marriot 02.03.06, 19:25 Mam Siemensa CF 62.Kupiła nową baterie.Po jej rozładowaniu ile mam ładować telefon?2-3 godziny czy całą noc?ile razy trzeba baterie "rozładowywac" tak na maksa?do konca? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scandia Re: formatowanie baterii 02.03.06, 20:15 "Najprostrzy sposob formatowania baterii tak aby trzymala nam jak najdluzej. Do tego dzialania nie bedzie potrzebny nam zaden program Czekamy, az w telefonie wyczerpie sie bateria. Mozna przyspieszyc ten proces. Np. sluchajac MP3, albo dzwoniac pod jakis bezplatny numer i zostawiajac telefon. Telefon musi sama sie wylaczyc. Komunikat "Pusta bateria" mowi nam, ze w baterii zostalo jeszcze troche energii. Wylaczony telefon podlaczamy pod ladowarke. Ladujemy przez okolo 12 godzin. Znowu rozladowywujemy baterie. Teraz mamy poprawnie sformatowana baterie" Z jakiejs stronki wkleiłem :) ale z tego co kojarze, to tak 2 razy trza zrobic :P ooooo! " Jest to dwu- lub trzykrotne ładowanie baterii i zupełne jej rozładowanie. Pozwala to na uzyskanie optymalnych parametrów pracy baterii i jej dłuższe życie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota IT Re: formatowanie baterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:45 Konia z rzedem temu, ktory potrafi ladowac telefon przez 12 godzin :)))))) Telefon po okolo 2 godzinach sam przestanie ladowac i go do tego nie zmusisz ani grozba ani prosba. Nawet wyjecie z niego wtyczni i ponowne wsadzenie spowrotem tego nie zmieni :)))) Rece precz od bateriiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie trzeba Re: formatowanie baterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:15 baterii już nie trzeba formatować :) chyba, że kupiłaś jakiegoś dziwoląga, co to za bateria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marriot Re: formatowanie baterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:28 nie no bateria Foofa :) to jak? formatowac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie trzeba Re: formatowanie baterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:49 no to nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: formatowanie baterii 02.03.06, 21:28 Nie trzeba teraz formować baterii. Po kilku (kilkunastu?) cyklach ładowania- rozładowania bateria zacznie optymalnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: formatowanie baterii 03.03.06, 10:36 A ja mam pytanie pokrewne - o akumulatorki. Takie zamiast baterii AA czy AAA. Czy to trzeba formatowac? Bo wszystkie ladowarki maja automatyczne wylaczanie i o ile przy ladowaniu to jest fajne - o tyle nie bardzo wiem jak sformatowac za pomoca takiej ladowarki nowe akumulatorki. Da sie? Warto? Potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie trzeba Re: formatowanie baterii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:46 podobnież... nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
gina.gina Formowanie Akumulatora !!! 04.03.06, 00:00 FORMOWANIE AKUMULATORA !!! Bo tak sie to nazywa ! Fakty i mity: ============ 1.Możecie sobie formować lub nie ,ale, najkorzystniejszy tryb pracy akum. to od pełnego naładowania do pełnego rozladowania !!! - rezultaty można podziwiać po 2 latach eksploatacji - gdy inni wymieniają aku - a mój jedzie dalej i trzyma tak jak na początku ! 2. Faktem jest że po około 2-3 godzinach, akumulator komórki przestaje się ładować pełnym prądem, ale!, przechodzi w tryb podtrzymania/doładowywania mniejszym prądem, który spokojnie może trwać do 24 godzin, dając odczuwalnie dłuższy czas po odłaczeniu zasilacza. Sugeruję więc ładować komórkę i odłączać od zasilacza dopiero wtedy gdy musimy np wyjśc z domu. Odpowiedz Link Zgłoś