Dodaj do ulubionych

Płatności- Era

08.02.06, 11:26
Witam!
Mam do Was pytanie, czy orientujecie się dlaczego po zapłaceniu każdej
faktury mam naliczane juz za nastepny miesiac 48 gr. ... zawsze sobie wchodze
na IBO i widze zamiast 0.00 wlasnie 0.48( mam dwa abonamenty w Erze czyli
chyba 0.24 za jeden), nie moge dojsc za co sobie te grosze licza, a ostatnio
nie po drodze mi jest do salonu.
Obserwuj wątek
    • yavorius więc tak: 08.02.06, 11:33
      Generalnie mogą to być smsy wysłane / połączenia wykonane ostatniego dnia cyklu
      rozliczeniowego, a które system zbillował dnia następnego (nie weszły w skład
      bezpłatnych minut, ale też nie zostały przeniesione na kolejny cykl
      rozliczeniowy). Wówczas one są płatne. Ale mogę się mylić, zajrzyj do rachunku
      szczegółowego, tam wszystko będzie opisane.
      • krtek7 Re: więc tak: 09.02.06, 19:14
        generalnie to dziekuje Ci za odpowiedz, ale malo z tego rozumiem- jak to
        system zbilowal dnia nastepnego, ale nie zostaly przeniesione- nie jest to dla
        mnie zrozumiale, mozesz prosciej? i dlaczego niby za to mam placic jezeli nie
        przekroczylam przyznanego mi limitu abonamentowego...
        Jescze jedna rzecz, prosze wytlumacz mi( bo widze, ze jestes fachowcem od
        Ery) dlaczego na rozliczeniu, ktore dzisiaj dostalam na gorze stoi jak byk-
        rozliczenie 0d 4.01-5.02 nie ma uwzglednionych rozmow, ktore wykonalam 4.02, to
        samo bylo w ubieglym miesiacu....
        Ostatnia rzecz, ktora mnie interesuje, jak to jest z tymi minutami
        przechodzacymi( wiem, ze juz bylo tutaj o tym, ale dalej to dla mnie zagadka)-
        mianowiecie kiedys ktos mi tutaj na tym forum tlumaczyl, ze minuty, ktore
        przeszly z ubieglego miesiaca wykorzystywane sa na koncu po wykorzystaniu minut
        abonamentowych- z rozliczenia wynika cos zupelnie odwrotnego, z wykresow mozna
        wywnioskowac ( chyba, ze zle wnioskuje:), ze najpierw wydzwaniam te minuty,
        ktore przeszly, a pozniej przyslugujace abonamentowe( tak akurat jest
        sprawiedliwiej uwazam), ale jak to w koncu jest dalej nie wiem do konca....
        Bardzo prosze o wytlumaczenie mi moich watpliwosci, jezeli jest wytlumaczone
        w innych watkach to poprosze o linki, z gory dziekuje.
        • yavorius Re: więc tak: 10.02.06, 08:08
          krtek7 napisała:

> prosze wytlumacz mi( bo widze, ze jestes fachowcem od
          > Ery) dlaczego na rozliczeniu, ktore dzisiaj dostalam na gorze stoi jak byk-
          > rozliczenie 0d 4.01-5.02 nie ma uwzglednionych rozmow, ktore wykonalam 4.02,
          to samo bylo w ubieglym miesiacu....

No właśnie dlatego. Czasami dane o połączeniach wykonanych docierają do systemu
          z opóźnieniem i dlatego nie masz ich na tej fakturze, ale na następnej.
          Reklamować nie ma co, bo w regulaminie się przed tym ubezpieczyli:

www.sklep.era.pl/files/dokumenty_era/regulamin_swiadczenia_uslug.pdf
          "5. Operator zastrzega sobie prawo obciążenia Faktury opłatami za usługi
          wykonane na rzecz Abonenta, a nie uwzględnione w Fakturach za poprzednie Cykle
          Rozliczeniowe."

Jeżeli chodzi o Twoje pytanie dotyczące bezpłatnych minut - zależy od tego,
          jaką masz taryfę. Jeżeli jedną z najnowszych (komfort, classic) -
          niewykorzystane minuty ze stycznia wykorzystujesz PRZED minutami lutowymi
          (mówimy tu o zwykłych bezpłatnych minutach). W starych taryfach jest na odwrót,
          najpierw musisz wykorzystać lutowe, żeby móc wykorzystać styczniowe ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka