Dodaj do ulubionych

Sms-y z ukrytym numerem.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 00:17
Mam telefon na kartę w simplusie i chciałbym się dowiedzieć, czy możliwe
jest, by wysłać sms-a w taki sposób, by nie pokazał się mój numer, a osoba,
która go otrzyma mogła na niego odpisać nie znając mojego numeru.
Liczę na odpowiedź i wskazówki jak tego dokonać (jeśli się da).
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: Sms-y z ukrytym numerem. 06.06.04, 01:19
      Nie da się. W ogóle nie można wysłać SMSa z zastrzeżonym numerem.
      • Gość: Peppers Nie do konca IP: *.acn.pl 06.06.04, 09:27
        Owszem nie mozna wysylac SMSow bez prezentacji wlasnego numeru. Jednak w
        obecnej chwili istnieje wiele bramek SMS, ktore posiadaja funkcje odpowiedzi.
        Wysylasz do goscia takiego SMSa z bramki. On go dostaje (jako numer nadawcy
        jest w zasadzie nic nie znaczacy numer bramki) i moze na niego odpowiedziec.
        Tylko, ze Pan musi wtedy siedziec przy komputeze i czekac na odpowiedz, bo
        pojawi sie ona nie na Pana telefonie ale na stronie owej bramki SMS. Innego
        sposobu nie ma.

Pozdrawiam!
        • Gość: Fran Re: Nie do konca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:50
          Dzięki za odpowiedź, możesz mi podac adres przykładowej takiej bramki sms???
          • Gość: trixy Re: Nie do konca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:30
            www.idea.pl wysylajac tylko smsy do idei
            • Gość: Peppers Oficjalne strony operatorow IP: *.acn.pl 06.06.04, 14:33
              Szukaj na oficjalnych stronach operatorow. Bramki bezplatne pozwalaja na
              korespondencje z jedna wybrana siecia. Istnieja tez bramki platne, z ktorych
              mozesz wysylac SMSy do wszystkich sieci.

Pozdarwiam!
    • Gość: Maciej D. Re: Sms-y z ukrytym numerem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 14:56
      zarejstruj sie i kozystaj z bramki sms www.miastoplusa.pl - jesli wyslesz smsa
      do urzytkownikow plusa v simplusa, beda mogli ono odeslac Ci wiadomosc -
      wiadomosc powedruje do miastaplusa a potem do Ciebie smsem. Nie wiem czy jasno
      wytlumaczylem, ale mam nadzieje ze zrozumiales.
      • Gość: Fran Re: Sms-y z ukrytym numerem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:13
        Wlasnie o coś takiego mi chodziło!
        Napisz mi jeszcze gdzie później mam wejść żeby wysłać tego sms-a, oczywiście
        jeśli możesz...

Gość portalu: Maciej D. napisał(a):

> zarejstruj sie i kozystaj z bramki sms www.miastoplusa.pl - jesli wyslesz
        smsa
        > do urzytkownikow plusa v simplusa, beda mogli ono odeslac Ci wiadomosc -
        > wiadomosc powedruje do miastaplusa a potem do Ciebie smsem. Nie wiem czy
        jasno
        > wytlumaczylem, ale mam nadzieje ze zrozumiales.
    • barracuda7110 Re: Sms-y z ukrytym numerem. 06.06.04, 15:48
      Ze starych telefonów firmy Sony można było wysyłać smsa klasy zerowej, który to
      pojawiał się od razu na wyświetlaczu. Chyba wtedy otrzymywało się go bez numeru.
      • Gość: Peppers SMS klasy zero IP: *.acn.pl 06.06.04, 17:17
        Owszem, sa takie SMSy. Mozna je tez wysylac ze strony www.mobileclub.pl Jednak
        na takie SMSy nie mozna odpowiadac (to znaczy nie mozna tego zrobic poprzez
        tryb- odpowiedz nadawcy), nie mozna ich tez zapisywac w telefonie. Gdy taki SMS
        pojawi sie na wyswietlaczu wcisniecie przycisku `c` kasuje takiego SMSa
        bezpowrotnie.

Pozdarwiam!
        • Gość: Fran Re: SMS klasy zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:29
          Nie można odpowiedzieć poprzez "odpowiedz nadawcy" ale można inaczej???
          Jeśli tak to w jaki sposób można wsyłać takiego sms-a???
    • Gość: Maciej D. Re: Sms-y z ukrytym numerem. IP: *.visp.energis.pl 06.06.04, 20:35
      stworz nowego urzytkownika w miescieplusa i wejdz potem w wiadomosc, wczesniej
      wlacz zeby wiadomosci z miasta byly wysylane sms ....rejestacja jest banalna...
      wiec sobie poradzisz
      • Gość: Fran Re: Sms-y z ukrytym numerem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:10
        Ok, tak zrobię, dzieki za informacje!
    • dr_jekyll Re: Sms-y z ukrytym numerem. 06.06.04, 23:21
      Można do Idei wysłać SMSa z Gadu Gadu, a odbiorca będzie mógł na niego
      odpowiedzieć. Warunek (cytując za Peppersem) - trzeba siedzieć przy kompie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka