IP: 195.117.238.* 16.02.01, 13:02
Wolę stacjonarne
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Wolę IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.02.01, 17:18
      ja tez wole stacjonarne - nie dlatego ze sa lepsze tylko dlatego ze tansze. ERA, PLUS, IDEA to sieci drogie . Mozna rozmawiac - wysylam SMS i WAPOWAc ale czy to ma sens ekonomiczny. Dla operatora TAK ale dla Kowalskiego to zdzierstwo. Zysk z rozmowy (zalatwiona sprawa) moze w 5 % przypadkow przewyzsza koszt rozmowy - reszta to paplanie -"gdzie jestes" lub w WAPIE "lokalizacja bankomatu np. w Krakowie" - komu to potrzebne. Ale .... operator i tak kota przestawi tak ze Kowalski kupi w "promocji" komore i bedzie zadowolony
      • Gość: MTU Re: Wolę IP: 195.205.43.* 19.02.01, 18:07
        A ja wolę GSM, bo jest wygodniejszy i nie jest droźszy (a podłączenie do sieci jest znacznie tańsze). Mieszkam w Czechowicach koło Bielska, i dzwoniąc te te kilka kilometrów muszę płacić jak za międzymiastową (mimo, że jest to powiat bielski). W GSMie płacę 50 PLN/miesiąc i mam za to 30 minut w godzinach szczytu. W telekomunie kosztowałoby mnie to 48 PLN. Jak bym juź dostał telefon, bo na razie czekam rok i pewnie poczekam jeszcze kilka lat. A w GSMach nie trzeba prosić o łaskę.
        • Gość: Meliana Re: Wolę IP: *.wns.us.edu.pl 21.02.01, 17:22
          Stacjonarki mają jeden najważniejszy plus: nie chodzą za nami jak komórki, a więc nie uwiązują w tak mocny sposób. Ale jak przed każdym uzależnieniem najlepiej chroni tzw. "głowa na karku". A jeżeli chodzi o ceny, to chyba są one porównywalne: TP SA zdziera i GSM zdziera. Mnie rodzce namówlili na komórkę, ponieważ dużo chodzę po górach i może ona zapewnić w razie wypadku kontakt ze światem. A sami korzystają z usług TP SA.
          • Gość: boruta Jak spadniesz w dolinę, IP: *.acn.pl 14.03.01, 11:55
            to i tak nie będziesz miał zasięgu.
            :-))
            pzdr
      • Gość: Bruno Re: Wolę IP: *.mega-online.com.pl 22.02.01, 02:27
        cyt: "Reszta to paplanie" Przepraszam cie a na czym to opieraja sie głowne spoty reklamowe naszej kochanej TEP-sy ? Znasz Mariana-kulturyste i jego kumpla Stefana ? :)) Powiedz mi, ze uzywajac normalnego telefonu nie dzwonisz tylko pogadac by spytac "Co słychać itd." wisząc na telefonie.I wogole sie nad tym nie zastanawiasz ile to kosztuje. A komorki ? Głownie powstały właśnie do komunikacji z ludzmi, którzy sa poza "zasiegiem" telefonu stacjonarnego a masz im coś do przekazania. Nic innego niż potrzeba komunikacji z ludzmi. Ja osobiście używam POP-a i służy on dokładnie jako telefon kontaktowy. A czy telefon przywiązuje kogoś do czegokolwiek ? Zawsze można go wyłaczyć, ściszyć lub przekierować rozmowe na skrzynke głosową i poźniej zdecydowac czy chcesz tym kimś porozmawiać czy nie.
        • dziubek Re: Wolę 03.03.01, 11:14
          A ja płacę w Erze 2 grosze za minutę.
          • Gość: mcyk Re: Wolę IP: *.chello.pl 09.03.01, 22:30
            To zadzwoń do mnie za te 2 grosze. Jak masz dwie
            osoby do rozmawiania, to lepiej kup gołębie pocztowe,
            wyjdzie taniej niż dwa grosze za minutę. A za Erę i
            tak zabulisz, że pójdzie Ci w buty, skończ tylko
            promocję!
            • Gość: P za Erę zabulisz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 23:17
              Chętnie udowodnię,że wcale nie jest taka droga...
    • Gość: Maciej Re: Wolę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 12:56
      Moim zdaniem bez telefonu komorkowego zycie staje sie trudniejsze. Przy pomocy
      komorki mozna tez dzwonic na koszte tpsa z budki telefonicznej.
      • Gość: Lechu Re: Wolę IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 21.08.01, 20:51
        Gość portalu: Maciej napisał(a):

> Przy pomocy
        > komorki mozna tez dzwonic na koszte tpsa z budki telefonicznej.

W jaki sposób ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka