Dodaj do ulubionych

Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:58
Posiadam Samusnga x450, kabelek USB do niego i dwa programy... Cell Phone
Manager oraz EasyStudio PIMS & File Manager. Niestety rzaden z nich nie
umożliwia wgrywania aplikacji Javy a jedynie dzwonkow i tapet oraz edycje
Ksiazki telefonicznej i SMS. Jesli jest opcja transferu plikow to jest ona nei
aktywna. Jak sobei z tym poradzic ?
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 15:34
      musze przyznac ze Twojego fona nigdy nie testowałem, wiec napisze tylko moje
      hipotezy:

1. brak (lub trudna dostępność) odpowiedniego programu do wgrywania gier (z tego
      co wiem są właśnie dwa, góra trzy programy do wgrywania czegokolwiek na ten
      telefon; poszukaj może na oficjalnych stronach samsunga?)
      2. zablokowanie wgrywania aplikacji java przez operatora (niemal każdy to robi,
      tak by ściągać gry i programy tylko i wyłącznie przez WAP). przypuszczam, że to
      się da odblokować, pozostaje tylko pytanie: jakim programem? - i tu wracamy do
      punktu 1., niestety;
      3. brak (w ogóle) wgrywania gier inaczej niż przez WAP - niektóre telefony tak
      mają, np Sharp (i zdaje się jakieś wczesniejsze modele Sagema). być może Samsung
      też tak ma?

sklanaiłbym się do opcji 2 lub 3. nie widze tego zbyt różowo! :(
      • Gość: marcin Re: Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:12
        Na Official Site Samusunga niema rzadnych innych programów do tego phona.
        Próbowałem softu dla X600 ale niestety to samo. Z trzech programów które
        posiadam, rzaden nie daje mi takiej możliwości. Wielka szkoda, bardzo szkoda że
        SAMSUNG nie dał takeij możliwosci... jeśli ktoś wiedział by coś na ten temat to
        proszę o jakiekolwiek info.

I jeszcze jedno pytanie. Co wybrac ? Samsung D500 czy Samsung E720 ?
        • Gość: blq Re: Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 12:27
          > I jeszcze jedno pytanie. Co wybrac ? Samsung D500 czy Samsung E720 ?

Wspaniałe, potężne telefony porównujesz. Niewiele się różnią od siebie, głównie
          tym, że jeden jest wysuwany, a drugi łamany. Czyli budową.

e720 jest nieco nowszy, a d500 ma EDGE (tzn tylko jego wersja "E" - D500E). D500
          ma minimalnie więcej funkcji, moim zdaniem też jest ładniejszy i
          praktyczniejszy. Poza tym brak drugiego wyświetlacza powoduje, że jego czas
          czuwania i rozmów jest o kilkanaście procent dłuższy, a to się przeciez liczy!
          Osobiście stawiałbym więc na d500!

pozdro
          • Gość: Cheeba Re: Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450 IP: *.toya.net.pl 26.05.05, 14:38
            Ja z kolei stawialbym na 720, bawilem sie nim ostatnio i musze powiedziec ze MEGA...
            co do softu to poszukaj na jakims forum samsungowym, fanklubie, etc...
            • Gość: marcin Re: Jak wgrać aplikacje Java do Samusnga X450 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:55
              I tak wlasnie w środę stanę sie szczęsliwym posiadaczem d500. Poczytałem tu i
              tam i chyba niema się co zastanawiać. Z tego co piszą ten telefon to rewelacja.
              Tylko mam pytanie.. czy można w nim rozbudowac pamięć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka