rose2 12.08.05, 14:56 Jakies sugestie? Mnie bardzo sie podoba (wizualnie)...metalowa obudowa...a co z funkcjami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blq Re: a Nokia 8800? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:00 jesli chodzi o funkcje, to zadnych rewelacji. wiecej sie powinnismy spodziewac po telefonie w takiej cenie. ogolnie - cos ala motorola v3, z jeszcze bardziej przesadzoną ceną. zabawne, jak różne ceny tego "cacka" przelewały się przez internetowe aukcje... jedni chcieli 1500zł, inni 4500... ogonie telefon, w ktorym placisz za prestiz i materialy, a nie za elektronike i jakies specjalne funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:06 ma podstawowe funkcje...ale na pewno jest elegancki i ma swietna obudowe - nieplastikowa.... jakies linki do aukcji? 1500 zl za ten model??? Dosc tanio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: a Nokia 8800? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:18 cóż, motorola v3 ma obudowe z tytanu a kosztuje 4 razy mniej. jesli chcesz paść brzuchy darmozjadom z kierownictwa Nokii, to nie ma sprawy. w sumie to każdy pasie, ale na tym modelu to chyba jest z 10,000% przebitki. 1500zł to było niestety w początkach istnienia tego modelu. teraz ceny się ustabilizowały na poziomie 3,800-4,000 pln (sprzedający z uczciwym zyskiem poszli niestety w ślady allegrowych 'lichwiarzy'). Telefon zdecydowanie dla lanserii nie wiedzącej co z pieniędzmi zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:25 za 1500 to chyba kradzione...cena katalogowa ponad 4000...a telefon pojawil sie zupelnie niedawno bo na stronie nokii byl "wkrotce w sprzedazy" jeszcze 2 tygodnie temu... Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:38 blq chce powiedziec ze motorola razar v3 wazy jakes 90 gramow i jest wykonana z tytanu....hmm nie znam tego modelu ale tutaj jest napisane ze jest aluminowa: shopping.yahoo.com/p:Motorola%20RAZR%20V3%20Cell% 20Phone:1991625102:page=details;_ylt=Ar2FsiLdUlC.RmxWJpsAz6VFt7YF;_ylu=X3oDMTA5Z W01N2htBHNlYwNiZ3NpYg-- Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: sorry link 12.08.05, 15:40 i nie razar tylko razr ;o))) V3 moze teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq za punkt honoru obralas sobie poprawianie mnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:16 ... moze najpierw zacznij od siebie? (obudowa v3 jest wykonana z różnych stopów metali, w tym z tytanu. może i taki chwyt marketingowy, faktem jest, że obudowa jest, podobnie jak w przypadku przewartościowanej 8800, wykonana z metalu) Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 19:54 v3 ma niklowana klawiature czy kiedys pracowales w nokii i cie wylali? bo nie rozumiem jak mozna byc tak zacietym... ok lubie ich telefony ale nie bede atakowac innych szeczegolnie jak sie po prostu nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:07 z niczego mnie nie wylewali. zaciety jestem, bo widze ze produkuja szajs, a kaza sobie za niego wiele placic. to jedyna taka firma komorkowa na swiecie. jak poprawia poziom, to sie od nich odczepie. moze Cie to zdziwi ale jeszcze 3 lata temu to byla moja ulubiona komorkowa firma. europejska, a nie jacys japonce czy amerykanie. a motoroli nie lubilem, wlasnie za te amerykanskosc... ale wystarczy porownac mozliwosci, zeby zobaczyc, ktore telefony są dobre, a ktore na szarym koncu. oczywiscie sa ludzie, dla ktorych mozliwosci telefonu są mało ważne. cóż, takich uświadamiać nie ma sensu. też do takich należysz, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
misae Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 20:14 ja naleze do tych naiwniakow co uzywaja telefonu do dzwonienia glownie, dlatego dla mnie liczy sie wytrzymalosc baterii i wyglad, z reszty owszem korzystam ale sporadycznie, radia w drodze do pracy, mms na wyjezdzie sluzbowym, gry z nudow... a szajsem to bym tylko nazwala sagem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:29 jesli kupilas telefon za zlotowke to ok, choc pewnie gust by Ci sie wyrobil jakbys przetestowala inne telefony. gorzej, jesli ktoś wydaje na taki telefon wieksze pieniądze, kupując na aukcjach, lub (nie daj Boże) w Germanosie jakimś, za grube setki czy tysiące. nokie widuje gdzies tam u dalszych znajomych albo kuzynki mojej dziewczyny - i wystarczy mi. natomiast znam telefony firm Siemens, SonyEricsson, no a przede wszystkim Motorola. I te dwie ostatnie bede polecal innym. Nokia robi tylko telefony złe (3100, 6610i), przestarzałe (6610, 6100), przecietne (6600), całkiem dobre (6230, 6230i), niezłe choć za drogie (6680, 7610). Zawsze jednak znajdzie się telefon innej firmy o tych samych możliwościach a lepszej cenie, albo wręcz lepsze (np k750i jest obiektywnie lepszy od n6230i). naprawde wierze jeszcze w Nokię, ale stan na 2005 nie jest za ciekawy. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 21:29 blq niemasz sensu niekturym tego tlumaczyc ze nokia to przewazne drogie zabawki jakie mozna miec za polowe tego jedyna nokia jaka miala jeszcze sanse na poczatku ostatnio to moim zdaniem 7560 byla bardzo udanym telefonem z fajnym meni w tamtym czasie mojego T610 bym spokojnie mogl zmienic na ta nokie choc duza jest ale ujdzie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 21:33 oho, no to rzeczywiscie sie znasz. Ja uzywam Sagema (Baraccuda tez ;)) i ostatnia rzecza jaka bym zrobila to nazwanie mojego telefonu szajsem :/. Zgadzam sie, ze starsze modele Sagema, to porazka na calej linii, ale nowe?! Skoro nazywasz je szajsem, to pewnie mialas, ktoregos z nowych i Ci sie rozwalil albo cus? Jezeli tak, to opowiedz nam o tym... Tak samo jak Nokia sie teraz pogorszyla, tak Sagem sie polepszyl i zaczal robic naprawde niezle telefony (nie mowie, ze najlepsze albo jakies super-hiper zaawansowane technologicznie) za niska cene. Odpowiedz Link Zgłoś