Dodaj do ulubionych

Plus GSM - najgorsza obsługa klienta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:33
Czy też się spotkaliście z tak żenującą obsługą klienta ??
Jesteśmy jako firma już 5 lat w plusie, 7 telefonów , co miesiąc rachunki ok
1000 zł a obsługa godna pożałowania. Jako długoletni klient nie mamy żadnych
profitów z tego tytułu, a wręcz jesteśmy olewani.
Przykład - umowa nam się kończy, chcemy wymienić telefony a przedstawiciel
plusa mi mówi że nokie 6230i możemy za 99 netto , a SE 750i za 399 netto !!!.
Po wytargowaniu łaskawie zniżyli cenę do 350 netto !. Co miesiąc od nas idzie
faktura 1000 zł a plus nie może obnizyć ceny telefonu o 200 zł ??? Jednorazowo
na dwa lata trwania umowy ?!?. Skandal.
Do tego jak się ich przedstawiciela nie gnębi telefonicznie to leje na
klienta, nie dzwoni jak się umawia, poprzedni mi powiedział że nie ma czasu
przyjechać, od razu złozylismy wniosek o zmianę przedstawiciela. Jesteśmy
ostatni raz w plusie, leję na taką obsługę.
Obserwuj wątek
    • Gość: władek Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.06, 15:26
      z promocjami na tani telefon w ogóle jest coraz gorzej. W Plusie rzeczywiście
      pracownicy sa nierzadko gburami. To chyba wynika z takiego "tresowania". W Idei
      sa zwykle szkoleni, żeby być mili, w erze w sumie też, w plusie chyba na odwrót.
    • Gość: jas Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:46
      Nie rozumiem tej roszczeniowej postawy. Rozmawiasz - placisz za rozmowy.
      Normalna usluga. Na stacjach benzynowych tez domagasz sie darmowego paliwa? Jak
      dzieci.
      • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.u.wavenet.pl 17.01.06, 23:20
        Dlaczego jak dzieci ? Bo płacę i czegoś w zamian wymagam ?
        Na przykład szacunku do mnie jako klienta ? Czy benzynę kupujesz również na
        abonament i podpisujesz 2-letnią umowę ?? Czy np 5 lat kupujesz u tego samego
        dostawcy ? Nie sądzę. Tu minąłeś się jas trochę z porównaniem.
        Uważam że skoro płacimy jako firma rachunki ok. 1000 zł miesiecznie (przez 2
        lata daje to kwotę 24 tys zł !), to mam prawo domagać się jakiejś promocji.
        Zamiast tego dostałem promocję 50 zł na kupnie nowego telefonu!!!
        • yavorius Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 18.01.06, 07:50
          A gdzie jest napisane w umowie, że po dwóch latach należy Ci się nowy telefon?
          • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:43
            A gdzie jest napisane że muszę po dwóch latach nadal korzystać z usług tego
            operatora ?.
            A co do pytania to jest napisane na stronie www plusa - jest to nawet nazwane
            "Programu Wymiany Aparatu". To nie mój wymysł tylko operatórów jako zachęta do
            dalszego korzystania z ich usług.
            Skoro taką możliwość wprowadzili, to czegoś w takim razie oczekuję więcej niż mi
            oferują (promocja 50 zł), tym bardziej ze jesteśmy długoletnim klientem.
            • yavorius Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 18.01.06, 11:45
              Jasne, sam zresztą napisałeś, że jest to dobra wola operatora...
              • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:19
                Owszem. Jakoś trzeba klienta utrzymać przy sobie. W przypadku plusa tego nie
                widzę. Nawet jak się umowa kończy to samemu trzeba pilnować tego - ja
                zadzwoniłem 1,5 miesiąca wcześniej i odpowiedź dostałem taką że mam zadzwonić
                jak mi się umowa skończy. Żadnej propozycji, pilnowania klienta czy zachęcania
                do dalszej współpracy.
                Przykład inny: telefon prywatny dla żonki mam w orange: 2 miesiące przed końcem
                umowy telefon do mnie z działu obsługi klienta, konkretna oferta zachęcająca do
                dalszego podpisania umowy, telefon przyjechał ekspresem, jedyne co mają do bani
                to ich usługa on-line.
                Przykład w plusie - dzwonię ja od 3 dni, łapię gościa który albo nie odbiera
                komórki albo umawia się ze mną że zadzwoni np jutro, po czym telefon ja musze
                wykonać bo oczywiście gość mnie olewa. Rano własnie miałem mieć telefon od
                gościa, miał umówić się i przywieźć telefony i znowu czekam cierpliwie. Pod
                koniec dnia znowu będe gnębił.
                • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:18
                  Oczywiście gość się nie stawił, nie zadzwonił, telefonów nie ma, mogę sobie
                  czekać na telefon aż się pojawią.
                  • Gość: Zenek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:32
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wichura Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 17.01.06, 16:16
      U mnie w firmie też był Plus - ponad 70 aktywacji, a traktowali nas jak cieci z
      ulicy, co mają jedną (jedyny profit - tzw. opiekun klienta, żeby nie czekać
      godzinami w salonie (nb. najgorsza obsługa na rynku) - ale gnojek i tak nie był
      opiekunem, a jedynie sprzedawcą, bo tylko wtedy się spieszył, jak coś u niego
      zamawiałeś).
      Efekt? Dziś trzymam 70-parę kart SIM w szufladzie (jeszcze przez rok będę
      płacił za nie po 20-30 złotych miesięcznie), a w firmie "chodzi" 150 kart
      Ery... Z dnia na dzień ich olaliśmy!
      • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:31
        No i kolejne 2 dni czekania i dalej olewka. Od tygodnia żebym się doprosić nie
        mógł żeby przyjechał przedstawiciel ?? To po jaką cholerę wprowadzali
        przedstawicieli ?? Tak bym podjechał sam do salonu, wziął na miejscu aparaty i
        podziękował. A tak od tygodnia muszę się męczyć żeby łaskawie ktoś mnie
        porządnie obsłużył. Zaczyna mnie to naprawdę wqrwiać.
        • wichura Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 20.01.06, 17:00
          Oni szybko to przyjeżdżają tylko z nowymi aktywacjami. W innych przypadkach
          sobie poczekasz... Ale, jeśli masz siłę przebicia (czyt.: płacisz wysokie
          rachunki), możesz poprosić o zmianę opiekuna.
          W salonie (w Marriot'cie) i tak nie byłoby lepiej.
          PS: Może jesteś z Warszawy i Twój opiekun to P.Sz.?
          • Gość: Rafał Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.u.wavenet.pl 21.01.06, 00:05
            Jestem z Warszawy, ale mamy innego opiekuna. Raz nam się zmienił ale poprzedni
            był za to na tyle bezczelny że po prostu mówił że nie ma czasu przyjechać.
            Wydaje mi się jednak że wcześniej póki nie było tzw. opiekunów - było lepiej.
            Dzwoniłem do salonu i z salonu gość przyjechał - załatwił wszystko od razu. A
            tak już tydzień czekam.
            • wichura Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 23.01.06, 09:59
              "póki nie było tzw. opiekunów - było lepiej"
              Dokładnie. Nasze (firmy) kłopoty z Plusem zaczęły się, gdy awansowaliśmy do
              departamentu "klientów strategicznych". Z obsługą salonową (oczywiście
              dojeżdżającą) kłopotów nie było.
              • Gość: Dorna Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 24.01.06, 21:51
                A mnie w programie aparatów wcisnęli szajsowatą Motorole c-651.Owszem,nie miałam
                dużych rachunków ale jestem ich klientem od 8 lat.Teraz,gdy skończy mi się
                umowa,nie podpiszę z nimi kontynuacji.Przeniosę się do Ery.Mają lepsze promocje
                i lepiej traktują klienta.
    • coggiorno Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 25.01.06, 07:44
      Zgadza się forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=35580119. Na dodatek wczoraj telefoniczny bok był niedostępny dla mnie przez 2 godziny. Poza tym, kto słyszał o tym, żeby brać pieniądze za takie połączenia!!!
      Klient dzwoni de facto na płatną infolinię!!
      I co z nimi zrobić?
      Pozdrowienia,
      Krzysztof
      • Gość: władek Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.mofnet.gov.pl 25.01.06, 10:36
        Z tymi BOKami to wszedzie teraz płatnie. Ale podam inny przykład na kretynizmy
        PLUSa. Jak byłem studentem, chciałem wziac tel. na abonament, to w plusie byly
        najwieksze problemy. Fakt, że idea i era w konia byly robione, bo studenci nie
        płacili czesto i nie mozna bylo zwindykowac, jak nie pracowali, ale ja
        powiedzialem - dobra - zapłace jako kaucje 2-letni abonament z góry(24x30 zl
        czy jakos tak). Powiedzieli: nie. - Czemu nie? - Bo nie. Potem jakos jednak
        dalo rade. Tam prawie wszędzie w tym plusie w ogóle pracują takie niemiłe
        cwaniaczki.
    • meszko Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta i sieć 08.03.06, 16:00
      Prawda, prawda, święta prawda! Dno totalne ten Plus, a to zapewne zależy od
      prezesa, który zmienił się jakieś 2 lata temu, przyszedł z nadania SLD (ale nie
      o politykę tu chodzi, dla mnie może być i z LPR). Jestem w tym szajsie od prawie
      4 lat, jeszcze półtora roku temu, gdy przedłużyłem umowę, dostałem 50 minut,
      plus (nomen omen) 30 Plus Tobie, razem dawało to 80 minut, a jak na 2 lata bym
      podpisał, to jeszcze fon (wtedy nie potrzebowałem). A teraz? Umowa na 18
      miesięcy i dodatkowe... 35 minut! A przy 2-letniej tylko telefon, np. motka V360
      za 245 zł! (Na allegro chodzi po 450 zł)Oni sobie k... kpią! Mam taryfę Plus 200
      za 128 zł miesięcznie...
      Pół roku temu negocjowałem przedłużenie umowy dla mamy w Erze. Płaciła ok. 50
      zł. miesięcznie. Dostała 80 min. za 36 zł, plus 200 min. z okazji przedłużenia
      umowy i Nokię 6020 za 29 zł. Miesiąc temu negocjowałem dla żony w Orange.
      Płaciła przez 2 lata ok. 40 zł. Wziąłem zobowiązanie za 25 zł. do wszystkich (co
      daje ok. 33 min miesięcznie), dostałem 50% upust przy darmowych wieczorach i
      weekendach, więc razem 40 zł opłat i motka V360 za 150 zł.
      A w tym plusie w mordę nic, beznadziejna propozycja i baby w biurze, które nic
      nie mogą i się dziwią, że czegoś oczekuję poza standardową, wypisaną przed nimi
      na kompie propozycją! Mam nadzieję, że to dziadostwo szybko padnie!
    • Gość: ja Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:23
      Masz firmę która tak cienko przędzie, że nie stać cię na komórkę?
      Potrzebujesz promocji na telefony?
      Plus cię tak źle traktuje?
      To zmień operatora!
      Po kiego h...a tutaj płaczesz na forum?

PS. też jestem 5 lat lat w plusie, nie mam firmy i tak naprawdę wali mnie ile płacę za telefon, i tak z roku na rok jest to mniej.
      A telefon jak potrzebuję mogę sobie sam kupić....
      • jasiek111 Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 08.03.06, 18:40
        o . to prawie to , co i ja chciałem napisać. Ja też jestem w Plusie nie wiem od
        ilu lat, płace rozmawiam i nie narzekam. A jak chce (lub potrzebuje) nowy
        telefon to kupuje. Ostatnio dzwonił jakis konsultant parenascie miesiecy temu
        jak zmieniłem bank a nie zmieniłem zlecenia zapłaty w plusie.. grzecznie
        spokojnie i bez problemów...

pozdrawiam - jasiek
        • motorolnik Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 08.03.06, 21:15
          Nie najgorsza na pewno!! I oferty na przedłużenie umowy również stanowczo
          najlepsze. U obu pozostałych operatorów te oferty są śmieszne, przy czym u Ery
          śmieszniejsze. Ja w tym szmatławym Orendżu wiele więcej godzin spędziłem na
          oczekiwaniu na połączenie, po czym wciskali mi tandetne Nokie 6610i za 400 zł.
          Poza tym częsty jest komunikat, że "telefoniczne centrom obsługi klienta jest
          chwilowo nieczynne", itp. Oferta i obsługa są w dawnej Judei żenujące.
          • k_r_m Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 09.03.06, 16:36
            motorolnik napisał:

> Nie najgorsza na pewno!! I oferty na przedłużenie umowy również stanowczo
            > najlepsze. U obu pozostałych operatorów te oferty są śmieszne, przy czym u Ery
            > śmieszniejsze. Ja w tym szmatławym Orendżu wiele więcej godzin spędziłem na
            > oczekiwaniu na połączenie, po czym wciskali mi tandetne Nokie 6610i za 400 zł.

że to tandeta to pewnie się zorientowałeś dopiero po czasie,a wcześniej jak
            większość się pewnie podniecałeś że to nokia
          • metron1 Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 22.04.06, 08:49
            Oferta Plusa dla osób przedłużających umowę to obecnie najgorsza oferta na
            rynku. Dostałem propozycję przedłużenia umowy z PLusa dużo gorszą niż ta
            poprzednia. W skrócie zaproponowano mi większy abonamemt i mniej minut w
            abonamecie niż w poprzedniej umowie,oczywiscie bez żadnej wymiany aparatu.
            Musiałbym upasć na głowę aby podpisać taką umowę
            Aby połączyć się z konsulatem BOK Plus na połączenie czekałem w nieskończonosć
            Gdy mi się wreszcie udało,konsultanka przełączała mnie do innego działu gdzie
            nikt nie odbierał.Próbowałem tak 3 razy za kazdym razem płacąc prawie 1zł
            Z Plusa masowo uciekają klienci.Ci zwabieni nachalnymi reklamami na pewno nie
            przedłużą swojej umowy
            Era i Orange starają się zatrzymać swoich klientów Większosć moich znajomych ma
            numery w Orange i Erze od początku.Za każdym razem dostają nowe aparaty w
            korzystej cenie oraz dodatkowe minuty
            Plus liczy jedynie na złapanie coraz to nowych klientów zupełnie nie przejmując
            się starymi
    • Gość: Bob Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.plusgsm.pl 09.03.06, 11:06
      Wiesz, i mnie trochę ostatnio krwi napsuli, lecz tak w ogóle nie jest to najgorsza obsługa i oferta. Jest wolny rynek. Zmanierowanych gnojków znajdziesz i gdzie indziej...
      ...i uważaj, bo ci moczu braknie ;o)
      • Gość: WERONIKA Nie Zgadzam się!!! nasz Doradca jest super!!! IP: *.c31.msk.pl 01.04.06, 00:02
        JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z OBSŁUGI I WSPÓŁPRACY Z DORADCĄ Z PLUSA -
        WYSTAWIAM 6!!! W SKALI OD 1-5. POZDRAWIAM
        • speedone Re: Nie Zgadzam się!!! nasz Doradca jest super!!! 22.04.06, 11:10
          Gość portalu: WERONIKA napisał(a):

> JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z OBSŁUGI I WSPÓŁPRACY Z DORADCĄ Z PLUSA -
          > WYSTAWIAM 6!!! W SKALI OD 1-5. POZDRAWIAM

jestem w plusie dluzej nawet niz Ty i ja wystawiam 3+ moze 4- bo maja czasem
          debilne pomysly na abo. ale i tak lepiej niz u innych.
    • Gość: fasolala Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:05
      Moja mama jest w Plusie ponad 5 lat. ja jestem 2 z hakiem.
      Mama jest zadowolona i nie ma zamiaru zmieniać operatora.
      Ja jestem zadowolona.
      Era mnie zjadowiła jak miałam Tak Taka pare lat temu. koleżance wcisnęli
      brzydkiego i (dla mnie) nie fajnego Sagema, którego ktośz moich znajomych miał 2
      lata wcześniej

(kilka miesięcy temu zgubiłam telefon, a umowa akurat mi się skończyła.
      sprawdzałam czy mają w innych sieciach coś lepszego. postanowiłam zostać w
      Plusie bo w erze i orange mieli falatne oferty, przy czym nie wiem gdzie gorsze.)
    • Gość: 601 Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:17
      Konczy mi sie umowa. Mam 7 lat telefon w plusie. Tak niemila i wrecz chamska
      obsluga jaka mnie spotyka w tej sieci jest rodem z PRL. Nadmienie, ze wymieniono
      mi tylko raz aparat przez 7 lat. Raz mi odmowiono poniewaz mialem srednia
      rachunkow ponizej 80 zl , dokladnie mowiac 78 zl 50 gr-wcale nie zartuje.
      Wlasnie podjalem decyzje, ze w maju odchodze po ostatniej rozmowie z opryskliwym
      i odpychajacym babsztylem ... Zaproponowano mi rewelacyjna umowe z warunkami
      gorszymi niz dla posiadaczy prepaidow...
      • metron1 Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 23.04.06, 23:36
        Niedawno spotkało mnie coś bardzo podobnego.Chyba to jest celowa akcja Plusa aby
        pozbyć się starych klientów którzy płacą małe rachunki Ja także tylko raz na
        samym początku dostałem nowy telefon i także miałem przeboje z warczącym
        babsztylem z BOK. Oferta którą otrzymałem jest dużo gorsza od tej która właśnie
        się skończyła, Miałem rzekomo za niskie rachunki notabene dzięki temu że w
        poprzedniej umowie nie wymieniałem aparatu i dostałem promocyjną taryfę.To jest
        nienormalne
        • Gość: śreniozadowolony Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:08
          Z innej bajki? Mam telefon w Plusie od ośmiu lat,w 2003 roku kupiłem drugi dla
          żony.Styczeń 2005 roku telefon żony wysiada[żona jest w szpitalu po operacji
          kręgosłupa]dzwonię do biura obsługi i pytam czy żona może skorzystać z programu
          wymiany,oczywiście że tak odpowiedziała panienka,proszę zgłosić się do
          najbliższego punktu i podpisać nową umowę. W punkcie okazało się że żona ma
          jakąś promocję na sms-y która kończy się za 25 dni i dopoiero wtedy będzie
          mogła skorzystać z programu wymiany. Dzwonię znów do obsługi klienta, nie można
          i koniec,kropka. Wkurzyłem się i kupiłem telefon na kartę,już nie w plusie.
          Składając wypowiedzenie umowy otrzymałem szereg propozycji- nowy
          telefon,obniżenie abonamentu o połowę,podwojenie liczby minut darmowych i coś
          tam jeszcze, do wyboru. Na pytanie skąd taka różnica w traktowaniu
          długoletniego klienta pan odpowiedział- należało przyjść do biura obsługi a nie
          załatwiać sprawy przez telefon.Sic.Prosił abym rozważył możliwość wycofania
          wypowiedzenia i dodatkowo otrzymałem atrakcyjną propozycję nowego abonamentu
          dla siebie ,bez żadnej smyczy.Skorzystałem. Po trzech tygodniach otrzymałem
          pismo z Plusa z ponowną propozycją wycofania wypowiedzenia.Nie skorzystałem.
          Biuro obsługi klienta: Warszawa róg Rzymowskiego i Marynarskiej,blisko Galerii
          Mokotów.Gdyby kogoś to interesowało. Gdyby nie fakt że ze względów zawodowych
          zależy mi na numerze już dawno przeszedłbym na pre-paida.Rachunki itak zawsze
          płacę w terminie, w jednym i drugim przypadku jest to przedpłata. Ciekawi mnie
          czy jeszcze ktoś ma podobne doświadczenia z kontaktów z Plusem.
          • Gość: Bob Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.04.06, 10:50
            W moim przypadku był problem z niekompetentną oceną możliwości zmiany taryfy. W 13. miesiącu udało się za trzecim razem. Wniosek 1. przez EBOK odrzucony, choć system przewidział taką modyfikację, wniosek 2. odrzucił konsultant, wniosek 3. przyjął inny konsultant. A wszystko rozegrało się w trakcie ok. 10 dni, w jednym okresie rozl..
            Wiele można Plusowi zarzucić. Obecnie nie mogę skorzystać z promocyjnej usługi NIM na jednym z numerów mego konta.
            Ale iPlus jest rewelacyjny...
    • kate-gun Re: Plus GSM - najgorsza obsługa klienta 24.04.06, 20:08
      Powiem tak: 1000zl/mies to jest nic. Oni maja naprawde powazniejszych klientow.
      Jak juz sie ktos podobnie wyrazil, ja rowniez nie rozumiem tej postawy
      roszczeniowej. Nie podoba sie - zmien operatora.
      ERA to dopiero tragedia, oczywiscie w mojej subiektywnej ocenie. W dodatku jej
      przedstawiciele nie znaja podstaw angielskiego. Gdy poprosilam swego czasu o
      osobe angielskojezyczna (szef byl brytyjczykiem), powiedziano mi ze to
      niemozliwe, bo zostal nam przydzielony akurat taki a nie inny przedstawiciel i
      koniec kropka. Z Orange nie mialam jeszcze do czynienia.
    • Gość: Kamakaa Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:50
      CZY MOŻE MI KTOS POWIEDZIEĆ DLACZEGO NA MOJ TEL CZYLI nec E616v NIKT SIE NIE
      MOŻE DODZWONIC I MÓW COS ŻE USŁUGA INNA ...
      jAK JA MOGE TO ZMIENIC ŻEBY DZIŁAŁO WSZYSTKO WPORZĄDKU.?????
      pROSZE PO POMOC.

--------------------------------------------------------------------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka