Dodaj do ulubionych

Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM

IP: *.crowley.pl 22.10.04, 09:05
Krew mnie zalewa, jak przychodzi mi płacić coraz wyższe rachunki za telefon
komórkowy (Idea - niestety).

Dlaczego jest tak, że ja - płacąc ok. 50 zł abonamentu (i drugie tyle w ramach
idiotycznych pakietów) - muszę liczyć się z droższymi opłatami za połączenie,
SMS i do tego opłacać naliczanie sekundowe i kilka innych bajerów, które są
tańsze (lub najczęściej za darmo) w pre-paidach?

Mam taką nadzieję, że może pojawi sie w końcu jakiś operator, który np. będzie
opłacał przejście klienta ze starej sieci do nowej (a opłata za rozwiązanie
umowy wynosi chyba 600 zł). Mógłby np. nie proponować telefonu - myślę, że
koszty byłyby podobne.

A tak poza tym nie polecam Ideii - wysyłają co chwilę reklamy. Dzwońą z call
center i wciskają kolejne usługi, przesyłaja wiadomości sieciowe (chcesz
zobaczyć co to jest - połącz się z WAP-em).

Masakra.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 22.10.04, 09:32
      Też już zaczynam mieć dość tej dziadowskiej Idei, naliczyli mi opłatę za MMSy
      wysłane z mBoxa (wg regulaminu 5 jest darmowych)i pomimo wysłania do nich
      trzech reklamacji przez Idea 24 on-line i dwóch maili do BOKu, nie raczyli w
      ogóle się odezwać.
      Pozdrawiam
    • gale Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM 22.10.04, 13:17
      Proponuje przeniesc sie do operatora sieci stacjonarnej.
      • Gość: gsmble Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.crowley.pl 22.10.04, 14:34
        Tylko, że telefonia stacjonarna nie daje Ci większości tego, co komórkowa. Poza
        tym pisałem o opłatach za zerwanie umowy przed terminem.

Swoją drogą, a propos Plus GSM. Wymagają kaucji (kilkaset złotych) od
        niewiarygodnych wg. nich klientów, którzy chcą podpisać umowę (najczęściej
        młodzi ludzie padają ofiarą - słyszałem od znajomego i w salonie). Natomiast
        najśmieszniejesze jest to, że traktują tak nawet stałych klientów.

Moja znajoma ma telefon od dwóch lat. Płaci rachunki (regularnie) w wysokości
        40-80 zł. Warunkiem przedłużenia umowy jest podpisanie kolejnej umowy na czas
        określony - i to na okres 3 lat (bo płaci niskie rachunki - stąd inne
        rozwiązanie - krótki okres, umowa na czas nieokreślony - nie wchodzi w grę; to
        informacja od operatora).

Taaak...
        • Gość: Tom Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.ztpnet.pl 30.10.04, 02:01
          Nie pisz bzdur albo dopytaj znajomej o szczegóły. W Plusie można przedłużyć
          umowę np. o 12 miesięcy, nikt nie zmusza do 36, no chyba,że chce sie mieć nowy
          telefonik "za złotówkę". Druga sprawa - umowy w Plusie są podpisywane zawsze na
          CZAS NIEOKREŚLONY.
          • Gość: Tom Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.ztpnet.pl 30.10.04, 02:03
            A nawiązując do tematu wątku - niedługo będzie przetarg na 4 operatora - możecie
            wziąć udział i założyć SuperEkstraGSM z telefonami za darmo, umowami bez kar
            umownych i rozmowami za 3gr/min. z naliczaniem za 0,01 sek. :-P
          • Gość: nelsonek Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.sandomierz.pilicka.pl 31.10.04, 14:26
            jak bierzesz telefon "za zlotowke" to umowa jest na czas okreslony. taki
            kwadracik jest zaznaczany przy podpisywaniu umowy (mowa o moich doswiadczeniach
            z tymze operatorem). oczywiscie nieprzedluzenie umowy jest obwarowane pewnymi
            warunkami, ale to inna sprawa
        • dj_dlugi Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM 30.10.04, 16:16
          W plusie ciekawe jest to, że mimo rachunków w wyskości około 300 PLN przez
          prawie 3 lata, proponuje mi się przy wymianie telefonu np. Nokie 3510i za 99PLN
          + umowa na 3 lata. Paranoja!!! A ich "oferty specjalne" dla stałych klientów...
          eh szkoda słów
    • Gość: M. Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:48
      Wy to jak dzieci jestescie, narzekacie? to zmiencie na telefona na karte. taa
      ale skad wziasc telefon?? albo tanie rozmowy i telefon z wlasnej kiesznei albo
      telefon za zlotowke i plac 2zl za mniute (np w mixie) ja mam 6610 za 350zl na
      karte w popie gadam kiedy chce z kim che 80 gr za mni przy sekundoym naliczaniu
      smsy 20gr lub 6gr do idei. zyc nie umierac
      • Gość: gauche Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.ztpnet.pl 31.10.04, 19:14
        Nokia 6610 za 350 zl. Ciekawe jak to mozliwe?
        • Gość: M. Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:24
          od kolegi - poskarz sie mamie jak nie pasuje;) ale normalnie mozna kupic za
          500zl
          • Gość: gauche Re: Mam dość tych dziadowskich operatorów GSM IP: *.ztpnet.pl 01.11.04, 10:16
            Wywyzszajac pre-paidy nad abonament nie dodales, ze kupiles telefon uzywany od
            kolegi. W abonamencie nie daja obdrapanych telefonow bez gwarancji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka