Dodaj do ulubionych

Ważne - PRAWDA o sieci PLAY!

27.04.12, 16:24
[/b]ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZMIANĄ LUB WYBOREM OPERATORA TELEFONII KOMÓRKOWEJ? DOŁĄCZ DO SIECI PLAY, JEŚLI PRAGNIESZ BY:

- wyłączano Ci często telefony przed umówionym terminem płatności

- obiecywano Ci, że włączą ponownie zawieszone usługi za moment (po czym czasami czekasz nawet kilka dni)

- traktowano Cię, robiąc często łaskę

- konsultanci rozmywali w najlepsze swoją odpowiedzialność

- każdy konsultant mówił co innego (często wykluczające się informacje)

- nie prowadzono często rzetelnie pisemnego zbioru ustaleń z Tobą

- dodawano Ci czasami do abonamentu płatne usługi, których nie zamówiono

- rezerwowano dla Ciebie określone numery, a następnie czasami bez ostrzeżenia, po prostu je zabierano

- potwierdzano Ci telefonicznie przyjęcie od Ciebie określonego zgłoszenia, a potem często kamień w wodę...

JEDNYM SŁOWEM, JEŚLI PROWADZĄC FIRMĘ, PRAGNIESZ MIEĆ SPORO NIEOCZEKIWANYCH NIESPODZIANEK - PODPISZ CYROGRAFIK :)

P.S. Autorami niniejszej wiadomości są aktualni, nieszczęśliwi i/lub poszkodowani abonenci sieci komórkowej PLAY!

Mamy oczywiście stosowną dokumentację. Trzeba pamiętać, że niestety fioletowe, ładne logo i uśmiechnięte buzie w TV - to tylko reklamy!
Obserwuj wątek
    • krislew856 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 27.04.12, 19:16
      To , niestety prawda o sieci play.
      Kiedy wchodzili na rynek, nie było takich numerów.
      Mnie również spotkała niespodzianka, po kilku latach używania numeru z playa, na rachunku pojawiły się połączenia roamingowe. Tyle tyko,że z tego telefonu nie były prowadzone rozmowy z
      z zagranicy, ani za granicę. Okazało się ,że mieszkamy kilkanaście kilometrów od granicy i połączenia odbywały się przez czeskiego operatora .Na reklamację otrzymałem odpowiedź, że to moja wina, gdyż nie zablokowałem roamingu. Dodać należy , że również go nie uruchamiałem.
      Tak więc to kolejny sposób tego operatora na dodatkowy zarobek.
      Mieszkając niedaleko granicy blokujcie roaming, nie dajcie się okradać.
      • Gość: Magdalena Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 23:02
        Potwierdzam.Mialam podobna sytuacje.Moja rachumek wzrosl do 700pln.Zorientowalam sie przypadkowo.Czekam z niecierpliwoscia na zakonczenie umowy i zwiewam z Play do kogokolwiek.Wbrew wstepnym wyliczeniom i najnizszym kosztom polaczen- to pozorne oszczednosci!
      • Gość: era Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: 198.36.86.* 28.04.12, 01:43
        krislew856 napisał(a):
        Na reklamację ot
        > rzymałem odpowiedź, że to moja wina, gdyż nie zablokowałem roamingu. Dodać nale
        > ży , że również go nie uruchamiałem.

Piszesz bzdury , gdy włączasz telefon w play zawsze wyskakuje pytanie czy włączyć rooming
        • Gość: Maciej Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.12, 00:00
          Noo i czyja to wina? Napewno nie Play. Przy zakupie telefonu czytamy instrukcjei obsługi i włączamy ręczne ustawienie sieci!! Problem z rachunkami znika! Jestem w Play od samego początku i nie narzekam.
          Pozdrawiam
      • Gość: Anzal Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.aleksandrowkujawski.vectranet.pl 29.04.12, 20:53
        Potwierdzam, że PLAY oszukuje.
        Ja również zostałem oszukany, co innego oferował mi konsultant przed podpisaniem umowy a co innego było w umowie. Odwołałem się, uznano moje racje, ale stwierdzono że skoro podpisałem umowę to już nic nie mogą zrobić. Radzę czytajcie co podpisujecie, jak możecie nagrywajcie rozmowy itp.
        Mam przypuszczenia, że taka jest polityka operatora a konsultanci robią to za wiedzą przełożonych, tak jest wszędzie. Pamiętajcie również o 10 dniowym terminie odstąpienia od umowy.
      • gsm.wroclaw.pl Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 29.03.13, 18:37
        Gdy się przebywa blisko granicy to niestety trzeba liczyć się z taką możliwością i jest to nie zależne od operatora. W ustawieniach należy zmienić wybór sieci na ręczny i ustawić właściwą sieć.
    • Gość: Rafał Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.04.12, 10:00
      Jestem bardzo zadowolony z tej sieci i na pewno w najbliższym czasie nie mam zamiaru z niej rezygnować.
    • Gość: Robert Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 12:27
      Kliencie jakiejkolwiek sieci telekomunikacyjnej. Ja miałem tak w Plusie,TP-sie, a w Netii stacjonarny telefon i internet milczał przez trzy(!!!!) miesiące. Tak to juz jest skonstruowane, że konsultanci sa po to by wysłuchać wszystkich żalów i na tym koniec. Przy podpisaniu umowy wszyscy sa mili , a jak coś sie dzieje to odpowiadają to co im system a monitorze pokaże.
      • oliwka_zet Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 20.02.13, 12:29
        od niedawna mam abonament w nom i powiem szczerze, że jestem mega zadowolona. Mam niski abonament, dużo minut do wykorzystania, a co najważniejsze konsultanci nie wprowadzają mnie w błąd. Przechodząc do nich doszłam do wniosku, że wiele się zmieniło na rynku telekomunikacyjnym i może taka firma działać sprawnie :)
    • Gość: ANDRZEJ Z BYDGOSZ Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.12, 21:43
      TO CO PISZECIE JEST WYPISZ WYMALUJ TYM CO SPOTKAŁO MNIE W ORANGE I DLATEGO PRZENIOSLEM SIE DO PLAY. JEST KOLOSALNIE MNIEJSZY KOSZT. 40% TEGO CO PLACILEM W ORANGE - TEZ NIBY W SUPER TARYFIE. KIEDY MOBILNY INTERNET NIE DZIALAL W ORAGE BO ZMIENIALI OPROGRAMOWANIE STACJI PRZESYLOWYCH I PRZEZ POLOWE LIPCA NIE MOGLEM SIE ZALOGOWAC TO ODPOWIEDZIELI MI ZE TO JEST INTERNET MOBILNY I MAM SE POSZUKAC SYGNALU.
      DOBRA. CHCECIE TO SOBIE KORZYSTAJCIE Z KOGO CHCECIE JA DO ORANGE NIE WROCE.

• Gość: yogi Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 28.04.12, 22:24
        ..ho..ho..a mnie tak wkur..li ze przeniosłem się, az do O2 i Lebary..he..he..
    • Gość: Olek Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.12, 12:53
      Dlatego ja siedze w heyah, jeśli oferta jest ok, to na siłę nie kombinuje bo potem wychodza dziwne kwiatki... Prepaid rox!
    • Gość: grygax Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.man.tk-internet.pl 01.05.12, 18:43
      a u mnie jest wszystko spoko,nawet jak spóźniam się z płatnością to odcięcia nie mam,pozdrawiam niezadowolonych
      P.S myślę że takie rzeczy zdarzają się u wszystkich operatorów
      • Gość: yogi Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 02.05.12, 01:17
        a ja wiem ,ze nie u wszystkich. W kazdym razie nie w cywilizowanych krajach.
    • Gość: BK Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 11:25
      Dla mnie to stek bzdur. Mamy w play 5 numerów służbowych i jest ok . A niezadowolonych klientów wszędzie pełno. Trzeba płacić w terminie !
    • Gość: Sergiusz Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 10:36
      Cicho, to najlepsza sieć w Polsce. Mam za darmo Internet, nikt do mnie nie dzwoni, niczego nie chcę. Jak się jest nieudacznikiem to tak jest
    • Gość: Doradca Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 09:58
      Ja akurat jeste Doradcą Play. Też mieszkam przy granicy i niezależnie od operatora normalnym jest, że czasem nadajniki z Czech są silniejsze i włącza się roaming. Świadomy użytkownik powinien o tym wiedzieć i powinien albo wyłączyć roaming, albo ręcznie ustawić operatora w telefonie, wtedy problemu nie będzie. Nie rozumiem pretensji do operatora. Przecierz korzystaliście z roamingu (choć nieświadomie) więc trzeba za to zapłacić.

Inna sprawa, że na potęgę mamy klientów, którzy podpisują umowy ze smartfonami ale bez pakietów danych, a po tem zdziwienie bo rachunek za pobieranie danych ich zabija np. 1300 zł. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba umieć świadomie z tego korzystać. A najcześciej jest tak, że: klientom nie chce się czytać, umów regulaminów, cenników, instrukcji obsługi itd., a potem płacz.

Co do nabijanie w butelkę przez konsultantów, no cóż, ja nie rozumiem zawierania transakcji przez telefon wogóle, zwłaszcza w segmencie biznesowym. Klienci nie widzą kogoś na oczy i na gębę podpisują umowy, nawet sobie nie zapisując imienia i nazwiska oraz kontaktu osoby z którą rozmawiały. A potem przychodzi kurierem nie ten telefon, nie ta taryfa, nie ten abonament. Wtedy szukanie wiatru w polu. Oczywiście konsument ma prawo zwrotu, ale w 90% przypadków umowa zostaje zawarta. Zwykłe naciąganie, ale cóż klient sam chce.

Na koniec napiszę tylko tyle, że w każdej sieci pracują ludzie. Jedni to lubią i załatwiają tematy klientów jak należy z myślą o dalszej współpracy, inni liczą tylko na sprzedaż w danym momencie a potem klienta mają w nosie. Niezależnie od tego co napiszecie prawda jest taka, że po wejściu Play rynek został zmuszony do zmian jeżeli chodzi o ceny i nic tego nie zmieni. Co do jakości obsługi to zależy ona od ludzi więc nie generalizowałbym. Moim zdaniem wszędzie jest podobna oparta na studenciakach zmieniających się co trzy miesiące. Dlatego moi klienci biznesowi nie dzwonią po obsługach klienta a bezpośrednio do mnie i problemu nie ma. Pozdrawiam.
      • gsm.wroclaw.pl Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 29.03.13, 18:42
        Kolega dał wyczerpującą odpowiedź.
    • nom73 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 06.05.12, 09:37
      Ja mam Play na kartę, ale nigdy nie korzystałem z biura obsługi Play. Jakby mi coś nie pasowało to wyrzucam kartę i kupuję u innego operatora. :-)
    • Gość: Joanna Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.datech.com.pl 07.05.12, 09:42
      WYMYŚLACIE... Trzeba czytać umowę przed podpisaniem i tyle - a nie , nabierzecie magicznych pakietów i cudów i potem płaczecie... Albo nie płacicie rachunków na czas i też zdziwko... Ja mam Plusa od 12lat i Playa od kilku i nigdy nie miałam z żadną z siecie poblemów - nigdy niczego mi nie dodano ani nie wyłączono, więc nie kłamcie.
      • Gość: oliwka2009 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 10:41
        Moja znajoma ma tel. na kartę Play, coś jej się tam stało to nie dosyć, że z łaską, to jeszcze nie pomogli.
    • Gość: JA Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 23:23
      Domyslam się, że jest wiele przypadków nie zadowolonych klientów. Zawsze jest tak, że ta grupa krzyczy najgłośniej. Ok, każdy z nas ma do tego prawo. Faktycznie, niema co generalizować. Jestem klientem biznesowym, jak narazie nie narzekam na P4. I oby tak dalej. Pozdrawiam :)
    • Gość: al Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 08:39
      Ja Jestem od 2 lat bardzo zadowolony. A jeśli chodzi o niekompetencję, to kolega miał niedawno problemy z ustaleniem za co płaci, ale było to w PLUSie
      • j.oker Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 04.06.12, 11:42
        3 abonamenty rewelacyjna jakość zero problemów :))
    • Gość: mydiary Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.ostnet.pl 04.06.12, 15:29
      Po co się irytować? Najlepiej zmienić operatora. Ze swojej strony polecam pre-paid, wtedy, jak coś ci nie pasuje, możesz szybko wybrać inną ofertę. Ja od lat jestem w Heyah za jasne zasady i kontrolę nad własnymi środkami, no i fajne promocje ;)
    • Gość: euroal Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 12:00
      jesli chcesz byc straszony predsądowymi wezwaniami do zapłaty, rejestrem dłużników ERIF,Krajowym Rejestrem Długów, InfoMonitorem-za dzień opóżnienia w zapłacie- wstąp do PLAY....
    • Gość: Zadowolony z PLAY Co za PRAWDA o sieci PLAY?! Kolejne działanie konk IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.13, 13:46
      Co za bzdury wypisują o PLAY. Jestem wieloletnim, zadowolonym abonentem PLAY. Jeżdżę za granicę, mieszkam koło granicy i nie zdarzyło się nic co tu jest opisane. To kolejne nieudolne działanie konkurencji przez oczernianie. Przecież tym powinien zająć się jakiś urząd antymonopolowy, bo droższe połączenia do Play z innych sieci to nic innego jak zmowa cenowa. Miałem kiedy telefon w Orange i to dopiero były jaja. Ludzie, opamiętajcie się. Nigdy, żaden operator nie będzie miał 100% zadowolonych klientów. Więc zastanówcie się, czy to co tu jest napisane to notoryczne przypadki, czy jednak tzw. zły marketing...
    • bella9018 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 15.02.13, 13:54
      Nie zgadzam się z tym Play to bardzo dobra sieć ponad 4 miliony ludzi przeszło już do play
      • Gość: emce Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.13, 19:17
        Ja mam dwa firmowe telefony w Plusie od 6 lat i 2 w Playu od 2 lat. I nigdy mi nikt nie naliczył niesłusznych opłat ani nie wyłączył telefonu. Nigdy nie składałem żadnej reklamacji bo nie było takiej potrzeby. Plus jest najlepszą siecią a Play najtańszą.
      • Gość: spalony dom ! Re: Ważne - Spalony dom IP: *.30.7.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.13, 16:23
        mialem karte w play wsadzona do nadajnika gsm w instalacji alarmowej domu. potrafily smsy przychodzic po 1,5 godzinie z alarmu. instalacja alarmowa zadzialala gdy dym uruchomil czujki, ale play nie przeslalo powiadomienia nam o zdarzeniu. teraz bez dachu nad glowa.
    • tasiemczyk Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 01.03.13, 21:43
      Konkurencja na rynku telekomunikacji rośnie. Wchodzą operatorzy międzynarodowi. Ja działa w Wor(l)d Global Network. Chyba jedyna firma, która płaci za to, że używamy ich telefonów i mamy abonament :P ...i to więcej płacą niż ja im. Ty też możesz to mieć. Zapraszam na moją stronę :P
    • Gość: joy Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 16:06
      Ja to tylko mam taki zapasowy net u nich ale bajzel taki, ze faktury zapominają wysłać a oczywiście im płać. Bez podkładki? W firmie? No śmieszni są.
    • Gość: Spalony Dom ! Spalil sie dom, a play nie wyslalo info z alarmu IP: *.30.7.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.13, 16:26
      mialem karte w play wsadzona do nadajnika gsm w instalacji alarmowej domu. potrafily smsy przychodzic po 1,5 godzinie z alarmu. instalacja alarmowa zadzialala gdy dym uruchomil czujki, ale play nie przeslalo powiadomienia nam o zdarzeniu. teraz bez dachu nad glowa.
    • olivka_k Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 19.03.13, 14:57
      W każdej sieci trafią się "kwiatki". Co do roamingu przy granicy to z całym szacunkiem, ale najwyższa pora nauczyć się, że jeżeli nie przestawisz samodzielnie telefonu to będzie się On logował do dowolnego nadajnika. Poza tym z pewnością przyszedł sms informujący o włączeniu się roamingu.

A problemy z siecią zdarzają się u każdego operatora.
      • gsm.wroclaw.pl Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 29.03.13, 19:02
        Niezależnie jakiego się ma operatora i z jakiego abonamentu korzysta to warto mieć sprawdzonego sprzedawcę, który wyjaśni niuanse oferty. Jak się kupuje przez internet, albo od konsultanta telefonicznego, bo troszkę taniej, to potem są takie kwiatki jak np. dodatkowy rachunek za roaming albo internet. Nie wynika to z chęci naciągnięcia klienta, tylko z braku możliwości poznania potrzeb i dopasowania do nich oferty.
    • oleg123456 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 05.09.13, 12:36
      [i[b]]29 sierpnia 2013 wyłączono mi wszystkie FIRMOWE telefony bo były nie opłacone 3 rachunki do tyłu, o czym PLAY wogóle nie informował. Sama konsultantka przyznała, że ostatnie takie przypomnienie wysłali 5 miesięcy wcześniej ! Tego samego dnia dokonałem płatności, wysłałem potwierdzenie, którego notabene nie zatwierdzili. Do dnia dzisiejszego 5 września 2013r. 2/3 jest wciąż wyłączona !!!!!!!!!! Wysłane 10siątki zgłoszeń, email, play24, 790600600 u nich nie ma żadnej usterki !!!! Pani Magdalena powiedziała, że zaraz się sama przejdzie do działu technicznego, żeby ponaglić, mijają godziny telefony są dalej wyłączone !!!!!!!!!!! Klienci nie mogą się dodzwonić, pracownicy nie dzwonią bo qu... jak ?? Zdarzało się, że pakiety minutowe zostały źle naliczone albo wogóle. Za co ja miałem zapłacić a później tydzień prostowania, po czym dzwoni konsultant, że nie zwrócą tylko dadzą rabat na 10 miesięcy na wartość należności. Na jednym telefonie doliczyli 250 zł !!!!! Tak, bo telefon wysyłał jakieś pakiety 100kb z kilka minut i przez 3 dni się nazbierało. Poinformowali o tym sms'em '' Kwota abonamentu została przekroczona o 150zł. Sprawdzamy na play24 z skąd to się wzieło, a tam nic. Mija kolejny dzień już jest 250 zł !!!!! Na następny pokazało dopiero na bilingu połączeń, że to właśnie pakiet danych wygenerował. A ich to hu... obchodzi kazali zapłacić. Zapłaciłem ale to zgłaszam do UOKiKi i UKE bo play24 tego nie pokazywał. Ile razy się zdarzyło, że w słuchawce było słychać czyjąś rozmowę, tak poprostu jakbyś kogoś podsłuchiwał tylko że przyciszone. To jest qu... PLAY !!!!!!!!!!!!!!!!!! W najbliższym czasie idę z tym wszystkim do sądu jeśli nie wyrównają strat w przychodzie wirmy, które szacuję za te dni około 6 000 zł[/i][/b]
    • mociu00 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 13.09.13, 13:40
      Mi tam dobrze w play. Nie miałem nigdy problemów. Zawsze uważałem, że ludzie wszystko rozdmuchują. Jak ktos nie ma problemów z siecia to siedzi cicho, a wystarczy mała pierdoła i już podnoszą się głosy, że zła sieć.
      • buscemi_01 Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 16.09.13, 18:55
        Ze wszystkim tak było, a net temu dodatkowo sprzyja. Wystarczy małe podknięcie i już fala żółci się leje. Ja chyba należę do tych szczęśliwców, którzy nie mieli wpadek z operatorami - zarówno przy stacjonarce (jestem w NOMie) jak i sieci komórkowej (Play). Nie staram się też doszukiwać uchybień, a może po prostu nie zwracam na to uwagi. Grunt, że obsługa dobra.
      • lothian Re: Ważne - PRAWDA o sieci PLAY! 26.09.13, 11:26
        Ja jestem w PLAYu od 4 lat i zawsze nie miałem problemu i polecałem ją innym użytkownikom. Ale teraz niestety przychodzi czas na przedłużenie umów. Podchodzę do salonu i co się okazuje? Umowy można przedłużyć dopiero miesiąc przed zakończeniem, mimo, że 2 lata temu przedłużałem 3 miesiące przed końcem i jeszcze tydzień temu taką samą informację otrzymałem od konsultanta. Ale podobno w tydzień zmienili warunki. Dodatkowo nowe taryfy są bardzo niekorzystne, gdyż praktycznie musiałbym teraz wykupić abonament za 70zł, żeby korzystać z kilkudziesięciu smsów, trochę internetu, trochę połączeń do play i poza play no i nowy telefon. Czyżby Play zaczął podwyższać ceny bo nie chce już być najtańszym operatorem? Bez problemów znajduję tańsze oferty u innych dostawców. Może oferta jest dobra dla gaduły albo smsiarza. Ale nie dla statystycznego użytkownika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka