojego od razu zgłasza się skrzynka.
Połączenie sprawdzałam dzwoniąc z tego samego miejsca, sprawdzając jeden telefon po drugim.

Gdzie tkwi problem?
Telefony to LG cookie (ten w Plusie) i Samsung Delphi (ten w Play).

Poza tym jednym typem połączeń żaden telefon nie stwarza problemów.

Rad typu "może dziecko nie chce odbierać od ciebie połączeń" nie biorę poważnie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Problem z dodzwonienie się do osoby IP: *.multimo.pl 26.04.11, 16:42
      Może w delphi jest ustawiona jakaś blokada tego jednego numeru? Włóż inną kartę i zobacz.
      • pitahaya1 Re: Problem z dodzwonienie się do osoby 26.04.11, 16:59
        To nie to, bowiem problemy z połączeniami to jakieś 30%. Znaczy to, że co jakiś czas nie mogę dodzwonić się do dziecka a ono do mnie (to działa w obie strony). Jest tak, że gdy ja dzwonię do dziecka to od razu zgłasza się u niego skrzynka. Gdy zaś dziecko do mnie próbuje się dodzwonić, u mnie na LG nie ma nawet informacji, że ktokolwiek dzwonił:(
        Sęk w tym, że w tym samym czasie z innego telefonu można się do dziecka dodzwonić, tylko nie z LG. I w drugą stronę, czyli dziecko może do kogoś dzwonić ale nie do mnie:((
        • Gość: 802.11n Re: Problem z dodzwonienie się do osoby IP: *.multimo.pl 26.04.11, 17:48
          Ciekawe. Może karta sim walnięta? Ale objawy bardzo nietypowe. Można spróbować wymienić. W Play chyba za darmo.

A może przełóż kartę do innego telefonu?
          • Gość: piesza_beauty Znam odpowiedź. IP: *.internetia.net.pl 02.05.11, 20:57
            Ma dzieciak farta gdy nie chce rozmawiać z rodzicami. Może będzie brało ślub, i chce się odseparować, aby stworzyć rodzinę....
    • Gość: lufa Re: Problem z dodzwonienie się do osoby IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 26.04.11, 20:15
      to technologia z ktorej korzysta 'goscinnie' play jest tego powodem. Nie ma rady na to. Wloz do tego delphi karte innego operatora i bedziesz wiedzial co zrobic.
      • pitahaya1 Re: Problem z dodzwonienie się do osoby 27.04.11, 19:06
        Ja dlatego tę nieszczęsną kartę w Play kupiłam, że większośc klasy ma telefony w tej sieci. Do tej pory rachunki opiewały na takie kwoty, że byłam skłonna zmienić operatora.
        Nie mam jak sprawdzić tej karty SIM ze względy na blokady telefonów w Plusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka