Gość: Viking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:50 Zamierzam podpisać umowę z Plus Gsm i prawdę mówiąc chciałbym poznać opinie osób, które już są w tej sieci na temat właśnie Plusa..... Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kratom13 Re: Plus Gsm...... 14.12.05, 23:16 Witam jestem abonentem PLUSA od 5-lat.Ja nie narzekam choć jest wiele opini że to złodzieje itp.Jedno jest pewne że jeśli płacisz niskie rachunki to przy przedłużaniu umowy nic ciekawego Ci nie zaproponują,no chyba że nie zależy Ci na aparacie to wtedy można skorzystać z jakieś oferty lojalnościowej(a tam już większy wybór).Biuro obsługi działa jak należy ludzie mili i kompetentni.Osobiście polecam tego operatora choć trzeba sobie jasno powiedzieć że najlepszą ofertę aparatów jak i abonamentów ma ERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Plus Gsm...... IP: *.net.autocom.pl 14.12.05, 23:37 ja tam jestem zadowolony z plusa. Ludzie lubią narzekać, za 25 zł chcieliby mieć 1000 minut i wypasiony aparat za 1 zł. No i najlepiej jeszcze nie płacić w terminie. Ale dla nowych abonentów to raczej dużo lepsza Era. Ja ranking widze tak 1. era 2. plus 3. heyah 4. telefon domowy :) 5. orangutan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaurenO Re: Plus Gsm...... IP: *.compower.pl 22.12.05, 00:36 A ja tak: 1. Orange [duża przepaść] 2. Era 3. Heyah 4. Sami Swoi [znowu przepaść] 5. Domowy 6. Plus Troche rozbierzne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak149 Re: Plus Gsm...... 15.12.05, 12:00 A ja nie zgadzam się, że lepsza jest ERA. Byłam w Erze 4 lata. Może wcześniej było taniej i dobre warunki, ale teraz się pogorszyło. Dwa lata temu w ramach wymiany aparatu zaproponowali mi takie starocie i za takie pieniądze, że aż wstyd! A rachunki wcale nie miałam najniższe. Przeniosłam się do PLUSA. Teraz mijają mi dwa lata i oferty dla mnie są niczego sobie. Jestem zadowolona i przedłużam umowę na następne dwa lata (wymieniam aparat, oczywiście i dostaję dodatkowo fajną promocję). Poza tym obecne taryfy są naprawdę atrakcyjne. Podsumowując, Plus mnie nie rozczarował. Polecam i pozdrawiam! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:32 Dzieki Gosiu, ale mozesz napisac cos wiecej na temat oferowanych warunkow na ktorych zostalas na nastepna dwa latka ? Pozdrawiam Viking Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak149 Re: Plus Gsm...... 15.12.05, 23:17 Nokia 6020 za 1 zł. oraz przez rok darmowe wieczory i weekendy (do Plusa i stacjonarnych) do 5 godzin miesięcznie. Bez tej opłaty 25 zł na miesiąc. Mam abonament Nowy Plus 55, więc tam tyle godzin przysługuje. Po roku dobre się kończy, oczywiście:) Albo trzeba zrezygnować albo płacić te 25 zł. Ja zrezygnuję. Ograniczenia - przez rok nie mogę zmienić taryfy, ale i tak nie mam zamiaru. To chyba tyle. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz. Chętnie odpowię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Plus Gsm...... 16.12.05, 22:03 Nawet gdyby mi dopłacili to niewziąłbym tego grata. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: Plus Gsm...... 15.12.05, 21:33 idealna sieć u mnie wszyscy w domu maja z plusa Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Plus Gsm...... 16.12.05, 00:39 jestem w Plusie od 4 lat i wreszcie jestem zadowolony pierwsze 2 lata to była mordęga! tylko dlatego, że zdecydowałemsie na telefon w promocji. Miałem wysoki abonament i mało darmowych minut. Teraz jestem wolnym człowiekiem. chyba z 8 godzin za ok 50 zł Gdybym dziś zaczynał z abonamentem wybrałbym plusa ale nie brałbym telefonu w promocji dziś zaliczylem MediaMarkt ceny nowych telefonów nie są zniechęcające a przecież zawsze jest świstak lub allegro czy chociażby skąpiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:13 Dzieki Gosiu i all.... Myslę, że te darmowe wieczory na Plusa i stacjonarne chyba nie obowiązują? Ja natomista chcę podpisac umowę na abonament w kwocie 55zł i nie ejstem pewien czy są tam wspomniane darmowe wieczory i weekendy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Plus Gsm...... 16.12.05, 23:01 owe wspomniane darmowe wieczory i weekendy wcale nie są darmowe - przy Twojej taryfie 55zł + 22% VAT, kosztują coś koło 27 zł, i trwają nie wieczory i weekendy, ale jest to 300 minut do wykorzystania w wieczory i weekendy do sieci stacjonarnych i w Plusie ot taka nowomowa Plusa, podobno Prof.Miodek miał przez to załamanie, a moze nie miodek, tylko jakiś prof od logiki... hmmm nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:01 Spoko dzięki za info. Zastanawia mnie natomist jeden szczegół ilu procentowo Polaków jest abonentami Plusa, Ery i Orange ? Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_gugle Re: Plus Gsm...... 17.12.05, 12:13 z tego co pamiętam różne rankingi to najwięcej abonentów ma Era, potem Plus i Orange. Jeśli chodzi zaś o wszystkich użytkowników (włączając prepaid) to kolejność wygląda tak: Era, Orange, Plus Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak149 Re: Plus Gsm...... 17.12.05, 12:17 Na pewno coś ciekawego Ci zaoferują jako nowemu abonentowi, żeby Cię zachęcić. Nie orientuję się jakie są obecne promocje, ale na stronie Plusa na pewno coś znajdziesz. Moja koleżanka podpisywała latem umowę właśnie w tej taryfie, co Ty zamierzasz. I dostałe "darmowe" weekendy i wieczory (5 godzin miesięcznie) na rok bez opłaty. No i telefony są w tej taryfie znacznie tańsze niż w niższych. A może dadzą Ci dodatkowe minuty albo rabat na abonament przez jakiś czas. A co do tego procentowego "udziału" Polaków, nie mam pojęcia. Kiedyś "ranking" był: 1. Era 2. Idea 3. Plus. Ale teraz mogło się zmienić, szczególnie po ekspansji reklamowej Plusa, przy której reklamy Ery wypadają jakoś ubogo :)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:00 wspomniane darmowe wieczory i weekendy ponoc wcale nie są darmowe - w taryfie taryfie 55zł kosztują coś koło 27 zł, i trwają nie wieczory i weekendy, ale jest to 300 minut do wykorzystania w wieczory i weekendy do sieci stacjonarnych i w Plusie. A tak w ogole to Twoja kolezanka trafila na jakies wyjatkowe promocje. Aczkolwiek teraz zblizaja sie swieta wiec tym bardziej powinni cos zaoferowac extra. Najlepiej chyba bedzie jak poprostu w salonie zapytam.... :) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:40 - posiadam od 4,5 roku telefony w tej sieci - właczyli mi roaming bez kaucji od razu, na "ładne oczy" - nigdy nie było problemów - sms-y można wysyłać do mnie z internetu (wygoda dla znajomych!) - sms-s są przechowywane kilka tygodni (raz dostałem raport o dostarczeniu sms-a po 5 tygodniach kiedy znajomy znalazł sie w kraju gdzie jest roaming) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak149 Re: Plus Gsm...... 17.12.05, 23:02 No to teraz doleję trochę goryczki do tych pochwał (również moich) na temat Plusa. Ale mam nadzieję, że to pech, wypadek przy pracy e.t.c. W czwartek kurier przywiózł telefon (bardzo punktualne), ale nie ten co zamawiałam. Pani w Biurze Obsługi pomyliła się - zamiast Nokii 6020 wklepała Nokię 6021. Drobnostka! Nie przyjęłam, oczywiście. W piątek udałam się do salonu, żeby zamówić u "fizycznej" osoby nie przez biuro obsługi. Pan wszystko wklepał w komputer i powiedział, że ok. 14.00 ktoś zadzwoni i umówi się na dostawę. Nie zadzwonili. No to ja znowu do biura obsługi. Okazało się, że nie widnieje na moim koncie żadne zamówienie!!! Gdzie ten pan to zapisał i co? Nie wiadomo. Więc po raz kolejny dokonałam zamówienia. Mają przywieźć w piątek (23 grudnia). Mam nadzieję, że przyjadą. Myślicie, że nadzieja matką głupich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Plus Gsm...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 23:51 Pan kurier przyniesie telefonik w sam raz pod choinkę... ;) A tak serio to nie jest wina sieci tylko jednego "ludzika" który prawdopodobnie źle wklepal zlecenie w komputer1 Taka mała drobnostak.... Ps. Wybierasz ten sam model telefonu co ja! Mam nadzieje, że będzie Ci się dobrze sprawował... Pozdrawiam i 3mam kciuki za kuriera! Odpowiedz Link Zgłoś