Dodaj do ulubionych

Zalany telefon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:15
Ratunku. Powiedzcie co robic. Wylalam przez przypadek napoj na telefon i
przestal dzialac. Wysuszylam go jak moglam i zaczal dzialac ale po paru
minutach sie wylacza pokazujac komunikat: blad karty sim. Przetarlam karte i
styki ale to sie powtarza. powiedzcie co mam teraz zrobic. Znacie jakies
sposoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysio Zalany telefon IP: *.e-wroc.com 31.10.04, 19:23
      No coż , przykra sprawa :(
      też mi sie to zdazyło...i pozostalo mi isc do serwisu, mimo to nie "popłynąlem"
      z kasą - (znajomy z serwisu).
      Jeżeli nie masz pojecia z telefonami to nie ma sensu go probowac reanimowec na
      wlasna rękę :-( ... moze byc jeszcze gorzej niz w chwili obecnej. Ja rowniez ci
      nie pomoge chociaz bardzo bym chcial... 3maj sie ;)
      • Gość: Peppers Jest szansa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 22:08
        1. Wyjmij z telefonu baterie i karte SIM. Potem susz te trzy czesci oddzielnie.
        Tylko nie uzywaj przy tym zadnych suszarek itp. Po prostu zostaw te trzy czesci
        na biurku na jakies 3 dni. Tak, tak tyle trzeba suszyc takie rzeczy. Jesli
        suszylas telefon krocej to znaczy, ze go nie wysuszylas. Przez te trzy dni nie
        sprawdzaj czy aby telefon nie jest juz suchy probujac go wlaczac. To tylo
        drastycznie zwieksza ryzyko niepowodzenia operacji. Po takim 3 dniowym zabiegu
        masz jakies 75% szans, ze telefon bedzie chodzil bez zarzutu.

2. Jesli jednak telefon nadal bedzie pisal blad karty SIM to sproboj wlozyc do
        niego inna karte. Jesli inna karta pojdzie to znaczy, ze ucierpiala sama karta
        SIM a nie telefon. Jesli zas inna karta SIM tez nie pojdzie to znaczy, ze to
        telefon nie wytrzymal spotkania z napojem.

3. Jesli karta SIM jest zla to operator za 25PLN (mniej wiecej)wymieni Ci ja na
        nowa. Zachowasz w ten sposob dotychczasowy numer. Tylko ksiazke telefoniczna
        bedziesz musiala kompletowac od nowa.

4. Jesli telefon zostal uszkodzony to zostaje serwis. I w tym wypadku niestety
        ale policza Ci sporo za naprawe.

Pozdrawiam!
        • barracuda7110 Re: Jest szansa 31.10.04, 22:13
          Nawet jeżeli fon ruszy to nie masz żadnej gwarancji, że będzie dalej działał.
          Może np "chodzić" przez 3 lata jak i przez 3 dni. Niestety wilgoć jest
          największym wrogiem telefonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka