Dodaj do ulubionych

a Nokia 8800?

12.08.05, 14:56
Jakies sugestie? Mnie bardzo sie podoba (wizualnie)...metalowa obudowa...a co
z funkcjami?
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: a Nokia 8800? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:00
      jesli chodzi o funkcje, to zadnych rewelacji. wiecej sie powinnismy spodziewac
      po telefonie w takiej cenie. ogolnie - cos ala motorola v3, z jeszcze bardziej
      przesadzoną ceną. zabawne, jak różne ceny tego "cacka" przelewały się przez
      internetowe aukcje... jedni chcieli 1500zł, inni 4500...

ogonie telefon, w ktorym placisz za prestiz i materialy, a nie za elektronike i
      jakies specjalne funkcje.
      • rose2 Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:06
        ma podstawowe funkcje...ale na pewno jest elegancki i ma swietna obudowe -
        nieplastikowa....
        jakies linki do aukcji?
        1500 zl za ten model??? Dosc tanio...
        • Gość: blq Re: a Nokia 8800? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:18
          cóż, motorola v3 ma obudowe z tytanu a kosztuje 4 razy mniej. jesli chcesz paść
          brzuchy darmozjadom z kierownictwa Nokii, to nie ma sprawy. w sumie to każdy
          pasie, ale na tym modelu to chyba jest z 10,000% przebitki.

1500zł to było niestety w początkach istnienia tego modelu. teraz ceny się
          ustabilizowały na poziomie 3,800-4,000 pln (sprzedający z uczciwym zyskiem
          poszli niestety w ślady allegrowych 'lichwiarzy').

Telefon zdecydowanie dla lanserii nie wiedzącej co z pieniędzmi zrobić.
          • rose2 Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:25
            za 1500 to chyba kradzione...cena katalogowa ponad 4000...a telefon pojawil sie
            zupelnie niedawno bo na stronie nokii byl "wkrotce w sprzedazy" jeszcze 2
            tygodnie temu...
            • misae Re: a Nokia 8800? 12.08.05, 15:38
              blq chce powiedziec ze motorola razar v3 wazy jakes 90 gramow i jest wykonana z
              tytanu....hmm
              nie znam tego modelu ale tutaj jest napisane ze jest aluminowa:

shopping.yahoo.com/p:Motorola%20RAZR%20V3%20Cell%
              20Phone:1991625102:page=details;_ylt=Ar2FsiLdUlC.RmxWJpsAz6VFt7YF;_ylu=X3oDMTA5Z
              W01N2htBHNlYwNiZ3NpYg--
              • misae Re: sorry link 12.08.05, 15:40
                i nie razar tylko razr ;o)))

V3

moze teraz...
                • Gość: blq za punkt honoru obralas sobie poprawianie mnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:16
                  ... moze najpierw zacznij od siebie?

(obudowa v3 jest wykonana z różnych stopów metali, w tym z tytanu. może i taki
                  chwyt marketingowy, faktem jest, że obudowa jest, podobnie jak w przypadku
                  przewartościowanej 8800, wykonana z metalu)
                  • misae Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 19:54
                    v3 ma niklowana klawiature
                    czy kiedys pracowales w nokii i cie wylali? bo nie rozumiem jak mozna byc tak
                    zacietym...
                    ok lubie ich telefony ale nie bede atakowac innych szeczegolnie jak sie po
                    prostu nie znam...
                    • Gość: blq Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:07
                      z niczego mnie nie wylewali. zaciety jestem, bo widze ze produkuja szajs, a kaza
                      sobie za niego wiele placic. to jedyna taka firma komorkowa na swiecie.

jak poprawia poziom, to sie od nich odczepie. moze Cie to zdziwi ale jeszcze 3
                      lata temu to byla moja ulubiona komorkowa firma. europejska, a nie jacys japonce
                      czy amerykanie. a motoroli nie lubilem, wlasnie za te amerykanskosc...

ale wystarczy porownac mozliwosci, zeby zobaczyc, ktore telefony są dobre, a
                      ktore na szarym koncu.

oczywiscie sa ludzie, dla ktorych mozliwosci telefonu są mało ważne. cóż, takich
                      uświadamiać nie ma sensu. też do takich należysz, czy jak?
                      • misae Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 20:14
                        ja naleze do tych naiwniakow co uzywaja telefonu do dzwonienia glownie, dlatego
                        dla mnie liczy sie wytrzymalosc baterii i wyglad, z reszty owszem korzystam ale
                        sporadycznie, radia w drodze do pracy, mms na wyjezdzie sluzbowym, gry z
                        nudow...
                        a szajsem to bym tylko nazwala sagem...
                        • Gość: blq Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:29
                          jesli kupilas telefon za zlotowke to ok, choc pewnie gust by Ci sie wyrobil
                          jakbys przetestowala inne telefony. gorzej, jesli ktoś wydaje na taki telefon
                          wieksze pieniądze, kupując na aukcjach, lub (nie daj Boże) w Germanosie jakimś,
                          za grube setki czy tysiące.

nokie widuje gdzies tam u dalszych znajomych albo kuzynki mojej dziewczyny - i
                          wystarczy mi. natomiast znam telefony firm Siemens, SonyEricsson, no a przede
                          wszystkim Motorola. I te dwie ostatnie bede polecal innym.

Nokia robi tylko telefony złe (3100, 6610i), przestarzałe (6610, 6100),
                          przecietne (6600), całkiem dobre (6230, 6230i), niezłe choć za drogie (6680,
                          7610). Zawsze jednak znajdzie się telefon innej firmy o tych samych
                          możliwościach a lepszej cenie, albo wręcz lepsze (np k750i jest obiektywnie
                          lepszy od n6230i).

naprawde wierze jeszcze w Nokię, ale stan na 2005 nie jest za ciekawy.

pozdro.
                          • speedone Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 21:29
                            blq niemasz sensu niekturym tego tlumaczyc ze nokia to przewazne drogie zabawki
                            jakie mozna miec za polowe tego jedyna nokia jaka miala jeszcze sanse na
                            poczatku ostatnio to moim zdaniem 7560 byla bardzo udanym telefonem z fajnym
                            meni w tamtym czasie mojego T610 bym spokojnie mogl zmienic na ta nokie choc
                            duza jest ale ujdzie :)
                            pozdrawiam
                        • szafa.bojowa Re: za punkt honoru obralas sobie poprawianie mni 12.08.05, 21:33
                          oho, no to rzeczywiscie sie znasz. Ja uzywam Sagema (Baraccuda tez ;)) i ostatnia rzecza jaka bym zrobila to nazwanie mojego telefonu szajsem :/. Zgadzam sie, ze starsze modele Sagema, to porazka na calej linii, ale nowe?! Skoro nazywasz je szajsem, to pewnie mialas, ktoregos z nowych i Ci sie rozwalil albo cus? Jezeli tak, to opowiedz nam o tym...
                          Tak samo jak Nokia sie teraz pogorszyla, tak Sagem sie polepszyl i zaczal robic naprawde niezle telefony (nie mowie, ze najlepsze albo jakies super-hiper zaawansowane technologicznie) za niska cene.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka