Dodaj do ulubionych

Nokia 6230i

IP: 62.233.195.* 29.07.05, 23:02
Właśnie nabyłam sobie nowy telefon - Nokię 6230i i ciekawa jestem na jaką
kwotę ją by tu "wielcy znawcy" tego forum wycenili? A jest nowiutka, kupiona
wczoraj w salonie a ja kupiłam ją dziś.
Obserwuj wątek
    • Gość: gliwice3433 Re: Nokia 6230i IP: *.microchip.net.pl 30.07.05, 00:04
      300 bym dal
      • Gość: Aśka Re: Nokia 6230i IP: 62.233.195.* 30.07.05, 00:21
        Puknij się w głowę.
        • Gość: Pita Re: Nokia 6230i IP: 80.51.236.* 30.07.05, 09:43
          Sama się puknij !!!
          Śmiecisz, zakładasz denny wątek i jeszcze masz jakieś obiekcje.
          Nie masz co robić ??? znajdz sobie fajne zajęcie lub może upał ci szkodzi ??
          • Gość: Aśka [...] IP: 62.233.195.* 30.07.05, 11:23
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Kt0s Re: Nokia 6230i IP: *.pronet.lublin.pl 30.07.05, 11:32
              1500 PLN, może nieco więcej lub mniej? Nie znam się za bardzo ;)

A tak nawiasem to może nieco kultury i spokoju i opanowania? Po co się
              denerwować, temperatura wystarcza aby doprowadzić do szału...
    • Gość: lucasso55 Re: Nokia 6230i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:57
      az plakac sie chce jak sie czyta to co niektorzy pisza...
      • Gość: antydotum Re: Nokia 6230i IP: *.plock.mm.pl 30.07.05, 14:23
        wystarczy 800-900zł
      • Gość: Aśka Re: Nokia 6230i IP: 62.233.195.* 30.07.05, 17:06
        To popłacz sobie jak Ci to ulży.
        • mike-great Re: Nokia 6230i 08.09.05, 17:58
          299,99 zł od ręki - żywa gotówka !!! Zgoda?

Czekam: mike-great@gazeta.pl , kom. 696 807 388

Gość portalu: Aśka napisał(a):

> To popłacz sobie jak Ci to ulży.
          • blq ha ha ha - bardzo sprytne, spamerze..... 08.09.05, 19:36
            mozesz byc z siebie dumny :o

a tak na powaznie to na internetowych aukcjach spokojnie sprzedasz ten złom
            nawet drożej niż za 300 - choć wart jest góra 250, ale jeleni i łosi nie brakuje
            na tym świecie :D
    • Gość: blq Re: Nokia 6230i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:32
      Są dwie sprawy: ile ten fon jest wart i na ile wycenia ją rynek.

Telefon (biorąc pod uwagę jego możliwości) jest wart jakieś 800-900zł, ale rynek
      wycenia na 1100-1200. Cóż, jak zawsze w przypadku Nokii 200zł płacisz za markę,
      co na szczęście przy tak cennym (i całkiem dobrym) modelu nie razi aż tak bardzo :)

• Gość: blq PS (priv) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:34
        mam nadzieję, że wreszcie widzisz, co to znaczy dobra polifonia, dobry
        wyswietlacz, porządny plastik itp itd długo by wymieniać :p
        • Gość: luq Re: PS (priv) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:02
          Jedno jest pewne nie warto dokładać do 6230i lepiej kupic taniej 6230. Zmieniło się naprawdę niewiele. Te 1.3 mpix w telefonach komórkowcych uważam za zwykły chwyt marketingowy bo jakosciowo fotki z fona nigdy nie bedą tak dobre jak z normalnego aparatu cyfrowego. Kupowanie fony tylko dlatego ze posiada 1.3 mpix uważam za "lekkie" nieporozumienie i tak tego nie oddamy do fotolabu bo jakościowo to wyjdzie bardzo marnie. Co do wysietlacza to fkt nastapiła poprawa bo nokia wprowadziła rozdz. 208x208 ale cóz z tego gdy fizyczny rozmiar wyswietlacza pozostał ten sam. Poza tym pojemnośc baterii pozostała ta sama :/
          • Gość: blq Re: PS (priv) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:42
            oczywiscie ze wszystkim sie zgadzam, poza tym że "otki z fona nigdy nie bedą tak
            dobre jak z normalnego aparatu cyfrowego" - nigdy obecnie i w bliższej
            przyszłości - bo to tylko kwestia czasu, jakieś 5-10 lat i fotki w komórach będą
            nie do odróżnienia od tych z cyfrówek: nowe materiały, miniaturyzacja, zresztą
            wystarczy optykę ułożyć wzdłóż zamiast wpoprzek telefonu :D

no ale ogolnie w poście masz racje - chwyty marketingowe+zbyt wielka różnica w
            cenie pomiędzy modelami 6230 i 6230i
            • Gość: Krakus Re: PS (priv) IP: *.net.autocom.pl 18.08.05, 18:13
              hehe zapewne nagle rozwój cyfrówek zatrzyma się na 5-10 lat w miejscu, po to by
              je dogoniły pseudoaparaty z telefonu. No cóż na fonach znasz się dobrze, ale
              znajomość praw optyki jest u Ciebie ZEROWA. Zresztą co ja będę mówić przejdź
              się do jakiegokolwiek sklepu foto, zapytaj co to jest system luster w aparacie,
              weź do ręki prawdziwy aparat, spójrz na obiektyw nawet takiego kompakta.
              Zobaczysz na własne oczy o czym ja piszę. Aha, może tego nie wiesz (bo się tym
              nie interesujesz) ale to właśnie cyfrówki obecnie rozwijają się najszybciej ze
              sprzętu elektronicznego. Co mnie niepomiernie cieszy. Za 5-10 lat superproste
              kompakty (będą miały pewnie z 10-20MPix) będą sprzedawane zapewne w granicach
              200 zł. Nikt wówczas już nie będzie pamiętał o wciskanych na siłe plastikowych
              gównach z telefonów.
              • Gość: blq Re: PS (priv) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:54
                miałem na myśli, że za 10 lat aparaty z komórek dogonią DZISIEJSZE aparaty
                cyfrowe. mi np 20mpx nie jest potrzebne - dla mnie to taki sam chwyt
                marketingowy, jak dla Ciebie aparat w komórce.

mi wystarczy dobrej klasy 5mpx. Może nawet 2mpx?

a aparaty w komórkach zawsze będą (i będą się bardzo szybko rozwijać) ze względ
                na to, że jest zapotrzebowanie na JEDEN elektroniczny gadżet, zamiast dwóch.

lepsze, 20mpx, a może nawet 1000mpx (do fotografowania roztoczy na pościeli) z
                pewnością będą używane przez profesjonalistów.

plastikowe gówna, powiadasz? może dla Ciebie to jest gó..:

www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/art18/N90vsW800i/W800i//10.JPG
                dla mnie to dość dobre zedjęcie z aparatu cyfrowego w SonyEricsson k750i, które
                jest zwiastunem tego, co będzie za lat 2-3. Nie mówiąc o tym, co będzie za 10.

Postępu nie zatrzymasz, Krakus. Nawet jak nie lubisz aparatów cyfrowych w
                komórkach....
                • uncledonken Re: PS (priv) 18.08.05, 19:10
                  k750i i jego fotki - troszke mu brakuje do jakości zwykłej taniej cyfrówki, ale
                  jak na komórke jakość rewelacyjna
                • Gość: Krakus Re: PS (priv) IP: *.net.autocom.pl 18.08.05, 20:10
                  > cyfrowe. mi np 20mpx nie jest potrzebne - dla mnie to taki sam chwyt
                  > marketingowy, jak dla Ciebie aparat w komórce.
                  ooo jednak coś znasz się na fotografii cyfrowej :) ilość megapix nie świadczy o
                  jakości zdjęcia, świadczy o jego maxymalnej rozdzielczości, co na jakość np.
                  odbitek przekłada się tylko pośrednio. Użyłem przykładu MPix ponieważ jest to
                  najprostszy i najczęściej (niestety...) przez kupujących zwracający uwagę
                  parametr. I właśnie ilość MPix jest najczęściej nadużywanym argumentem
                  marketingowym. Znający się na foceniu w pierwszej kolejności zwracają uwagę na
                  optykę, na ilość MPix w dalszej kolejności.
                  > mi wystarczy dobrej klasy 5mpx. Może nawet 2mpx?
                  hmmm jak nie zamierzasz nawewt amatorsko zajmować sie fotografią, a robić
                  zdjęcia tylko np. na wakacjach i imprach wystarczy nawet 2MPix. Z tego już
                  wyjdą dobre odbitki 10x15. Pamiętaj że o ich jakości zdecyduje jakość
                  obiektywu, wielkość i inne parametry matrycy, dostępne ustawienia i wiele,
                  wiele innych. 5 MPix wystarczy do zdecydowanej większości zastosowań (no chyba
                  że zamierzasz zostać reporterem albo fotografem rteklamowym ;)))
                  a teraz odniosę się do pliku. Niestety jakość jego jest zła (nie gó..ana, ale
                  po prostu zła). Nieprawidłowe kolory, brak ostrości szczególnie na rogach. Jak
                  na tel. zdjęcie oczywiście rewelacyjne, ale dokładnie tej samej jakości zdjęcia
                  robią aparaty z Tesco za 200-300 zł. Czy warto więc przepłacać?????
                  • pilmar Re: PS (priv)wszystko ma swoje miejsce... 19.08.05, 08:39
                    niech telefony sobie tylko dzwonią i służą do internetu, a aparaty nie robia
                    zdjęcia...to jest słuszny trop. Kombajny są dobre na polach przy żniwach.
                    • Gość: blq a komputery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:23
                      parafrazując Twoje słowa:
                      "niech komputery służą do liczenia, a od rozrywki są kina i boiska sportowe" -
                      powiedz to miliardom komputerowych graczy!

:)

ludzie, czy tak trudno zrozumieć, że telefon PRZESTAŁ być tylko telefonem? tak
                      jak komputer przestał być maszyną liczącą!?
                      • Gość: Rosa Re: a komputery? IP: *.acn.waw.pl 08.09.05, 22:47
                        Dosyć trudno bo dla mnie telefon jest do ROZMAWIANIA i ew pisania SMSow.
                        Do robienia zdjęć jest aparat ktorzy mądrzy ludzie zbudowali wlaśnie w tym celu (aparat z telefonem w śródku też byłby mi nirepotrzebny).
                        • blq ech. 08.09.05, 23:34
                          W roku 2005 telefon służy Ci (nadal!?) wyłącznie do rozmawiania i pisania sms.
                          Poczekamy, zobaczymy, czy tak samo będzie w roku 2015 :D - tyle tylko napiszę i
                          dyskutować nie będe bo nie ma sensu.

pozdrawiam.

PS. Czemu ta pierdoła (mike-jakiśtam) reanimowała ten wątek???
                          • mike-great blg - ty to jesteś pierdoła-do-2 09.09.05, 19:16
                            blq napisał:

> W roku 2005 telefon służy Ci (nadal!?) wyłącznie do rozmawiania i pisania sms.
                            > Poczekamy, zobaczymy, czy tak samo będzie w roku 2015 :D - tyle tylko napiszę
                            i
                            > dyskutować nie będe bo nie ma sensu.
                            >
                            > pozdrawiam.
                            >
                            > PS. Czemu ta pierdoła (mike-jakiśtam) reanimowała ten wątek???
                            >
                            • blq chlopcze, naucz sie czytac, zarowno nicki... 09.09.05, 19:47
                              .. jak i regulaminy, potem naucz sie co nieco o telefonach, na sam koniec
                              poczytaj greckich filozofow i retorykow

Nauczysz sie:

1. Jak brzmi moj nick i jak się go pisze.
                              2. Jak sie korzysta z forum i czym forum rozni sie od internetowych ogloszen i
                              aukcji;
                              3. O telefonach sie musisz sporo dowiedziec, wiec nawet nie bede wymienial, bo
                              az przykro czytac;
                              4. Na sam koniec dowiesz sie, ze dyskutując z kimś należy podać argumenty.
                              Atakując mnie bez argumentow tylko sie osmieszasz...

pozdrawiam Cie, dzieciaku.
                              • mike-great Re: chlopcze, naucz sie czytac, zarowno nicki... 09.09.05, 22:15
                                Cześć Dziadku Do Orzechów! I specjalisto od wszystkich rodzajów telefonów.
                                Jestem tylko ciekaw, gdzie je tak wszystkie przerabiasz "w teorii"?.
                                Skąd ty to wiesz, kto akurat z nas dwóch jest starszy, czym się zajmuje, itp.?
                                Zaintrygowałeś mnie tymi greckimi filozofami - z twoich postów jakoś nimi nie
                                wieje. Poza tym - pytałem "profesjonalistów" co mogą powiedzieć DOBREGO,
                                POZYTYWNEGO o KONKRETNYM MODELU TELEFONU. A odezwały się głosy "jakby
                                dziecięce" narzekające, że telefon ma mało melodyjek, albo wyświetlacz czarno-
                                biały (akurat w telefonie to jest najmniej ważne). Odnośnie pomyłki z
                                umieszczeniem oferty posłałem sprostowanie - i nie będę się powtarzał.
                                Twoje "rzeczowe" argumenty często są na poziomie SonyE. jest lepszy od Nokii...
                                bo jest lepszy. Powiedz to ekspertom i design'erom w Nokii, a nie na poważnym
                                forum. Niektórzy są i będą wyznawcami Nokii, tak jak są i ci, co jeżdżą
                                Toyotami - widocznie coś ich do tego skłania (kochaj SonyE. i BMW).
                                Bez obrazy i urazy - ja cię nie atakuję - nie musisz się tak czuć, tylko stosuj
                                sam zasadę wzajemności parlamentarnego postu, OK?
                                Pozdro
                                MG

blq napisał:

> .. jak i regulaminy, potem naucz sie co nieco o telefonach, na sam koniec
                                > poczytaj greckich filozofow i retorykow
                                >
                                > Nauczysz sie:
                                >
                                > 1. Jak brzmi moj nick i jak się go pisze.
                                > 2. Jak sie korzysta z forum i czym forum rozni sie od internetowych ogloszen i
                                > aukcji;
                                > 3. O telefonach sie musisz sporo dowiedziec, wiec nawet nie bede wymienial, bo
                                > az przykro czytac;
                                > 4. Na sam koniec dowiesz sie, ze dyskutując z kimś należy podać argumenty.
                                > Atakując mnie bez argumentow tylko sie osmieszasz...
                                >
                                >
                                > pozdrawiam Cie, dzieciaku.
                                >
    • wichura Re: Nokia 6230i 09.09.05, 13:27
      Hmmm... fajny telefonik (chociaż ja mając go do wyboru i 6170 zdecydowałem się
      na to drugie). Ceny katalogowe (salonowe) telefonów mają się tak do
      rzeczywistości jak ceny samochodów - na wyjeździe traci min. 30%.
    • Gość: ak Re: Nokia 6230i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:27
      I jak ci działa? - radio i mp3 w telefonie, właśnie stoję przed decyzją o
      zakupie tej Nokii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka