Dodaj do ulubionych

A tak chwaliłam Plusa ...

11.01.06, 22:17
Za miesiąc mojemu mężowi kończy się umowa z Plusem. Chciał wymienić aparat.
Przed świętami oferowali mu pewnien model za 1,22 zł. Ja go zresztą wzięłam
na swój numer. Dziś zadzwoniłam do BOK-u i ten sam model możemy teraz wziąć
za 181 zł! Ciekawe co zaproponowali by za kilka miesięcy. Jesteśmy bardzo
wkurzeni! A tak chwaliłam Plusa kilka tygodni temu ...
Obserwuj wątek
    • Gość: jesusito Re: A tak chwaliłam Plusa ... IP: *.chello.pl 11.01.06, 23:30
      Może brali cenę na podstawie odzielnego rachunku na drugą osobę... czyli
      rachunki na drugim numerze były niższe to i cena na telefon wyższa?
      • poconick Re: A tak chwaliłam Plusa ... 11.01.06, 23:36
        oni biora pod uwage abonament jaki sie placilo oraz wysykosc rachunkow - czyli
        rozmow. na tej podstawie wyliczaja, poza tym zmieniaja im sie warunki promocyjne
        i to rowniez wplywa na zmiane w ich ofercie na przedluzenie umowy. moze akurat
        wtedy obowiazywala inna promocja - teraz jest "lap okazje" trwa od 4-16.01 po
        16.01 maja byc nowe promocje i nowe modele telefonow (a przynajmniej jeden ) :))
        • speedone Re: A tak chwaliłam Plusa ... 12.01.06, 00:27
          ale u nich tak jest ! przez telefon nic naprawde niezalatwisz gowno chca Ci
          wcisnac idz do salonu bedzies miala o wiele lepsza miec oferte nic nowy naprawde
    • Gość: Bodzio Re: A tak chwaliłam Plusa ... IP: *.chello.pl 12.01.06, 01:10
      To nie tak jak piszecie, mylicie sie. Pracowalem w programie wymiany PlusGsm,
      wiec wyjasnie jak to jest:
      Cene, ktora otrzymalas przed Swietami wyliczyli na podstawie sredniej rachunkow
      na dany dzien, a w miedzyczasie musial zostac wystawiony kolejny /nizszy/ i
      stad inna /nizsza/ cena. Aktualne promocje obowiazaujace w Plus Gsm nie maja
      nic do rzeczy.

Jezeli chcesz wymienic ten telefon po tej wczesniejszej cenie 1,22 to mozesz to
      jeszcze zrobic pod warunkiem, ze od daty rozmowy z Bok /tej sprzed Swiat/ nie
      minelo 30 dni - tyle wazna jest oferta, ktora Ci wtedy zaproponowali.

Teraz jak to zrobic- zadzwon do programu wymiany /BOK/ i powiedz, ze oferowali
      Ci ten telefon po 1,22 i decydujesz sie na ta oferte wymiany, ktora jest wazna
      30 dni - jezeli maja na stanie to go dostaniesz kurierem w max 3 dni, jezeli
      nie maja to musisz isc do Salonu Firmowego /i tylko tam!!! nie do pktow
      sprzedazy/ i jak maja na stanie to tez go otrzymasz ale musisz powiedziec, ze
      oferowali Ci po 1,22, niech odszukaja na Twoim koncie taki zapis. wtedy oni
      wysylaja do PWA info /zapytanie o szczegolne warunki wymiany/ i po otrzymaniu
      potwierdzenia otrzymasz go.

Jezeli nie ma na stanie a pojawi sie przed uplywem 30 dni to tez go otrzymasz.
      A jesli nie to niestety musisz szukac innego aparatu, ewentualnie zapytac o
      inne aparaty ale z tamtej wczesniejszej oferty!!! beda tansze.

Istanieje tez /choc rzadko praktykowana/ mozliwosc otrzymania telefonu, ktorego
      nie ma w promocjach. Np. interesuje Cie Nokia 6101,6170 /nie ma ich w
      sprzedazy/ wtedy piszesz pismo do dzialu reklmacji lepiej sie udac osobiscie na
      Woloska/, ze interesuje Cie dany model i prosisz o okreslenie warunkow /ceny/
      wymiany - w ciagu 30 dni, zwykle 14 otzrymasz oferte cenowa przygotowana tylko
      dla Ciebie /w oparciu o dotychczasowa wielkosc rachunkow/.

Nic wiecej nie da sie zrobic, ewentualnie nastepne rachunki na wyzsza kwote i
      zaczekac z 3,4 miesiace i zapytac ponownie o ceny.
      pozdrawiam
      • gosiak149 Re: A tak chwaliłam Plusa ... 13.01.06, 17:23
        Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłam do BOK-u i powiedziałamto, co mi radziłeś. Pan
        stwierdził, że owszem, była taka oferta, tyle, że obowiązywała do końca roku.
        Że była to oferta dla starych abonentów, dla których z okazji świąt obniżyli
        ceny. Przecież teraz nie sprawdzę, czy faktycznie było gdzieś napisane, że
        tylko do końca roku. W SMS-ie, który dostałam z tą ofertą nie było tego. Chyba
        pozostaje mi poczekać kilka miesięcy i zobaczyć co dalej. Pozdrawiam. Gosia
        • poconick Re: A tak chwaliłam Plusa ... 13.01.06, 20:43
          Jest w sieciach komorkowych i nie tylko specjalny dzial zajmujacy sie
          "zatrzymywaniem" klientow. < nie pamietam skrotu niestety - podobnie jak BOK :/ >
          trzeba wiedziec, ze masz mozliwosc "negocjacji"z nimi. mozna wiele zyskac na tej
          rozmowie. nie umiem ci powiedziec w tej chwili nic wiecej. ale poszukaj na
          forum. calkiem niedawno byla o tym mowa.
          :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka