Dodaj do ulubionych

zalany telefon

IP: *.wohnheime.fh / *.fh-hof.de 15.06.05, 03:21
Hej,
Wylal mi sie sok w plecaku zalewajac przy okazji telefon. Jest to NOKIA 6310.
Przesuszylem, jednak bateria rozladowala sie (po 4 dniach!!), normalnie
trzyma ponad tydzien. Jaka moze byc przyczyna i jak mozna jej teraz
zaradzic ??
Obserwuj wątek
    • gale Re: zalany telefon 15.06.05, 09:34
      Kupic nowy telefon i nie zasmiecac Forum tematami, ktore byly walkowane sto
      tysiecy razy.
      • Gość: kuba Re: zalany telefon IP: *.wohnheime.fh / *.fh-hof.de 15.06.05, 23:47
        no to widze fachowa odpowiedz dales!! kuupic nowa, GRATULUJE pomyslu !! i wez
        troche wyluzuj czlowieku, byle post jest Ciebie tak z rownowagi wyprowadzic.
        Nawet jesli taki post juz byl to wez nie odpowidaj i bedzie spokoj, a nie
        zachowujesz sie jak jedyny prawowity uzytkownik forum i bedzie na sile jakis
        zasad uczyl!!
        Wyobraz sobie, ze zajrzalem tu pierwszy raz. POZDRAWIAM
        • gale Re: zalany telefon 16.06.05, 08:24
          > Wyobraz sobie, ze zajrzalem tu pierwszy raz

Wyobrazam sobie. Wyobrazam sobie rowniez, ze po raz pierwszy zajrzales do
          Internetu bo innego powodu dla Twoich problemow ze znalezieniem wyszukiwarki
          nie znajduje.

Pozdro,
          • Gość: kuba Re: zalany telefon IP: *.wohnheime.fh / *.fh-hof.de 16.06.05, 16:34
            Sluchaj no chlopcze, nie rozumiem kompletnie jakis masz cel w tych swoich
            wywodach. Jaki masz cel w mieszaniu kogos z blotem ?? nie latwiej byloby
            zwrocic kulturalnie uwagi i wkleic link gdzie to bylo, badz tez w ogole NIE
            WYPOWIADAC SIE !! czas i energie na pouczanie ludzi widze znajdujesz, a
            gwarantuje Tobie, ze duzo mniej czasu zabraloby Tobie po prostu wklejenie
            linka. Przy okazji pomoglbys jakos. TAk tylko pokazujesz jaki jestes BURAK !!

Pozdrawiam
    • yavorius Re: zalany telefon 15.06.05, 09:39
      Gość portalu: kuba napisał(a):

> Wylal mi sie sok w plecaku zalewajac przy okazji telefon.\\ Jest to NOKIA

> Jaka moze byc przyczyna i jak mozna jej teraz zaradzic ??

No może właśnie zalanie??? Kupić nową?
    • dario05 Re: zalany telefon 15.06.05, 11:02
      Rozkręcić. Wymyć. Wysuszyć. Wyczyścić. Skręcić. Używać.
    • Gość: barracuda7110 Re: zalany telefon IP: *.dsl.telepac.pt 16.06.05, 00:19
      Sok jest słodki więc pewnie sporo syfu zostało na częściach komórki. Obudowę
      możesz umyć ale płyty głównej raczej nie radziłbym traktować wodą. Zanieś to do
      jakiegoś serwisu i popytaj. Może jakoś będą umieli sobie z tym poradzić.
      Przyznaję nie mam pomysłu jak to umyć.
      • m.gregor Re: zalany telefon 16.06.05, 23:19
        > Przyznaję nie mam pomysłu jak to umyć.
        Alkoholem? Np. izopropylem? Mylem kiedys plyte glowna z herbaty...Polałem płyte
        izopropylem, wzialem pedzel i wypucowalem. Potem przepłukałem znowu izopropylem
        i wysuszylem suszarka. Plyta dziala do dzisiaj (ok. 5 lat). Zadnych wodnych
        wykwitow, korozji itp.
        • Gość: Greg Re: zalany telefon IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 00:29
          Alkohol izopropylowy nadaje się do tego jak najbardziej, przedmówcy raczej
          chodziło o ostrzeżenie przed zwykłą wodą...
          BTW. Coś ty robił z herbatą przy płycie głównej?:-))
          • Gość: zainteresowany Re: zalany telefon IP: *.chello.pl 17.06.05, 01:37
            > Alkohol izopropylowy nadaje się do tego jak najbardziej

A gdzie cos takiego mozna zakupic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka